#1921725 - 08/01/2008 18:24
Re: Grand Prix - Dyskusje
[Re: globus]
|
old hand
Meldunek: 17/06/2004
|
Dopiero zauwazylem uniewaznienie mojego typu z pierwszej kolejki przez ten punkt regulaminu: b. Uczestnik typujący wynik meczu hokejowego lub meczu koszykówki ma obowiązek zaznaczyć, czy typ dotyczy rozstrzygnięcia w regulaminowym czasie gry, czy też po dogrywce (np. 1(60'), 2(łącznie z dogrywką i rzutami karnymi) itp.)
Wg mnie to za przeproszeniem bzdura. Nawet nie wiem jaki buk netowy oferuje remisy w koszykowce, choc domyslam sie ze chodzi o sportingbet. Zupelnie nie rozumiem tego zapisu, przeciez jak podaje typ z Expekta badz GB jest ocyzwiste ze typ na koszykowke liczy sie z dogrywka. Wg mnie podanie czy typuje lacznie z dogrywka czy nie nie zajmuje zbyt wiele czasu i nie powinno to byc problemem. Jednak jesli podaje typ np z Expekta i zaznaczam ze to stad pochodzi ten typ ale akurat nie zaznacze czy z dogrywka czy nie to jesli Expekt zalicza typ na TRAFIONY to tym bardziej powinien byc zaliczony w konkursie. To mozna zawsze sprawdzic w wynikach wydarzen sportowych u bukmachera na jego stronie. Nie chodzi tu o czas tylko o sam fakt. Mam nadzieje jarkow, ze zastosowales ten punkt tylko po to aby nauczyc ludzi czytania regulaminu. Jesli nie, prosze zmien to, przeciez to nic nie wnosi dobrego. Dlatego tez wychodzi na to ze z toba przegralem mimo realnego wyniku 3-1 W najgorszym wypadku jest remis  ale po kolei; Faktycznie jest 3-1, miales 1 typ na pilke nozna i 2 na koszykowke przy czym jeden na under/over a drugi na normalny bet typu 1 lub 2. Do typu under/over mozna sie przyczepic bo faktycznie moze do dogrywki bylby under a po dogrywce over (pisze tak bo ja nie gram w ogole kosza i po prostu nie wiem jak jest taki typ traktowany a przegladajac oferte na kosza nie widzialem zadnej adnotacji czy z dogrywka czy bez). Jesli chodzi o kto wygra mecz 1 lub 2 to w koszu gdzie zaden buk netowy nie pozwala grac na X a daje tylko same 1 lub 2 to samo przez sie wynika ze jest to z dogrywka no chyba ze przy X jest zwrot ale to powinien buk zaznaczyc. Jesli chodzi o mnie to zgadzam sie na zaliczenie Ci typow tych jako wyniku 3-1 o ile buki faktycznie licza z dogrywka (Gamebookers i Expekt) ale co z innymi graczami ktorym nie zostaly wczesniej takie typy zaliczone ? Najlepiej niech sie wypowie sam prowadzacy jarkow.
|
Do góry
|
|
|
|
#1922219 - 08/01/2008 22:19
[Re: Inzaghi78]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/12/2003
|
Popieram w 100% głos kolegi...tu niechodzi czy nasza sprawa czy też nie. Tu chodzi o solidność której wielu brakuje...
|
Do góry
|
|
|
|
#1922760 - 09/01/2008 00:24
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/12/2004
|
w sumie to nie moja sprawa ale dosc istotne jest aby kazdy postaral sie sprawdzic kurs przed podaniem typu !!! Bo caly czas widze ze podajecie na Niemcow z Turkami 1,5 Gamebookers chco od dluzszego juz czasu jest tam 1,45 Poruszyłeś bardzo ważną kwestię Inzaghi78! Nie jestem w stanie całymi godzinami siedzieć przy komputerze i monitorować przebieg rywalizacji. Mam jednak pomysł, który być może zostanie zaakceptowany. Otóż w przypadku spadku kursu poniżej 1,50 można w tym temacie zaznaczyć, że takie zdarzenie miało miejsce i wtedy będzie to dla mnie podstawą do zakwestionowania prawidłowości typu. Wystarczy wpisać np.: 10:27, Serbia-Finlandia 1,45  Wtedy widzę, że o godz. 10:27 kurs na to zdarzenie wynosił 1,45 i mam podstawę do tego aby zaliczyć typ jako pudło (za świadome wprowadzanie rywala w błąd). Co uczestnicy na tę propozycję?
|
Do góry
|
|
|
|
#1922774 - 09/01/2008 00:29
[Re: jarkow]
|
Luc Nilis
Meldunek: 18/10/2007
|
!!!!!!!!!!!!! otwieram kompa i mnie zatkało !!!!!!!! dlaczego nie uznałes mi typów ?????????? przeklejm:
wygrałem uczciwie 4-3 !!!!!!!!!!!!!! na koniec w temacie umiesciłem wynik kolejki !!!!!!!!!!!! rywal o nic nie pytał a moim mniemaniu NIE GRAŁEM NIC EGZOTYCZNEGO !!!!!!!!!!!! ludzie o co chodzi ?????????? jakbym zagrał snookera to rozumiem, ale kosz europejski mam linki rzucac ??????????? szooooooooooooooooook i niesprawiedliwosc PROSZE O KOREKTE BO TO JEST NIE FER
b.Uczestnik typujący wynik meczu hokejowego lub meczu koszykówki ma obowiązek zaznaczyć, czy typ dotyczy rozstrzygnięcia w regulaminowym czasie gry, czy też po dogrywce (np. 1(60'), 2(łącznie z dogrywką i rzutami karnymi) itp.)
- chodzi o to moze ? nie wiedziałem o zapisie bo nie przegladam co dwa dni NOTORYCZNIE ZMIENIANEGO !!!! regulaminu, wszystki moje mecze w kosz weszły bez dogrywek... napiszcie ostatni punkt regulaminu o nakazie jego czytaniu raz dziennie to bedzie jasnosc...
pozdrawiam jarkow, nie traktuj tego personalnie bo robisz tu kawał dobrej roboty oraganizujac nam ten turniej, skorygujesz - bedzie fer, nie - trudno, to tylko zabawa, pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#1922834 - 09/01/2008 00:51
[Re: cobra]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/12/2004
|
b.Uczestnik typujący wynik meczu hokejowego lub meczu koszykówki ma obowiązek zaznaczyć, czy typ dotyczy rozstrzygnięcia w regulaminowym czasie gry, czy też po dogrywce (np. 1(60'), 2(łącznie z dogrywką i rzutami karnymi) itp.)
- chodzi o to moze ? nie wiedziałem o zapisie bo nie przegladam co dwa dni NOTORYCZNIE ZMIENIANEGO !!!! regulaminu, wszystki moje mecze w kosz weszły bez dogrywek... napiszcie ostatni punkt regulaminu o nakazie jego czytaniu raz dziennie to bedzie jasnosc...
pozdrawiam jarkow, nie traktuj tego personalnie bo robisz tu kawał dobrej roboty oraganizujac nam ten turniej, skorygujesz - bedzie fer, nie - trudno, to tylko zabawa, pozdrawiam
Nie traktuję Twojego posta osobiście. Rozumiem Twoje wzburzenie, ale z tym notorycznym zmienianiem regulaminu, to "lekko" przesadziłeś. Akurat cytowany przez Ciebie (odpowiedni) jego fragment obowiązuje od 6 grudnia, a więc było dość czasu, by się z nim zapoznać. W tej chwili nie ma żadnej możliwości zaliczenia Twoich typów, gdyż musiałbym uznać wiele z anulowanych wcześniej, z tych samych powodów. Przez ponad miesiąc już, jaki upłynął od 6 grudnia wielokrotnie przypominałem o konieczności przestrzegania regulaminu i tego, 12 punktu w szczególności. Kwestia ta była "wałkowana" tyle razy, że dziwię się, gdy teraz ktoś pisze, że o tym nie wiedział. Nie chciałem o tym pisać wcześniej, żeby nikogo nie urazić, ale jeżeli spojrzysz kilka postów wyżej znajdziesz głos w dyskusji, gdzie rockeman jasno wykłada sensowność tego zapisu w regulaminie. Przepraszam Cię, cobra, ale żeby być fair wobec innych uczestników nie mogę uznać Twoich typów za ważne. Z przykrością.
|
Do góry
|
|
|
|
#1923470 - 09/01/2008 03:22
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/08/2005
|
w sumie to nie moja sprawa ale dosc istotne jest aby kazdy postaral sie sprawdzic kurs przed podaniem typu !!! Bo caly czas widze ze podajecie na Niemcow z Turkami 1,5 Gamebookers chco od dluzszego juz czasu jest tam 1,45 kiedys w innym konkursie/rankingu gość się do mnie doczepił ,że zawyzyłem kurs, bo sprawdził kilkanaście minut po wysłaniu przeze mnie picka, i kurs był niższy. wkurzyło mnie to, bo uczuciwie podałem taki kurs, jaki byl u buka w momencie wysyłania tego typu. bylo to na mniej niz poł godziny przed rozpoczeciem spotkania mlb. buk - Pinnacle. a jeśli ktos nie wiem, to im blizej meczu, tym swingi kursów coraz większe. czasem nawet nie mogłem 2-3 razy z rzedu zatwierdzic singla do wysłania, gdyz co chwile się zmieniał kurs. zboczyłem troche z tematu  a chcialem jedynie powiedzieć, ze od tamtej pory praktycznie zawsze wysyłając swoje typy w jakims konkursie robie screen shota oferty buka w tamtej chwili. tak na wszelki wypadek, aby w razie jakichś wątpliwosci mojego przeciwnika móc przedstawić screen, że nie zawyzyłem kursu, i danego dnia o danej godzinie wynosił on tyle ile podałem. i dzięki temu teraz juz mi tita, czy kurs siena-inter 2 (1,50) zjedzie na 1,40 (może już zjechal  ), bo ja gralem gdy expekt oferował 1,50 i w razie wątpliwości mogę to udowodnić. i mam święty spokój 
|
Do góry
|
|
|
|
#1924965 - 09/01/2008 07:29
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
Meldunek: 12/08/2002
|
Pozwole sobie na taka mala dygresje : Po pierwszej kolejce okazalo sie ze grupa smierci to grupa V, gdyz w niej padło najwiecej trafnych typów  A oto taka mala klasyfikacja : grupa V 29 trafionych typów grupa VIII 21 tt (pozdrawiam moich rywali ;)) grupa VI 20 tt grupa VII 20 tt grupa III 18 tt grupa I 16 tt grupa II 15 tt grupa IV 12 tt UPDATE, jednak prawdziwa grupa smierci, powiedzialbym niszczycielska buki to grupa 6  po 3 kolejkach: Grupa 1 - 57 trafionych typow Grupa 2 - 50 trafionych typow Grupa 3 - 45 trafionych typow Grupa 4 - 32 trafionych typow Grupa 5 - 61 trafionych typow Grupa 6 - 71 trafionych typow Grupa 7 - 56 trafionych typow Grupa 8 - 66 trafionych typow w imieniu swojej grupy moge powiedziec ze jestesmy najlepsi, chyba ze mamy slabszy dzien  a tak na powaznie to poczekajmy do konca rozgrywek, jeszcze wiele moze sie wydarzyc
|
Do góry
|
|
|
|
#1926050 - 09/01/2008 18:42
[Re: konradd]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/02/2004
|
konradd tez tak myslalem jak Ty na poczatku ale doszedłem do wniosku ze co to kogo obchodzi ile podano typow w danej grupie ?? Jezeli w jakiejs grupie czesc typerow nie typuje albo nie podaje po 5 typow to wlasnie swiadczy o slabym poziomie grupy (a nie poszczegolnych graczy) Wyobraz sobie sytuacje ze w 9-osobowej grupie 4 typerow nie podaje typow wiec dosc latwo jest zajac miejsce w pierwszej czworce bo wystarczy niefart jednego z uczestnikow Sila grupy wlasnie polega na tym ze wszyscy badz zdecydowana wiekszosc typuje  Aha gdybysmy liczyli statystyke celnosci bo oczywiscie podaje skrajnosc ale jest realna sytuacja w ktorej w danej grupie typuje tylko jeden typer i wszystko trafia,czyli ma 100%  Nie powiesz mi chyba ze wtedy taka grupa jest najsilniejsza ?!
|
Do góry
|
|
|
|
#1926250 - 09/01/2008 20:02
[Re: konradd]
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
Meldunek: 12/08/2002
|
Experto czy moglbys podliczac takze ilosc podawanych typow ?
Mozesz podliczyc, bo u mnie w grupie ktos nie podal wszystkich pickow.
|
Do góry
|
|
|
|
#1927567 - 10/01/2008 02:41
[Re: connor]
|
old hand
Meldunek: 17/06/2004
|
Experto czy moglbys podliczac takze ilosc podawanych typow ?
Mozesz podliczyc, bo u mnie w grupie ktos nie podal wszystkich pickow. Pytanie bylo do Ciebie, mi na tym az tak szczegolnie nie zalezy tak jak mowilem to turniej indywidualny.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|