???? jarkow, ja pytalem o to samo to mi napisales, ze obowiazuje limit. Mozna prosic jeszcze raz o wyjasnienie tego punktu?
W ciągu całego konkursu obowiązuje limit:
3. Każdy pojedynek trwa jeden tydzień kalendarzowy. W tym czasie uczestnik podaje maksymalnie 5 typów po minimalnym kursie 1.50.
Na dany dzień można typować co najwyżej dwa zdarzenia.
Typy nocne są zaliczane do dnia poprzedniego. Typ uznajemy za nocny, jeżeli mecz lub zawody rozpoczynają się wcześniej niż o godzinie 6:00 czasu obowiazującego aktualnie w naszym kraju.
Ten zapis jest niepodważalny.
Tak więc uczestnik konkursu może podać typ zastępczy za zwrot, ale tak aby nie złamać powyższej zasady.
Jeżeli np. grasz #1 w poniedziałek i masz zwrot, to typ zastępczy możesz podać w tym samym dniu, ale możesz też to zrobić we wtorek, we środę lub nawet we czwartek albo w piątek, bo możesz podać dwa typy (#2,#3)w sobotę i dwa (#4,#5) w niedzielę.
W powyższej sytuacji nie możesz typu zastępczego zostawić na sobotę, bo wtedy miałbyś trzy typy podane w jednym dniu, co jest niezgodne z regulaminem.
Ale jeżeli powiedzmy zostawiasz sobie #2 i #3 na sobotę, a #4 i #5 na niedzielę, to zwrot za typ sobotni możesz podać tylko i wyłącznie w sobotę.
Można te moje wywody streścić krótko:
Jeżeli na typ masz zwrot, to jest tak jakby tego typu w ogóle nie było.Mam nadzieję, że wyjaśniłem, ale jeżeli są jeszcze jakies pytania to proszę.