#1841439 - 08/12/2007 18:41
Re: Grand Prix - Dyskusje
[Re: jarkow]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/12/2004
|
Rozwijając wątek poruszony przez (J) informuję, że w Eliminacjach typy podajemy do soboty, do godz. 22:00.Jednakże w podawanych typach mogą być zdarzenia z niedzieli. Ważne jest aby wynik typowanego zdarzenia był znany do poniedziałku, do godziny 12:00. Typerzy, którzy nie oddali dotąd żadnego typu mogą dziś podać co najwyżej cztery typy. 2 na sobotę i 2 na niedzielę. Pozdrawiam i życzę 100% skuteczności. 
|
Do góry
|
|
|
|
#1841579 - 08/12/2007 20:26
|
Carpal Tunnel
|
Dziś ostatni dzień podawania typów, więc przypominam, że w myśl regulaminu podanie typu zastępczego w przypadku zwrotu nie może naruszyć zasady, że typujemy maksymalnie dwa zdarzenia na dany dzień. Jeżeli typer poda zdarzenie na niedzielę, a będzie zwrot, to w takim (jedynie!) przypadku można będzie podać typ w niedzielę. 
|
Do góry
|
|
|
|
#1843834 - 09/12/2007 06:07
[Re: Sev]
|
Q
Meldunek: 19/04/2005
|
bez kitu jakies dziwne te zasady po przeczytaniu calego regulaminu doszedlem do wniosku jest wiele ograniczen .. przykre to
|
Do góry
|
|
|
|
#1844002 - 09/12/2007 07:08
[Re: kewin]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/01/2005
|
Wrocilem z pracy dopiero i chcialem sie zabrac za podanie typow do konkursu a tu widze ze typy tylko do dzis do 22, myslalem ze do jutra do 22 wiec widze ze nie doczytalem regulaminu albo nastapila jakas zmiana... Teraz powstal taki problem ze podalem 2 typy oba nie trafilem, moj przeciwnik podal 1 typ i tez go nie trafil w tym przypadku kto awansuje dalej???
|
Do góry
|
|
|
|
#1844265 - 09/12/2007 15:34
[Re: Kenny]
|
Carpal Tunnel
|
Wrocilem z pracy dopiero i chcialem sie zabrac za podanie typow do konkursu a tu widze ze typy tylko do dzis do 22, myslalem ze do jutra do 22 wiec widze ze nie doczytalem regulaminu albo nastapila jakas zmiana... Teraz powstal taki problem ze podalem 2 typy oba nie trafilem, moj przeciwnik podal 1 typ i tez go nie trafil w tym przypadku kto awansuje dalej??? Witam, w typ przypadku mecz kończy się remisem 0-0, obaj typerzy otrzymają po 2 pkt (za remis po podaniu typów). Proszę wpisać w wynikach remis 0-0. Pozdrawiam.
|
Do góry
|
|
|
|
#1844348 - 09/12/2007 18:12
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/12/2004
|
bez kitu jakies dziwne te zasady po przeczytaniu calego regulaminu doszedlem do wniosku jest wiele ograniczen .. przykre to racja jak dla mnie juz mi brakuje golden tour tam bylo jasne zasady (normalne) a tu podajemy typy do soboty,  w niedzele ja mam duzo czasu i zawsze znajde ze 2 dobre typy a tu ........ masakra takie jest moje zdanie
|
Do góry
|
|
|
|
#1844583 - 09/12/2007 20:24
[Re: mopsiq]
|
Carpal Tunnel
|
bez kitu jakies dziwne te zasady po przeczytaniu calego regulaminu doszedlem do wniosku jest wiele ograniczen .. przykre to racja jak dla mnie juz mi brakuje golden tour tam bylo jasne zasady (normalne) a tu podajemy typy do soboty,  w niedzele ja mam duzo czasu i zawsze znajde ze 2 dobre typy a tu ........ masakra takie jest moje zdanie W eliminacjach trwających od 3 do 8 grudnia typy należało podawać do soboty, ale z uwzględnieniem meczów niedzielnych. Zakładając temat napisałem od kiedy do kiedy trwają eliminacje, więc dla wszystkich było wszystko jasne. Nie mogłem "ni z gruszki ni z pietruszki" w sobotę oznajmić, że eliminacje trwać będą jeszcze przez niedzielę, bo wtedy byłbym nie fair wobec tych typerów, którzy się dostosowali. Niedługo będzie gotowy terminarz. Już od pierwszej kolejki fazy grupowej (aż do końca) typujemy od poniedziałku do niedzieli.  A poza tym Panowie i Panie, stwórzmy sobie miłą atmosferę. Pozdrawiam
Edited by jarkow (09/12/2007 20:44)
|
Do góry
|
|
|
|
#1844596 - 09/12/2007 20:28
[Re: ryf]
|
Carpal Tunnel
|
Też jestem zaskoczony podawaniem typów do soboty... W sobotę i niedzielę odbywająię biegi biatlonowe oraz skoki narciarskie na które to najczęściej zimą typuję. Buki bardzo późno wystawiają kursy na te zawody, więc ograniczenie w podawaniu typów jak dla mnie wielkie, bo wybór buków okazały nie jest... Co do zapytania Kenn`ego to ja też chciałem dziś właśnie typy podać biatlonowe a tu temat zamknięty... Szok, w przyszłym tygodniu jestem od wtorku do soboty w delegacji, więc typy muszę podać już w poniedziałek... Nie musisz. W przyszłym tygodniu będzie przerwa organizacyjna na zgłaszanie wyników, sporządzenie tabeli oraz przygotowanie fazy grupowej. Czyli w przyszłym tygodniu nie typujemy. W kolejnych typujemy od poniedziałku do niedzieli. 
|
Do góry
|
|
|
|
#1844628 - 09/12/2007 20:39
[Re: garate_cepa]
|
Carpal Tunnel
|
Czy jako Lucky loser mam szanse na awans? jak w turnieju 4 skoczni Witam, wszystko okaże się po sporządzeniu tabeli. Jak już nieraz wspominałem awans mają zagwarantowany zwycięzcy par i grający z wpisowym. Poza nimi zakwalifikuję spośród pozostałych typerów osoby z najlepszym bilansem wg. zajętej pozycji w tabeli końcowej tak, by uzupełnić stawkę grających do liczby 64.Tę sporządzę, gdy otrzymam wszystkie wyniki par. Trudno w tej chwili wypowiadać się w sposób jednoznaczny. Jeżeli będzie możliwość przyznania dodatkowych miejsc na zasadzie Lucky loser, z pewnością będziesz brany pod uwagę. W tym miejscu mimo porażki gratuluję Tobie wysokiej formy. 
|
Do góry
|
|
|
|
#1844638 - 09/12/2007 20:41
[Re: fuji74]
|
Carpal Tunnel
|
Mam pytanie: jak z moim przeciwnikiem mamy wynik 3-3, to kto wygrał? Witam, jest remis, jednakże w tabeli końcowej fuji74 będzie sklasyfikowany wyżej, gdyż uzyskał większą sumę trafionych typów. 
|
Do góry
|
|
|
|
#1844947 - 09/12/2007 22:08
|
Carpal Tunnel
|
Kończąc wątek zbyt wczesnego zdaniem niektórych typerów zakończenia podawania typów, uprzejmie wyjaśniam, że zaszła pomyłka z mojej strony. Otóż zakładając 2 grudnia temat "Grand Prix - Eliminacje" wpisałem, że potrwają od 3 do 8 grudnia. Jednocześnie byłem przekonany, że to jest od poniedziałku do niedzieli. Mijały kolejne dni tygodnia, uczestnicy podawali kolejne typy, aż tu w sobotę otrzymałem priva z pytaniem, dlaczego podajemy typy tylko do soboty. Przyznam, że lekko zdębiałem, gdy się upewniłem, że tak rzeczywiście wpisałem. Uznałem jednak, że byłbym nie w porządku wobec tych typerów, którzy trzymali się wyznaczonego terminu i w ostatniej chwili przedłużył termin odbierając im szansę na wyszukanie lepszych typów z niedzielnej oferty. Aby nie mieć sobie nic do zarzucenia, wysłałem w sobotę privy do wszystkich uczestników konkursu, którzy do tej chwili nie podali żadnego typu, zakładając, że pozostali znają termin podawania typów (tak więc każdy typer miał szansę podania co najmniej 4 typów - 2 w sobotę i 2 na niedzielę). Uważam, że zapewniłem każdemu uczestnikowi jednakowe szanse na osiągnięcie korzystnego wyniku i nie czuję się winnym tego, że niektórzy typerzy nie zdążyli podać swoich typów. Za pomyłkę przepraszam, ale wyniki eliminacji uważam za obiektywne.
|
Do góry
|
|
|
|
#1845043 - 09/12/2007 22:32
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/01/2005
|
A przy remisie 0-0 i nie trafionych typach 2 moich i 1 przeciwnika jak roztrzygniesz kto awansowal?
|
Do góry
|
|
|
|
#1845513 - 10/12/2007 00:23
[Re: Kenny]
|
Carpal Tunnel
|
A przy remisie 0-0 i nie trafionych typach 2 moich i 1 przeciwnika jak roztrzygniesz kto awansowal? Witam, remis po podaniu typów przez obydwu grających oznacza wg regulaminu po 2 pkt do tabeli, natomiast za stk po 0. Zadecyduje pozycja w tabeli. W tym przypadku będzie to któreś tam miejsce ex equo. Nie chciałbym przesądzać teraz, ale wydaje mi się, że nie powinno być problemu z zakwalifikowaniem typerów, którzy zakończyli rywalizację remisem po podaniu typów. Pozdrawiam.
|
Do góry
|
|
|
|
#1845668 - 10/12/2007 01:04
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/02/2004
|
Panowie nie chce tu nikogo bronic ani usprawieldiwiac bo prowadzacego Grand Prix jarkowa nawet nie znam ale faktem jest ze niezaleznie od tego jakie kazdy z nas ma problemy trzeba przestrzegac regulaminu!!! Ja podobnie jak ryfnajbardziej ubolewam nad tym ze wsrod typow nie moglem zawrzec sztafet biatlonowych na ktore kursy sa dopiero w niedziele Jednym slowem nie moglem zatypowac dyscypliny ktora jest moja koronna i najbardziej dochodową od lat ale coz taki jest regulamin i kropka !!! W Biatlonowym konkursie mozna 3 razy podac ten sam typ i ten ktory to robi po raz tzreci musi postawic znak  Na poczatku wszyscy sie strasznie oburzali ale dzieki temu teraz jest o wiele latwiej nam sie wszystkim bawic!! Przede wszystkim stworzmy dobra atmosfere !!!
|
Do góry
|
|
|
|
|
|