#186909 - 01/10/2003 01:59
Jakie zmiany proponujesz w EEL?
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/07/2001
|
Sezon nieubłaganie zbliża się ku końcowi a jako że zabawa zwana EEL przyjęła się na naszym forum to przewidywany jest start IV edycji konkursu. Idea tego tematu jest mam nadzieję prosta - postarajmy się spożytkować czas jaki pozostał nam do zakończenia sezonu na przedstawienie swoich propozycji zmian w EEL i to zarówno w regulaminie jak i w samym systemie rozgrywek. Prosiłbym ponadto ochotników chętnych się zająć tabelami EEL od przyszłego sezonu, dobrze by było gdyby znalazł się ktoś chętny założyc stronę w necie o EEL gdzie znaleźć można by było wyniki poprzednich edycji.
Niech się rozpocznie burza mózgów!
Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#186910 - 01/10/2003 03:52
Re: Jakie zmiany proponujesz w EEL?
|
Pooh-Bah
Meldunek: 20/10/2002
|
proponuje wyznaczenie terminu po minieciu ktorego nie moznaby juz wystawic skladu, np sobota 15:30. o tej i po tej godzinie rozpoczynaja rozgrywki wazniejsze ligi europejskie. pozwoliloby to wyeliminowac sposob gry(mnie i moze kogos jeszcze irytujacy) niektorych prezesow, a mianowicie "wyczekiwanie". ktos wystawia sklad, troche ofensywny(ryzykowny) na przyklad, nie wchodza mu 1-2 mecze, kursy trafione ponizej 6, a wiec 0 bramek. wtedy do gry wkracza "wyczekiwacz"(najczesciej wystepujacy w roli gospodarza) i rzuca 6 typow z kursami 1.01. i gdzie tu sportowa rywalizacja w koncu prawdziwej pilce, ktorej poniekad odzwierciedleniem jest EEL, mecz rozpoczynaja o okreslonej godzinie obie druzyny a nie jedna. to tyle na razie.
|
Do góry
|
|
|
|
#186911 - 01/10/2003 05:18
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/11/2001
|
Gruda propozycja calkiem ciekawa i godna uwagi .Jednkaze ja mam inny pomysl na rewolucje .Ligi proponuje zostawic w takim stanie jakim sa jednakze nalezy dokonac reorganizacji rozgrywek i zostawic te zespoly ktore dotad braly udzial i dobrac maksymalnie 5-6 nowych jednakze pewcyh a wiec ludzi ktorzy juz od dluzszego czase sa zalogowani. Tak abysmy stworzyli 2 grupy w 2 lidze oraz maksymalnie 1 grupe w 3 lidze.Do tego proponuje wprowadznie Ligi Mistrzow ( 8 najlepszych z tej edycji rozgrywek awans do grup automatyczny) pozostala osemke wyloniloby sie podczas rozegrania spotkan kwalifikacyjnych wsrod 8 pozostalych z 1 ligi oraz 4 najlepszych z obu grup 2 ligi , przegrani oraz pozostali uczestnicy grali by w pucharze Uefa) Osobiscie wyrazam chec poprowadzenia zarowno Lm jak i Uefy.Losowanie odbywaly by sie na zywo i bylyby jak najbardziej realne tzn albo na chacie albo po prostu edytowalbym posty co 2 lub 3 pary ktore bym losowal naprawde u siebie w domu , mysle ze byloby to ciekawe .
Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#186912 - 01/10/2003 14:26
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/11/2001
|
Ciekawy pomysł Kuba - LM + UEFA - rozkręca się nam EEL - co do nowych zespołów to się zgadzam. Niestety mój zeszłoroczny pomysł, aby usunąć drużyny po 3 walkowerach na początku sezonu został przez ZARZĄD pominięty, a sądzę, że uporządkowałby od samego początku miniony sezon i nie byłoby problemów z niektórymi zespołami, bo np. w mojej lidze występowało 12 drużyn, z tego po kilku pierwszych meczach grało juz tylko 7 zespołow, a sezon zakończyło 5 zespołów !!! Mecze były bez emocji (stale walkowery), a ważne mecze trafiały się raz w miesiącu - coś z tym naprawdę trzeba zrobić. Pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#186914 - 01/10/2003 19:19
|
Pooh-Bah
Meldunek: 13/05/2001
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Szakal: [qb]Przywrocic Puchar EEL al: [/qb][/QUOTE]I to zaraz po zakonczeniu sezonu... Podpisuje sie rowniez pod postem Grudy. Jesli ktos chce podawac kursy ukierunkowane na jedna bramke, to niech robi to jako pierwszy... Podzial lig pozostawilbym bez zmian.
|
Do góry
|
|
|
|
#186915 - 04/10/2003 02:47
|
Carpal Tunnel
|
Hmm tyle bylo narzekan w czasie trwania lig a jak przychodzi co do zmian to zero odglosow , dziwne.....
|
Do góry
|
|
|
|
#186916 - 04/10/2003 04:46
|
Pooh-Bah
Meldunek: 20/10/2002
|
co nieco zostalo powiedziane w przyszlosc ELL. co do organizacji rozgrywek to albo zostac przy obecnej formule albo skorzystac z pomyslu vodziora w powyzszym linku - poczatek rozgrywek bylby naprawde bardzo ciekawy.
|
Do góry
|
|
|
|
#186917 - 18/10/2003 14:50
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/11/2001
|
proponuje wyznaczenie terminu po minieciu ktorego nie moznaby juz wystawic skladu, np sobota 15:30. o tej i po tej godzinie rozpoczynaja rozgrywki wazniejsze ligi europejskie. pozwoliloby to wyeliminowac sposob gry(mnie i moze kogos jeszcze irytujacy) niektorych prezesow, a mianowicie "wyczekiwanie". ktos wystawia sklad, troche ofensywny(ryzykowny) na przyklad, nie wchodza mu 1-2 mecze, kursy trafione ponizej 6, a wiec 0 bramek. wtedy do gry wkracza "wyczekiwacz"(najczesciej wystepujacy w roli gospodarza) i rzuca 6 typow z kursami 1.01. i gdzie tu sportowa rywalizacja w koncu prawdziwej pilce, ktorej poniekad odzwierciedleniem jest EEL, mecz rozpoczynaja o okreslonej godzinie obie druzyny a nie jedna. to tyle na razie. popieram wypowiedź Kuby ale i od siebie też chcialbym coś dodać Zgadzam się całkowicie na typowanie do określonej godziny ale tu zostawiłbym furtkę trzech spotkań dla spóźnialskich bo nie można z góry założyć że każdy zdąży na czas chwilowe klpoty z netem itd... i wtedy te trzy mecze musiałby puścić z niezłymi kursami (chyba raczej remisy ale pewnie i jakieś rodzynki do zagrania w realu by się trafiały bo musiałyby być raczej przemyślane ... co wy na takie rozwiązanie, myśle że chyba by dało szansę wyczekiwaczom niech główkują...
|
Do góry
|
|
|
|
#186918 - 19/10/2003 01:52
|
veteran
Meldunek: 31/05/2001
|
dwa mecze w tygodniu pon.-pt i so-niedziela ,tylko bez ograniczen czasowych,bo co z ludzmi grajacymi z kawiarenki i pracujacymi na zmienne zmiany? Np.ide do pracy na 06.00 do 22.00 przez cały tydzien,wolna niedziela,to kiedy podam typy? Dlatego to jest bez sensu,bo oprócz kuby ktory to wymyslił(tak zagrał w ostatniej kolejce ze mną), nie znam nikogo kto czeka,aż dobre typy przelecą.
|
Do góry
|
|
|
|
#186919 - 19/10/2003 03:56
|
Carpal Tunnel
|
Hmmmm smoq sorry ze pytam ale pracujesz od 6-22 codziennie!? To podziwiam cie szczerze mowiac....Skoro znajdziesz czas by podac typy w tygodniu to dlaczego nie mialbys znalezc czasu by podac typy na weekend (np w srode lub czwartek nikt nie broni tobie podac spotkan na sobote i niedziele)....dziwne to troche , aha i skoro czepiasz sie mojej taktyki i twierdzisz ze tylko ja tak gram to slabo sledzisz sezon a skoro jestes kolejna osoba ktora ma narzekac to szkoda bo my naprawde poswiecamy troche czasu na to , a skoro cos ci przeszkadza to nikt nie zakazuje tobie przedstawiac wlasnych propozycji Kazdy nowy punkt ktory zostaje wprowadzany do regulaminu ma swoich zwolennikow jak i przeciwnikow , nigdy nie da sie zrobic tak by wszyscy byli zadowoleni smoq dlatego prosimy o wyrozumialosc...Nie wiem smoq moze zle zrozumiales ale przeciez mozesz podac typy w piatek ktore beda na sobote i niedziele nie widze w tym problemu. Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#186921 - 02/11/2003 19:40
|
Anonymous
Unregistered
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał kuba81: [qb]Gruda propozycja calkiem ciekawa i godna uwagi .Jednkaze ja mam inny pomysl na rewolucje .Ligi proponuje zostawic w takim stanie jakim sa jednakze nalezy dokonac reorganizacji rozgrywek i zostawic te zespoly ktore dotad braly udzial i dobrac maksymalnie 5-6 nowych jednakze pewcyh a wiec ludzi ktorzy juz od dluzszego czase sa zalogowani. Tak abysmy stworzyli 2 grupy w 2 lidze oraz maksymalnie 1 grupe w 3 lidze.Do tego proponuje wprowadznie Ligi Mistrzow ( 8 najlepszych z tej edycji rozgrywek awans do grup automatyczny) pozostala osemke wyloniloby sie podczas rozegrania spotkan kwalifikacyjnych wsrod 8 pozostalych z 1 ligi oraz 4 najlepszych z obu grup 2 ligi , przegrani oraz pozostali uczestnicy grali by w pucharze Uefa) Osobiscie wyrazam chec poprowadzenia zarowno Lm jak i Uefy.Losowanie odbywaly by sie na zywo i bylyby jak najbardziej realne tzn albo na chacie albo po prostu edytowalbym posty co 2 lub 3 pary ktore bym losowal naprawde u siebie w domu , mysle ze byloby to ciekawe . Pozdrawiam[/qb][/QUOTE]oki Kuba masz na pewno rację ....ale już nie pamiętasz jak sam się chciałeś zgłosic do ligi ??? co jak wówczas obowiązywałyby takie zasday jak teraz proponujesz ? może do tej pory nie miałbyś szansy na wykazanie się ? Rozumiem twoje stanowisko ale jako osoba nowa troszkę mi przykro jak nie uda mi się zgłosic do ligi Podrawiam i liczę na przychylność
|
Do góry
|
|
|
|
#186922 - 11/11/2003 03:53
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/07/2001
|
Nowy sezon EEL ruszy 17-go listopada Zastanawiam się tylko jak przyśpieszyć rozgrywki by nie trwały paru miesięcy. Jakieś pomysły?
|
Do góry
|
|
|
|
#186927 - 12/11/2003 18:20
|
old hand
Meldunek: 09/05/2001
|
popieram 2 kolejki w tygodniu
mam nadzieje ze pomysl "terminowania" podawania typow nie przejdzie - przy 2 kolejkach w tygodniu to tragiczna pomylka by byla
|
Do góry
|
|
|
|
#186928 - 12/11/2003 20:46
|
Pooh-Bah
Meldunek: 13/05/2001
|
I ja tez zdecydowanie za dwoma kolejkami w tygodniu.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|