#1897164 - 01/01/2008 22:27
Re: 21 kolejka Premiership 01-02.01
[Re: Amkwish]
|
HT2/FT1
Meldunek: 23/05/2003
|
ta MU napewno dorzucac warto po kursie 1.15 haha. Birmingham nie leszcze kopac pilke umieja a ja zauwazylem ze w tym czasie swiateczno noworocznym MU gra jakąs inna pilke anizeli przez caly sezon. Strzelenie bramki i obrona juz nie skutkuja.WHU strzelilo obie bramki od 75 minuty spotkania co bylo przerwaniem passy MU w straconych bramkach od tej minuty. Mowie nie MU po taki smiesznym kursie Tia...i wszystko byloby fajnie ,jakbys zaproponowal jakies inne rozwiazanie na ten mecz. A tak....lepperiada tu zajechalo  ja mam że man u strzeli gola za 1,05 
|
Do góry
|
|
|
|
#1897391 - 01/01/2008 23:43
[Re: Patricu$]
|
veteran
Meldunek: 19/12/2007
|
nie gram wogole tego meczu,napisalem ze odradzam grac 1 bo niektorzy tak robia grajac w naziemnych na podbicie kursy by zniwleowac podatek. LEpsze rozwiazanie to Chelsea -1.5 kursik 2.40 a sadze ze wkoncu przydaloby sie zeby mimo nawe oslabien w podstawowej jedenastce Chelsea wygrala przekonywujacą a nie biadolila po tych boiskach do konca meczu z przewaga jednej bramki lub stanie remisowym najczesciej 0:0 lub 1:1 - hmmmm: Fulham FC 0 - 2 Chelsea FC Fulham FC 1 - 0 Chelsea FC Fulham FC 1 - 2 Chelsea FC Fulham FC 1 - 4 Chelsea FC Fulham FC 0 - 1 Chelsea FC Fulham FC 0 - 0 Chelsea FC Fulham FC 1 - 1 Chelsea FC brakuje Fulham 2-0 (co mało prawdopodobne) lub 1-3 ja pisalem o meczach nie z Fulham tylko wszystkich. Chelsea nie potrafi w tym roku wygrac przekonywujacą np. 3:0 
|
Do góry
|
|
|
|
#1897403 - 01/01/2008 23:47
[Re: czołg]
|
veteran
Meldunek: 19/12/2007
|
ta MU napewno dorzucac warto po kursie 1.15 haha. Birmingham nie leszcze kopac pilke umieja a ja zauwazylem ze w tym czasie swiateczno noworocznym MU gra jakąs inna pilke anizeli przez caly sezon. Strzelenie bramki i obrona juz nie skutkuja.WHU strzelilo obie bramki od 75 minuty spotkania co bylo przerwaniem passy MU w straconych bramkach od tej minuty. Mowie nie MU po taki smiesznym kursie Tia...i wszystko byloby fajnie ,jakbys zaproponowal jakies inne rozwiazanie na ten mecz. A tak....lepperiada tu zajechalo  ja mam że man u strzeli gola za 1,05 hehe to w betgunie na to samo zdarzenie masz 1,01  lol jak bedzie 0 na koncie MU 
|
Do góry
|
|
|
|
#1897523 - 02/01/2008 00:15
[Re: RiKi]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 05/07/2001
|
nie gram wogole tego meczu,napisalem ze odradzam grac 1 bo niektorzy tak robia grajac w naziemnych na podbicie kursy by zniwleowac podatek. LEpsze rozwiazanie to Chelsea -1.5 kursik 2.40 a sadze ze wkoncu przydaloby sie zeby mimo nawe oslabien w podstawowej jedenastce Chelsea wygrala przekonywujacą a nie biadolila po tych boiskach do konca meczu z przewaga jednej bramki lub stanie remisowym najczesciej 0:0 lub 1:1 - hmmmm: Fulham FC 0 - 2 Chelsea FC Fulham FC 1 - 0 Chelsea FC Fulham FC 1 - 2 Chelsea FC Fulham FC 1 - 4 Chelsea FC Fulham FC 0 - 1 Chelsea FC Fulham FC 0 - 0 Chelsea FC Fulham FC 1 - 1 Chelsea FC brakuje Fulham 2-0 (co mało prawdopodobne) lub 1-3 ja pisalem o meczach nie z Fulham tylko wszystkich. Chelsea nie potrafi w tym roku wygrac przekonywujacą np. 3:0 ale to tylko cieszy bo wygrywaja a po handi -1 na x jest zawsze 3,80 
|
Do góry
|
|
|
|
#1897534 - 02/01/2008 00:17
[Re: Patricu$]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 05/07/2001
|
Da SILVA  dziekuje ! 2,3 Cristiano do pracy !!!
|
Do góry
|
|
|
|
#1897638 - 02/01/2008 00:36
[Re: konradd]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/08/2004
|
Wracajac do watku kartek tak przegladalem kto dzis sedziuje...mecz Reading - Portsmouth sedziuje sedzia Mike Dean ktory ma najwieksza srednia rozdawanych kartek na mecz a mianowicie 5.08 Ten Pan przebiegal 13 meczy i przeszkadzal pozostalym Panom strzelac bramki rozdajac 4 czerwone kartki i 62 zolte kartki  co dalo mu najlepsza srednia rozdawanych kartonikow w calej Premiership w tym sezonie i wynoszaca 5.08 kartki na mecz ! Dodam ze ilosc czerwonych tez jest jedna z wyzszych. Wiec moze komus sie poszczesci. Powodzenia !  3 minuta i juz czerwien  Warto sie przyjrzec blizej temu rynkowi. Gratki za swietny typ.
|
Do góry
|
|
|
|
#1897968 - 02/01/2008 02:08
[Re: jabolukas]
|
enthusiast
Meldunek: 21/09/2003
|
* fulham-chelsea 2 , zdecydowanie mimo oslabien chelsea gra lepiej od fulham, chelska w ostatnim meczu powinna wygrac wyzej niz tylko 2-1, ale brakowalo skutecznosci, ostatnio wrocil ballack i chlopak widac ze sie rozkreca i dzis moze lupnie jakas brame! na ostatnie 4 mecze chelska wygrala tylko jeden, ale ja nie wierze w statystyki.
do tego dorzucic mozna napewno MU, i troche delikatniej Arsenal!
dzis tez mozna postawic na bramke Eduardo z Arsenalu, chlopak widac pierwszy sklad ma i super skutecznosc, w ostatnim meczu dwa strzaly i dwie bramki, we wczesniejszym pucharowym to samo! hehe wszystko sie sprełniło, Balack wygrał nawet strzelił brame, MU wymeczyło, Arsenal wygrał po bramce Eduardo 
|
Do góry
|
|
|
|
#1897973 - 02/01/2008 02:09
[Re: konstruktor1]
|
veteran
Meldunek: 29/03/2005
|
1-0 United wygrywa z Birmingham... momentami fajnie było oglądać pykających Czerwonych Diabłów, którzy bez problemu i z polotem mijali obrońców Birmingham. Później jednak jakieś chęci odeszły, parę razy do głosu doszli goście i zaczęli mieć nogi z waty. Momentami nie poznawałem zawodników... zero ładu, zero składu i chwilami niektórzy zachowywali się jak jeźdźce bez głowy. Albo za dużo egzotycznych zawodników w drugiej linii (Ronaldo, Nani, Anderson) albo przeciwnik nie był wymagający. W każdym razie powinno się skończyć na więcej niż 1-0, bo Birmingham grało obronę Częstochowy zapełniając doszczętnie swoje pole karne w razie ataków gospodarzy. Co strzał to blok można powiedzieć... jak tu w sumie wygrywać więcej niż 1-0 skoro jeśli piłka wrzucana w pole karne jest idealna na woleja a Nani z powietrza chce uderzyć krzyżakiem lub czymś podobnym? Taka pykanina momentami, zawodnicy snuli się na boisku. Nie wiem jak to wyglądało na innych boiskach ale szczególnie końcówka spotkania United - Birmingham zaczęła zakrawać na gehennę dla oglądającego. A co do typu na kartki, również myślę, że warto spojrzeć co każdą kolejkę na sędziów na dane spotkanie. Jak widać kursy są kartkowe zdarzenia są dosyć wysokie, a i skuteczność mimo to również nie powinna być niska. No i Everton w swoim stylu... konkretnie. Szkoda że nie przyjrzałem się temu meczowi bliżej bo na 2-jkę można było złapać kurs koło 2.60. Pozdrawiam  i liczę, że podtrzymamy dobrą formę i zainteresowanie w tematach przy najbliższych kolejkach Premiership 
|
Do góry
|
|
|
|
#1898099 - 02/01/2008 02:53
[Re: VanTheMan]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/01/2006
|
Liverpool FC - Wigan Athletic [Asian Hc 0:1,5] 1 (6/10)Na początek zawitamy na Anfield Road, gdzie Liverpool FC podejmuje Wigan Athletic. Faworytami są oczywiście The Reds i to nie ulega wątpliwości. Rafael Benitez ma do dyspozycji bardzo szeroką kadrę dobrych graczy. Liverpool w grudniu zgubił trochę punktów i teraz trzeba nadrabiać straty, bo cały czas można nawiązać walkę o Mistrza, ale gospodarze muszą jutro wygrać. Porażki z Reading i ManU oraz ostatni remis z ManCity spowodowały, że Liverpool w tabeli znajduje się na czwartym miejscu i traci kilka punktów do liderów ligi. Wigan w Premier League znajduje się dopiero na 18. miejscu i wciąż realna jest opcja ze spadkiem. Niebiescy tragicznie grają na wyjeździe, gdzie w 10 meczach zdobyli do tej pory zaledwie 2 punkty. Forma bardzo nierówna, zdobywają wprawdzie punkty, ale to wszystko ma miejsce z drużynami z co najwyżej środka tabeli ligowej. Kolejnym problemem gości jest duże zaawansowanie wiekowe zawodników, którzy kreują grę zespołu, natomiast z drugiej defensywę stanowią gracze stosunkowo młodzi. Do tego nierówny Kirkland i to wszystko składa się na taką pozycję, a nie inną. W ramach rozgrywek ligowych te drużyny spotykały się pięciokrotnie i wszystkie mecze wygrał Liverpool, a stosunek bramek wynosi 11:0! Na Anfield grano dwukrotnie i padały wyniki kolejno 3:0 i 2:0, a więc handicap udało się pokryć. Liczę, że podopieczni Beniteza wyjdą zdeterminowani, aby w Nowy Rok wejść lepiej, niż stary rok się zakończył. Bolton Wanderers - Derby County [Asian Hc 0:1] 1 (4/10)Drugi mecz, który mnie zainteresował to pojedynek Boltonu z Derby County. Tutaj faworytem są "Kłusaki", choć nie tak wyraźnym, jak Liverpool w meczu z Wigan. Po dwudziestu kolejkach Bolton zajmuje dopiero 16. miejsce w tabeli. Aspiracje były dużo bardziej wygórowane, szczególnie, że od czterech sezonów piłkarze z Reebok Stadium nie zeszli poniżej dziewiątego miejsca na koniec sezonu. Problemem Boltonu są mecze wyjazdowe, bo u siebie ten zespół gra dość przyzwoicie. Pisałem to już przy okazji meczu z Evertonem - w meczu z udziału Boltonu najczęściej wygrywają gospodarze i ten scenariusz sprawdził się w ostatnich siedmiu meczach. Nie sądzę, żeby ta seria miała zostać przerwana, ponieważ rywalem jest totalny outsider ligi, który od początku sezonu jest skazany na spadek. Na wyjazdach grają tak samo, jak Wigan - 10 meczów i 2 punkty. W ostatnich dziesięciu spotkaniach "Baranom" udało się zdobyć cały jeden punkt. A z kim ma Bolton zdobywać punkty, jak nie z Derby? Tak łatwo nie można sięgnąć żadnych trzech punktów w lidze, jak w meczu z Derby u siebie. Tym bardziej, że każde zwycięstwo jest ważne, ponieważ Boltonowi na ten moment szykuje się walka o utrzymanie. Siódmy sezon z rzędu w Premiership - szkoda, zeby pozornie szczęśliwy okazał się kończącym serię występow na najwyższym szczeblu rozgrywek ligowych w Anglii.
|
Do góry
|
|
|
|
#1898388 - 02/01/2008 05:50
[Re: Radek_89]
|
member
Meldunek: 21/08/2007
|
Everton ładnie wszedł, w drugiej połowie panowie przycisnęli nieco bezradnych gospodarzy i skończyło się na 2:0  Przypuszczam, że kontuzje wspomniane przeze mnie we wcześniejszym poście były kluczowe, również podrażnione ambicje na pewno dały o sobie znać. Często z resztą sie spotyka, że zespół po dotkliwej porażce podnosi się i z reguły nie przegrywa następnego meczu. A jeśli chodzi o jutrzejsze mecze to Liverpool wyglada bardzo dobrze (kurs oczywiście nie rzuca na kolana, ale innego nie można było się spodziewać). Ich gra na własnym boisku na prawde przyności frajdę wielotysięcznej publiczności. Słaba gra na wyjazdach przyjezdnych dodatkowo umacnia ten typ. Co do Boltonu, to zgodzę się z przedmówcą, że "kłusaki" są zdecydowanym faworytem tego meczu. Kurs w granicach ~1.50 jest kuszący.
|
Do góry
|
|
|
|
#1898784 - 02/01/2008 17:59
[Re: konstruktor1]
|
old hand
Meldunek: 17/06/2004
|
Wracajac do watku kartek tak przegladalem kto dzis sedziuje...mecz Reading - Portsmouth sedziuje sedzia Mike Dean ktory ma najwieksza srednia rozdawanych kartek na mecz a mianowicie 5.08 Ten Pan przebiegal 13 meczy i przeszkadzal pozostalym Panom strzelac bramki rozdajac 4 czerwone kartki i 62 zolte kartki  co dalo mu najlepsza srednia rozdawanych kartonikow w calej Premiership w tym sezonie i wynoszaca 5.08 kartki na mecz ! Dodam ze ilosc czerwonych tez jest jedna z wyzszych. Wiec moze komus sie poszczesci. Powodzenia !  3 minuta i juz czerwien  Warto sie przyjrzec blizej temu rynkowi. Gratki za swietny typ. A stawiales cos ? Ciesze sie ze trafiles jesli tak  W jakim buku sa obecnie najlepsze zaklady na kartki ? bo Expekt niby ma ale tylko wybranych zawodnikow, widzialem w Ladbroke nawet yaki zaklad czy zawodnik dostanie w ogole kartke wiec obojetnie czy czerwona czy zolta. Zastanawialem sie dzis nad Carragherem i czy by nie wrzucic tez jako typ do Grand Prix ?  ale by mi stk poszlo w gore  Dzis Schraner z Wigan moze dostac sedzia Steve Bennett w dotychczasowych meczach w liczbie 17 pokazal 4 czerwone i 60 zoltych i zajmuje ze srednia 3.76 kartki na mecz pozycje 5 na 18 sedziow. Patrzylem pod katem tego pazuowania akurat ma 4 kartki juz na swoim koncie, ciekawe jest to ze ten sedzia juz prowadzil w tym sezonie 2x mecze Wigan i raz Liverpoolu, The Reds nie pokazal zadnej kartki natomiast Wigan dostalo w sumie 1 czerwona i 6 zoltych: oto zawodnicy ktorzy dostali kartki: Kilbane -czerwona Kilbane, Heskey, Scharner, Brown zolte w meczu Newcastle - Wigan 1 wrzesnia 07 Landzaat, Bramble po zoltej w meczu Wigan - Chelsea 3 listopada 07 Jesli Schraner dostalby teraz nie zagralby w meczu wyjazdowym z Derby 12/01/08 a Brown ma obecnie 7 zoltych kartek na 17 wystapien. Pozostali po 1-2 kartek na koncie.
|
Do góry
|
|
|
|
#1898790 - 02/01/2008 18:07
|
old hand
Meldunek: 17/06/2004
|
Ja w ogole nie stawiam kursow do 1.35 szkoda nerwow wole nie trafic kurs 2.5 czy 3 niz 1.15 i potem sie na siebie zloscic. Dzis nie weszly Charlton za 1.6 i Leeds za 1.55 a tak niedawno MU przegral z Boltonem i West Hamem teraz. Apropo Arsenalu ogladalem 2 polowe tylko no oni sa naprawde dobrzy grali takim tempem jakby biegali caly czas na 100-ke  powiedzialbym ze Arsenal gral 2 razy szybciej niz Mloty a Mloty o 2x za wolno nawet nie mogli zbyt dlugo pilki rozegrac bo zaraz ja tracili  takze brawa dla Kanonierow jestem pod wrazeniem ich tempa gry. A jesli chodzi o Chelsea to jako jej kibic musze z przykroscia powiedziec ze schodzi na psy. Ten mecz z Newastle powinni zremisowac bo Kalou strzelil ze spalonego na 2-1. POdobnie bylo w Liverpoolu dostali prezent od sedziego w postaci karnego. Owszem Fulham jest troche za cienkie na oslabione nawet Chelsea i to ich szczescie ze graja z takimi zespolami wlasnie. Chodzi mi po glowie ze Liverpool przegra a przynajmniej goscie strzela jako pierwsi...nieprawdopodobne ale ...
|
Do góry
|
|
|
|
#1898896 - 02/01/2008 19:39
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/05/2006
|
Nie mówię, że Bolton to jakiś super "pewniak" w stylu Liverpoolu, ale wątpie by Derby mogło im odebrać jakiekolwiek punkty.Co się tyczy meczu z Newcastle to Derby oddało 2 strzały i strzeliło 2 bramki co zawdzięczają "świetnej" obronie Newcastle A Bolton na ten moment walczy o utrzymanie i z kim jak nie z Derby na własnym stadionie ma zdobywać pełną pule? Ostatnie 3 mecze Boltonu u siebie: Bolton 1-0 MU Bolton 4-1 Wigan Bolton 3:0 Birmigham A Derby na wyjazdach jest tragiczne o czym świdczą statystyki bramkowe 3:26 Dużo zależy też od podstawy Anelki, ale wierzę że pokaże formę z ostatnich meczy i o wynik można być spokojnym, ale jak wiadomo to tylko sport
|
Do góry
|
|
|
|
#1898899 - 02/01/2008 19:42
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/09/2003
|
Ja osobiście uważam, że jeden z meczy Pool,Bolton,Blackburn może nie zakończyć się wygraną gospodarzy. Na papierze wszystko wygląda pięknie ale na boisku bywa różnie, wczoraj żadnego remisu, więc może dziś być jakaś niespodzianka. Kurs na Liverpool nie warty grania, 1,5 na Bolton też nie wygląda zbyt kusząco no ale to pewniaki dziś. Ja spróbuje zagrać lekko Blackburn choć kurs 1,6 też mnie nie powala, mam nadzieję, że Santa Cruz coś wciśnie, a może zagrać, że strzeli on bramkę za 2,4 w expie, co o tym sądzicie?
|
Do góry
|
|
|
|
#1898915 - 02/01/2008 19:55
[Re: Lawyer]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/01/2003
|
Pozwolicie ze ja tylko wtrace swoje zdanie ktora moze byc oczywiscie bledne no ale wydaje mi sie iz lepszym pomyslem od zagrania Liverpoolu i/lub Boltonu jest gra na wygrana Blackburn ktorzy wg. mnie graja coraz lepiej szczegolnie u siebie no a rywal ich nalezy do druzyn z ktorymi raczej trzeba wygrywac na swoim stadionie a i kurs na 1 duzo lepszy niz na Liv np. Takze moj typ na dzisiaj : Blackburn - Sunderland 1 1.62 Unibet
|
Do góry
|
|
|
|
#1898930 - 02/01/2008 20:06
[Re: TEKSANSKI]
|
old hand
Meldunek: 14/08/2007
|
A ja powiem Wam, że szukanie na siłę jakieś niespodzianki do niczego dobrego nie kieruje. Małe kursy na faworytów? Małe, ponieważ prawdopodobieństwo wejścia tych zakładów jest bardzo duże. Mowa tu o Boltonie i Liver...
|
Do góry
|
|
|
|
#1898940 - 02/01/2008 20:16
[Re: Yuri Orlov]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/04/2005
|
Dzisiaj poleciłbym tylko Blackburn, nie widze tutaj kompletnie zadnych szans dla Sunderlandu. Dwaj szybcy napastnicy Blackburn - Bentley oraz Santa Cruz pozamiatają 'Czarne Koty' podobnie jak drugiego o podobnym poziomie rywala w ostatnim czasie tj. Derby (chociaż tam mielismy nieco obaw na początku, wynik 0-1 i nie strzelony przez Derby karny) Santa Cruz... myślę że dzisiaj strzeli, nie udało mu się to z Derby, ale dobrze zastąpił jego nieobecność w rubryce barmki właśnie Bentley. Nie polecam natomiast Liverpoolu (marny kurs) oraz Boltonu bo Derby coś jednak pokazało w meczach z Liverpoolem jak i Blackburn. Pzdr 
|
Do góry
|
|
|
|
#1898970 - 02/01/2008 20:43
[Re: darkoo]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 12/07/2007
|
Dzisiaj poleciłbym tylko Blackburn, nie widze tutaj kompletnie zadnych szans dla Sunderlandu. Dwaj szybcy napastnicy Blackburn - Bentley oraz Santa Cruz pozamiatają 'Czarne Koty' podobnie jak drugiego o podobnym poziomie rywala w ostatnim czasie tj. Derby (chociaż tam mielismy nieco obaw na początku, wynik 0-1 i nie strzelony przez Derby karny) Santa Cruz... myślę że dzisiaj strzeli, nie udało mu się to z Derby, ale dobrze zastąpił jego nieobecność w rubryce barmki właśnie Bentley. Nie polecam natomiast Liverpoolu (marny kurs) oraz Boltonu bo Derby coś jednak pokazało w meczach z Liverpoolem jak i Blackburn. Pzdr santa cruz strzelił...
|
Do góry
|
|
|
|
#1899013 - 02/01/2008 21:06
[Re: TEKSANSKI]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/08/2005
|
Pozwolicie ze ja tylko wtrace swoje zdanie ktora moze byc oczywiscie bledne no ale wydaje mi sie iz lepszym pomyslem od zagrania Liverpoolu i/lub Boltonu jest gra na wygrana Blackburn ktorzy wg. mnie graja coraz lepiej szczegolnie u siebie no a rywal ich nalezy do druzyn z ktorymi raczej trzeba wygrywac na swoim stadionie a i kurs na 1 duzo lepszy niz na Liv np.
Takze moj typ na dzisiaj : Blackburn - Sunderland 1 1.62 Unibet Co do typu zgadzam się z nim(ja zagrałem symbolicznie na przełamanie), bo sądze że Blackburn sprosta zespołowi Sunderlandu. Natomiast dzisiejsi gospodarze nie grają u siebie za dobrze, ostatnia ich wygrana miała miejsce miesiąc temu 01.12.2007 3-1 z Newcastle, następne 2 mecze na swoim stadionie Blackburn przegrał 0-1 odpowiednio z West Hamem i Chelsea. Wogóle zwycięstwo na wyjeździe z Derby 2-1 było ich pierwszym zwycięstwem od 5 spotkań.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|