Strona 16 z 27 < 1 2 ... 14 15 16 17 18 ... 26 27 >
Opcje tematu
#1917721 - 07/01/2008 19:09 Re: Grand Prix - Dyskusje [Re: Inzaghi78]
Piostar Offline
Marcos Baghdatis

Meldunek: 01/11/2004
a co najciekawsze osoby te regularnie przebywają na quasi albo podają typy w PP

komedia \:D \:D

Do góry
#1917775 - 07/01/2008 19:29 Re: Grand Prix - Dyskusje [Re: Piostar]
Mr_Andrew Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 12/03/2006
zbanować dupków

Do góry
#1917807 - 07/01/2008 19:42 Re: Grand Prix - Dyskusje [Re: Mr_Andrew]
19marcin08 Offline
ŁKS Łódź

Meldunek: 06/02/2005
Jestem za tym, by takie osoby nie miały prawa w przyszłości zapisać się do podobnego konkursu.
Wiadomo zawsze może się coś zdarzyć, jakaś przykra sytuacja, ale to są wyjątki i to należy zrozumieć, ale nie czegoś takiego jak napisał Piostar, że osoby te przebywają na QS czy w innych miejscach na forum.

Do góry
#1917819 - 07/01/2008 19:47 Re: Grand Prix - Dyskusje [Re: 19marcin08]
garate_cepa Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 23/05/2007
Ja proponuje jakas czarna liste stworzyc w postaci tematu w odpowienim miejscu i gospodarze konkursow powinni wpisywac tam nazwiska takich osob. Pozniej mialyby one problemy z udzialem w jakichkolwiek konkursach

Do góry
#1917841 - 07/01/2008 19:58 Re: Grand Prix - Dyskusje [Re: globus]
konradd Offline
old hand

Meldunek: 17/06/2004
Originally Posted By: globus
Dopiero zauwazylem uniewaznienie mojego typu z pierwszej kolejki przez ten punkt regulaminu:
b. Uczestnik typujący wynik meczu hokejowego lub meczu koszykówki ma obowiązek zaznaczyć, czy typ dotyczy rozstrzygnięcia w regulaminowym czasie gry, czy też po dogrywce (np. 1(60'), 2(łącznie z dogrywką i rzutami karnymi) itp.)

Wg mnie to za przeproszeniem bzdura. Nawet nie wiem jaki buk netowy oferuje remisy w koszykowce, choc domyslam sie ze chodzi o sportingbet. Zupelnie nie rozumiem tego zapisu, przeciez jak podaje typ z Expekta badz GB jest ocyzwiste ze typ na koszykowke liczy sie z dogrywka.

Wg mnie podanie czy typuje lacznie z dogrywka czy nie nie zajmuje zbyt wiele czasu i nie powinno to byc problemem. Jednak jesli podaje typ np z Expekta i zaznaczam ze to stad pochodzi ten typ ale akurat nie zaznacze czy z dogrywka czy nie to jesli Expekt zalicza typ na TRAFIONY to tym bardziej powinien byc zaliczony w konkursie. To mozna zawsze sprawdzic w wynikach wydarzen sportowych u bukmachera na jego stronie.

Do góry
#1918698 - 08/01/2008 01:46 Re: Grand Prix - Dyskusje [Re: konradd]
globus Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/05/2003
Originally Posted By: konradd
Dopiero zauwazylem uniewaznienie mojego typu z pierwszej kolejki przez ten punkt regulaminu:
b. Uczestnik typujący wynik meczu hokejowego lub meczu koszykówki ma obowiązek zaznaczyć, czy typ dotyczy rozstrzygnięcia w regulaminowym czasie gry, czy też po dogrywce (np. 1(60'), 2(łącznie z dogrywką i rzutami karnymi) itp.)

Wg mnie to za przeproszeniem bzdura. Nawet nie wiem jaki buk netowy oferuje remisy w koszykowce, choc domyslam sie ze chodzi o sportingbet. Zupelnie nie rozumiem tego zapisu, przeciez jak podaje typ z Expekta badz GB jest ocyzwiste ze typ na koszykowke liczy sie z dogrywka.

Wg mnie podanie czy typuje lacznie z dogrywka czy nie nie zajmuje zbyt wiele czasu i nie powinno to byc problemem. Jednak jesli podaje typ np z Expekta i zaznaczam ze to stad pochodzi ten typ ale akurat nie zaznacze czy z dogrywka czy nie to jesli Expekt zalicza typ na TRAFIONY to tym bardziej powinien byc zaliczony w konkursie. To mozna zawsze sprawdzic w wynikach wydarzen sportowych u bukmachera na jego stronie.

Nie chodzi tu o czas tylko o sam fakt. Mam nadzieje jarkow, ze zastosowales ten punkt tylko po to aby nauczyc ludzi czytania regulaminu. Jesli nie, prosze zmien to, przeciez to nic nie wnosi dobrego.
Dlatego tez wychodzi na to ze z toba przegralem mimo realnego wyniku 3-1

Do góry
#1919935 - 08/01/2008 05:25 Re: Grand Prix - Dyskusje [Re: Piostar]
SOUDAL Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 27/12/2002
Originally Posted By: Piostar

...minus rozwoju techniki , dzieci neostrady rozmnazaja sie jak kroliki \:\(

Do góry
#1919983 - 08/01/2008 05:31 Re: Grand Prix - Dyskusje [Re: SOUDAL]
19marcin08 Offline
ŁKS Łódź

Meldunek: 06/02/2005
Originally Posted By: SOUDAL

...minus rozwoju techniki , dzieci neostrady rozmnazaja sie jak kroliki \:\(

Ale co ma do tego Neostrada?

Do góry
#1920010 - 08/01/2008 05:36 Re: Grand Prix - Dyskusje [Re: 19marcin08]
SOUDAL Offline
Pooh-Bah

takie powiedzonko ;\)

Do góry
#1920231 - 08/01/2008 06:09 Re: Grand Prix - Dyskusje [Re: SOUDAL]
rockeman Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/08/2005
z walkowerowiczami to juz jest odwieczny problem, i też mnie to wk****. zapisują sie do każdego konkursu, nie wiedząc nawet o co w nim chodzi. A następnie zwyczajnie zapominają. Jeszcze inni nawet wystartują, ale po początkowych niepowodzeniach zlewają konkurs.
wszelkie czarne listy sa wg mnie bez sensu, bo tylko zawracanie du.py organizatora lub innej osoby ktora by sie tym zajmowała. wg mnie ban z miejsca. niech ktos kto chce brac udział w takim konkursie podejmie świadomą decyzją, czy chce się bawić czy nie. bo poźniej przez takich caly konkurs się psuje.

pozostając w temacie wakowerów, to w 3 kolejce gralem z userem TEKSAŃSKI. widziałem, ze nie typowal w pierwszej kolejce - w drugiej miał pauze. A widziałem go buszującego w innych temata. POmyslalem, ze moze zapomniał o tym konkursie. więc jak debil wysłałem mu w piątek przypomnienie, tak aby miał jeszcze czas na podanie kompletu typow. i co? typów nie podał. zlał sprawe. mógłby chociaż głupie "dzięki" odpisac na priva, no ale nie można zbyt wiele od ludzi oczekiwac

co do info przy typach, to konieczny jest zapis w hokeju/koszykowce, czy zdarzenie obstawiamy na regulaminowy czas gry czy + dogr. przeciez dopisanie takiej informacji przy typie ile zajmuje czasu? 3 sekundy? ja widząc typ swojego rywala chce od razu miec jasnośc o co kaman. a nie smigac po stronach buków, i sprawdzac jakie opcje są, a jakie nie są dostępne.
globus, rozumiem o czym piszesz. jestem w stanie zrozumieć Twoją frustracje, jednak prawo/regulamin musi byc dla wszystkich jednakowe. Ty mozesz być fair graczem, i chcesz czysto grac. ale zapewniam Cię, ze gdyby nie bylo tego zapisu w regulaminie , to wiele osób wykorzystałoby to na swoją korzysc. sam znam niestety kilku takich, ktorzy nie podaja czy 60' czy +OT+SH, własnie po to, aby gdy wynik jest juz znany, móc mataczyć. niestety takie są realia. dlatego wlasnie od wszystkich powinno się wymagac podania dokladnych typow. dla uczciwego gracza to tylko dodatkowe 3 sekundy przy podawaniu picka, a oszustowi nie pozwoli to na kręcenie.

Do góry
#1920490 - 08/01/2008 06:34 Re: Grand Prix - Dyskusje [Re: rockeman]
jarkow Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/12/2004
Originally Posted By: rockeman

co do info przy typach, to konieczny jest zapis w hokeju/koszykowce, czy zdarzenie obstawiamy na regulaminowy czas gry czy + dogr. przeciez dopisanie takiej informacji przy typie ile zajmuje czasu? 3 sekundy? ja widząc typ swojego rywala chce od razu miec jasnośc o co kaman. a nie smigac po stronach buków, i sprawdzac jakie opcje są, a jakie nie są dostępne.
globus, rozumiem o czym piszesz. jestem w stanie zrozumieć Twoją frustracje, jednak prawo/regulamin musi byc dla wszystkich jednakowe. Ty mozesz być fair graczem, i chcesz czysto grac. ale zapewniam Cię, ze gdyby nie bylo tego zapisu w regulaminie , to wiele osób wykorzystałoby to na swoją korzysc. sam znam niestety kilku takich, ktorzy nie podaja czy 60' czy +OT+SH, własnie po to, aby gdy wynik jest juz znany, móc mataczyć. niestety takie są realia. dlatego wlasnie od wszystkich powinno się wymagac podania dokladnych typow. dla uczciwego gracza to tylko dodatkowe 3 sekundy przy podawaniu picka, a oszustowi nie pozwoli to na kręcenie.

Rockeman, dzięki. Ja bym tego lepiej nie wytłumaczył.

Do góry
#1920492 - 08/01/2008 06:35 Re: Grand Prix - Dyskusje [Re: rockeman]
globus Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/05/2003
zapewniam Cię, ze gdyby nie bylo tego zapisu w regulaminie , to wiele osób wykorzystałoby to na swoją korzysc. sam znam niestety kilku takich, ktorzy nie podaja czy 60' czy +OT+SH, własnie po to, aby gdy wynik jest juz znany, móc mataczyć. niestety takie są realia. dlatego wlasnie od wszystkich powinno się wymagac podania dokladnych typow. dla uczciwego gracza to tylko dodatkowe 3 sekundy przy podawaniu picka, a oszustowi nie pozwoli to na kręcenie.

dzieki za wyjasnienie rockeman, do glowy by mi nie przyszlo, ze mozna tak wykorzystywac ten drobiazg. Po prostu przez kilka lat na forum ani nigdzie w necie nie spotkalem sie z typem na koszykowke liczonym bez dogrywki, buki naziemne to osobna sprawa. Po prostu dla mnie bardziej naturalne jest ze mecz liczy sie z dogrywka i to tylko ci, ktorzy szukaja udziwnien i graja na rostrzygniecie w reg. czasie powinni robic odpowiednie adnotacje.

Do góry
#1920511 - 08/01/2008 06:38 Re: Grand Prix - Dyskusje [Re: jarkow]
Piostar Offline
Marcos Baghdatis

rockeman tylko teraz nie wysyłaj teksanskiemu przypomnienia \:D

gra ze mną, więc może zainkasuje 3 punkty

A tak poważnie właśnie o nim pisałem nie chcąc wymieniać z imienia i nazwiska. Buszuje po Quasi po PP. Podobnie miałem z eliminacjach, gdzie grałem z kolesiem który w ty dziale się pojedynkował, wysłałem pw, odpowiedzi zero, pojedunki sobie toczył typów w konkursie nie podał.

Do góry
#1920560 - 08/01/2008 06:48 Re: Grand Prix - Dyskusje [Re: Piostar]
jarkow Offline
Carpal Tunnel

rockeman tylko teraz nie wysyłaj teksanskiemu przypomnienia \:D

gra ze mną, więc może zainkasuje 3 punkty

A tak poważnie właśnie o nim pisałem nie chcąc wymieniać z imienia i nazwiska. Buszuje po Quasi po PP. Podobnie miałem z eliminacjach, gdzie grałem z kolesiem który w ty dziale się pojedynkował, wysłałem pw, odpowiedzi zero, pojedunki sobie toczył typów w konkursie nie podał.

Nie tylko on, jest jeszcze dwóch takich Panów. Wiadomość z ostatniej chwili: Muczaczo zrezygnował z dalszego udziału w konkursie.Taką wiadomość otrzymałem na priva.

Kontynuując kwestię opisu typów, dodam, że "jestem na tropie" usera, który chyba ma "trendy" do zawyżania kursów. Jeżeli będzie protest rywala, to na pewno się włączę. W każdym razie osoba, o której mówię powinna się mieć na baczności, bo mam w regulaminie punkt na tę okoliczność.

Jeżeli chcecie sprawiedliwego sędziowania, powinniście się zgodzić na "fanaberie" organizatora. Choćby z powodów jakie przytoczył rockeman.

Do góry
#1920572 - 08/01/2008 06:50 Re: Grand Prix - Dyskusje [Re: globus]
SOUDAL Offline
Pooh-Bah

zapewniam Cię, ze gdyby nie bylo tego zapisu w regulaminie , to wiele osób wykorzystałoby to na swoją korzysc. sam znam niestety kilku takich, ktorzy nie podaja czy 60' czy +OT+SH, własnie po to, aby gdy wynik jest juz znany, móc mataczyć. niestety takie są realia. dlatego wlasnie od wszystkich powinno się wymagac podania dokladnych typow. dla uczciwego gracza to tylko dodatkowe 3 sekundy przy podawaniu picka, a oszustowi nie pozwoli to na kręcenie.

dzieki za wyjasnienie rockeman, do glowy by mi nie przyszlo, ze mozna tak wykorzystywac ten drobiazg. Po prostu przez kilka lat na forum ani nigdzie w necie nie spotkalem sie z typem na koszykowke liczonym bez dogrywki, buki naziemne to osobna sprawa. Po prostu dla mnie bardziej naturalne jest ze mecz liczy sie z dogrywka i to tylko ci, ktorzy szukaja udziwnien i graja na rostrzygniecie w reg. czasie powinni robic odpowiednie adnotacje.

mozesz wierzyc lub nie ale dla osob nie grajacych kosza, hokeja , tenisa , czy innych amerykanskich dyscyplin , ten maly dopisek ulatwia zycie , wiem to z autopsji :),powiem wiecej przydalo by sie pisac co to za liga czy turniej , nawet nie wiesz jak sie naszukalem ostatnio co moj przeciwnik gral , nie wspominajac o znalezieniu odpowiedniego livescora \:D

Do góry
#1920622 - 08/01/2008 07:03 Re: Grand Prix - Dyskusje [Re: SOUDAL]
Piostar Offline
Marcos Baghdatis

Jarkow ja mam pytanie o te typy nocne.

Jak to się ma do przełomu niedzieli/poniedziałek czyli stara/nowa kolejka. Rozumiem że typy do 6 liczą się do dnia poprzedniego. Ja podałem typ na 03,30 bo o tej godzinie był tenis, ale poniedziałek więc niby typ wchodzi z starą kolejkę.

No ale w przypadku takim jak niedziela/poniedziałek powinien według mnie być zaliczony na nową kolejkę. Jak uważasz? Zaliczony czy mam podać zastępczy?

Do góry
#1920798 - 08/01/2008 08:08 Re: Grand Prix - Dyskusje [Re: Piostar]
jarkow Offline
Carpal Tunnel

Jarkow ja mam pytanie o te typy nocne.

Jak to się ma do przełomu niedzieli/poniedziałek czyli stara/nowa kolejka. Rozumiem że typy do 6 liczą się do dnia poprzedniego. Ja podałem typ na 03,30 bo o tej godzinie był tenis, ale poniedziałek więc niby typ wchodzi z starą kolejkę.

No ale w przypadku takim jak niedziela/poniedziałek powinien według mnie być zaliczony na nową kolejkę. Jak uważasz? Zaliczony czy mam podać zastępczy?

4. Każdy typ może być tylko i wyłącznie singlem, a jego wynik musi być znany pomiędzy godz. 12.oo w poniedziałek rozpoczynający tydzień a godz. 12.oo w poniedziałek następnego tygodnia. Typy nie mieszczące się w tym przedziale czasowym będą nieważne.
Typy można podawać do godz. 22.oo do niedzieli kończącej dany tydzień.
Typy na nowy tydzień można podawać od godziny 00:01 w poniedziałek.

Aby być w zgodzie z regulaminem, powinieneś podać typ na zdarzenie, które zakończy się pomiędzy godz.12:00 w poniedziałek rozpoczynający tydzień a godz.12:00 w poniedziałek kończący tydzień.
Podanego przez Ciebie typu nie można więc zaliczyć do bieżącej kolejki. Typ jest nieważny \:\( bez względu na wynik i traktujemy go jakby go nie było.
Pozdrawiam. \:\)

Do góry
#1920887 - 08/01/2008 08:25 Re: Grand Prix - Dyskusje [Re: jarkow]
Piostar Offline
Marcos Baghdatis

Oki rozumiem.

Do góry
#1921041 - 08/01/2008 09:19 Re: Grand Prix - Dyskusje [Re: Piostar]
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Meldunek: 12/08/2002
Odnosnie osob ktore olewaja turniej, od przyszlej edycji nalezy wprowadzic w regulaminie taki zapis ze grozi za to ban i nie bedziemy sie szczypac z nimi \:\)

Do góry
#1921697 - 08/01/2008 17:55 Re: Grand Prix - Dyskusje [Re: SOUDAL]
konradd Offline
old hand

Meldunek: 17/06/2004
Originally Posted By: SOUDAL

mozesz wierzyc lub nie ale dla osob nie grajacych kosza, hokeja , tenisa , czy innych amerykanskich dyscyplin , ten maly dopisek ulatwia zycie , wiem to z autopsji :),powiem wiecej przydalo by sie pisac co to za liga czy turniej , nawet nie wiesz jak sie naszukalem ostatnio co moj przeciwnik gral , nie wspominajac o znalezieniu odpowiedniego livescora \:D

Ja jestem zdania ze jesli gramy zdarzenie bardzo popularne to podawanie skad to pochodzi nie jest konieczne jak napisze Chelsea - Sunderland wiadomo ze Anglia. Jednakze przy mniej znanych dyscyplinach albo mniej slabiej obstawionych turniejach itp uwazam ze powinno sie podac skad ten mecz, dla przykladu podalem wczoraj typ na siatkowke Hiszpania - Polska i zaznaczylem od razu aby nie bylo watpliwosci jaka to dyscyplina pomimo ze nie musimy tego podawac -ale chcialem by to przejrzyscie wygladalo dla innych.

Do góry
Strona 16 z 27 < 1 2 ... 14 15 16 17 18 ... 26 27 >