Musze przyznac, że jestem zasmucony, że forum to zeszło na psy.Nie w sensie beznadziejnych postów ale ich braku. Mamy taki wielki turniej, a tu zaledwie kilka wpisów na temat typów i większość to rozważania zamiast rzeczowe analizy. Forum jest po to żeby sobie pomagać, a więc siadać do komputera i pisać sowje analizy
Dobra dość tych narzekań przejdźmy do analiz.
Robredo - Fish 1 kurs 1.76Większość z was sugeruje się ostatnimi meczami, w których Robredo wymęczył mecz ze Zveerevem, a Fish wygrał dośc łatwo z Pashańskim oddając mu zaledwie seta. Ja powiem tak w tenisie liczy się często oprócz formy dyspozycja dnia. Ja stawiam tutaj zdecydowanie na Hiszpana bo po:
1. Jest takie powiedzenie "co nas nie zabije to nas wzmocni" chodzi oczywiście o Hiszpana
2. Fish, który często był nazywany specjalistą od kortów twardych już od dawna nim nie jest bo nie osiąga już dobrych wyników na tej nawierzchni
3. Robredo to przede wszystkim obrona i jemu gra Fisha będzie odpowiadała
Tsonga - Warburg 1 kurs 1.15Tutaj bez dłuższej analizy bo po co. Tsonga pokonał Murraya i jest to nie lada sensacja. Jest to zawodnik perspektywiczny i pokazał to w meczu ze Szkotem. Warburg gracz anonimowy na pewno się nie położy i nie odda meczu ale szans na wygranie meczu praktycznie nie ma no może 0.10 % w mojej opinii.
Karlovic - Sela 1 kurs 1.3Spotykają się 2 bardzo dobrze serwujący gracze, no ale seriwsu Chorwata nikt nie przebije
Na pewno będą TB w których jednak dzięki większemu doświadczeniu przewiduje zwycięstwa właśnie Karlovica.
Wawrinka - Gicquel 1 kurs 1.2Szwajcar jest tutaj zdecydowanym faworytem, ten gracz jest w formie co pokazał w pierwszym meczu dając tylko 3 szanse na przełamanie Bennetau mno i oczywiście podczas turnieju w DOHA. Nie wiem jednak czy bęziemy tutaj mieli gładkie 3:0 myślę, że Gicquel może seta urwać.
Simon - Schuettler 1 kurs 1.6Tutaj kieruje się przede wszystkim tym, że Niemiec już praktycznie w większych turniejach nie gra tylko szlaja się po jakiś mniejszych turniejach,a to na pewno nie to samo co spotykanie się z czołowymi zawodnikami ATP. Simon ma talent tylko potrafi się spalić psychicznie nie zapomnę jego meczu z Robredo chociaż na clayu to nie wygrał tam żadnego podania w 1 secie, a w całym meczu chyba tylko raz
Shchuetller już powoli odchodzi na emeryturę i granie na niego jest dużym ryzykiem. Do gry zachęca tutaj także wysoki kurs jak dla mnie na Simona.
Tutaj bez większej analizy podam jeszcze kilka typów ze względu na wysokie kursy.
Nieminen - Levine 3:1 kurs 3.7Nieminen męki w 1 spotkaniu, a Levine cóż za wiele o nim nie można powiedziec ale seta ma szansę urwać. Chociaż pokonanie Vassalo Arguelo gładko w 3 setach robi wrażenie. Chociaż Arguelo to przede wszystkim specjalista od clayu.
Kolshcreiber - Korolev 3:1 lub 3:2 kurs 3,7 i 7 Tutaj jestem niesłychanie zaskoczony kursami, wydaje mi się, że zdecydowanie za duże faworyzowanie Niemca. Rusek jest dobrym graczem i nie wiem nawet czy tego meczu nie wygra ale już stawianie na 3:1 lub 3:2 zdecydowanie jakoś nie widzę tu gładkiego 3:0 na pewno nie.
Apeluję jeszcze raz weście się ludzie za analizy
No i chciałbym posłuchac komenatrzy odnośnie moich typoów, dzięki i pozdrawiam