Strona 22 z 27 < 1 2 ... 20 21 22 23 24 26 27 >
Opcje tematu
#1977498 - 21/01/2008 07:19 Re: Grand Prix - Dyskusje [Re: Nostradamus]
jarkow Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/12/2004
Originally Posted By: Nostradamus
Czyli jednak zmieniamy konie w trakcie przeprawy przez rzekę. Uwzględniając znaczenie ww. zmiany proponuję uaktualnianie na bieżąco treści regulaminu w odpowiednim temacie, wszak nie ma obowiązku dogłębnego studiowania wpisów w temacie "dyskusje".

Do chwili dokonywania tej zmiany nie padł remis 5:5, poza tym w ciągu 5 kolejek nie zaszła taka sytuacja. Zmianę wprowadziłem, gdyż argumenty Experto uznałem za słuszne i poza tym ta zmiana nie wprowadziła żadnych zmian w dotychczasowej punktacji.
Postulowano również wprowadzenie dodatkowego punktu jako bonusu dla zwycięzcy, który wytypował 5/5, ale ta propozycja odpadła, więc może to miałeś na myśli pisząc, że nie wprowadzałem żadnych zmian w punktacji.

Niedługo pojawi się ujednolicona wersja regulaminu, zawierająca wszystkie dodatkowe ustalenia. Dziękuję za zwrócenie uwagi.

Do góry
#1977505 - 21/01/2008 07:20 Re: Grand Prix - Dyskusje [Re: Nostradamus]
Zulus Offline
Łódzki Klub Sportowy

Meldunek: 23/06/2005
zostawie bez komentarza tą sprawe bo szkoda sobie psuć nerwów

Do góry
#1978662 - 21/01/2008 16:02 Re: Grand Prix - Dyskusje [Re: jarkow]
Slaaawwek Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 05/09/2002
Originally Posted By: jarkow
Originally Posted By: Slaaawwek
ja chciałem się spytać jeżeli mój przeciwnik przy podaniu typu nie podał daty ani godziny meczu, chodzi o :

Originally Posted By: cobra
cobra
Polska - Serbia
Typ: 1
Kurs: 1.50
Buk: Gamebookers

pytanie do jarkow typ jest uznany czy nie, a moze do powtórzenia??

Chętnie uznałbym ten typ za "wart powtórzenia", ale nie ma takiego zapisu w regulaminie (albo nie mogę go teraz znaleźć. Przepraszam, ale miałem dość uciążliwy dzień). Jeżeli uprzedzałem w którymś miejscu, że typ bez bez daty i godziny jest do powtórzenia/nieważny, to tak właśnie zostanie rozliczony.
Jeżeli dotąd nie napisałem tego wyraźnie, to typ zaliczę, ale jednocześnie uprzedzam wszystkich, że kolejne typy odbiegające od wzorca będą traktowane tak, jak gdyby w ogóle ich nie było.

Quote:
6.Nie można zmieniać lub anulować wysłanych typów (w przypadku błędu należy jeszcze raz napisać typy w osobnym poście, zaznaczając że są one przepisane z poprzednich, bo tam nie podaliśmy np. daty, kursu, na kogo stawiamy itp.)
Wyjątkiem od zakazu zmiany typu są przełożone/odwołane/opóźnione spotkania.
Jeśli będzie wiadomo, że wynik typu nie będzie znany do 12:00 w południe w poniedziałek, to można wysłać nowy typ dodając, że zastępuje on poprzedni typ, który został przełożony/odwołany/opóźniony (należy wysłać osobny post,
proszę nie edytować żadnych postów!). Wynik nowego typu musi być znany do 12:00 w południe w poniedziałek.

tylko to znalazłem w regulaminie odnośnie nie podania typu zgodnie ze wzorcem, ale decyzje pozostawiam organizatorowi czy uzna typ czy nie mojego przeciwnika cobry :)...pozdrawiam

Do góry
#1978693 - 21/01/2008 16:46 Re: Grand Prix - Dyskusje [Re: Slaaawwek]
Mitul Offline
Villain

Meldunek: 27/08/2004
jarko - właśnie padł między mną a Soudalem remis 5:5 - rozumiem, że obaj dostajemy po 3 punkty co mnie bardzo cieszy :))

i uważam to za bardzo dobrą zmiane w regulaminie ponieważ wynik 5:5 czyli trafienie 10 typów w jednej kolejce jest naprawdę niezłym osiągnięciem i powinno być dodatkowo premiowane

Do góry
#1979079 - 21/01/2008 20:21 Re: Grand Prix - Dyskusje [Re: Slaaawwek]
cobra Offline
Luc Nilis

Meldunek: 18/10/2007
Originally Posted By: jarkow
ja chciałem się spytać jeżeli mój przeciwnik przy podaniu typu nie podał daty ani godziny meczu, chodzi o :

Originally Posted By: cobra
cobra
Polska - Serbia
Kurs: 1.50
Buk: Gamebookers

pytanie do jarkow typ jest uznany czy nie, a moze do powtórzenia??

Chętnie uznałbym ten typ za "wart powtórzenia", ale nie ma takiego zapisu w regulaminie (albo nie mogę go teraz znaleźć. Przepraszam, ale miałem dość uciążliwy dzień). Jeżeli uprzedzałem w którymś miejscu, że typ bez bez daty i godziny jest do powtórzenia/nieważny, to tak właśnie zostanie rozliczony.
Jeżeli dotąd nie napisałem tego wyraźnie, to typ zaliczę, ale jednocześnie uprzedzam wszystkich, że kolejne typy odbiegające od wzorca będą traktowane tak, jak gdyby w ogóle ich nie było.

Quote:
6.Nie można zmieniać lub anulować wysłanych typów (w przypadku błędu należy jeszcze raz napisać typy w osobnym poście, zaznaczając że są one przepisane z poprzednich, bo tam nie podaliśmy np. daty, kursu, na kogo stawiamy itp.)
Wyjątkiem od zakazu zmiany typu są przełożone/odwołane/opóźnione spotkania.
Jeśli będzie wiadomo, że wynik typu nie będzie znany do 12:00 w południe w poniedziałek, to można wysłać nowy typ dodając, że zastępuje on poprzedni typ, który został przełożony/odwołany/opóźniony (należy wysłać osobny post,
proszę nie edytować żadnych postów!). Wynik nowego typu musi być znany do 12:00 w południe w poniedziałek.

tylko to znalazłem w regulaminie odnośnie nie podania typu zgodnie ze wzorcem, ale decyzje pozostawiam organizatorowi czy uzna typ czy nie mojego przeciwnika cobry :)...pozdrawiam

dzieki jarkow za uznanie typu \:\) , same kłopoty ze mna ;\) , a slaaawwek - nieładnie, zamiast donosic na kolegów to lepiej trafniej typuj ;), pozdrawiam

Do góry
#1979140 - 21/01/2008 20:52 Re: Grand Prix - Dyskusje [Re: cobra]
konradd Offline
old hand

Meldunek: 17/06/2004
podstawek87 a myslalem ze juz X bedzie w naszym pojedynku \:\) osobiscie sam stawialem na Ghane ale jak ogladalem mecz to juz jedna noga bylo 1-1... no Muntari strzelil przepieknego gola - Respect Gratuluje wygranej.
A propo naszej IV grupy w ostatnich kolejkach moze byc ciekawie o ile my z dolnych partii tabeli ogramy gorna w najblizszych 3 kolejkach \:\) to wszystko sie rozstrzygnie w kolejce nr 9.

Pozdrawiam !

Do góry
#1979891 - 22/01/2008 01:51 Re: Grand Prix - Dyskusje [Re: konradd]
podstawek Offline
wieczny student

Meldunek: 08/12/2006
też już się bałem, 3 słupki, a tamci przypadkowy róg i gol \:\)
Jako, że w naszej grupie aż 3 typerów odpuściło sobie konkurs to my musimy pokazać na co nas stać, aby rywalizacja w naszej grupie była do ostatniej kolejki.
Dzięki za wyrównany pojedynek i życzę awansu do kolejnej rundy

Do góry
#1987836 - 24/01/2008 06:05 Re: Grand Prix - Dyskusje [Re: podstawek]
SOUDAL Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 27/12/2002
najprawdopodobniej nie bedzie mnie do poniedzialku wiec tym razem ne dam rady zrobic podsumowania , poprosilem mojego rywala aby to zrobil , natomiast jesli z jakiegokolwiek powodu i jemu by sie to nie udalo , prosze Jarkow wyrecz nas \:\)

thx

Do góry
#1987995 - 24/01/2008 06:39 Re: Grand Prix - Dyskusje [Re: SOUDAL]
jarkow Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: SOUDAL
najprawdopodobniej nie bedzie mnie do poniedzialku wiec tym razem ne dam rady zrobic podsumowania , poprosilem mojego rywala aby to zrobil , natomiast jesli z jakiegokolwiek powodu i jemu by sie to nie udalo , prosze Jarkow wyrecz nas \:\)

thx

Ok, jak na razie (J) nie zgłaszał problemów ze sporządzeniem bilansu, tak więc może to wykonać. W razie problemów proszę o kontakt. \:\)

Do góry
#1995826 - 27/01/2008 02:46 Re: Grand Prix - Dyskusje [Re: jarkow]
gigabait Offline
addict

Meldunek: 19/07/2007
czy ktos sie orientuje jak wyglada sprawa skokow? sa przelozone na jutro i nie wiem czy mam podawac typy zastepcze czy czekamy do jutra

Do góry
#1996296 - 27/01/2008 04:12 Re: Grand Prix - Dyskusje [Re: gigabait]
jarkow Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: gigabait
czy ktos sie orientuje jak wyglada sprawa skokow? sa przelozone na jutro i nie wiem czy mam podawac typy zastepcze czy czekamy do jutra

Jeżeli buk nie anulował zakładów, to pozostają one w grze, z tym, że będą traktowane jako typy niedzielne. No cóż, typowanie niektórych dyscyplin wiąże się z podwyższonym ryzykiem. \:\(

Do góry
#2001401 - 28/01/2008 22:36 Re: Grand Prix - Dyskusje [Re: jarkow]
ryf Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/10/2003
Małe pytanko bo nie wiem jak podliczać typy...
Czy typy z fazy pucharowej w piłce ręcznej mężczyzn powinny być opatrzone adnotacją "łącznie z dogrywką" lub "60`" czy nie??

Do góry
#2001435 - 28/01/2008 22:47 Re: Grand Prix - Dyskusje [Re: ryf]
jarkow Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: ryf
Małe pytanko bo nie wiem jak podliczać typy...
Czy typy z fazy pucharowej w piłce ręcznej mężczyzn powinny być opatrzone adnotacją "łącznie z dogrywką" lub "60`" czy nie??

W takim przypadku zastosowanie ma punkt 12 Reulaminu:

c.Uczestnik typujący under/over w koszykówce lub hokeju, albo meczu/pojedynku w innej dyscyplinie, w którym może zostać zarządzona dogrywka ma obowiązek zaznaczyć, czy typ dotyczy rozstrzygnięcia w regulaminowym czasie gry, czy też po dogrywce (np. 1(60'), 2(łącznie z dogrywką i rzutami karnymi) itp.)
d. O ile uczestnik nie zastosuje się do punktu 12a,b,c wówczas typ zostanie uznany za nieregulaminowy, a wtedy:
1. Za typ trafiony można podać inny typ,
2. Typ nietrafiony zostanie uznany jako pudło.

W praktyce oznacza to, że typ na rozstrzygnięcie w pojedynku fazy pucharowej powinien określać, czy jest typowane rozstrzygnięcie w regulaminowym czasie gry, czy też po dogrywce.
Jeżeli jest typ dwudrogowy, to uznaję że samo określenie typu np: "1X" odnosi się do regulaminowego czasu gry. ;\)

Do góry
#2002654 - 29/01/2008 03:55 Re: Grand Prix - Dyskusje [Re: jarkow]
19marcin08 Offline
ŁKS Łódź

Meldunek: 06/02/2005
No to przegrałem na własne życzenie
Gratulacje ryf \:\)

Do góry
#2002807 - 29/01/2008 04:38 Re: Grand Prix - Dyskusje [Re: 19marcin08]
ryf Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/10/2003
Szkoda, że w taki sposób, ja w ostatniej chwili wczoraj zorientowałem się, że nie podałem dopisku o dogrywce w ostatnim swoim typie...

Do góry
#2002933 - 29/01/2008 05:43 Re: Grand Prix - Dyskusje [Re: ryf]
seba30 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 22/02/2006
Oj ryf widzę, że szukasz dziury w całym i wszelkich sposobów aby osiągnąc korzystny wynik . Wtrąciłem się bo wychodzi na to, że to mnie też dotyczy i nie tylko mnie. Sam zagrałem typ na bramki zawodników, który wszedł, ale skoro już poruszyłeś tą kwestię to niestety ale nie dopisałem czy z OT czy bez. I zrobiłem tak tylko dlatego, że do soboty wszystkie mecze były rozgrywane bez dogrywki i zupełnie nie zwróciłem uwagi na to, że może nastąpić OT (napewno reszta też dlatego pomineła ta kwestię).
W takim razie zweryfikuj jarkow mój wynik z pettersenem z 3-3 na 2-3.
Szkoda, że człowiek analizuje spotkania, szuka dobrego, pewnego typu i wszystko idzie za przeproszeniem w pizdu bo się nie dopisało głupiego OT.
I niech inni tez przejrzą swoje typy z sob i nd i zweryfikuja wyniki bo za chwile znajda sie kolejne głosy, że nie dopisaliście przy typie OT ;\)

pozdrawiam i niech zwycięży fair play \:\)

Do góry
#2003016 - 29/01/2008 06:22 Re: Grand Prix - Dyskusje [Re: seba30]
seba30 Offline
Carpal Tunnel

chociaż z drugiej strony mój typ dotyczył strzelców
Denmark - Germany [Goalscorer H2H]
1 Lars Christiansen - 2 Markus Bauer
Kurs: 1,55 - i tutaj nie ma dodatkowych kursów typu 1,55 na Larsa bez OT i 1,4 z OT, decyzja i tak jest po stronie jarkowa \:\)

i tak na koniec, żeby nie wyszło że sie czepiam ryf ale mogleś tą kwestię poruszyć np w niedziele jak podawałeś swój ostatni typ i napewno widziałeś co zagrał 19marcin08, tak przynajmniej dałbyś mozliwość przeciwnikowi na podanie typu nowego (sam tak uczyniłeś ze swoim typem) a i inni by napewno sie zorientowali i powtórzyli typy \:\)

Do góry
#2003129 - 29/01/2008 07:07 Re: Grand Prix - Dyskusje [Re: seba30]
jarkow Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: seba30
chociaż z drugiej strony mój typ dotyczył strzelców
Denmark - Germany [Goalscorer H2H]
1 Lars Christiansen - 2 Markus Bauer
Kurs: 1,55 - i tutaj nie ma dodatkowych kursów typu 1,55 na Larsa bez OT i 1,4 z OT, decyzja i tak jest po stronie jarkowa \:\)

i tak na koniec, żeby nie wyszło że sie czepiam ryf ale mogleś tą kwestię poruszyć np w niedziele jak podawałeś swój ostatni typ i napewno widziałeś co zagrał 19marcin08, tak przynajmniej dałbyś mozliwość przeciwnikowi na podanie typu nowego (sam tak uczyniłeś ze swoim typem) a i inni by napewno sie zorientowali i powtórzyli typy \:\)

Spoko, panowie. Właśnie po to jest regulamin, żeby wszystko było fair. ;\)
Kiedyś właśnie przez regulamin jeden ze skoczków narciarskich stracił zasłużone zwycięstwo. Bo niby jakiejś plomby nie miał na kombinezonie, a po co komu plomba, ważne żeby najdalej skoczyć, no nie. \:D
A tak na serio, to proszę się "nie napinać" na ryf, bo po jego doświadczeniach z regulaminem miał prawo się zapytać o to, o co zapytał.
Co do Twojego typu, seba30 sprawa ma się tak:
Typ zaliczę jako ważny, ale tylko dlatego, że jest to pierwszy teki przypadek, a regulamin jasno tej kwestii nie precyzuje. W regulaminie mowa jest o opisaniu typu, czy jest na regulaminowy czas gry, czy z dogrywką w kontekście rozstrzygnięcia wyniku meczu. Dlatego też przyjmuję taki werdykt, żeby Ciebie nie skrzywdzić, gdyż mogłeś nie wiedzieć, że ten typ należy opisać.

Niemniej jednak w przyszłości również typy na h2h strzelców powinny być opisane, gdyż będą unieważniane.

Wyobraźmy sobie, że graliście finał Grand Prix, a ten typ miał zaważyć na zwycięstwie. Nikt tego nie zagrał u buka, a sytuacja miała się na przykład tak:
W regulaminowym czasie Markus Bauer zdobył o 1 bramkę więcej, ale zarządzono dogrywkę, po której to Lars Christiansen miał o 1 trafienie więcej.
Czy z tak opisanego Twojego typu wiadomo po zakończeniu meczu, czy typ jest trafiony? Obawiam się, że nie. Dlatego tak ważne jest według mnie dokładne opisanie typu. I nie jest to jakieś tam "głupie OT". ;\)

Edited by jarkow (29/01/2008 07:08)

Do góry
#2003444 - 29/01/2008 19:24 Re: Grand Prix - Dyskusje [Re: jarkow]
seba30 Offline
Carpal Tunnel

I tak i nie, w statystykach pomeczowych graczy np w koszykówce nigdzie nie znajdziesz czy gość rzucił 20 pkt w regulaminowym czasie i jeszcze 5 w dogrywce, tylko będzie że rzucił 25 pkt.
I w ręcznej byłoby też że X zdobył 8 bramek a Y 7 w całym spotkaniu obojętnie czy zakończyłoby się one dogrywką czy nie. Przynajmniej tak mi się wydaje.
Co do mojego typu, jeżeli pettersen zakwestionuje jego poprawność to trudno, nie będę się z nim o to spierał wszak to tylko zabawa \:\)

pozdr \:\)

Do góry
#2003633 - 29/01/2008 20:55 Re: Grand Prix - Dyskusje [Re: seba30]
jarkow Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: seba30
I tak i nie, w statystykach pomeczowych graczy np w koszykówce nigdzie nie znajdziesz czy gość rzucił 20 pkt w regulaminowym czasie i jeszcze 5 w dogrywce, tylko będzie że rzucił 25 pkt.
I w ręcznej byłoby też że X zdobył 8 bramek a Y 7 w całym spotkaniu obojętnie czy zakończyłoby się one dogrywką czy nie. Przynajmniej tak mi się wydaje.
Co do mojego typu, jeżeli pettersen zakwestionuje jego poprawność to trudno, nie będę się z nim o to spierał wszak to tylko zabawa \:\)

pozdr \:\)

Podkreśliłem to, co w Twojej wypowiedzi jest dla mnie szczególnie istotne w tej chwili. Otóż, uważam, że rywalizacja fair polega właśnie na tym, żeby to, co do mnie należy wykonać tak, jakbym chciał, żeby inni się zachowali wobec mnie.
Każdy chciałby zapewne mieć typy jasno określone, tak,żeby nie musiał "godzinami" grzebać po różnych stronach z wynikami lub statystykami lub pisać maile do supportu. Proste? Myślę, że tak.
Więc po co marnować czas rywala i organizatora podając niedookreślone typy?
Ok, zostawmy ten temat, bo chyba już wszystko wyjaśniłem.
Pozdrawiam. \:\)

Do góry
Strona 22 z 27 < 1 2 ... 20 21 22 23 24 26 27 >