#1971606 - 20/01/2008 04:50
Re: ATP - Australian Open 2008 - 14.01-27.01
[Re: 19_OuLu_88]
|
veteran
Meldunek: 29/04/2005
|
Ja na dzis polecam Misze i Ferrero.Dlaczego?Gruby koncowke sezonu mial udana ladnie w szanghaju pomiatał ale znowu cos w nim prysło,poczatek sezonu w ogole nie udany,ciezko mu idzie gra na hardzie...Ferrero??Robi sie albo juz zrobil uniwersalem,czyli chlopcem do zabijania Zaczal grac na hardzie i bardzo dobrze wkroczyl w pozatek sezonu a to bardzo wazne,po takim kursie zal nie zagrac...Jesli chodzi o Denko walkarza to sadze ze poprostu nawet nie bedzie mial okazji tutaj wala zrobic bo normalnie legalnie dostanie baty od Miszy ktory wreszcie pokazuje klase Serw nareszcie dziala jak trza,a Denko od poczatku pokazuje jaki jest cienki i nie chce mi sie patrzec na jego wystepy w dalszej rundzie,Misza poprostu lepiej sie pokazuje... co za brednie Dla Nalbiego początek sezonu nieudany? Przecież jeszcze nie przegrał w tym sezonie! Ferrero robi się uniwersalnym graczem?? A co powiesz na finał US Open w 2003 i półfinał AO w 2004? Odpuszczam ten mecz, uważam że będzie wyrównany ze wskazaniem na Argentyńczyka, ale kurs na Nalbiego słaby.
|
Do góry
|
|
|
|
#1972034 - 20/01/2008 05:50
[Re: Qubi]
|
1
Meldunek: 21/05/2003
|
Witam po długiej przerwie, pieniędzy chyba za dużo więc czas coś przegrać Youzhny - Davydenko 2 1.69 Youzhny w formie, gra bardzo dobrze ale gra się tak jak przeciwnik pozwala. Davydenko ze swoim asekuracyjnym stylem gry będzie wyjątkowo trudnym przeciwnikiem i wg mnie czas podczas meczu będzie pracował na jego korzyść. Zwycięstwa Youzhnego można będzie wypatrywać jeśli będzie starał się zmieniać style gry i szarpać Davydenke. Kurs w Pinnacle trochę przeszacowany. Realnie powinien wynosić 1.50. Nalbandian - Ferrero 1 1.43 Nalbo, jeden z moich ulubionych koni, dobrze zaczął sezon. Lepsze papiery na granie na twardym , przeczucie wskazuje Argentyńczyka, gram głównie z sympatii ponieważ kurs nie jest zachęcający. Stawki raczej średnie ze wskazaniem na małe.
|
Do góry
|
|
|
|
#1972279 - 20/01/2008 06:51
[Re: JiroJiro]
|
old hand
Meldunek: 17/01/2006
|
Witam,
Davydenko - Youzhny Typ:1
Bez watpienia spotkanie to bedzie a przynajmniej powinno trwac dluzej niz 3 sety,gdyz mamy tu (po cichu)do czynienia z walka o tytula rosyjskiego nr 1 w tenisie. Jesli sie przypatrzec po wynikach i statystykach to typ raczej sklania sie na Youzhnego,ale kazdy wie ze w tym meczu wystapi inny Davydenko niz dotychczas. Bedzie walczny, bedzie rozrzucal po korcie Youzhnego a gdy wlaczy piaty bieg i zacznie przyspieszac to Miszka sie pogubi...
Ja bynajmniej tak widze ten mecz, aczkolwiek kazdy ma swoje zdanie, ktore z przyjemnoscia wyslucham.
Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#1972547 - 20/01/2008 08:30
[Re: Goget]
|
old hand
Meldunek: 05/08/2005
|
Kto wygra AO?
Po dzisiejszym meczu z Tipsareviciem mysle ze nikt nie jest w stanie zagrozic Federerowi w wygraniu po raz 3 z rzedu tego turnieju.Dzisiaj Tipisar gral wspaniale,mozna powiedziec ze nie popelnial bledow,Federer gral rowniez na najwyzszym poziomie,Federer w waznych momentach umie sie skoncentrowac i wygrac mecz co pokazal wczoraj.Mysle ze Federer nie zagra juz nawet 5-cio setowki.Sadze ze nikt juz mu nawet 2 setow nie urwie.Nie widze zadnego rywala kto bylby mu w stanie zagrozic.Patrzac na drabinke teraz ma Berdycha,sadze ze spokojnie wygra 3-0,w nastpnej rundzie trafi na kogos z dwojki Blake ,Clic ,ani jeden ani drugi nie ma prawa mu zagrozic,jak ktorys z nich wygral by seta bylby to sukces.W polfinale ktos z tych zawodnikow:Djokovic,Hewitt,Nalbandian,Ferrero,Ferrer.Wiec pokolei:Djokovic-sadze ze poza Fedexem spisuje sie on najlepiej podczas tego turnieju i tylko on ma jakies szanse powalczyc z Fedexem,chodz i tak jak dojdzie do tego spotkania(tak sadze)to mysle ze Federer pokaze mlodemu ile sie jeszcze uczyc musi by zostac nr.1.Hewitt-sadze ze odpadnie z Djoko ,nawet gdyby wygral to mysle ze juz z Ferrerem albo Nalba nie da rady.Nalbandian-to nie ta forma co z konca tamtego sezonu,widzialem go w meczu z Luczakiem i gral przecietnie,ktos mi pisal ze w pierwszych rundach tez nie zachwycal,nie sadze aby doszedl do polfinalu,Ferrero jak przejdzie Nalbe to moim zdaniem poleci z Ferrerem a z Fedexem to na wygrania meczu to mu zadnych szans nie daje.I Ferrer mysle ze moze wyeliminowac Nalbe lub Ferrero ale z Djoko ciezko powiedziec.Wiecej szans daje Serbowi.Dla Ferrera Federer to za wysokie progi o czym sie przekonal na Mastersie konczacym sezon.Dolna strona drabinki:tutaj biore 3 nazwiska ktore moga dojsc do polfinalu a mianowicie:Denko,Youzhny i Nadal.Dzisiaj jeden z dwojki Rosjan juz odpadnie bo graja miedzy soba.Sadze ze polfinalista bedzie Nadal gdyz ma on latwa drabinke.Denko-jak juz pisalem swietnie gra w wielkich szlemach i zawsze 3-0 z Ferdkiem dostaje w plecy,nie ma on szans wygrac z Rogerem,szalony Misza mysle ze jak pokona Denke to ma duze szanse dojsc do finalu,gdyz wieksze mu daje szanse niz Nadalowi.Jednak z Rogerem nie wygra.Nadal-gra dobrze ale na mnie jakiegos piorunujacego wrazenia nie robi,sadze ze spotka sie z ktoryms z Ruskich,z obydwoma bedzie mial ciezki mecz,sadze ze dla niego bedzie lepiej jakby to byl Denko,nawet jak dojdzie do finalu to z Rogerem zbyt duzysz szans nie ma gdyz to nie clay.
typ:Roger Federer wygra AO kurs:1.85 BF
|
Do góry
|
|
|
|
#1974687 - 20/01/2008 21:21
[Re: djkomos]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/01/2003
|
Jestem bardzo ciekawy jak Kameleon zareagujesz na: Blake - Cilic 2 i Djokovic - Hewitt 1.
Z Cilicem oczywiście się zgadzam. Amerykanina nie powinno już być w tym turnieju, nie imponuje formą, a kolejne jego spotkanie do łatwych nie należy. Cilic robi duże postępy, jest zmotywowany by grać na najwyższym swoim poziomie. Gonzalez i Balke zawsze mi się kojarzyli ze sobą jako Ci prawdziwi hard hitterzy, byle w każde uderzenie włożyć więcej siły. Gonzaleza już Cilic do domu odesłał, teraz czas na Blake'a. James Blake v Marin Cilic @2.37 pinio Mecz Hewitta z Djokovicem całkowicie mi nie pasuje Teoretycznie po tym co obaj pokazywali do tej pory powinno się skończyć w trzech setach dla Djokovica, ale kurs na to nie zacheca. No to szukamy dalej czegoś ciekawszego? Handicap? Nieee, Hewitt może wygrac pierwszego seta i anwet pokryć handi dzieki temu, może też nawiązać walke w dwóch setach a w trzecim zostać zniszczonym przez Serba. Po co mi takie nerwy. No to pozostaje TB w tym spotkaniu. na Wimbledonie w meczu między nimi mieliśmy trzy TB. Lleyton niesiony dopingiem publiczności powinien w którymś z setów doprowadzić do takiej dogrywki tenisowej ;> Lleyton Hewitt (AUS) - Novak Djokovic (SRB) TB? TAK @2.22 BwinNo i na koniec spotkanie Ferrero z Ferrem :] W czym jest gorszy JCF od swojego rodaka? Na korcie osiagnął już dużo więcej, prezentuje znakomitą formę. Pokoał w drodze do 4 rundy lepszych przeciwników. Co u Ferrera? Wszyscy sie podniecali dobrą końcówką roku w jego wykonaniu, ale David jakoś mnie nigdy do siebie nie przekonał. Typowy rzemieślnik (nie bijcie ). W auckland też Ferrer nie zachwycił, czy śpieszył się aż tak bardzo na korty Australian Open? Na to wyglada, ale dla Monaco który zastosował podobny warian nie skończyło się to dobrze. Juan Carlos Ferrero v David Ferrer @2.68 pinio Dodatkowo pierwszy set dla JCF @2.42, licze ze David nie odnajdzie jeszcze w 1 secie właściwego rytmu i go pzegra ;> Juan Carlos Ferrero v David Ferrer 1st set @2.42 pinio
|
Do góry
|
|
|
|
#1975711 - 21/01/2008 01:13
[Re: Kameleon]
|
Hard-hitter
Meldunek: 25/06/2005
|
James Blake – Marin Cilic 1 1,67 Ktoś powie – Przecież Blake’a już nie powinno być w turnieju. Cóż, przez pierwsza część pojedynku z Sebastianem Grosjeanem, na korcie widzieliśmy... kilka lat młodszego Francuza – z czasów swych największych sukcesów. Jestem o tym przekonany. Niszczył returnem drugi serwis Jamesa, w obronie systematycznie wyczyniał cuda. Jego serwis ( z wysokości hmmm.. 175 cm wzrostu + rączka krótka + rakieta długości około 1 metra )? Cóż, Isner, Karlovic i cała serwisowa spółka powinni dwa pierwsze sety tego meczu sobie nagrać i włożyć płytę do biblioteczki na miejsce „Ojca chrzestnego” Czemu tyle piszę o zawodniku, którego już nie ma w turnieju? Ano dlatego, że wygrana z Grosjeanem w tak niesamowitych okolicznościach daje Jamesowi mentalnie przed dzisiejszym pojedynkiem wielki handicap. Przezwyciężył swoją największą słabość z poprzednich Grand Slam – z 11. 5-setówek zwyciężył tylko... 1. Dodatkowo, nigdy nie udało mu się wygrać pojedynku ze stanu 0:2. Jak się to wszystko ma do Marina Cilica? Tyle, że pomimo wielu atutów ofensywnych, zawodnik, który niebawem zapuka do Top 10 światowego tenisa, ma jeszcze sporo braków w obronie. Ten aspekt meczu powinien zadecydować o jego porażce. Jakoś nie potrafię sobie wyobrazić Chorwata dobiegającego jak Grosjean do niezliczonych, kąśliwych piłek posłanych wzdłuż linii przez Blake'a. Oczywiście, czapki z głów za pokonanie w poprzedniej rundzie Gonzo, tyle tylko, że ten daleki jest swej dobrej dyspozycji. Ps. Liczą też, że Marin swoim nieoszlifowanym returnem pośle kilka piłek wysoko nad siatką, wprost na rakietę Amerykanina. Ktoś może wybrzydzać jego grę, ale jednego Jamesowi nie może odmówić. Gra najefektowniejszy smecz na świecie. Poezja
Edited by Fro_Lech (21/01/2008 02:03)
|
Do góry
|
|
|
|
#1976356 - 21/01/2008 02:52
[Re: Fro_Lech]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/03/2006
|
Djokovic Novak - Hewitt Lleyton Zakłady na sety 3-0 2.40 (Expekt) tak sobie oglądam staty to Novak wszystkie swoje mecze wygrywal dość gładko 3-0, wprawdzie jegpo ostatni przeciwnik nie byl tak wymagajacy jak Hewitta, ale Hewitt we wcześniejszym meczu z Istominem sie musiał nieźle nabiegac aby wygrać ...mysle, ze Dojko podtrzyma passę i znów bedzie 3-0
|
Do góry
|
|
|
|
#1977556 - 21/01/2008 07:46
[Re: gnacik]
|
enthusiast
Meldunek: 14/08/2006
|
Blake-Cilic 2 2,2 Ja przeciwnie niż ostatnie osoby zagrałem. Młody Chorwat radzi sobie świetnie w tym turnieju. Teraz przyjdzie mu się zmierzyć z Amerykaninem za którym nie przepadam, gdyż bardzo dobre występy przeplata ze słabiutkimi i zawodzi będąc zdecydowanym faworytem w meczu. Cilic dysponuje bardzo dobrym serwisem, a także jego atutem są pewne i mocne uderzenia z linii końcowej. Dużo wygrywających piłek. Kort w Melbourne jest wolniejszy niż w zeszłym roku co też ma swoje plusy dla Chorwata, gdyż Blake dysponuje atomowym uderzeniem, stąd największe sukcesy odnosi w USA (szybkie korty). Trochę wolniejsza nawierzchnia i już się odbija to na wynikach Blake'a. W zeszłęj rundzie Cilic dość łatwo rozprawił się z finalistą ubiegłorocznego AO, odprawiajac go w 4 setach, szybkich w sumie poza tie breakiem. Blake niemiłosiernie męczył się z Grosjeanem który szczyt swojej formy ma daaawno za sobą. Ostra 5-cio setówka, gdzie przegrywał już 0-2, ale udało mu się wyciągnąć mecz. Francuz nie wytrzymał kondycyjnie tak myślę? Bo nie obejrzałem niestety meczu. Po statystykach wydaje się, ze Amerykanin słabo serwował, dużo bp dla Francuza. Nie będzie to łatwy mecz, ale kurs dobry i trzeba stawiać na młodość/przyszłość.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|