|  
| 
| 
| 
| #19902 - 31/07/2002 23:41  Re: RAFTER - progresja - JAHU |  
|   enthusiast

Meldunek:  13/05/2002
 | 
Wernychora masz dziwny sposób komentowania u mnie było to z     u ciebie złośliwe rady żeby grać na 1,2,3,4,5,6 taki specjalista to pewnie wie ... sorry ale ja nie uprawiam hazardu    |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #19903 - 31/07/2002 23:46  Re: RAFTER - progresja - JAHU |  
|   addict

Meldunek:  07/03/2002
 | 
[QUOTE]Oryginalnie wysłał PROFIT: [qb]Wernychora masz dziwny sposób komentowania u mnie było to z       u ciebie złośliwe rady żeby grać na 1,2,3,4,5,6 taki specjalista to pewnie wie ... sorry ale ja nie uprawiam hazardu        [/qb][/QUOTE]Może gdybyś je (        ) otworzył, to zauważyłbyś, że u mnie też      P.S. I dlaczego od razu złośliwe? Hugowi też napisałeś, że daje złośliwe rady? Moja była tak samo dobra jak jego, a z jego punktu widzenia to nawet lepsza    |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #19905 - 01/08/2002 01:04  Re: RAFTER - progresja - JAHU |  
|   enthusiast

| 
Nie biegnę jeszcze do kasyna ani z niego nie wracam     A to oznacza, że rozumiem najprostsze zasady związane z kasynem nawet bez pomocy rachunku prawdopodobieństwa, który nie jest mi obcy Nie chce udowodnić żadnego systemu ale nie zgadzam się że stwierdzenie p*k<1 wyczerpuje całkowicie sprawę pominąłeś zasadnicze moje wypowiedzi pojecie dostatecznie długiego czasu jest dla kasyna co najmniej kłopotliwe i komplikuje obliczenia i dowody |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #19906 - 01/08/2002 01:06  Re: RAFTER - progresja - JAHU |  
|   enthusiast

| 
tak się składa, że gracze w zależności od szczęścia odchodzą z różnymi wynikami  - dla pojedynczego gracza dostatecznie długi czas się nie sprawdza, bo wiekszość za krótko gra, z różnych powodów (brak kasy lub decyzja o zakończeniu gry i nie podejmowania dalszego ryzyka) nie byłoby bankrutów            tylko przegrani na 1/37 z powiedzmy 37.000$ to tylko 1000$ wprowadzając progresję dodatkowo zaburzamy układ, który podajemy wyliczeniom, kasyna nie bronią się tylko p*k<1, ale maksymalnymi stawkami inaczej ponosiłby zwiększone ryzyko |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #19907 - 01/08/2002 01:18  Re: RAFTER - progresja - JAHU |  
|   enthusiast

| 
dyskusja ta ma dla mnie sens o tyle że ma pewne odniesienia do zakładów
 i w tym krótkim "czasie" Jahu mając nawet p*k>1 potrafi przegrać, gdy go spotka niekorzystny dla niego ciąg zdarzeń zbyt szybko

dla mnie teoria musi mieć odniesienie do praktyki, bo nie zawsze wszystkie warunki są spełnione

a w zakładach nie można robić załóżeń jak dla ruletki,

problem Jaha to nie głównie p*k>1, a układ zdarzeń, które on dobiera losowo, i przez to może trafić na ciąg zdarzeń, na które nie jest przygotowany
 |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #19908 - 01/08/2002 01:30  Re: RAFTER - progresja - JAHU |  
|   enthusiast

| 
Aha ten wątek z Google ma swój ciąg dalszyGoogle #2 |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #19909 - 01/08/2002 01:41  Re: RAFTER - progresja - JAHU |  
|   enthusiast

| 
ponieważ jest tam poruszana kwestia przewagi kasyna nad graczem z tytułu rozbieżności w posiadanych zasobach pieniężnych, nawet w przypadku gry sprawiedliwej
 wyciagam stąd wniosek, że dzięki temu kasyna zarabiają więcej niż 1/37, bo wileu graczom nie starcza środków by dostatecznie długo grać

poza tym dla mniejszych kasyn wygrana rzędu 1/37 obrotu chyba nie pozwoliłaby na przeżycie.
 |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #19910 - 01/08/2002 02:33  Re: RAFTER - progresja - JAHU |  
|   veteran

Meldunek:  26/07/2001
 | 
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Wernychora: [qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał wuzz: [qb] Przypominam, że te dane pochodzą z zapisu Twojej gry. Błędy w wyliczeniu stanu zostały popełnione przez Ciebie.  [/qb][/QUOTE]O jakim błędzie mówisz, bo nie rozumiem?[/qb][/QUOTE][QUOTE]Oryginalnie wysłał Wernychora: [qb] Wyniki: Parz.-Niep. Numerek - typ 2 -stawka 104j. (kurs 1,62) - W  Bilans: 168,84j. [/qb][/QUOTE] [QUOTE]Oryginalnie wysłał Wernychora: [qb]wuzz.., bądź poważny      Nawet wg Twojego toku rozumowania 104x1,62-104=64,48, a nie 64,84 - nie znasz ciągle i aktualnie obowiązującej matematyki         [/qb][/QUOTE]    Wyliczyłeś bilans na 168,84j, a powinno być 168,48j. Wiem, czepiam się, ale tak drobna nieścisłość podważa moje zaufanie do reszty wyliczeń bieżącego stanu. No to ile w końcu masz?      pozdrawiam wuzz |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #19911 - 01/08/2002 02:39  Re: RAFTER - progresja - JAHU |  
|   veteran

| 
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Wernychora: [qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał PROFIT: [qb]Wernychora masz dziwny sposób komentowania u mnie było to z        u ciebie złośliwe rady żeby grać na 1,2,3,4,5,6 taki specjalista to pewnie wie ... sorry ale ja nie uprawiam hazardu          [/qb][/QUOTE]Może gdybyś je (          ) otworzył, to zauważyłbyś, że u mnie też       P.S. I dlaczego od razu złośliwe? Hugowi też napisałeś, że daje złośliwe rady? Moja była tak samo dobra jak jego, a z jego punktu widzenia to nawet lepsza      [/qb][/QUOTE]No to dzisiaj było "blisko", ale przesunęło się trochę i końcówka roazlazła: 24, 25, 26, 27, ... i ... 40, 43      |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #19912 - 01/08/2002 03:32  Re: RAFTER - progresja - JAHU |  
|   addict

Meldunek:  07/03/2002
 | 
[QUOTE]Oryginalnie wysłał wuzz: [qb]  [QUOTE]Oryginalnie wysłał Wernychora: [qb]   [QUOTE]Oryginalnie wysłał wuzz: [qb] Przypominam, że te dane pochodzą z zapisu Twojej gry. Błędy w wyliczeniu stanu zostały popełnione przez Ciebie.  [/qb][/QUOTE]O jakim błędzie mówisz, bo nie rozumiem?[/qb][/QUOTE][QUOTE]Oryginalnie wysłał Wernychora: [qb] Wyniki: Parz.-Niep. Numerek - typ 2 -stawka 104j. (kurs 1,62) - W  Bilans: 168,84j. [/qb][/QUOTE] [QUOTE]Oryginalnie wysłał Wernychora: [qb]wuzz.., bądź poważny        Nawet wg Twojego toku rozumowania 104x1,62-104=64,48, a nie 64,84 - nie znasz ciągle i aktualnie obowiązującej matematyki             [/qb][/QUOTE]    Wyliczyłeś bilans na 168,84j, a powinno być 168,48j. Wiem, czepiam się, ale tak drobna nieścisłość podważa moje zaufanie do reszty wyliczeń bieżącego stanu. No to ile w końcu masz?        pozdrawiam wuzz[/qb][/QUOTE]Wyliczyłem bilans na 168,84j, a powinno być 168,84j. - czyli chyba OK (miałem zostawione 0,36j. na odrobienie ewentualnej, choć prawie niemożliwej wtopki        ) I w tym świetle, to co dalej napisałeś    [QUOTE][qb] Wracając do najważniejszego, podkreślam, że wszystkie inne typy były podobne, bo w przypadku przegranej można było kontynuować grę za resztę puli. Większość zysku masz tylko z jednego typu, przy którym stawiałeś wszystko, całą kasę.  Czy tak wygląda inwestycja długoterminowa???    [/qb] [/QUOTE]też jest nieprawdą. I myślę, że powinieneś zrozumieć, że typu w progresji nie można rozumieć tak samo, jak pojedynczego typu. Nie jest tu najważniejsze na którym stopniu typ wszedł, ale jeżeli mieści się w założonych widełkach, to OK. Rozpoczynając progresję wcale nie uważam, że typ wejdzie za pierwszym razem (choć wcale bym się nie obraził). I powtarzam to, co już komuś odpisałem: po co mi 100j., jeżeli nie mam zamiaru ich użyć? Na pokaz? Jak mają leżeć, to lepiej by im było w banku, a jeżeli ktoś się decyduje pomnażać kapitał przez bukmacherstwo, to od tego go ma, żeby dysponować całością. A jak ktoś trafia za pierwszym razem, to powinien stawiać od razu całość - jest chyba najefektywniej, a o to chodzi. Pozdrawiam! P.S. Moja rada PROFIT nie była taka złośliwa         , bo nawet wuzz uznał, że było "blisko". I widzę, że masz ochotę kontynuować dyskusję, to załóż może nowy temat. Też pozdrawiam! |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #19913 - 01/08/2002 05:05  Re: RAFTER - progresja - JAHU |  
|   veteran

| 
OK, zapomniałem o tych drobnych  0,36     Żaden Urząd Skarbowy nie przyjąłby Twojego wyliczenia poprzednich "kosztów" wynikających a poprzednio przegranych stawek. Kwota zarobiona (dochód) na typie jest różnicą między przychodem (164,48j.) a kosztami uzyskania przychodu (104 j.).  Stąd na tym jednym typie zarobiłeś faktycznie 64,48j.  I taka część zysków z sumy obecnej pochodzi z tego jednego typu va banque. Gdybyś go nie zagrał, a inne typy grał identycznie jak do tej pory, to o tyle miałbyś mniej.  [QUOTE]Oryginalnie wysłał Wernychora: [qb] I myślę, że powinieneś zrozumieć, że typu w progresji nie można rozumieć tak samo, jak pojedynczego typu. Nie jest tu najważniejsze na którym stopniu typ wszedł, ale jeżeli mieści się w założonych widełkach, to OK. [/qb][/QUOTE]A ja się nie zmieści to GAME OVER      Poza tym faktycznie nie rozumiem jak jeden typ ma być czym innym niż inny? Jeżeli ktoś inny też ostawi dokładnie to samo co ty i za tyle samo, ale nie w progresji, to ma inne szanse na wygranie?       [QUOTE]Oryginalnie wysłał Wernychora: [qb]  I powtarzam to, co już komuś odpisałem: po co mi 100j., jeżeli nie mam zamiaru ich użyć? Na pokaz? Jak mają leżeć, to lepiej by im było w banku, a jeżeli ktoś się decyduje pomnażać kapitał przez bukmacherstwo, to od tego go ma, żeby dysponować całością. A jak ktoś trafia za pierwszym razem, to powinien stawiać od razu całość - jest chyba najefektywniej, a o to chodzi. [/qb][/QUOTE]Dlaczego chcesz ryzykować całą kasę jaką masz na jeden typ? To już jest hazerd, a nie zarządzanie kapitałem. Zakładam, że kapitał jaki przeznaczasz na grę, to jest wszytko to, co możesz przegrać. A jeżeli nie, to napisz wyraźnie jaka jest to część twojego kapitału? pozdrawiam wuzz |  
| Do góry |  |  |  |  
 |  |