Strona 1 z 4 1 2 3 4 >
Opcje tematu
#1661748 - 10/10/2007 05:59 Liga Mistrzów 2007/2008 - mężczyźni
Misiek Offline
Didżej

Meldunek: 06/10/2002

Już od 17 października ruszamy z kolejną edycją Ligi Mistrzów.

Oficjalna strona

___

Rozgrywki Ligi Mistrzów w tym sezonie, będą rozgrywane, według nowych zasad. W pierwszej rundzie występować będą, tak jak do tej pory, 24 drużyny. Zostaną one podzielone na sześć grup, złożonych z czterech zespołów. Czołowe dwie drużyny z każdej grupy zakwalifikują się do rundy play off. Trzech zwycięzców tej fazy rozgrywek awansuje do FF, który uzupełniony zostanie gospodarzem turnieju. Wybrany on zostanie podczas pierwszej rundy, a w razie awansu do PO zastąpiony tam zostanie przez najlepszą drużynę z trzeciego miejsca w grupach.

___

Cieszyć na pewno musi fakt, że w tej edycji LM, zagrają dwa nasze zespoły, czyli MP - Skra oraz Vice MP - Jastrzębski.

___

[i]Spotkania transmitowane oczywiście będą przez stację Polsatu Sport.

___

W zeszłym sezonie.. pamiętam, że były oj były perełki... Sisley w rezerwach itd,itd.. ;\) Mam nadzieję, że i w tym sezonie będzie podobnie..

Do góry
Bonus: Unibet
#1683415 - 16/10/2007 06:54 Re: Liga Mistrzów 2007/2008 - mężczyźni [Re: Misiek]
assasin Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/09/2004
Właśnie, a propo perełek jeśli ktoś ma informacje o jakiś rezerwach itp. w takich meczykach jak poniższe to bardzo prosimy o pomoc.

Budejovice - Cuneo

Vojvodina - Panathinaikos

Kazan - Almeria

Friedrichshafen - Olympiacos

Treviso - Apeldoorn

Do góry
#1683918 - 16/10/2007 19:55 Re: Liga Mistrzów 2007/2008 - mężczyźni [Re: assasin]
assasin Offline
Carpal Tunnel

Jako że z każdej grupy awansują 2 zespoły z 4 (a nie 4 z 6) jak w poprzedniej edycji, liczę że faworyci podejdą poważnie do sprawy i pewnie wygrają swoje pierwsze potyczki.
tak więc:

Budejovice - Cuneo 2 1.15
Cuneo nie trzeba przedstawiać, mocny włoski zespół, który świetnie rozpoczął rozgrywki siatkarskiej SerieA. Ciągle bardzo silna drużyna pomimo odejścia Giby, więc z wygraną w Czechach nie powinni mieć problemu.

Vojvodina - Panathinaikos 2 1.15
Grecy są drużyną o wiele lepszą, w składzie mają m.in Dantego, Kravarika. W zeszłym sezonie solidnie prezentowali się w LM. Serbowie być może postawią opór i wygrają seta, ale mecz będzie należał do Panathinaikosu.

Kazan - Almeria 1 1.15
Rosjanie bardzo silni, na rozegraniu Lloy Ball. W składzie również m.in reprezentanci Rosji Kosariev i Tietiukhin.
Almeria to słaby hiszpański zespół, w którym nie grają jacyś wysokiej klasy zawodnicy, w zeszłym roku byli dostarczycielem punktów.

Roselare - Jastrzębie 1 1.17
Solidny belgijski zespół, który zbytnio się nie zmienił w porównaniu do poprzedniego sezonu. Wymienili tylko jednego Wenezuelczyka na Niemca. W poprzedniej edycji dwukrotnie ograli Skrę, u siebie wygrali w grupie wszystkie mecze, a pokonała ich dopiero Macerata w meczu o awans do F4. Jastrzębie ma kilku nowych zawodników i na pewno w najwyższej formie jeszcze nie jest

Treviso - Apeldoorn 1 1.05
Komentarz zbędny. Różnica klas.

Friedrichshafen - Olympiacos 1 1.27
Tu mam więcej wątpliwości. Niemcy to zwycięzcy LM,
ale nie wiem w jakim stopniu zmienili skład. Chyba
nie ma już Schopsa i nie wiem czy nie odszedł trener
Moculescu.

Skra - Buducnost 1 1.05
Po wygranej w Olsztynie zapowiada się na kolejną wygraną
bełchatowian, którzy moim zdaniem o 1 miejsce powalczą z Panathinaikosem, a taki mecz u siebie są zmuszeni wygrać.
W Olsztynie, Skra wygrała mimo słabej gry Antigi i Gruszki.

Do góry
#1684381 - 16/10/2007 22:45 Re: Liga Mistrzów 2007/2008 - mężczyźni [Re: assasin]
kasparov Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 29/01/2007
Ja to widze tak:

C.Budejovice - Cuneo
Włosi są w gazie , świadczą o tym wyniki w lidze , mimo straty Giby nadal są silną drużyną , która nie powinna przegrać z Czechami.

Roselare - Jastrzębski Węgiel
Belgowie poprzednim sezonie prezentowali się znakomicie , w klubie pozostała większośc zawodników , jedynie duzą strata może być Marquez , ale i tak bez niego radzą sobie rónie dobrze (wygrany superpuchar Belgii z Noliko 3-0). Wątpie , żeby Polacy sprawili tu jakąś niespodziankę.

Vojvodina - Panathinaikos
Obie drużyny spotkały się rok temu , także w faie grupowej , Gracy wygrali na wyjeździe 3-0 i dzis nie powinno byc inaczej> Serbowie zdecydowanie sie osłabili , odszedł Samardzić i Podrascanin i to wystarczy.

Iraklis - Cannes
Jak dla mnie najpewniejszy mecz , Iraklis to znakomita drużyna budowana z głową. Wystaczy wymienic kilku zawodników i od razu wszystko jasne (Nilsson , Kravarik , Rivera , Konstantinov , Tischer , Smaragdis).

HotVolleys - Izmir
Kolejne ciekawe spotkanie do typowania , nie widze tu innej możliwosci jak zwycistwo Austryjackiej zbieraniny , mimo , że w porownaniu z poprzednia edycja odeszlo kilku zawodnikow to i tak powinni bez problemow wygrać. W klubie pozostali Antunovic i Kmet , czyli czołowi gracze , którzy ciągną grę HotVolleys.

Bled - Noliko
Nie mam pojęcie czym kierowali się analitycy wystawiając taki kurs na Noliko , które od kiedy pamietam zawsze grało w europejskich pucharach. Bled ostatnio przegrał u siebie z HotVolleys w superlidze 2-3 , a belgowie to zdecydowanie lepsza ekipa na czele z van Walle.

Friedrischafen - Olympiacos
Czuje , że Grecy sprawią tu niespodziankę i wygrają dość pewnie. Dlaczego? otoz z druzyny niemieckiej odszedl Schops oraz zawsze przyzwoicie grajacy Tischer , Schops byl czolowym zawodnikiem tej druzyny i nie wiadomo jak bedzie wygladala gra tej druzyny w tym sezonie , jednego jestem pewnien nie powtrza sukcesu z poprzedniego sezonu. Co do Olympiacosu to moze byc czarny kon tych rozgrywek za sprawa transferow dokonanych przed sezonem GAYDARSKI z Lewskiego(najlepszy blokujący poprzedniej LM) , Yordanov z Lewskiego(3 miejsce wsrod najlepeij punktujacych oraz serwujacych) , Marquez z Roselare (czołowka najlepeij punktujących i blokujących oraz 5 wsrod serwujacych)
dodajmy do tego Roumeliotisa (czołowka wsrod najlepeij punktujacych) oraz innych reprezentantow Grecji jak Kournetas czy Chatziantoniu i mamy pake jakich malo. Pytanie , czy ten zespol zgral sie na tyle , by JUZ zaczac wygrywac? , bo to ze bedzie wygrywac jest pewne.

Narazie tyle , to pierwsza kolejka , dlatego nie ma co szalec.

Do góry
#1713481 - 25/10/2007 17:44 Re: Liga Mistrzów 2007/2008 - mężczyźni [Re: kasparov]
assasin Offline
Carpal Tunnel

Na dzisiaj spróbuję dwa meczyki:

Apeldoorn - Roselare 2
Belgowie to bardzo solidna drużyna, która nie zmieniła
się specjalnie w porównaniu z poprzednim sezonem. Rok
temu w grupie grali bardzo dobrze, wygrali wyjazdy
z Maceratą, ze Skrą, z Podgoricą. W tym roku u siebie
gładko pokonali Jastrzębski Węgiel i jeżeli dzisiaj
wygrają wyjazd to wyjdą na dobrą pozycję w walce
o awans. Razem z Sisleyem będą mieć 2 wygrane, a
pozostałe ekipy zero.
O Holendrach za dużo nie można powiedzieć. W poprzedniej
edycji grała drużyna z Rotterdamu i u siebie była
ogrywana. Patrząc na ich skład to nie ma tam jakiś
znanych nazwisk, więc myślę że spokojnie jest
szansa na wygraną gości.

Buducnost - Vojvodina 1
Pamiętam, że Podgorica zawsze b.dobrze grała u siebie.
Rok temu ogrywali u siebie i Mallorce i Bielgorod.
Z tamtego składu pozostało wielu zawodników. Po
wczorajszej porażce Skry, Serbowie ciągle mają
szansę na awans i ten mecz powinni wygrać.
Uważam, że są lepsi od Vojvodiny w której
nie ma już Samardzicia, Podrascanina.

Zastanawiam się jeszcze nad Friedrichshafen, ale
ten mecz sobie odpuszczę. Jestem ciekaw jak Niemcy
będa grać na wyjazdach. Poza tym trudno coś więcej
powiedzieć o Almerii. W poprzednim sezonie drugim
hiszpańskim zespołem była Numancia, która raczej
dostarczała punkty. Czy tak samo będzie z Almerią-
tego nie wiem. Poza tym Friedrich trochę zmieniło
skład, już bez Schopsa, Tischera, ale dalej
z trenerem Moculescu. Albo za niewielką kwotę zagram 2,
albo odpuszczę.

Oczywiście mecz Piacenza - Wieden, nie wymaga komentarza.
Typowy podbijacz ako, raczej na powtórke z wczorajszego
thrillera w Olsztynie za 1.05 się nie zanosi. Czy warto
dokładać, to już zależy.

Do góry
#1713990 - 25/10/2007 21:36 Re: Liga Mistrzów 2007/2008 - mężczyźni [Re: assasin]
cybi Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/05/2006
panowie co tu taka cisza wiecej argumentów prosze \:\)

Do góry
#1721610 - 28/10/2007 08:11 Re: Liga Mistrzów 2007/2008 - mężczyźni [Re: cybi]
Zulus Offline
Łódzki Klub Sportowy

Meldunek: 23/06/2005
gratuluje assasin 100% weszło \:\)

Do góry
#2004179 - 30/01/2008 00:08 Re: Liga Mistrzów 2007/2008 - mężczyźni [Re: Zulus]
Misiek Offline
Didżej

''Pojechali po zwycięstwo''

Podgorica vs Skra Bełchatów

Ostatnia kolejka grupowa w LM, już jutro.

A więc tak...

"Po pięciu kolejkach w grupie B pierwszy jest Panathinaikos, z kompletem zwycięstw, który wyprzedza mistrza Polski (8 pkt.) i Buducnost (7 pkt.). W tej edycji Ligi Mistrzów przy równej liczbie punktów decyduje stosunek setów (tzw. ratio), a nie jak wcześniej małych punktów. Dotychczas korzystniejsze ratio ma Skra, która straciła dotychczas osiem partii, a jej rywal - o jedną więcej. Dlatego bełchatowianie mogą pozwolić sobie w Czarnogórze na porażkę, ale wyłącznie 2:3. Każde inne zwycięstwo gospodarzy daje im awans.

Tak więc wiemy co i jak... i co musi zrobić jutro Skra \:\)

Pierwsze spotkanie w Bełchatowie pomiędzy tymi drużynami odbyło się 18 października i wtedy okazała się lepsza drużyna gospodarzy, która pokonała zespół Podgoricy w stosunku 3-1.

Skra wystąpi w jutrzejszym spotkaniu w optymalnym składzie, do Banki, trener Castellani zabrał wszystkich najlepszych zawodników i wszyscy są zdrowi, to najważniejsze. Na pozycji libero wystąpi po raz kolejny Kanadyjczyk Dan Lewis, a Alex Damiao zastąpi Maciejewicza, czyli Paweł jak i Milczarek zostają w Polsce."

Szczerze przyznam, że drużyny Podgoricy za bardzo nie znam, występują w nich głównie Serbowie, ale bez większych gwiazd.

Myślę, że drużyna z Bełchatowa jest na tyle już doświadczoną ekipą, że sprostają zadaniu i będzie jutro kolejna wygrana Mistrzów Polski....

Po takim kursie, trzeba spróbować...

Skra Bełchatów @2.30

Edited by Giertyszek (30/01/2008 03:21)

Do góry
#2005799 - 30/01/2008 05:35 Re: Liga Mistrzów 2007/2008 - mężczyźni [Re: Misiek]
szpak007 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/04/2006
Ja równiez przychylam sie do grania na Bełchatów. Uwazam, iż klub z aspiracjami na final four powinien spokojnie takie spotkania wygrywac. I tacy zawodnicy jak Antiga, Wlazly, Gruszka, Plinski czy Heikkinen (nazwiska mowia same za siebie - wiem ze niby nazwiska nie graja...) powinni sobie poradzic z malo znanymi zawodnikami z Serbii. Duzo wieksze doswiadczenie na arenie miedzynarodowej powinno zaowocowac wygrana w tym meczu. A kurs (co prawda w expekcie "tylko") 2.10 uwazam za spora promocje i gram to grubo!! Jesli widzicie jakies przeciwskazania to prosze o komentarze. Jedynym przeciw moze byc to ze naszym zawodnikom potrzeba 2 setow, ale mam nadzieje ze nie bedzie takich akcji jak w turniejach kwalifikacyjnych w Izmirze i w Halle.

Do góry
#2005825 - 30/01/2008 05:43 Re: Liga Mistrzów 2007/2008 - mężczyźni [Re: szpak007]
krycha84 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 25/11/2006
ja jednak mysle ze lepszym rozwiazaneim jest chyba skra +1,5 bo to roznie moze byc.... i do tego Jastrzebie taki polski dubelciok powinno byc dobrze. jastrzebei w gazie. Nie po tym ogrywali sisley zeby teraz odpasc z gry we wlasnej hali.

Do góry
#2005868 - 30/01/2008 05:54 Re: Liga Mistrzów 2007/2008 - mężczyźni [Re: krycha84]
Misiek Offline
Didżej

Moim zdaniem co do Jastrzębia, to OK, zgodzę się... są w gazie, ale kurs @1.4-1.35 to na pewno ze strony buków lekka przesada.

Na pewno sugerują się strasznie, że w poprzedniej kolejce pokonali w Tresivo, Sisley... jest szansa ogromna na zajęcie 2 miejsca, jednak po takim kursie, wolę to spotkanie po prostu odpuścić... Prędzej bym zagrał jakiś over pkt, myślę, że możemy być świadkami 4-5 setów

Co do innych spotkań, jeżeli znajdę czas+ochotę, coś jeszcze od siebie dodam.

Pozdrawiam

Do góry
#2005904 - 30/01/2008 05:59 Re: Liga Mistrzów 2007/2008 - mężczyźni [Re: szpak007]
-Adrian- Offline
veteran

Meldunek: 10/08/2005
Originally Posted By: szpak007
Ja równiez przychylam sie do grania na Bełchatów. Uwazam, iż klub z aspiracjami na final four powinien spokojnie takie spotkania wygrywac. I tacy zawodnicy jak Antiga, Wlazly, Gruszka, Plinski czy Heikkinen (nazwiska mowia same za siebie - wiem ze niby nazwiska nie graja...) powinni sobie poradzic z malo znanymi zawodnikami z Serbii. Duzo wieksze doswiadczenie na arenie miedzynarodowej powinno zaowocowac wygrana w tym meczu. A kurs (co prawda w expekcie "tylko") 2.10 uwazam za spora promocje i gram to grubo!! Jesli widzicie jakies przeciwskazania to prosze o komentarze. Jedynym przeciw moze byc to ze naszym zawodnikom potrzeba 2 setow, ale mam nadzieje ze nie bedzie takich akcji jak w turniejach kwalifikacyjnych w Izmirze i w Halle.

Przeciwwskazanie może być takie, że chodzą słuchy, iż Bełchatów ma już zapewniony awans z racji tego, iż będzie gospodarzem Final Four, a tym samym ich serbscy rywale również mają zapewniony awans. (info z ulotki stsu)
I tak się właśnie głowię, co tu mądrego wykombinować \:\)

Do góry
#2005952 - 30/01/2008 06:08 Re: Liga Mistrzów 2007/2008 - mężczyźni [Re: -Adrian-]
szpak007 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/04/2006
Ja jednak uwazam ze Skra to klasowy zespol i do Final Four powinni awans zapewniac sobie poprzez wlasna gre, a nie przy stoliku. A jesli tak nie bedzie to troche straca w moich oczach. Rozumiem ze sezon ciezki, ale nie powinni odpuszczac gry w dalszej czesci rozgrywek, bo to sa na pewno pieniadze dla klubu z biletow jak i transmisji.

Do góry
#2006022 - 30/01/2008 06:16 Re: Liga Mistrzów 2007/2008 - mężczyźni [Re: szpak007]
krycha84 Offline
Carpal Tunnel

a czasami warunkiem do organizacji FF nie jest awans z grupy bo cos mi sie tak wydaje ze inaczej byloby nie logicznie...

Do góry
#2006037 - 30/01/2008 06:18 Re: Liga Mistrzów 2007/2008 - mężczyźni [Re: krycha84]
krycha84 Offline
Carpal Tunnel

A co do jastrzebia to mi kurs 1,4 cyz nawet 1,35 w zupelnosci wystarcza wazne zeby wszedl \:\)

Do góry
#2006048 - 30/01/2008 06:19 Re: Liga Mistrzów 2007/2008 - mężczyźni [Re: krycha84]
Misiek Offline
Didżej

''A największą nagrodą może być występ w Final Four, bo przecież Skra jest najpoważniejszym kandydatem do organizacji turnieju. Oferty złożyły też Panathinaikos i Piacenza, ale według nieoficjalnych informacji ich szanse są mniejsze niż mistrza Polski. Grecki klub ma problem z halą, a Włosi organizowali imprezę dwa lata temu (Sisley Treviso). Decyzja zapadnie w przyszłym tygodniu, ale warunkiem jest wyjście z grupy''.

Do góry
#2006065 - 30/01/2008 06:21 Re: Liga Mistrzów 2007/2008 - mężczyźni [Re: Misiek]
Misiek Offline
Didżej

Oczywiście, że najważniejsze, jest to żeby 'wchodziło' w bukmacherce \:\)

ALE... dla mnie osobiście ryzyko jest większe, niż przepisany temu kurs, więc Jastrzębskiego tym razem odpuszczam...

Powinni wygrać, są w gazie, tak już było to napisane, ale jednak mimo wszystko kursy z rzędu 1.35 to lekka przesada.

To tylko moje zdanie, mam nadzieję że Węgiel oczywiście odniesie zwycięstwo \:\)

Do góry
#2006096 - 30/01/2008 06:26 Re: Liga Mistrzów 2007/2008 - mężczyźni [Re: Misiek]
-Adrian- Offline
veteran

Meldunek: 10/08/2005
Ale bądź co bądź kursy są dziwne jak na mój gust :)Bo faworytem powinien być Bełchatów

Do góry
#2006112 - 30/01/2008 06:29 Re: Liga Mistrzów 2007/2008 - mężczyźni [Re: -Adrian-]
krycha84 Offline
Carpal Tunnel

Misiek wlasnie wziolem sobie twoja opinie do serca i postanowilem prejrzec skaldy no i ni cholery nie widze czym nas ci Belgowie mieli by ugryzc wieec chyba ten kurs wcale nei taki zly. Wiem ze w pierwszym meczu bylo gladko dla Belgow ale wtedy to bylko troszke inne Jastrzebie ...jesli sie myle to wyprowadz mnie z bledu ;\)

Do góry
#2006124 - 30/01/2008 06:30 Re: Liga Mistrzów 2007/2008 - mężczyźni [Re: -Adrian-]
krycha84 Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: -Adrian-
Ale bądź co bądź kursy są dziwne jak na mój gust :)Bo faworytem powinien być Bełchatów

czy ja wiem wyniki dotychczas podobne strata seta u siebie z tym przeciwniekim obcy parkiet itd.
PS Oczywiscie nei zneichecam do typu na Belchatowian ;\)

Do góry
Strona 1 z 4 1 2 3 4 >

Moderator:  rafal08