|  
| 
| 
| 
| #1972340 - 20/01/2008 07:11    Re: Film, TV, seriale [11]
[Re: Fortunado] |  
|   Carpal Tunnel

Meldunek:  25/11/2005
 |  |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #1972400 - 20/01/2008 07:30  Re: Film, TV, seriale [11]
[Re: Fortunado] |  
|   Carpal Tunnel

Meldunek:  08/04/2004
 |  |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #1974796 - 20/01/2008 21:51  Re: Film, TV, seriale [11]
[Re: micha$] |  
|   Carpal Tunnel

Meldunek:  09/04/2005
 | 
Cos dla nas:
 Gruba ryba bukmacher z kampusu  Big Shot: Confessions of a Campus Bookie

Benny Silman wyjeżdża z Nowego Jorku, by studiować na uniwersytecie stanowym w Arizonie. Poznaje bukmachera Troya, dla którego zaczyna przyjmować zakłady od kolegów z uczelni. Obroty rosną i wkrótce Silman zaczyna zarabiać na własną rękę. Przenosi się z dziewczyną, Callie, do luksusowego apartamentu. Zaczyna również współpracę ze Stevinem "Hedake" Smithem, gwiazdorem koszykówki. Niestety, wkrótce policja zaczyna się interesować przekrętami na zawodach sportowych.
 dzis 1:10 Polsat
Całkiem fajny film. Podobno został oparty na faktach. Chyba pierwszy, który widziałem tak mocno związany z bukmacherką. Tu masz następny: Two for the money, http://www.imdb.com/title/tt0417217/ Niezła obsada... |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #1975009 - 20/01/2008 22:52  Re: Film, TV, seriale [11]
[Re: osin] |  
|   veteran

Meldunek:  10/08/2005
 | 
Witam. Myślę, że warto zainteresować się kolejnym koreańskim filmem, mianowicie: ,,Tae Guk Gi: The Brotherhood of War.  Na zachęcenie przepiszę małą zapowiedź z Neo+ ,, Totalne zaskoczenie i solidny cios ze strony koreańskiego kina. Film opowiada historię 2 braci, w których spokojne życie wkracza wojna. Jest rok 1950, a komunistyczna Korea Północna dochodzi do wniosku, że najwyższy już czas podbić tereny leżące na południu. Armia południa zaczyna desperacko rekrutować żołnierzy wśród cywili i pech chce, że zabiera również młodszego z braci. Starszy zaciąga sie również do armii, aby chronić młodszego, ale szybko wyłazi z niego jego prawdziwa natura-urodzony wojownik i prawdziwa maszyna do zabijania. Początkowo w obronie brata, z czasem jednak dla własnej chwały rzuca sie w najcięższy ogień, co momentalnie czyni go bohaterem i żywą legendą wśród żołnierzy Korei Południowej. Kiedy zobaczycie pierwszą krwawą batalię w Tae Guk Gi, już nigdy nie wspomnicie Szeregowca Ryana. Reżyser obrał sobie za cel jak najdokładniejsze  pokazanie spustoszeń i chaosu, jaki sieją wśród ludzi karabiny maszynowe. To brutalny obraz, przez który non stop przelatują odstrzelone kończyny i zwęglone zwłoki. Ciekawe pokazana została coraz gorsza relacja między dwójką braci, a w rezultacie... sami zobaczcie. Film ten autentycznie wzrusza, a na dokładkę jak żaden inny film pokazuje brutalność i okrucieństwo wojny''. No cóż, ja dla mnie zapowiada sie przepysznie     Najprawdopodobniej jeszcze dziś go obejrzę i wrzucę swoje wrażenia na gorąco. |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #1977009 - 21/01/2008 05:18  Re: Film, TV, seriale [11]
[Re: -Adrian-] |  
|   veteran

Meldunek:  10/08/2005
 | 
Witam. Myślę, że warto zainteresować się kolejnym koreańskim filmem, mianowicie: ,,Tae Guk Gi: The Brotherhood of War.  Na zachęcenie przepiszę małą zapowiedź z Neo+ ,, Totalne zaskoczenie i solidny cios ze strony koreańskiego kina. Film opowiada historię 2 braci, w których spokojne życie wkracza wojna. Jest rok 1950, a komunistyczna Korea Północna dochodzi do wniosku, że najwyższy już czas podbić tereny leżące na południu. Armia południa zaczyna desperacko rekrutować żołnierzy wśród cywili i pech chce, że zabiera również młodszego z braci. Starszy zaciąga sie również do armii, aby chronić młodszego, ale szybko wyłazi z niego jego prawdziwa natura-urodzony wojownik i prawdziwa maszyna do zabijania. Początkowo w obronie brata, z czasem jednak dla własnej chwały rzuca sie w najcięższy ogień, co momentalnie czyni go bohaterem i żywą legendą wśród żołnierzy Korei Południowej. Kiedy zobaczycie pierwszą krwawą batalię w Tae Guk Gi, już nigdy nie wspomnicie Szeregowca Ryana. Reżyser obrał sobie za cel jak najdokładniejsze  pokazanie spustoszeń i chaosu, jaki sieją wśród ludzi karabiny maszynowe. To brutalny obraz, przez który non stop przelatują odstrzelone kończyny i zwęglone zwłoki. Ciekawe pokazana została coraz gorsza relacja między dwójką braci, a w rezultacie... sami zobaczcie. Film ten autentycznie wzrusza, a na dokładkę jak żaden inny film pokazuje brutalność i okrucieństwo wojny''. No cóż, ja dla mnie zapowiada sie przepysznie     Najprawdopodobniej jeszcze dziś go obejrzę i wrzucę swoje wrażenia na gorąco.   Ok, film zaliczony. Wrażenia... pozytywne, nawet bardzo. Wszyscy miłośnicy Szeregowca Ryana, Cienkiej Czerwonej Linii itp. muszą sprawdzić KONIECZNIE. Fajna muzyka, przemyślany scenariusz, w miarę naturalne. Jakbym słuchał tego filmu na jakimś wypasionym zestawie 5.1 sąsiedzi pewnikiem zadzwonili by po ekipę antyterrorystyczną     Polecam  szczerze. |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #1977245 - 21/01/2008 06:09  Re: Film, TV, seriale [11]
[Re: Morten] |  
|   Carpal Tunnel

Meldunek:  27/02/2006
 | 
Jak dobrze pamiętam to chodzi Ci o "Mean Machine".. ...albo amerykańska wersja Mean Machine, czyli The Longest Yard. Zależy czy chodzi Ci o mecz w piłkę czy futbol amerykański |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #1977341 - 21/01/2008 06:29  Re: Film, TV, seriale [11]
[Re: Master Flamaster] |  
|   Carpal Tunnel

Meldunek:  11/08/2005
 | 
jak dobrze pamietam we wtorek na tvnie "Wierny ogrodnik" film opowiada a europejskim rynku faramceutycznym ktory testuje leki na smiertelnie chorych ludziach w Afryce, zona dyplomaty ginie gdy wykrywa prawde o testowaniu lekow i korupcji w Kenii, zrospaczony maz pragnie za wszelka cene dowiedziec sie kto stoi za bestialskim morderstwem, w filmie jest wszystko, milosc, zdrada, akcja, piekne krajobrazy Kenii, swietnie pokazane sa miasta/slumsy afrykanskie oraz miasta europejskie. jako ciekawostke napisze ze film ogladalismy calym rokiem na geografii osadnictwa aby zobaczyc wlasnie pieknie pokazane roznice miedzy miastami afrykanskimi a europejskimi
 9/10
 POLECAM
 |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #1980345 - 22/01/2008 03:36  Re: Film, TV, seriale [11]
[Re: th0mas] |  
|   veteran

Meldunek:  28/12/2004
 | 
Są już napisy do Jericho 2x03? Bo nie mogę znaleźć. jak narazie widzialem tylko wloskie do tego odcinka wiec musialem obejrzec bez. Sezon 2 jak narazie zapowiada sie ciekawie |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #1980694 - 22/01/2008 04:48  Re: Film, TV, seriale [11]
[Re: thepilator] |  
|   Carpal Tunnel

Meldunek:  31/01/2003
 | 
Nominacje do Złoteych Malin:
 Najgorszy film
 "Bratz"
 "Daddy Day Camp"
 "Wiem kto mnie zabił"
 "Państwo młodzi: Chuck i Larry"
 "Norbit"

Najgorszy aktor:
 Nicolas Cage za: "Ghost Rider", "Skarb Narodów: Księga Tajemnic" i "Next"
 Jim Carrey za: "Numer 23"
 Cuba Gooding Jr. za: "Daddy Day Care" i "Norbit"
 Eddie Murphy za rolę Norbita w: "Norbit"
 Adam Sandler za: "Państwo młodzi: Chuck i Larry"

Najgorsza aktorka:
 Jessica Alba za: "Awake", "Fantastyczna Czwórka 2: Narodziny Srebrnego Surfera" i "Good Luck Chuck"
 Logan Browning, Janel Parrish, Nathalia Ramos & Skyler Shaye za: "Bratz"
 Elisha Cuthbert za: "Sadysta"
 Diane Keaton za: "A właśnie, że tak!"
 Lindsay Lohan za rolę Aubrey w: "Wiem kto mnie zabił"
 Lindsay Lohan za rolę Dakoty w: "Wiem kto mnie zabił"

Najgorszy aktor drugoplanowy:
 Orlando Bloom za: "Piraci z Karaibów: Na krańcu świata"
 Kevin James za: "Państwo młodzi: Chuck i Larry"
 Eddie Murphy za rolę Pana Wonga w: "Norbit"
 Rob Schneider za: "Państwo młodzi: Chuck i Larry"
 Jon Voight za: "Bratz", "Skarb Narodów: Księga Tajemnic", "September Dawn" i "Transformers"

Najgorsza aktorka drugoplanowa:
 Jessica Biel za: "Państwo młodzi: Chuck i Larry"
 Carmen Electra za: "Wielkie kino"
 Eddie Murphy za rolę Rasputia w: "Norbit"
 Julia Ormond za: "Wiem kto mnie zabił"
 Nicollette Sheridan za: "Czyściciel"

Najgorszy ekranowy duet:
 Jessica Alba z (do wyboru) Haydenem Christensenem ("Awake") lub Danem Cookiem ("Good Luck Chuck") lub Ioanem Gruffuddem ("Fantastyczna Czwórka 2: Narodziny Srebrnego Surfera")
 Jakakolwiek para w "Bratz"
 Lindsay Lohan & Lindsay Lohan ("Wiem kto mnie zabił")
 Eddie Murphy (jako Norbit) z (do wyboru) Eddiem Murphym (jako Pan Wong) lub Eddiem Murphym (jako Rasputia) ("Norbit")
 Adam Sandler z (do wyboru) Kevinem Jamesem lub Jessiką Biel ("Państwo młodzi: Chuck i Larry")

Najgorszy remake lub film inspirowany innymi filmami:
 "Are We Done Yet?"
 "Bratz"
 "Wielkie kino"
 "Wiem kto mnie zabił"
 "Who's Your Caddy?"

Najgorszy prequel lub sequel:
 "Obcy kontra Predator 2"
 "Daddy Day Camp"
 "Evan Wszechmogący"
 "Hannibal. Po drugiej stronie maski"
 "Hostel 2"

Najgorszy reżyser:
 Dennis Dugan ("Państwo młodzi: Chuck i Larry")
 Roland Joffe ("Sadysta")
 Brian Robbins ("Norbit")
 Fred Savage ("Daddy Day Camp")
 Chris Sivertson ("Wiem kto mnie zabił")

Najgorszy scenarzysta:
 Geoff Rodkey, J. David Stem i David N. Weiss "Daddy Day Camp")
 Jason Friedberg i Aaron Seltzer ("Wielkie kino")
 Jeff Hammond ("Wiem kto mnie zabił")
 Barry Fanaro, Alexander Payne i Jim Taylor ("Państwo młodzi: Chuck i Larry")
 Eddie Murphy, Charles Murphy, Jay Scherick i David Ronn ("Norbit")

Najgorszy film próbujący uchodzić za horror: (nowa kategoria)
 "Obcy kontra Predator 2"
 "Sadysta"
 "Hannibal. Po drugiej stronie maski"
 "Hostel 2"
 "Wiem kto mnie zabił"

Troche przesada z Carreyem :>

Nicolas Cage izi bet \o/
 |  
| Do góry |  |  |  |  
 |  |