#2029812 - 06/02/2008 05:28
Re: Sesja [3]
[Re: Vader]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/04/2005
|
A mi został "tylko" egzamin z Teorii Obwodow, to będzie masakra Gdzie takiego czegoś uczą? Znaczy na jakim kierunku? Poza tym razem są obwody rozgałęzione i nierozgałęzione? Elektrotechnika/Elektronika i Telekomunikacja. Hm nie bardzo się w tym łapię jeszcze (chodzi o pojęcia) bo niestety jestem po liceum Bądź co bądź z ćwiczeń będę miał 4 albo 4,5 a tutaj w zasadzie sama teoria czyli sporo nowych pojęć. Poza tym zeby zaliczyć to trzeba z 4 pytań udzielić zaliczającej odpowiedzi na 3 z nich. Będzie ciężko bo wykładowca wiele razy podawał na wykładach przykłady błędów po których nie sprawdza dalej pracy (oczywiście elementarne rzeczy, ale wiadomo jak to jest kiedy się pisze w stresie). Ogólnie mowił że za pierwszym razem to tak 20 osób zalicza, potem to już 50, później 70 no a na końcu to różnie bywa Także jedziemy z tym koksem
|
Do góry
|
|
|
|
#2029946 - 06/02/2008 06:13
[Re: gnacik]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/11/2006
|
pierwsze 3,5 w indeksie ...jestem trochę zły, bo przedmiot łatwy i nie chciało mi się go poprawiać, a były same 5 i 5,5 póki co lipa straszna ...a za 2 dni kreska !!!!!!!!!!!!!!!! ja juz po kreskach... jutro jade po wyniki juz sie boje...
|
Do góry
|
|
|
|
#2030055 - 06/02/2008 06:50
[Re: darkoo]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/10/2007
|
Hm nie bardzo się w tym łapię jeszcze (chodzi o pojęcia) bo niestety jestem po liceum Bądź co bądź z ćwiczeń będę miał 4 albo 4,5 a tutaj w zasadzie sama teoria czyli sporo nowych pojęć. Poza tym zeby zaliczyć to trzeba z 4 pytań udzielić zaliczającej odpowiedzi na 3 z nich. Będzie ciężko bo wykładowca wiele razy podawał na wykładach przykłady błędów po których nie sprawdza dalej pracy (oczywiście elementarne rzeczy, ale wiadomo jak to jest kiedy się pisze w stresie). Ogólnie mowił że za pierwszym razem to tak 20 osób zalicza, potem to już 50, później 70 no a na końcu to różnie bywa Także jedziemy z tym koksem Ano tak teoria ale to jakieś beznadziejne. Ja to kiedyś tam nie uczyłem się bzdurnych twierdzeń tylko liczyło się zadanie przez 90 minut... A na końcu i tak nie wychodziło tak jak powinno. Na laborkach jest ciekawiej niż zajmowanie się teoretycznie pierdołami. Choć coś trzeba wiedzieć czasami na jakąś wejściówkę... Pamiętam jak miałem zaliczenie z obwodów rozgałęzionych i na całą grupę były trzy osceny DST, dwie DB reszta pały... Dostałem DST minus No ale Ty chyba masz trudniejszy poziom na
|
Do góry
|
|
|
|
#2030251 - 06/02/2008 09:18
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/10/2007
|
No to było zawsze super, że każdy miał inne wyniki ale trzeba było zawsze pytać tych "mózgów" matematycznych ile im wyszło. Thevenin nie był niby trudny ale trzeba było "obczaić" co i jak. No jak prądy równały się wypływające równały się wpływającym to cacy Powodzenia z tą Teorią
|
Do góry
|
|
|
|
#2030580 - 06/02/2008 15:22
[Re: gnacik]
|
old hand
Meldunek: 11/04/2004
|
pierwsze 3,5 w indeksie ...jestem trochę zły, bo przedmiot łatwy i nie chciało mi się go poprawiać, a były same 5 i 5,5 póki co lipa straszna ...a za 2 dni kreska !!!!!!!!!!!!!!!! kujon ja własnie się dowiedziałem ze zaliczyłem kreske (3 podejscie) nie wiem na co bo to juz mnie nie obchodzi. i juz po sesji wlasnie mnie tak suszy ze nie nie moge spać
|
Do góry
|
|
|
|
#2030616 - 06/02/2008 16:43
[Re: Kaktus_lbn]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/03/2006
|
pierwsze 3,5 w indeksie ...jestem trochę zły, bo przedmiot łatwy i nie chciało mi się go poprawiać, a były same 5 i 5,5 póki co lipa straszna ...a za 2 dni kreska !!!!!!!!!!!!!!!! kujon ja własnie się dowiedziałem ze zaliczyłem kreske (3 podejscie) nie wiem na co bo to juz mnie nie obchodzi. i juz po sesji wlasnie mnie tak suszy ze nie nie moge spać bo łatwy przedmiot a zawaliłem przez moje lenistwo, ale jeżeli chodzi o matmę i kreskę nie będę wybredny ....poza tym cala noc siedziałem nad ta kreska, o 10 mam oddanie pracy (a jeszcze nie skonczyłem) potem wracam do akademika, troche się przespać i nauka bo jutro egzamin z kreski :/ ...w międzyczasie muszę dokończyć AutoCADa oraz 2 obrazy na malarstwo zrobić... jak ja tego dokonam? nie mam pojęcia ps. póki co mam średnią 4,9 trzeba się będzie mocno postarać, aby nie zejść poniżej 4,3 to może i stypa będzie
|
Do góry
|
|
|
|
#2031583 - 06/02/2008 22:19
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/02/2004
|
A mi został "tylko" egzamin z Teorii Obwodow, to będzie masakra Gdzie takiego czegoś uczą? Znaczy na jakim kierunku? Poza tym razem są obwody rozgałęzione i nierozgałęzione? Elektrotechnika/Elektronika i Telekomunikacja. Hm nie bardzo się w tym łapię jeszcze (chodzi o pojęcia) bo niestety jestem po liceum Bądź co bądź z ćwiczeń będę miał 4 albo 4,5 a tutaj w zasadzie sama teoria czyli sporo nowych pojęć. Poza tym zeby zaliczyć to trzeba z 4 pytań udzielić zaliczającej odpowiedzi na 3 z nich. Będzie ciężko bo wykładowca wiele razy podawał na wykładach przykłady błędów po których nie sprawdza dalej pracy (oczywiście elementarne rzeczy, ale wiadomo jak to jest kiedy się pisze w stresie). Ogólnie mowił że za pierwszym razem to tak 20 osób zalicza, potem to już 50, później 70 no a na końcu to różnie bywa Także jedziemy z tym koksem kochane druty - mi w tym semestrze udalo sie wreszcie zamknac 2 i nigdy wiecej tego scierwa jak chcesz to moge poczukac jakis materialow co mialem z 1 na jakich uczelniach w ogóle dają 5,5? za co? u mnie na polibudzie wroclawskiej za wybitne wyniki na sekcji pilki recznej dali mi 5.5 do indeksu - i to dwa razy!
|
Do góry
|
|
|
|
|
|