#2048153 - 11/02/2008 03:35
Marsylia, Delray Beach, Costa do Sauipe 11.02-17.02
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
Open 13
Miejsce : Marsylia, Francja Ranga turnieju : III (International Series) Data : 11.02-17.01 2008 Uczestnicy : 32 w singlu/16 w deblu Nawierzchnia : twarda halowa Pula nagród : 534'000 € Oficjalna strona turnieju : open13.org Drabinki : Singiel || Debel || Kwalifikacje Plan Dnia : Zobacz Wyniki na żywo : Oficjalny Livescore
Delray Beach International Tennis Championships
Miejsce : Delray Beach, USA Ranga turnieju : III (International Series) Data : 11.02-17.02 2008 Uczestnicy : 32 w singlu/16 w deblu Nawierzchnia : twarda Pula nagród : 436'000 $ Oficjalna strona turnieju : YellowTennisBall.com Drabinki : Singiel || Debel || Kwalifikacje Plan Dnia : Zobacz Wyniki na żywo : Oficjalny Livescore
Brasil Open 2008
Miejsce : Costa do Sauipe, Brazylia Ranga turnieju : III (International Series) Data : 11.02-17.02 2008 Uczestnicy : 32 w singlu/16 w deblu Nawierzchnia : ceglana Pula nagród : 485'000 $ Oficjalna strona turnieju : tenisbrasil.com.br/brasilopen Drabinki : Singiel || Debel || Kwalifikacje Plan Dnia : Zobacz Wyniki na żywo : Oficjalny Livescore
|
Do góry
|
|
|
|
#2049976 - 11/02/2008 21:33
Re: Marsylia, Delray Beach, Costa do Sauipe 11.02-17.02
[Re: AL_Capone]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/01/2008
|
moje ciekawsze typy;
karlovic-lopez 2 >> obaj panowie dysponuja bardzo mocnym podaniem, takze nie zdziwie sie gdy bedziemy swiadkami tajbrekow. Jednak uwazam ze lepszym zawodnikiem w wymainach jest lopez, ktory dysponuje mocnym forhendem (bekhend gorszy bo tylko slice) ale w porownaniu do Karlovica mysle ze Hiszpan ma wiecej argumentow.
|
Do góry
|
|
|
|
#2050051 - 11/02/2008 22:14
[Re: Radek_89]
|
addict
Meldunek: 12/04/2006
|
Mathieu po kontuzji wiec po co ruszac, niewiadomo jak zagra. Kurs na Lopeza 2.75 zawyzony, obaj panowie graja o wiele slabiej niz w tamtym sezonie.. Na Grosjeana to ja 2.75 nigdzie Nadal nie widzialem, wszedzie jest okolo 2 wiec niewiem skad to skreciles.. Wawrinka tez po kontuzji wiec kurs dobry, chociaz groszek jest nie obliczalnym zawodnikiem i raczej nie mozna na nim polegac.
|
Do góry
|
|
|
|
#2050068 - 11/02/2008 22:25
[Re: rapper20]
|
2fast 2furious
Meldunek: 06/11/2001
|
mam podobne Radek przemyslenia do Twoich. Gicquel lubi grac u siebie. Nie ma jakichs niesamowitych osiagniec, ale II runde zalicza Mathieu po kontuzji, niewiadomo czy dotrwa do konca. a nawet jesli dotrwa, to tak jak napisales, niewiadomo czy bedzie sie przykladal do gry. kurs na Gicquela zachecajacy i mozna go wziac.
|
Do góry
|
|
|
|
#2050620 - 12/02/2008 01:10
[Re: gremlin]
|
member
Meldunek: 12/02/2008
|
R.Ginepri - M.Montcourt 1
Robby mial fatalny poprzedni sezon, poczatek tego rowniez niezbyt udany, ale jak wiemy to wszystko przez kontuzje ktore nie daja mu ostatnio spokoju. Ginepri sprobowal ostatnio swoich sil w challengerku w Waikoloa i nie sprostal w 2 rundzie Vincentowi, ale Spadea to nie zabojad ktory, specjalizuje sie bardziej w grze na clay’u niż twardych nawierzchniach, dlatego mysle, ze na wlasnych smieciach ogra słabego francuza, a kurs 1.30 jest w sam raz
|
Do góry
|
|
|
|
#2050651 - 12/02/2008 01:24
[Re: Qurek]
|
member
|
M.Vassallo Arguello-B.Pashanski 1
W Vina del Mar Martin pokazal sie swietnie i przegral bo wyrownanym pojedynku w 2 rundzie z nie byle kim, bo z Juanem Monaco. Wczesniej odprawil w 2 setach Oliviera Patience. Boris w tym sezonie calkiem bez formy, rowniez gral w Vina del Mar i ulegl tam Marcelowi Pujolowi w 1 rundzie, czyli grajkowi baaardzo przecietnemu, a nawet slabemu. Podsumowujac, ogladalem mecz Martina z Juanem tydzien temu i jestem prawie pewien, ze dzisiaj ogra Borisa w 2 setach, bo w nastepnej rundzie bedzie czekal na niego prawdopodbnie Almagro, ktory rowniez bez wiekszych problemow powinien ograc Massu. Kurs w granicach 1.5 - 1.65 to dla mnie promocja dnia, a czy tak bedzie to sie okaze..
|
Do góry
|
|
|
|
#2050752 - 12/02/2008 01:54
|
GRILL MASTER
Meldunek: 04/01/2007
|
M.Vassallo Arguello-B.Pashanski 2 Kursy lecą w dół, więc trzeba grać szybko. Boris nie popisał się w Vina del Mar, ale podejrzewam, że tam musiało być coś nietak, ponieważ jego pogromca przegrał gładko w 2 rundzie. Widziałem obu w Sopocie i Serb pozostawił lepsze wrażenie, typowy przebijacz na clay, bh i fh nie jakieś rewelacyjne, ale porządne, duży potencjał. Co do Argentyńczyka to naprawdę słabiutki gracz: dużo błędów, żadnych rewelacyjnych zagrań, nudny zawodnik . Przekonują o tym jego wyniki, owszem ograł gładko Pasjansa, ale Pasjans z czasem jest już coraz słabszy, a co do urwania seta Monaco to się nie dziwie, Juan to ma jakieś problemy sam ze sobą, gra strasznie w kratkę i nie zdziwiłbym się nawet jakby z Panfilem ( ) seta przegrał. Wracając do wyników wystarczy popatrzeć na te z końcówki minionego roku. Schukin, Gimeno-Traver czy Koeller to, według mnie, zawodnicy słabsi od Borisa. Kurs przesadzony pewnie ze względu na ostatnią porażkę Pashanskiego, a ja go przyjmuje z pocałowaniem ręki .
|
Do góry
|
|
|
|
#2050776 - 12/02/2008 02:02
[Re: ArtekPotito]
|
member
|
Widze, ze pojawil sie juz ktos z calkiem odmiennym zdaniem.. To dobrze, o to chodzi, zeby sie wymieniac pogladami i analizami, mam nadzieje, ze tym razem, to moje sugestie pomoga komus ugrac troche grosza.
|
Do góry
|
|
|
|
#2051612 - 12/02/2008 04:38
[Re: sHybki]
|
newbie
Meldunek: 03/02/2002
|
tak na szybko bo widzę że właśnie zaczynają. nie zgodzę się z przedmówcą, po ostatnich winikach widać, że włoch wyraźnie lepiej idzie po cegle i vanek popłynie z panem Fabio. ale zobaczymy po meczu
mały
|
Do góry
|
|
|
|
#2052461 - 12/02/2008 07:17
[Re: mały75]
|
member
|
Gratki dla Ciebie Potito za trafiony typ Boryska, nie ogladalem meczu, widzialem tylko staty i moge stwierdzic, ze mecz byl bardzo rwany i wynik moglbyc rownie dobrze 2:0 dla Martina - tak mi sie przynajmniej wydaje.
Dla odwaznych proponuje:
C.Moya - S.Ventura 2 Historia lubi sie powtarzac, a ja lubie wyszukiwac takie niespodzianki, rok temu Carlos zaczal swietnie turnieje na hardzie - osiagnal polfinal w Chennai a potem doszedl do finalu w Sydney w ktorym ogral go Blake, potem dostal baty w 1 rundzie AO(znow od Blake'a), pozniej przyjechal na turniej do Brazylii i przegral podejrzanie z Thiago Alvesem. W tym roku nie tak dobrze, ale podobnie - polfinal w Chennai i porazka z Nadalem po 3 TB no i potem troche niespodziewanie porazka z Callierim w Sydney.. A co Moya zrobil ze Stefanem w 1 rundzie AO to chyba wszyscy widzieli.. Teraz znow przyjezdza do Brazylii a przeciwnik napewno bardziej wymagajacy niz rok temu Alves. Santiago rozegral dobry turniej w Chile i mysle, ze Moya zrobi to samo co rok temu, czyli po prostu przegra po walce, ale przegra.. Za droba stawke kurs w okolicach 4 warty gry - przynajmniej dla mnie
|
Do góry
|
|
|
|
#2053843 - 12/02/2008 22:18
[Re: RoccoRunner]
|
member
|
Oj szkoda tego Ventury, tak jak sie spodziewalem mecz byl niezwykle zaciety i zabraklo Venturze zimnej krwi gdy przy stanie 4:4 i swoim serwie wygrywal 30:0 i ostatecznie dal sie zlamac tracac 4pkt z rzedu. Bylo minelo, dzisiaj nowy dzien i duzo dobrych meczy di gry.
Na poczatek:
Berlocq - Kuerten 2
Gustavo juz praktycznie zrezygnowal z gry w tennis - wystarczajaco sie dorobil przez tyle lat, ale udzialu w tym turnieju nigdy nie odmawia, chociaz ostatnimi laty idzie mu tutaj baaardzo slabo. Dla przypomnienia - rok temu doszedl do 2 rundy gdzie odpadl po 3 setowym boju z Flavio Saretta, dwa lata temu przegral w pierwszej rundzie z Andre Ghemem, rowniez w 3 setach, 3 lata temu w ogole tu nie wystapil i w koncu 4 lata temu udalo mu sie wygrac, chociaz wtedy jego forma byla powiedzmy jeszcze optymalna, a teraz nadaje sie tylko na takie turnieje jak ten, czyli na wlasnyych smieciach i pod publiczke. Carlos typowy clay'owiec powinien w tym meczu ugrac seta, ale maxymalnie seta, poniewaz cos mi sie wydaje, ze ze wzgledow marketingowych no i oczywiscie dla publicznosci ten mecz moze wygrac tylko Gustavo, ktorego fani brazyliskiego tenisa po prostu uwielbiaja. A i jak bedzie trzeba to sedziowie zrobia wszystko aby ich ulubieniec pogral troche w tym turnieju, bo drabinke ma bardzo korzystna.
|
Do góry
|
|
|
|
#2053902 - 12/02/2008 22:37
|
member
|
Almagro - Massu 1
Czuje, ze to bedzie turniej Nicolasa.. Hiszpan ostatnio w pucharze Davisa wygral oba swoje pojedynki bez wiekszych problemow, chociaz przeciwnikow mial mizernych. Zawodnik ten nigdy nie konczy gry w tego typu turniejach w 1 rundzie, wiadome jest, ze wlasnie w takich turniejach zbiera swoje pkt do rankingu. Rok temu bral udzial w 3 turniejach w ameryce poludniowej - w 2 doszedl do cwiercfinalu, a raz w Buenos Aries osiagnal polfinal. Massu przegral w chile z Roitmanem po 3 setach, wczesniej dostal baty od Blake'a na AO, chociaz tam nie mozna bylo za wiele od niego oczekiwac, jest to typowy clay'owiec, ktory raz do roku miewa przeblysk swoich umiejetnosci, w tamtym roku przeblysk ten nastapil w turnieju w Vina del Mar gdzie doszedl do finalu - mam nadzieje, ze taki turniej sie juz w wykonaniu Massu nie powtorzy. Uwazam, ze w razie koniecznosci rozegrania 3 setow rowniez kondycja bedzie po stronie Almagro, Massu w meczu z Roitmanem w 3 secie nie mial sily dobiegac do siatki, gdy ten zagralywal swoje nedzne dropshoty.Dlatego uwazam, ze Almagro po 1.40 to chyba dobre rozwiaznie..
|
Do góry
|
|
|
|
|
|