#1895788 - 01/01/2008 01:20
Re: Grand Prix - Dyskusje
[Re: rockeman]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/12/2004
|
Ad.2. w pełni popieram
Ad.4. zmiana mocno wskazana. Fakt, że z drugiej fazy grupowej na 8 osób tylko jedna uzyska awans do finału , a tym samym możliwośc walki o Mistrza sprawia, że dla wielu graczy za chwile juz ten konkurs nie będzie miał sensu, gdyż wystarczy w pierwszych paru kolejkach nawet tej pierwszej fazy grupowej 2x przegrać, raz zremisowac, i juz mozna powoli wybić sobie z głowy marzenie o "final 4". A osoba awnsująca do drugiej rundy z 4-tego miejsca jakie ma szanse, aby kolejną runde skonczyć na 1 miejscu? chyba tylko matematyczne. w sparawie tych dalszych faz to bym nawet poszedł dalej niz awans 2 osob. ja bym proponował, aby z 2 fazy grupowej awansowalo nawet po 4 graczy. w ten sposób dużo większa ilość graczy długo będzie miała o co walczyc. Przy obecnej formie konkursu prawda jest niestety taka, że dla wielu z nas szybko ten konkurs stanie się grą o przysłowiową "pietruszke" , co tylko prowokuje pojawianie się kolejny walkowerowiczów, którzy widząc ,że nie mają szans juz nic ugrac - zwyczajnie olewają konkurs. tak więc jak dla mnie fajnie by bylo aby awansowaly z tej drugiej fazy po 4 osoby. to by dało finałowa 16-tke. i od tego momentu system pucharowy - mecz i rewanż. 1/8 -> 1/4 -> 1/2 -> finał. Zresztą kombinacji tak naprawde jest mnóstwo. 16 graczy - 4 grupy po 4 uczestnikow. 2 uzyskuje awans i pozniej 1/4 -> 1/2 -> finał. Wariantow cała masa, do wyboru do koloru rockeman  dla Ciebie. Z drugiej rundy wyjdzie z każdej grupy po 4 najlepszych, to już na 100% postanowione. Jeszcze pomyślę jak pogra czołowa 16-stka, ale to, co powyżej to już pewne. Dziękuję za bardzo dobrą radę. Pozdrawiam i życzę WSZELKICH POMYśLNOśCI W NOWYM ROKU 
|
Do góry
|
|
|
|
#1895813 - 01/01/2008 01:50
[Re: jarkow]
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
Meldunek: 12/08/2002
|
po drugiej rundzie do następnej fazy awansuje 16 typerów (po 4 z każdej grupy). Ta decyzja jest już przesądzona ;\) To wlasnie to czego mi brakowalo w tym konkursie, swietna decyzja
|
Do góry
|
|
|
|
#1896713 - 01/01/2008 19:41
[Re: konradd]
|
Carpal Tunnel
|
Chcialbym wyrazic male niezadowolenie, dlaczego mozemy tylko podawac po 2 typy dziennie ? Jesli mamy mozliwosc podania do 5 ? Ten glos jest spowodowany tym ze w ciagu jednego dnia jest sporo meczy i tj w ub tygodniu mialem 4/5 typow trafnych ale moglem poslac tylko 2 a i tak sie rozpedzilem i 3 wpisalem...  Wiec moje pytanie brzmi dlaczego nie mozna by wszystkich 5 typow skladac na jeden dzien ? Witam, tak zostało ustalone aby każdy mógł znaleźć coś dla siebie. Gdyby Twój rywal już w poniedziałek podał 5 typów na weekend (z dyscypliny, którą również Ty preferujesz), gdy gra powiedzmy 1 - 2 ligi, to pewnie nie byłbyś z tego zadowolony. Większość konkursów (nie wszystkie) ma jakieś limity odnośnie ilości typów na dzień. W tym jest akurat tak, że na jeden dzień możesz wykorzystać 40% możliwości. Myślę że to nie jest mało. Pozdrawiam. 
|
Do góry
|
|
|
|
#1899245 - 02/01/2008 22:31
[Re: konradd]
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
Meldunek: 12/08/2002
|
Jeszcze cos o ludziach ktorzy zapisali sie do konkursu a pozniej odpuszczaja. Jesli ktos wplacil wpisowe i odpuszcza to jeszcze mozna przezyc bo przeciez traci kase, ale ludzie ktorzy nie wplacili wpisowego, zapisali sie i olewaja konkurs... W przyszlej edycji trzeba wprowadzic za to ostrzezenia i bany, wtedy nie bedzie problemu z takimi graczami.
|
Do góry
|
|
|
|
#1899327 - 02/01/2008 22:59
[Re: Piostar]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 23/05/2007
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1899405 - 02/01/2008 23:14
[Re: connor]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/02/2004
|
Jeszcze cos o ludziach ktorzy zapisali sie do konkursu a pozniej odpuszczaja. Jesli ktos wplacil wpisowe i odpuszcza to jeszcze mozna przezyc bo przeciez traci kase, ale ludzie ktorzy nie wplacili wpisowego, zapisali sie i olewaja konkurs... W przyszlej edycji trzeba wprowadzic za to ostrzezenia i bany, wtedy nie bedzie problemu z takimi graczami.  popieram w 100% To jakis absurd ze ludzie sie zglaszaja, chca uczestniczyc a potem jak male dzieci ktorym zabrano zabawki uciekaja z piaskownicy  Nikt nie lubi przegrywac ale moze czas sie chociaz tego nauczyc 
|
Do góry
|
|
|
|
#1901270 - 03/01/2008 06:05
[Re: SOUDAL]
|
Carpal Tunnel
|
zgadzam sie z tym wszystkim co tu zostalo napisane ,ale...zeby bylo wszystko jasne , czasami sa tzw sytuacje losowe , tak wiec , kary , ostrzezenia itp w wypadku olewania konkursu jak najbardziej z tym ze trzeba uwazac , nie zawsze gracz nie podejmuje sie gry bo olal konkurs , roznie w zyciu bywa Oczywiście SOUDAL. Czasem zdarzają się sytuacje losowe, dlatego należy zachować ostrożność w stawianiu zarzutów. Czasem jednak widać, że ktoś "olał" konkurs i rywali. Myślę, że Experto i Inzaghi78 mieli na myśli właśnie takie, rzekłbym ewidentne przypadki. Nie planowałem dyskwalifikacji ani wykluczeń, ale skoro Grand Prix ewoluuje (miejmy nadzieję, że we właściwym kierunku  ), to przyjdzie czas, by przemyśleć i tę kwestię. Życzę w Nowym Roku wszystkim uczestnikom Grand Prix wszelkich pomyślności. 
|
Do góry
|
|
|
|
#1903439 - 04/01/2008 00:19
[Re: Slaaawwek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/10/2006
|
A ja juz drugi raz zwalilem sobie typ tym ze nie podalem informacji ze chodzi o regulaminowy czas gry. I tak zamiast zremisowac dwa razy, dwa razy przegralem. Ale coz, regulamin to regulamin. I nie zamierzam sie wycofywac z konkursu. Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#1904204 - 04/01/2008 03:13
[Re: Slaaawwek]
|
Carpal Tunnel
|
ja mam pytanie do drugiej rundy awansują 4 osoby z grupy i przechodzą z punktami z pojedynków z pozostałymi 3 awansującymi osobami, a jak będzie z stk?? czy to bedzie też tylko z pojedynków z tymi 3 osobami czy cała suma ze wszystkich pojedynków?? Uczestnik awansujący zachowuje całą stk zgromadzoną we wcześniejszych pojedynkach. Stk jest sumowana od 1 kolejki aż do ewentualnego finału.
|
Do góry
|
|
|
|
#1904223 - 04/01/2008 03:15
[Re: Stalion]
|
Carpal Tunnel
|
A ja juz drugi raz zwalilem sobie typ tym ze nie podalem informacji ze chodzi o regulaminowy czas gry. I tak zamiast zremisowac dwa razy, dwa razy przegralem. Ale coz, regulamin to regulamin. I nie zamierzam sie wycofywac z konkursu. Pozdrawiam No i szacuneczek dla Ciebie.  Mam nadzieję, że od tej kolejki pech Cię opuści. 
|
Do góry
|
|
|
|
#1905407 - 04/01/2008 06:33
[Re: jarkow]
|
Carpal Tunnel
|
Mam przyjemność poinformować uczestników Grand Prix, że pula nagród gwarantowanych została zwiększona o 50 pln, a wspomnianą kwotę ufundował Majner .
W związku z tym:
1. Zwycięzca Grand Prix otrzyma nagrodę w wysokości 100 pln,
2. Finalista z najwyższą stk otrzyma nagrodę 50 pln.
Edited by jarkow (04/01/2008 06:33)
|
Do góry
|
|
|
|
|
|