lepiej niezaczynaj grac ;]
dobra rada
ostatnie badania naukowe dowiodły, ze jeden bad beat skraca życie człowieka o tydzień. tym samym pewnym jest, ze do 40-tki nie dociągne
a tak serio, to na początek przygody z pokerem nie spotkałem niczego lepszego od:
http://poker-online.pl/?in=suli.phpbardzo Ci polecam przeczytac to na spokojnie i ze zrozumieniem 2-3 razy.
nie mam żadnych linków pod ręką, ale w necie znajdziesz multum artykułów dotyczących :
A) zarządzania bankrollem
B) pozycji
C) agresji
no i praktyka praktyka praktyka
najlepiej uczyć się na własnych błędach
aha, koniecznie zaopatrz sie w jakis program do statow. Poker Tracker lub Poker Office. ja na początku grałem bez tego , i wydawało mi się, że niezły jestem. Dopiero zobaczenie statystyk własnej gry sprowadziło mnie na ziemie
aaa i jeszcze istotne jest, abys miał na stole staty przeciwników. dla mnie juz teraz bez tego jak bez ręki dosłownie. bardzo przydatna sprawa, pozwala niejednokrotnie zaoszczędzić pare $ lub widząc, ze rywal to calling station - przyłozyc odpowiedniej wielkości value beta, co zwiekszy zyski.
do Poker Trackera uzywam "GameTime+", gdyż ten program mozna dostosowac do gry na ministolikach.
powodzenia w grze!