[QUOTE]Oryginalnie wysłał RAFTER:
[qb]Witajcie.
Widzicie nie zamierzam sie tlumaczyc ,zamierzam wyjasnic co mysle o was a co wy myslicie o mnie a raczej jak sie mylicie wiec do rzeczy.Tak zaczynam wiec czytaj:
Ludzi dziele na 4 kategorie
1 ludzi ktorzy sa przeciwni ryzyku
2hazardzisci
3graczy
4investorzy
Do czego zmierzam-wasze opinie co do mojej osoby sa bynajmniej smieszne by nie powiedziec zalosne.
Ale dalej wrocmy do tematu
wiekszosc z was moge zaliczyc do 1-2-3 kategorii.
Prawda jest taka ze wlasnie tak jest.Wiekszosc z was to srajace w majtki ludzie ktorzy placza gdy musza wydac duza sume pieniedzy-taki typ ludzi jesli chodzi o granie jest skazany na same dno rozumiesz dno.
dalej gracze i takich tu chyba najwiecej -to ludzie ktorzy graja bez mozna powiedziec sensu.Graja i graja i grajcie dalej w nieskonczonosc oczywiscie bez rezultatow dlugoterminowych.Rozumiesz dlugoterminowych a nie krotkich chwil szczescia ktore nic nie znacza.
Hazardzisci tu jeszcze istnieje pewna nadzieja lub beznadziejnosc.Dla hazardzisty gra jest gra szans i modlenie sie o wynik.Duzo razy to przezywales prawda-zastanow sie poki jeszcze nie jest za pozno.
Inwestor- prawda jest taka ze jesli chodzi o te forum nie spotkalem zadnego czlowieka ktory by wykazywal takie tendencje.
Investor wlasnie -czy wiesz co to znaczy byc investorem investujacym w zaklady sportowe?Nie wiesz tak myslalem wiec czytaj glupcze dalej moze cos sie nauczysz.
W odroznieniu od hazardzisty dla investora granie jest gra umiejetnosci a nie gra szans.Czy rozumiesz to co czytasz?
Wszystkie 3 grupy oprocz investora nie wiedza czym jest granie a raczej investowanie.
Wiesz co oznacza pieniadze pracuja?
wiesz co znaczy poczekam?
wiesz co znaczy kontrola.
wiesz co znaczy ryzyko?-o tu powiesz wiem.A ja ci mowie nic nie wiesz.Nie mowie o ryzyku ktore ty znasz glupcze.
Ryzyko ktore ty znasz to investycja krotko terminowa z niewiadomym skutkiem.
Ryzyko ktore ja znam to investycja dlugoterminowa ze skutkiem przewidywanym .Rozumiesz?
Hazardem nie jest cos o ile wiemy co robimy.Koncepcja dzialania polega na uzyciu fachowej wiedzy,rozsadku i zamilowania,aby zniwelowac przypadki i zmniejszyc ryzyko..
Ale starczy tej nauki bo i tak malo z tego prawdopodobnie wyniesiecie by wy wszystko wiecie najlepiej.Mam racje kolego
dlaczego to pisze bo naprawde az zal sciska mi serce jak widze wasza sytuacje.Szczegolnie tych co pisza nie majac pojecia o niczym.Szczeglnie piszac o mojej osobie"rafter skompromitowales sie" itp.
Panowie najlepiej bedzie jak skonczymy spekulowac o tym czy o tamtym.Widzicie nic nie wiecie o mnie a to ze tu moje typy sa do dupy o niczym nie swiadczy.Wlasnie zastanawia mnie skad wysnules takie wnioski.Juz ci mowie myslales w ten sposob:
"kurcze jesli ten gosc podaje tu takie typy to co on moze wiedziec o graniu"
Prawda tak myslisz pewnie nadal.Oczywiscie nie dziwi mnie to bo sie nie znamy.I masz pelne prawo tak myslec,ale wiedz ze jestes w bardzo wielkim bledzie.
[/qb][/QUOTE]tak dla przypomnienia , ze nie wiemy co to jest ryzyko ...