#2283899 - 22/04/2008 01:50
Re: NBA Playoffs 2008 - Runda 1
[Re: Zabielany]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/11/2005
|
Na dziś zanosi się powtórka z rozrywki: Według mnie seria Houston - Utah, obok potyczek Bostonu i LA LAkers ma największe szanse zakończyć się w czterech meczach. "Rakiety" bez Alstona i Minga mają dużo słabszą ławkę od "Jazzmanów", co tak na dobrą sprawę rozstrzygnęło o zwycięstwie w pierwszym meczu. Co zaś się tyczy meczu "Cavs", to w pierwszym meczu koledzy Lebron i spółka nie zaprezentowali się jakoś nadzwyczajnie, a mimo to wygrali. Waszyngton zrobił podstęb, ale zbyt mały, aby w całej serii podskoczyć "Kawalerzystom". Inna sprawa to kondycja Arenasa, którą dopieszcza na rowerku  Dlatego też choć łatwo nie będzie, to jeszcze lepsze kursy/niższe handi na "Cavaliers" biorę z pocałowaniem w rękę.
|
Do góry
|
|
|
|
#2283996 - 22/04/2008 02:16
[Re: Valverde]
|
shaken not stirred
Meldunek: 07/07/2005
|
No bardzo miło że ktoś poza mną w końcu dostrzegł że seria Houston/Jazz to mogą jednak być tylko 4 spotkania  Oczywiście wszystko zdarzyć się może, ale na cudowne ozdrowienie McGrady'ego i powtórkę z 47 punktów z początku sezonu raczej nie ma co liczyć. Brak Alstona ich mocno okaleczył, zwłaszcza ofensywnie (6/22 za 3) i jest to widoczne gołym okiem. Jazz są zdrowi, skupieni i wiedzą że przed meczami z Lakers ich koncentracja nie może się obniżyć, zwłaszcza że LAL wczoraj się nieźle zaprezentowało. Okur i Brewer w meczu nr 1 łącznie 4p tak więc wiele poniżej ich zwyczajnych zdobyczy, pewnie teraz coś więcej rzucą. Cavs/Wizards. Cóż po pierwszym meczu moja wiara w Washington trochę zmalała. Mam nadzieję że ich trener Eddie Jordan uświadomi im, że na około 2 minuty przed końcem meczu muszą prowadzić co najmniej 4-5 punktami, bo inaczej będą przegrywać, z takiej przyczyny iż LeBron James to najlepszy gracz w całej lidze na końcówki meczu, i w sobotę po raz kolejny to potwierdził. Uraz Butlera jest widoczny, przeszkadza mu zwłaszcza w byciu agresywnym w ofensywie, do tego Cavs swoją obroną solidnie go ograniczyli. Bardzo dobrą robotę wykonał Jamison, i oczekuję na kontynuację, Ben Wallace kompletnie nie ma pomysłu jak go zatrzymać. Cavs mieli tylko 8 strat, pewnie teraz ich będzie troche więcej.
|
Do góry
|
|
|
|
#2284792 - 22/04/2008 06:52
[Re: PioKing]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/04/2004
|
Sory za offtop.
Kto mi powie kiedy będą przyznane, albo może już były, nagrody za sezon zasadniczy?
MVP, Roookie, MIP, coach itp ? z tego co pamietam, ostatnia nagroda jest MVP sezonu zasadniczego (nie liczac MVP finalow) i przyznawana jest w czasie, kiedy trwaja finaly konferencji.
|
Do góry
|
|
|
|
#2285938 - 22/04/2008 20:49
[Re: pawel01979]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/04/2007
|
Haywood sie powinien umowic na jakas pomeczowa ustawke z Jamesem chyba  chlopaki ewidentnie sie nie lubia... Co do samego meczu to widoczna za rowno kontuzja Butlera, jak i Arenasa, u ktorego nie trafienie nawet w obrecz, czy tablice bylo podsumowaniem tego, co sie z nim aktualnie dzieje. Nie ma sie co dziwic, ze CLE zmiazdzyli wrecz przyjezdnych, pokazujac na prawde gre na dobrym poziomie. O ile jeszcze niedawno bylem przekonany, ze w stolicy przy niezlych kursach bede grac zespol WAS, o tyle teraz zastanowie sie nad tym jeszcze dwukrotnie i nie wiem, czy nie zmienie toru myslenia... Co do drugiego meczu, ktory mialem okazje ogladac w calosci, bardzo ciekawe spotkanie, trzymajace w napieciu do ostatniej wrecz syreny. HOU ambitnie walczyli, ale nie wystarczylo i chyba rzeczywiscie zanosi sie, ze na 4 meczach zakonczymy historie z ta para.  Toronto Raptors @ Orlando Magic -5.5Co do dzisiejszych trzech meczach, to nadal jestem przy zdaniu, ze Orlando to zdecydowanie faworyt w swojej parze i dzisiaj jest w stanie to udowodnic po raz drugi w tej serii i wyjsc na prowadzenie 2-0. W meczu numer 1 bardzo dobra skutecznoscia wykazali sie zawodnicy z Orlando - 53.2% Latwo o powtorzenie takiego wyniku latwo nie bedzie z pewnoscia. Mimo to spread 5.5-punktowy nie wyglada zle i chyba warto troche nad nim podumac. W pierwszym meczu Hedo i Howard nie mieli wiekszych problemow pod koszem i raczej nic nie wskazuje by mialo sie tu cos zmienic. No bo kto ma ich zatrzymac? Na Lewisa z ORL jeszcze koszykarze z Kanady maja kim odpowiedziec, ale na wymieniona dwojke - bez przesady... Troche martwi dosc krotka lawka gospodarzy, a ci ktorzy na niej zasiadaja to zadni mocarze. Ostatnio Van Gudy skorzystal tylko z uslug Doolinga, Bogansa i w bardzo minimalnym stopniu Foyle'a. W sumie, wymieniona pierwsza dwojka rzucila 17 punktow, trzeci nic. Nie latwo im tak bedzie ciagnac przez te play-offy z tak waska kadra. Ale na drugi mecz w PO przeciwko TOR powinno starczyc, bo w glownych rolach widze dzisiaj Howarda, ktoremu jak zwykle powinni towarzyszyc Turkoglu i Lewis. W pozostalych dwoch spotkaniach juz nie tak latwo wskazac faworyta. Suns i Spurs w meczu numer jeden dostarczyli kibicom niezlych emocji. Dzis tez zapowiada sie ciekawe starcie, ale faworyzowac kogos jest bardzo ciezko. Poki co, nie tykam. Mavericks @ Hornets - pierwszy mecz niby zdecydowanie wygrany przez gospodarzy, ale czy CP powtorzy tak kapitalny wystep, jak dwie noce temu? Na pewno jego forma to glowny motor napedowy Szerszeni, ale cos mi mowi, ze wcale tak kolorowo nie musi byc... 
|
Do góry
|
|
|
|
#2285995 - 22/04/2008 21:18
[Re: Nycek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/09/2004
|
czy ktos wie gdzie moge znalezc zestawienie under/over w przegiagu ostatnich pieciu lat w pierwszej rundzie playoffs ?
albo moze ktos prowadzi zeszyty i mi powie ile razy na przestrzeni paru ostatnich sezonow sie zdarzylo, ze pierwszorundowa seria konczyla sie samymi overami ?
bo jak wiadomo PO to czas niskich wynikow i zastanawia mnie np granie progresji na under w rywalizacji LAL-DEN (wszak linia jest ogromna), a moze i nawet ORL-TOR...
z gory dzieki za odp. liczyłem to w poprzednim temacie o Playpffach rok temu http://www.mecz.pl/forum/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=1153945&page=2&fpart=1chętnie policzyłbym na 10 lat wstecz...  aczkolwiek nie wiem skąd wziąść dane - help anyone ? 
|
Do góry
|
|
|
|
#2286170 - 22/04/2008 22:52
|
Carpal Tunnel
|
powodzonka Nycek  - - - ja czasem troszkę odbiegam od srticte bukmacherskiego pisania w tym dziale, mam nadzieje, że nikt mi za to nie będzie miał za złe ? i kolejne "commerciale" ze stajni Nike Air Jordan Become Legendary: #3 Air Jordan Become Legendary: #4
|
Do góry
|
|
|
|
#2286211 - 22/04/2008 23:16
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/11/2006
|
San Antonio Spurs - Phoenix Suns  Pierwszy mecz to prawdziwy dreszczowiec...dreszczowiec godny tak świetnych drużyn i godny najlepszej ligi świata  San Antonio było już na kolanach, jednak potrafiło się z tych kolan podnieść i ostatecznie wygrać. I właśnie w przewadze psychologicznej widzę dziś ogromny atut gospodarzy. W sezonie zasadniczym nie potrafili znaleźć sposobu na pokonanie Suns we własnej hali (dwie porażki) teraz tego dokonali i to w tak niewiarygodnych sytuacjach boiskowych. Doskonale zdają sobie również sprawę, że muszą bronić swojego parkietu z całych sił, bo odrabiać straty w Arizonie będzie niezwykle ciężko. Z kolei w szeregach Suns porażka ta na pewno nie pozostanie bez echa i osłabi ich psychicznie...w końcu byli już tak blisko. Statystyki z tego pierwszego meczu niezwykle wyrównane więc nawet nie będę ich przytaczał. SAN ANTONIO SPURS @ 1,70::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::Drugi dzisiejszy mecz na zachodzie to pojedynek Hornets-Mavs. Niby gospodarze faworytami (i słusznie), jednak zdecydowałem się na inny zakład z tego meczu, a mianowicie: Paul-Kidd /kto więcej asyst/Obaj są rozgrywającymi i prowadzą grę swoich zespołów. Jednak tak naprawdę to CP3 decyduje w zdecydowanie większej mierze o obliczu Hornets niż Kidd o obliczu Mavs. Statystyki z sezonu zasadniczego po stronie Paula. Wieloletnie doświadczenie z PO po stronie Kidda (było to dobrze widoczne w pierwszej połowie pierwszego meczu, gdy Szerszenie byli chyba nieco stremowanie i mało co im wychodziło). CP3 pierwszy mecz zakończył z 10 asystami na swoim koncie Kidd natomiast z 9. Jednak warto zauważyć, że w tym meczu Paul rzucił aż 35 oczek więc często sam brał ciężar zdobywanie punktów na swoje barki. Dziś wątpię w powtórzenie tego wyniku, uważam natomiast, że liczba asyst wzrośnie nawet o jakieś 5-6, a wówczas Kidd nie będzie w stanie nawet zbliżyć się do tego osiągnięcia PAUL @ 1,65Ben Beniowski pozdrawia 
|
Do góry
|
|
|
|
#2287003 - 23/04/2008 04:24
[Re: pawel01979]
|
Carpal Tunnel
|
Sory za offtop.
Kto mi powie kiedy będą przyznane, albo może już były, nagrody za sezon zasadniczy?
MVP, Roookie, MIP, coach itp ? z tego co pamietam, ostatnia nagroda jest MVP sezonu zasadniczego (nie liczac MVP finalow) i przyznawana jest w czasie, kiedy trwaja finaly konferencji. wczoraj Manu dostał nagrodę za najlepszego szóstego gracza, a dzisiaj... Kevin Garnett has been named Defensive Player of the Year for 2007-2008. btw Brendan Haywood nie będzie zawieszony na kolejne spotkania za hamski faul na LeBronie
|
Do góry
|
|
|
|
#2287442 - 23/04/2008 07:00
[Re: Baqu]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/03/2006
|
co myslicie jose calderon mniej asysty niz 8,5 Sportingbet 1,833 Tam pierwszym rozgrywajacym jest TJ chociaz w 1 meczu calderon mial 8 asyst i gral wiecej od niego to mysle ze jednak tego wysokiego wyniku nie przekroczy
|
Do góry
|
|
|
|
#2288814 - 23/04/2008 21:37
[Re: thunder7]
|
Carpal Tunnel
|
Dumam sobie nad dzisiejszymi spotkaniami i cos srednio je czuje. BOS jak beda chcieli to znowu Atlante rozniosa, ale nie koniecznie im sie musi chciec wygrywac 20 punktami. Co wiecej, przy bezpiecznym wyniku, Divers na pewno bedzie sie 'bawil' skladem i wcale na +15 dla gospodarzy sie skonczyc nie musi... Do Lakersow, mimo ze spread podobny jak w Game 1, jakos nie mam takiego przekonania, jak w niedziele. Sam nie wiem czemu. Tak jakos  Troche bardziej jednak mnie zastanawia mecz w Detroit. Po pierwsze, wszystkie serie poki co 2:0. LAL i BOS pewnie tez swoje mecze wygraja i tu tez bedziemy miec 2:0. Zeby wszystko sie tak pieknie ulozylo, PHI musialaby znow sprawic niespodzianke i wygrac w Detroit. Latwo nie bedzie, ale... No kurcze, skoro pierwszy mecz wygrali to spread PHI +10 nie wyglada zle. Dali rade 2 dni temu to czemu nie powalcza teraz? No bez jaj. Wygrac bedzie im pewnie jeszcze trudniej niz w meczu pierwszym, ale jakos nie widze tego 10-punktowego lania, jakie mieliby dostac. Sklady takie same, zadnych brakow, czy nowych informacji dotyczacych chorob, kontuzji, itp nie widze. A w tym sezonie jakos w miare rowno sie gra obu zespolom przeciwko sobie. Wyniki z RS, a w nim zadnej 10-punktowej przewagi nie widzie: Philadelphia 76ers - Detroit Pistons 101:94 Detroit Pistons - Philadelphia 76ers 82:83 Philadelphia 76ers Detroit Pistons 78:86 Detroit Pistons - Philadelphia 76ers 83:78 Tak wiec h2h z sezonu zasadniczego remisowe, 2:2, do tego dochodzi 1:0 dla 76ers po pierwszym meczu PO. Czemu taki wysoki ten spread? DET na pewno podejda do tego meczu bardzo zmobilizowani, beda chcieli cos chlopakom z Philadelphii udowodnic, pokazac swa wyzszosci i pokazac nie tylko im, ale i swiata, ze to oni sa tym zespolem, ktoremu na Wschodzie nie udalo sie przegonic tylko magicznych Celtics. Ale nie zawsze jak sie chce, wychodzi tak jakby sie chcialo, zeby wyszlo. Jezeli mialbym typowac zwyciezce meczu to pozostalbym przy gospodarzach, pewnie wyrownaja stan rywalizacji na 1:1 przed wyjzadem do Philadelphii, ale goscie powinni powalczyc i wcale 10-punktowego zwyciestwa tu nie widze. Iguodala, czy Miller to nie jakies ogorki, a ten pierwszy od drugiej polowy sezonu zasadniczego po dzis dzien gra fantastycznie. Drugi moj typ, a raczej przemyslenie na ten mecz to under 178. W pierwszym meczu padlo 176 oczek. Do tego, w calym sezonie na 5 pojedynkow zaledwie raz udalo im sie przekroczyc te linie. A w sytuacji jaka mamy, gra chyba bedzie jeszcze rozwazniejsza anizeli byla w meczu numer 1. Martwi troche, ze bardzo blisko przeskoczenia linii byli w Game 1, a tam bardzo duzo nie wykorzystanych sytuacji mielismy i 180 moglo wpasc spokojnie. Nie lubie zakladow U/O, dosc loteryjna sprawa, ale pomyslec zawsze mozna  Pozdrawiam i czekam na Wasze typy, opinie, przemyslenia 
|
Do góry
|
|
|
|
#2288910 - 23/04/2008 22:07
[Re: polskignom]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/02/2005
|
W jakich bukach oprocz Bwin sa linie punktowe na poszczegolnych zawodnikow ?
|
Do góry
|
|
|
|
#2288961 - 23/04/2008 22:31
|
Live fast, die young
Meldunek: 25/02/2004
|
Jesli chodzi o mnie, to dzis pewnie zaczne lekka progresje na under u Jezioriowcow, ale to potem gdzies w necie. Phile+handi rowniez. Pierwsza 5-ka Det gra slabiutko. Pistons drugi rok z rzedu slabo przygotowani do PO. Tylko, ze tym razem nie spotkali na wschodzie frajerow. Po drugiej stronie ekipa podobna do Det sprzed kilku lat. Takie male bad boys. Chlopaki graja wesola koszykowke, duzo wsadow, efektownych akcji, fatalne wolne...nie pasuje ta ekipa Pistonsom. Bylo to widac w regularu i w I meczu. Celtics znowu beda izzi. Ale szkoda sie w nich babrac, bo oni wygraja tyloma, iloma beda chcieli. A wczesniej trzeba sie wybrac do ziemniakow i pograc specjaly: Gasol over 20,5 1.8 betako - swietna linia, Denver nie moglo znalezc sposobu na Hiszpana, wiec Jackson pewnie bedzie probowal to wykorzystac. Prof daje 21,5. W pierwszym meczu Pau 36 pkt. Fisher under 12,5 1.8 betako - skoro spodziewam sie underu, to ktos musi tych punktow nie zdobyc. Derekw I meczu 3 punkciki. Jako, ze juz PO, to wiecej rzucaja gwiazdy ekipy, czyli Pau i Bryant, nawet jak nie trafiaja. Fisher to nie jest zawodnik, ktorego jakos bardzo cenie. Taka troche zapchajdziura, gdyby nie doswiadczenie, to nie wiem, czy by tyle gral. w profie linia 10,5. Martin under 13.5 prof 1.82 - Kenyon zawodzi na calej linii...w Denver rzucaja AI, Melo, rezerwowi, Martin jest daleka opcja w ataku. Moze bedzie sie probowal odegrac za slaby I mecz, w ktorym rzucil 5 pkt. Znajac jego charakter jest to mozliwe, ale wydaje mi sie, ze 13 nie przekroczy. Iguodala +16,5 1.82 prof - Andre w I meczu 16, I opcja w ataku Phili, w betako linia 19,5...lepiej oszacowana wg mnie. W I meczu Andre 4/15 FG. Ciekawa linia na Lou Williamsa. On gra krotko, ale lubi sporo porzucac, a 9,5 to nie jest wysoko. Lubi rzucic za 3, jesli poprawi 33% z I meczu, to spoko linie przekroczy. Sam tego chyba jednak nie rusze, ale informacyjnie  Specjale Celtow odpuszczam, za duzo mozliwosci w ataku maja i kazda moze wypalic. Jedyne co zwraca uwage, to sporo nizsze linie w betako w prownaniu do profa. KG 22,5-18,5 Ray 18,5-16,5 tylko Pierce po 19,5. Kusi midelek u KG 
|
Do góry
|
|
|
|
#2289032 - 23/04/2008 23:00
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/02/2005
|
Gasol over 20,5 1.8 betako - swietna linia, Denver nie moglo znalezc sposobu na Hiszpana, wiec Jackson pewnie bedzie probowal to wykorzystac. Prof daje 21,5. W pierwszym meczu Pau 36 pkt
Przegladam sobie oferte profa..a tu taki babol. Patrze na betako, a tam jeszcze wiekszy. Odemujac podatek mamy 1.62, ale ta linia moim zdaniem jest spokojnie o 7-8punktow za nisko. Denver nie moglo znalezc sposobu na Hiszpana i go nie znajdzie z 1 prostej przyczyny. Camby nie broni, tylko pozoruje obrone. Jestem przekonany, ze Jackson to zauwazyl... i bedzie sie staral maxymalnie wykorzystac. Kobe drugiego tak slabego spotkania pewnie nie zagra, jednak Gasol swojich pilek i tak powinien dostac sporo...a o to, ze je zamieni na co najmniej 21 punktow jestem przekonany.
|
Do góry
|
|
|
|
#2289697 - 24/04/2008 04:35
[Re: Zabielany]
|
Carpal Tunnel
|
Pisze juz dzisiaj, kursy sa, a jutro jestem troche zawalony robota i moge nie znalezc nawet chwili, zeby cos naskrobac. Tak wiec: Cleveland Cavaliers @ Washington Wizards Kawalerzysci po dwoch zwyciestwach we wlasnej hali jada do stolicy, by teraz tam zmierzyc sie z Wizards. O ile pierwszy mecz to dobra postawa WAS, ktorzy jedynie w drugiej polowie nie potrafili powstrzymac Jamesa i kolegow, co w efekcie poskutkowalo porazka. Drugi mecz zdominowany przez niedyspozycyjnosc Arenasa oraz Butlera, o ktorego wciaz widac efekty kontuzji, z jaka niedawno sie borykal. Do tego uraz wlasnie A0, ktorego nabawil sie w Game 1 w starciu z Jamesem. Brak formy obu panow poskutkowal az 30-punktowa przegrana. Jutrzejszej nocy w skladzie Wizards zabraknie Haywooda, ktory zawieszony zostal za ten faul na LeBronie. Do tego oslabienia dodac trzeba wlasie brak formy i pelni zdrowia u takich postaci, jak Arenas, czy Butler. Bez ich dobrej gry WAS nie istnieja, o czym przekonac sie moglismy w Game 2. O ile jeszcze przed rozpoczeciem rywalizacji widzialem faworyta w zespole stolecznych, o tyle teraz jestem skolnny stwierdzic, ze to raczej Jamesa i spolke obejrzymy w drugiej rundzie, a obok kursu 3.000 na ich zwyciestwo w Waszyngtonie w dniu jutrzejszym nie przejde obojetnie. Wygrana Cavs w Game 2 pokazala, ze powoli wychodza z kryzysu. Juz zaczatki tego moglismy miec w walecznosci i zawzieciu w pierwszym spotkaniu, gdzie gonili i dogonili wynik. Na pewno nie bez znaczenia jest brak formy przeciwnika, ale dlaczego nie wykorzystywac takich sytuacji by wlasnie sie odbudowac, podbudowac morale? Jak dla mnie szanse sa mniej wiecej fifty-fifty, a nawet bylbym sklonny powiedziec, ze 60-40 na korzysc Cavaliers. Mocarzami poza wlasnym terenem nie sa, ale znow beda chcieli wykoszystac oslabienie przeciwnika i zakonczyc jak najszybciej rywalizacje w tej parze, by przygotowac sie na starcia z BOS. Warto na pewno sledzic jutrzejsze informacje dotyczace stanu nadgarstka Gilberta Arenasa. Pozdrawiam 
|
Do góry
|
|
|
|
#2289985 - 24/04/2008 07:12
[Re: juancarlos]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/03/2006
|
"Jutrzejszej nocy w skladzie Wizards zabraknie Haywooda, ktory zawieszony zostal za ten faul na LeBronie" hmm a to skad takie rewelacje ja mam inne ploty na ten temat http://cbs.sportsline.com/nba/story/10793811
|
Do góry
|
|
|
|
|
|