#2340685 - 14/05/2008 23:50
Re: TMS Hamburg - 11.05-18.05
[Re: adingh]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/06/2005
|
Murray wcale nie jest w jakiejs super formie w tym sezonie, natomiast w przypadku Simona mozna zauwazyc lekka jej zwyzke w ostatnim czasie. Hmm dwa wygrane turnieje to słaba forma? A forma Simona wzrasta? Na jakiej podstawie tak sądzisz? Bo ja bym powiedział, że w stosunku do zeszłego sezonu jego forma na clayu szczególnie jest słabsza i to wyraźnie. jestem zdania ze Murray stac na wiele wiecej na tej nawierzchnii a w tym sezonie niezby mnie zachwyca. Owszem w stosunku do poprzedniego sezonu Simon jest duzo slabszy. Ale ogladalem 2-3 jego ostatnie mecze i napisalem ze w ostatnim czasi dla mnie wygladalo to na zwyzke formy. Poprostu widzialem value w kursie 3, ale poki co wynik nie pozostawia zadnych zludzen ;).
|
Do góry
|
|
|
|
#2341973 - 15/05/2008 17:02
[Re: Chaoz]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/06/2007
|
Monaco - Seppi 1 @1.4 Tak jak pisal kolega wyzej, Monaco wysmienicie czuje sie w Hamburgu, doskonaly forehand i gra obronna, łatwo połknięci kolejni rywale, którzy pionkami z pewnoscia nie sa (Volandri ,Bolelli) Dzisiaj na przeciwko siatki stanie Wloch Seppi, ktory nieoczekiwanie latwo pokonal Gasqueta tracac przy tym tylko 5 gemów, dzis jednak spodziewam sie szybkiej dwusetówki dla Monaco, który ma przede wszystkim wiecej cierpliwosci w wymianach i bardzo dobry konczacy forehand. Safin - Moya 1 @1.74Ogladalem 2 mecze Safina i mecz Moyi z Bennetau, Safin zaskoczyl mnie bardzo pozytywnie, wspanialy serwis, dobry forehand i niezla gra przy siatce, natomiast Carlosa w tym turnieju juz nie powinno byc, mecz z Bennetau to kompletna porazka, duzo niewymuszonych bledow, okolo 10 DF, slaby 1 serwis i nienajlepsza psychika (prowadzil 5-1 w TB, by doprowadzic do stanu 6-6 - uratowal go DF Bennetau). Kurs mnie bardzo satysfakcjonuje, gdyz spodziewalem sie czegos kolo @1.5 na Ruska. Safin pragnie sie odbudowac i osiagnac jeszcze jakis sukces w karierze, sadze, ze bedzie lekko,szybko i przyjemnie. Tipsarevic - Montanes 1 @1.42Tipsar poki co zawodzi w 1 setach, by pozniej pokazywac nieprawdopodobną dyspozycje serwisową, Blake, ktory ostatnio niezle poczynal sobie na tej nawierzchni pod koniec wczorajszego meczu mial lzy w oczach po zagraniach Janko, mocny serwis okraszony duza iloscia asów i bardzo dobra gra zza koncowej linii , przede wszystkim szybkie przejscie do ataku, jak dla mnie wychodzi zwyciestwo Serba. Ferrer - Verdasco 1 @1.45Ferrer to #5 rakieta swiata, zasluzyl na to miano przede wszystkim grą na mączce, Verdasco bardzo dobrze radzi sobie w tym turnieju jednak poki co gracze nie byli z najwyzszej polki: borykajacy sie z kontuzja Juzny i slabiutki na tej nawierzchni Llodra, dzis czeka go prawdziwy sprawdzian i prawdopodobnie maraton wymian, Verdasco mimo, ze jest Hiszpanem , nie jest typowym zawodnikiem do gry na ziemi, opiera gre na mocno rotowanym serwisie i szybkim konczeniem akcji, jezeli dzisiaj zabraknie mu cierpliwosci to Ferrer powinien go polknac Kiefer - Denko 1 @3.75 Kiefer naprawde zaskakuje w tym turnieju, skupia sie na kazdej pilce, znakomicie serwuje , a jego akcje serve&volley mozna przyporzadkowac do tych, z jego najlepszych czasów. Publicznosc jest za nim, ma ambicje , na przeciwko niego stoi najwiekszy walkarz w historii tennisa, zbliza sie Rolland Garros , mysle ze warto sprobowac za niewielka stawke na starszego z tej dwojki. Kursy Unibet, pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#2342026 - 15/05/2008 17:44
[Re: kadus]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/08/2001
|
"Publicznosc jest za nim, ma ambicje , na przeciwko niego stoi najwiekszy walkarz w historii tennisa" Pozwolisz Kadus że się nie zgodzę, największym w historii wałkarzem był Yewgienij Kafielnikow, ten to dopiero czynił cuda. A potem po zakończeniu kariery gra sobie w pokera i pokazuje sie w TV w turniejach pokerowych. Pozdrawiam Pawka z Kielc
|
Do góry
|
|
|
|
#2344012 - 16/05/2008 16:21
[Re: Goget]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/11/2007
|
Rafa Nadal-Carlos Moya under 20,5 1,8 Wczoraj już mnie mile zaskoczyli dając linię 20,5 na mecz z Murrayem.Weszło gładko i przyjemnie 6-3 6-2. Wiadomo jak gra Nadal , zawszę pięknie na ziemi.Jego rywal to już swoje lata ma już za sobą w 1 meczu ledwo co poradził sobie z Bennetau(ten serwował na mecz) później O.Rochus (zupełnie bez formy) oraz Marat Safin , oglądałem mecz i Safin grał taką kiche że chyba Luki Kubot by go opykał . Warto też dodac że Rafa od czasu RG w poprzenim roku na ziemi tylko w 4 z 18 meczy zanotowałby ten właśnie zaproponowany over. Under 20,5 jak najbardziej do gryRównież Seppi wygląda ładnie .
|
Do góry
|
|
|
|
#2344059 - 16/05/2008 17:28
[Re: Piostar]
|
veteran
Meldunek: 10/03/2008
|
ja watpie aby stracil seta.ale na 2-0 jest mniejszy kurs w granicy 1.3 a tu jest po 1.7 ja sie skusze na to Kto nie ryzykuje ten nie zyskuje;):)
|
Do góry
|
|
|
|
#2344203 - 16/05/2008 19:03
[Re: Lampardzik]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/11/2004
|
co myslicie o spotkaniu Federrer -Verdasco ponizej 20.5 gema??->1.7
UWazam ze Fedek ostatnio w gazie i powinien Verdasco pojechac spokojnie 6-4 6-4???
Czekam na opinie??? jest jeszcze jedna fajna opcja VERDASCO +4,5 gema (fortuna)
|
Do góry
|
|
|
|
#2348999 - 18/05/2008 18:36
[Re: KUERTEN.]
|
member
Meldunek: 12/02/2008
|
Od pewnego czasu jakos tu "pusto" na final turnieju z serii MS trzeba cos napisac Federer - Nadal 2 (1.60)Jak wiadomo Rafa plan minium juz wykonal w tym turnieju, czyli wygral z Djoko i awansowal do finalu - porazka spowodowalby spadek na 3msc w rankingu.. Nadal napewno postawil sobie cel jasny, czyli wygranie turnieju w Hamburgu, w ktorym przegral rok temu z Rogerem. Zaczne moze od Federera - analizujac tylko ten turniej mozna zauwazyc, ze forma u szwajcara jest dobra, chociaz trzeba przyznac, ze zaden przeciwnik nie postawil mu zbyt wysoko poprzeczki, moze oprocz Verdasco, ktory do czasu wezwania pomocy medycznej gral z Rogerem jak rowny z rownym, a nawet mial przewage na dlugich wymianach i kto wie jakby sie skonczyl 2 set gdyby nie kontuzja stopy Koniec tego gdybania, Ferdek gra dobrze w tym turnieju, ale nie na tyle dobrze, zeby wygrac z Nadalem, nie wytrzyma na wymianach - jezeli Djoko nie wytrzymal, a napewno jest w tej chwili lepszy od Ferda, to tym bardziej Roger nie wytrzyma - wnioskuje tak po obejrzeniu wszystkich meczy serba, szwajcara i hiszpana w tym turnieju Podziekowania dla Polsatu Sport z gory Teraz troche o Nadalu, gra naprawde dobrze, wygral w Monte Carlo, wygral w Barcelonie, no i niestety przegral w 1 rundzie w Rzymie - chociaz ta porazka w ogole bym sie nie sugerowal, przed meczem z Juanem mowil, ze ma mase odciskow na dloniach i stopach i czuje sie fatalnie, z takim nastawianiem mozna bylo wnioskowac, ze przegra szybko z Juanem, aby w optymalnej formie podejsc do turnieju w Hamburgu i zrewanzowac sie Rogerowi za porazke z przed roku. Tutaj gra swietnie, widac, ze jest w formie i tylko Djoko postawil mu jakis opor( mozna jeszcze wspomniec o 1 meczu w Hamburgu i o Potito, ktory wygralby tamtego dnia z kazdym oprocz z Djoko i Nadalem, naprawde wielkie uznanie dla wlocha z tak swietny mecz z Rafa ) Wspomne jeszcze tylko o wczorajszym meczu Nadala z Djokiem - Serb jest juz naprawde blisko Nadala(chodzi oczywiscie o gre na clay'u) wiec Rafa bedzie mial nareszcie godnego przeciwnika na maczce Mimo wielkiego uznania dla Roger'a to trzeba przyznac, ze na clay'u nie ma z Nadalem szans, a porazka z przed roku byla spowodowna tylko i wylacznie zmeczeniem hiszpana, ktory gral wtedy 4 final z rzedu. Ja skusze sie dzisiaj na dokladny wynik 2:0 dla Rafy Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
|
|