[QUOTE]Oryginalnie wysłał SzpakowskiDarek:
[qb]Under czy Over?
Prosze o wypowiedzi...
[/qb][/QUOTE]Oj Darek ,czytasz czasami posty wysłane wcześniej ?
Nieodparcie przychodzi mi na mysl w tym miejscu jeden z komentarzy Twego wielkiego "imiennika",cytuję :
"W drugiej połowie mróz nie zelżał,wręcz przeciwnie...wiatr nie osłabł".
Powtórzę zatem.
2 progresywne zakłady na finał LAL-DET wydają mi się baaardzo pawdopodobne
1)Pistons win
2)over (kto innego zdania niech progresuje under)
W przypadku trafienia w 1-2 meczu oczywiście nie polecam zakładac nowego progresu i absolutnie nie zmieniać predykcji o 180'
Stawki w progresie na o/u (tu mamy kurs 1,90)
1 - 1,0
2 - 3,1
3 - 7,5
4 - 16,8
5 - 36,1
6 - 70,9
Te same stawki oczywiście w progresach na "LAL/DET win with hc"
Jak widać brak trafienia w pierwszych 4 meczach wprowadza typujacego w stan wstrząsu kardiogennego z obrzękiem płuc,do zatrzymania krążenia w mechanizmie migotania komór włącznie.
Trafienie w 4 meczu oznacza wygrana rzędu 1,25 - IMHO lepiej więc zagrać zakład "Lakers win 4:0 - NO" po takim samym kursie.
Trafienie w 3 meczu daje już IMO godziwy zysk (5,7 z 11,6),czyli 1,49
Nieco inaczej przedstawia sie sprawa z progresem na wygraną Tłoków.
Dziś kurs na 1 mecz wynosi "Pistons win - 5,25" ,jeśli LAL wygraja to na mecz nr 2 IMHO kurs nie powinien sie w istotny sposób zmienić.
I dalej...po 2 wygranych LAL na wygrana Tłoków w Detroit powinniśmy otrzymac od bukuff kurs około 2,5 (jak nie wiecej) i to samo na mecz nr 4 (nadal zakładając,że LAL wygrywa).
Idę na pełnym ryzyku i chcę mieć 5-krotna wygrana z każdego zdarzenia (czyli 4 stake na czysto)
Tak więc progres po stawkach 5,25 ...5,25....2,5....2,5
ma się nastepująco
1 - 1,00
2 - 2,80
3 - 10,50
4 - 20,20
Tak więc jeśli Pistons wygraja choć jeden mecz w serii mamy do wygrania 16,00 za 34,50 ,czyli 1,46 za stake.
Przy wygranej Pistons w jednym z 3 pierwszych spotkań mamy 1,84 netto z 1 stake.
Nie wiem jak wy,ale ja to biorę.
Przejrzyjcie sobie również inne "propsy" ,bo sporo tam IMO ciekawych rzeczy.
Może warto zagrac progres na ilość Pts zdobywanych przez Bryanta lub progres na jednego z pary Shaq/Ben w rebouds'ach ?
Osobiście nie sądzę ,by Kobe ani razu nie przekroczył linii ponad 20 punktów lub by jeden z buldożerów w każdym meczu górował nad drugim.
Typowanie takich meczów jak finałowe sposobem "analizuję,przewiduję,przeczuwam" IMO nie ma wiekszego sensu,natonmiast decydując sie na przynajmniej jeden zakład progresywny jest spora szansa,by powiekszyć stan konta.
Pozdrawiam
amkwish - Sulphur City