Witam !
Podam i ja swoje typy,nad ich ulozeniem w double jeszcze sie zastanowie albo zlece to synowi
4 mecze popoludniowe :
UL Lafayette - NC State - Lafayette + 7,5
under 144,0
Carolina prawdopodobnie bez czołowego zawodnika Scootera Sherilla ,jedna ich wygrana chyba nie podlega dyskusji.
Z reguly wysoko nie wygrywaja,jednak Wake Forest i GaTech (druzyny chyba lepsze od Lafayette) ograli niedawno 10 i 11-oma punktami.
Mysle jednal,ze Turniej wyzwoli dodatkowa motywacje u zawodnikow ULLA i nie dadza sie rozjechac wiecej jak siedmioma.
Under IMHO pewniejszy w tym meczu jak kierunek handi.
Murray State - Illinois - Murray State +9,0
under 140,0
IMO pewniejszy handi niz poprzedni,tym bardziej,ze obydwa teamy na wyjazdach (a neutralny parkiet to raczj wyjazd niz dom :-) )graja underowo i chyba nie nalezy spodziewac sie wyniku np. 85-70.Obie druzyny z akcentem na defensywe.
Utah U - Boston College - Boston College -1,5
under 120,0
Boston gra w o wiele IMHO mocniejszej niz Utah konferencji.Nie poniosl dotkliwej kleski w meczach z bardzo mocnym Pittsburghiem,powalczyl z Cinncinati,2 razy wygral z Seton Hall.Dla porownania Utah gladko ulegla Air Force,ktory na Turnieju niczego ciekawego nie pokazal i juz spakowany wraca do domu.
Jedynym IMO atutem przemawiajacym za Utah jest postac coacha,ale mysle,ze nawet Kerry Rupp (cytujac Kosiorowskiego : "stary wyjadacz parkietu")ze swoim doswiadczeniem nie bedzie w stanie przechylic szali na korzysc swojej druzyny.
Jedyna IMO szansa Ruppa to ustawic zespol superdefensywnie i dlatego,pomimo niewysokiej linii,under w tym meczu jest mozliwy.
Niemniej jednak wybieram handi na Boston.
South Carolina - Memphis - Memphis -2,0
over 136,0
IMHO prawie najpewniejszy (drugi w mojej rozpisce) pick na popoludnie,przewaga Tygryskuff przeklada sie na tyle punktow,by pokonac dosc niski handicap.
Oba zespoly graja overowo,szczegolnie na wyjazdach i dlatego mam nadzieje,ze wejda 2 typy z tego meczu i ten over daje jako typ nr 1 na popoludnie.
Licze na to,ze Gamecocks (tak na wlasne potrzeby przetlumaczylem to sobie jako "Grajace Fiuty")nie wytna dzis takiego numeru jak 7 lutego,kiedy to wygrali na wyjezdzie z Kentucky !!!
POzdrawiam
amkwish - Sulphur City