[QUOTE]Oryginalnie wysłał Pro-to-typ.:
[QB]Zdaje sobie z tego sprawe i doceniam ale naprawde to musze powiedziec ze chyba bedziemy musieli niedlugo wrzucac sobie typy na priv.
Sam naleze do tych intensywniej zaangazowanych na tym forum,wiec pozwole sobie wyrazic opinie.
Na kazdym forum netowym pojawiaja sie trolle,kretyni i innego rodzaju cieniasy,ktorych to posty czasem nawet smiesza,ale czesciej irytuja i wprowadzaja chaos,robiac z tematu smietnik.
Uwazam jednak,ze jest to rzecz marginalna,w porownaniu z korzysciami jakie IMHO wiekszosc piszacych odnosi z czytania i udzielania sie na forum.
Oczywiscie mozna zejsc do podziemia

i ograniczyc sie li tylko do kontaktow na priva,ale IMO znacznie lepiej po prostu olewac lamerstwo i badziewiarstwo,koncentrujac sie na tym co wartosciowe i pozyteczne.
I nie mam tu na mysli wylacznie korzysci finansowych (dobry typ na forum = kasa do kieszeni).
Dla mnie najwieksza wartoscia jaka odnosze z obecnosci w takim gremium jest blizsze poznanie sie z ludzmi majacymi takiego samego jak ja hopla na punkcie sportu i najlepszej ligi swiata w szczegolnosci i opowiadalbym sie zdecydowanie za kontynuowaniem naszej dyskusji w dotychczasowej formie.
Oczywiscie mozemy ustalic pewien plan,tak by odciazyc Szaka w roli "redaktora prowadzacego"

i wyznaczac (powiedzmy w kazdym tygodniu czy w okresie dluzszym) kogos kto bedzie odpowiedzialny za dany temat.
Mam jeszcze jedna uwage i po raz kolejny wracam do tego tematu.
Uwazam mianowicie ,ze idealna forma dla wymiany pogladow,podawania typow na mecze jest kanal ircowy.
Tam mozemy dyskutowac praktycznie kazdy z kazdym i nie jest to zadna strata czasu,wrecz przeciwnie.
Irca mam odpalonego caly czas i ustawione na haslo wywolanie dzwiekowe,jak ktos ma pilna sprawe to wpisuje "****" - w ten sposob kanal jest otwarty w tle,a ja nie musze caly czas sledzic co sie dzieje.
Zagladajac co rusz na forum i sprawdzajac czy sa nowe posty (czy maile na priva) traci sie wiecej czasu.
To oczywiscie do rozwazenia propozycja.
Kanal mozna zarejestrowac,2-3 osoby moze miec OP-a,a lamerow i troli po prostu sie banuje
Typy na dzisiejsza noc chyba podamy,prawda ?
Ja okolo 22.
Pozdrawiam
amkwish - Sulphur City