PHI - MIL 2
Tak ,jak napisalem poprzednio ,Sixers to druzyna stworzona dla bukuff ,zaskakujace rezultaty,jakie osiaga ,to nic nowego.
Mysle jednak,ze limit fuksuff ma na najblizsze mecze wyczerpany i dzis team z Philadelphii raczej nie moze liczyc na fory w prezencie.
Bucks kojarza z kolei jako druzyna wlasnego parkietu,chociaz ostatnie wyniki zdaja sie temu zadawac klam i ,co dla typujacych winno byc najwazniejsze,jest to na dzis druzyna zdecydowanie lepsza od Sixers.
Na niekorzysc PHI przmawia rowniez zdziesiatkowanie druzyny kontuzjami,ktore,jak na zlosc dla Sixers,dotknely aktualnie 1-piatkowych zawodnikuff.
Wszystko wskazuje na to,ze Iverson bedzie gral i nawet jesli wyjdzie mu mecz,to sam nie bedzie w stanie przeciwstawic sie ,grajacym bardzo zespolowo Bucksom (przy gorszym dla PHI zalozeniu,ich lider moze miec,jak mu sie czasami zdarza,zly dzien,a w takich dniach trafia 30%...albo mniej).
Reasumujac : dla mnie bezdyskusyjna wygrana Milwaukee Bucks,a kurs 2,02 uwazam za bardzo atrakcyjny.
PHI - MIL under/over
play : no bet
W 5 ostatnich meczach wyjazdowych srednia Bucks to 102,8pts.
Philadelphia u siebie z druzynami overowymi 2 x ponad 100 (z Orlando i Sacramento).
Wydawaloby sie ,ze postawic over.
Problem w tym,ze graja 2 druzyny i tak,jak stawialbym na dziurawienie dolka przez Bucks,tak jakos nie jestem sobie w stanie dzis wyobrazic ,by Sixers szli "leb w łeb" - do tego bowiem potrzebna jest i dobra dyspozycja Iversona,ale wsparta 2-3 graczami,a takowych dzis bedzie brakowac (lub nie zagraja na 100% mozliwosci,ze wzgledu na trapiace ich dolegliwosci).
Tak wiec ,by dotrzymac kroku ,graczy Sixers nie stac dzis na wymiane ciosuff i ich nadzieja w ograniczeniu potencjalu rzutowego gosci.
Takze w pojedynku : statystyka-samo zycie

obstawialbym remis,co czyni zaklad dla mnie bezuzytecznym...no bet.
BTW jezeli mialbym noz na gardle i musial to obstawic za cene zycia lub smierci to postawilbym under.
Jeszcze dwa slowa o dolegliwosci Robinsona.
Chart Dep. Sixers podaje ,ze jest to
elbow sinovitis
Przyjmujac ,ze rozpoznanie jest prawidlowe,nie moge wyjsc z "podziwu",ze zawodnika nie wpisuje sie na I-L (moze jakies zagrywki taktyczne?).
Suma sumarum pierwszym i najwazniejszym postepowaniem w tego typu schorzeniu jest odciazenie i unieruchomienie konczyny i musi wiedziec o tym sztab medyczny Philadelphii.
Wobec powyzszego ja mysle,ze Robinson moze siedziec na lawce,ale grac? watpie.
Pokusilem sie o napisanie "analizy" dla IMO najlatwiejszego do typowania meczu z 4 dzisiejszych,pozostale 3 jeszcze staram sie rozwiklac.
W sumie 4 trudne mecze i 8 nielatwych typuff (4+4 wliczajac u/o).
Mysle jednak ,ze wspolnie damy rade,a z doswiadczenia (przynajmniej mojego) wynika,ze w takich dniach lepszy jest zarobek niz wtedy ,gdy graja "pewniaki" i ...zawodza.
Pozdrawiam
amkwish - Sulphur City