[QUOTE]Oryginalnie wysłał mbzyk:
[qb] :5gw:
Ja dziś zabawię się w U/O
Phila-Sacramento, powyżej 195, @1.90
Miami-Milwaukee, poniżej 194.5, @1.90
Portland-Detroit, poniżej 173, @1.90

[/qb][/QUOTE]Nie mialem jeszcze czasu na dokladne przemyslenia,bo udzielalem sie (razem z Szaq'iem) w eurolidze i uwazaj mBzyku - tam trafilem 2 na 2
Na razie to mam troche metlik i nalezalo by jakies zalozenia zrobic.
Tak wiec niby mogloby byc tak:
-wchodza undery na najnizsze linie i
-overy na najwyzsze
A dzis....tak na nos to w Portland winni rzucic okolo 180,tak mi sie wydaje.
BTW ten mecz ma dodatkowy smaczek (raczej "smaczek" w znaczeniu pejoratywnym - zorientowani wiedza o co i kogo chodzi).
Takie dwuznaczne sytuacje wyzwalaja u skonfliktowanych stron wiecej niz zwykle adrenaliny,ale nie zawsze przeklada sie to na celnosc rzutow.
Mysle,ze Blazers beda gryzli parkiet ,bo dla nich wtgrac z Tlokami to punkt honoru,a poza tym kazdy przegrany mecz (szczegolnie na swoim terenie)ogranicza ich i tak nieduze szanse na play-off'y.
Tak wiec zaryzykuje i postawie
POR - DET 1
oraz over 173,0
Teraz co do meczu
PHI - SAC
Widze,nie tylko na tym forum,duza ostroznosc w postawieniu handi (-7,0) na Kingsuff i nie powiem,ze jest to przesadna ostroznosc,bo mozna sie na tym przewiezc.
Ja chyba zrezygnuje wobec tego z grania handi na SAC za stuffke i uzyje kursu na czysta 2 (1,29) do podrasowania innych typuff.
Tak wiec
PHI - SAC 2
oraz under 195,0
Drugie ,tak niby na logike,wynika z pierwszego.
Jesli ma wygrac SAC ponizej 7 pts (lub PHI,hmm...wszystko tu mozliwe) to Sixers musza sie utrzymac w rytmie bombardowania kosza prezentowanym przez Kings....malo mozliwe.
Tak wiec postawilbym na NIEuzyskanie przez SAC 100 pts ,a wtedy nie peknie linia 195,0.
Pokretne to moze ,ale tak sobie wydumalem
Zreszta jak SAC rozjedzie gospodarzy to i tak wynik powiedzmy 110 - 80 (plus minus 5)sklanialby do bukowania undera.
No i na koniec HIT,czyli....Miami Heat - zaczynam ich naprawde lubic ,ale po glebszym zastanowieniu stwierdzam,ze moze byc im dzis trudno o wygrana.
Inna sprawa,ze Bukcs to team dosc chimeryczny ,ktory nie moze pochwalic sie dlugim pasmem wygranych...tak wiec po cichu liczylbym na to,ze Miami wygra,bo....bedzie bardziej tego pragnac

(bardzo trudny wynik do typowania ,najlepiej no bet,ale...dzis sa takie 3,hehe)
Suma sumarum
MIA - MIL 1
i over 195
Po cichu licze na OT w tym meczu,co stanowiloby istotny handicap dla opcji "over".
Uff,sporo napisalem,sorka,ze niewiele merytorycznie,ale podtrzymuje swoje zdanie sprzed paru dni,ze "naukowe analizy" sa (przynajmniej na razie) malo przydatne.
Tak jak Ktos tu ostrzegal,ze "bedzie inaczej po meczu gwiazd" to sie w lidze na razie sprawdza.
Sa pewne symptomy normalizacji,ale pewnie przyjdzie nam na mecze bardziej przewidywalne jeszcze pare dni/nocy poczekac.
Pozdrawiam
amkwish - Sulphur City