[QUOTE]Oryginalnie wysłał szakatak:
[qb]najpierw zestaw par, potem typy:
Boston Orlando
Washington New Orleans
Chicago Cleveland
San Antonio Memphis
Utah Detroit[/qb][/QUOTE]Biorac pod uwage wydarzenia ostatniej nocy,to pierwsza mysl jaka przychodzi mi do glowy dzis brzmi :
"nie obstawiaj dzis zakladuff 1/2".
Mowia ,ze pierwsza mysl to mysl najlepsza,ale Taylerand kiedys rzekl
"Wystrzegaj sie pierwszych odruchow...bywaja szlachetne".
Poniewaz biskup Paryza byl supergnida ,ale jakze skuteczna w swoich dzialaniach....mysle,ze pogramy dzis,ale ja zaczne lzej niz zwykle.
BOS - ORL 1
Celtics po fatalnej serii 7 porazek pokonali 2 razy Raptors.
Nie dowodzi to oczywiscie,jakiejs odmiany i "jedynka" w tym meczu postawiona jest bardziej na niedyspozycje McGrady'ego niz na forme bostonczykuff.
Mysle,ze weekend wyczerpal juz statystyczna ilosc zonkuff na 2-3 najblizsze dni i Boston ten mecz wygra,podobnie jak 4 ostatnio grane u siebie z Magic.
Nie mam jeszcze tego meczu w expekt (ci oczywiscie musza zaczekac na info o Tracy'm),ale zapowiada sie chyba linia 193-197 punktuff.
Ja gralbym ten mecz na under 195
WAS - NO 2 (-6,0)
Ten typ tylko pod warunkiem,ze prawda jest to
"Jerry Stackhouse - Knee - out for season"
IMHO najbardziej prawdopodobny typ na dzisiejsza noc i kto ma blisko do profa niech sie ubiera i zapieprza tam

(Kolega w poscie powyzej podaje kurs 1,75 na czysta jedynke).
Ja byc moze zagram ten typ bez handi za te marne 1,35,ale po to tylko,zeby uzyc go do podbicia AKO w jakims dublu.
Nie spodziewam sie w tym meczu gradu punktuff,a biorac jeszcze pod uwage brak SG u Wizards (zostaje tylko Dixon ze srednia 9pts) i nienajlepsza ostatnio skutecznosc Hornets w rzutach za trzy,uwazam ,ze under 192 winien wejsc.
Zastrzegam jednak,ze dla mnie udzial Stackhouse'a w tym meczu jest kluczem.
CHI - CLE 2
Na pierwszy rzut ten mecz wydaje sie "no bet",bo zagraja dwie chimery i kazdy wynik jest mozliwy.
Cavaliers wygrali w sobote z Orlando po dogrywce,a wygrana moga zawdzieczac bardziej zbiorkom Boozera,niz punktom LeBrona,ktory spalil sie w koncuffce.
Dzis Boozer bedzie mial przeciw sobie nie dosc,ze Curry'ego (dotrzymal kroku samemu Dampierowi),to jeszcze Kendalla Gilla.
Tak wiec Cleveland moze to wygrac,ale musialoby zagrac na bardzo wysokim procencie rzutow z gry,a i to nie gwarantuje sukcesu,bo w Bulls'ach Hinrich jest coraz to lepszy i jego tripple-doubble z GS nie byl przypadkowy.
Mysle jedna,ze podbudowany lukratywnym kontraktem na gume do zucia LeBron zasadzi te sakramentalne 30pts i Cavaliers wygraja w Chicago.
Spodziewam sie defensywnej postawy Bulls w tym meczu i dlatego dalbym under 188.
SA - MEM 2
To,co zrobili Spurs w sobote z Denver sprawilo,ze kopara mi opadla.
117 punktuff !
Beda jeszcze przez tydzien (co najmniej) grac bez Duncana i postawili na offence?
Jesli tak to over w tym meczu bylby pierwszym typem,jaki sie nasuwa (nie mam tego w expekcie jeszcze,ale przy linii 185-190 mysle ,ze warto postawic).
Zakladam,ze jedna z druzyn przekroczy setke i stawiam na jednak wiekszy potencjal ofensywny Grizzlies,ktorych tylko slaba sobotnia skutecznosc Hornets nie zmusila do osiagniecia 100pts w sobote.
Z punktu widzenia ew.gier w play-offach wazniejszy mecz dla Memphis.
UTA - DET 1
Under 171,5 to IMHO latwiejszy typ niz wskazanie zwyciezcy tego meczu.
Swoje przewidywania opieram na zalozeniu,ze Jazz wygraja walke pod tablicami (powrot Ostertaga jest powaznym wzmocnieniem),natomiast Kirilenko w tak ustabilizowanej formie,jaka ostatnio prezentuje winien wrzucic tyle,ile bedzie potrzeba ,by pokonac Tloki.
Za Detroit przemawiaja wszystkie atuty,poparte statystyka,tak wiec...Utah wygra IMO ten mecz
Ufff.....troche napisalem.
Teraz licze na Was
Dzis zaczyna sie nowy miesiac i jak uda nam sie przechytrzyc bukuff,bedzie to niezly prognostyk na caly marzec.
Pozdrawiam
amkwish - Sulphur City