Portoryko sprawilo dzisiaj spora niespodzianke ulegajac calkowicie Tajlandii 0-3. Nie wiem czym mozna to wytlumaczyc, moze juz odpuscili turniej ze wzgledu na zerowe szasne na awanse, a moze po prostu mieli zly dzien.
------------------
Head Coach Juan Carlos Nunez(Por): It was a very difficult game because our team was not concentrating well...
Captain Vilmarie Mojica: It was the worst game we have played...
------------------
O porazce Portoryko zdecydowal nieisniejacy portorykanski blok i az 18 darmowych pilek, ktore im podarowaly, niektore w naprawde waznych momentach meczu.
------------------
Captain Wilavan Apinyapong: We could play as we wanted to play and carried out everything how we had practised. Even though Puerto Rico are very tall, we have many kinds of attacking combinations so could get through their defence.
Wobec tego stawiam na Kazachstan, ktory wydaje mi sie mocniejsza ekipa niz Tajlandia. Dla pewnosci skorzystam z handi na seta +1,5 jaki oferuje expekt na ten mecz.
Co do meczu Polek to nie spodziewam sie latwej przeprawy z Koreankami. Statystyki mowia, ze Polki slabo rozpoczynaja swoje mecze w tym turnieju, z kolei Koreanki wygraly 2/3 z 1 setow, ustepujac tylko Serbkom 23:25. Podsumowujac:
Portoryko - Kazahstan
2(+1,5) @1.5 Expekt
Korea Płd. - Polska
(pierwszy set) Korea +4,5 @1.8
Unibet