#2460220 - 02/07/2008 08:11
Re: ATP - Wimbledon - 23.06-6.07
[Re: Mascherano]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/08/2005
|
Federer - Ancic 1Tutaj nie będe się za wiele rozpisywał Federer jest zdecydowanym faworytem i jestem pewny, że to spotkanie wygra powinno być 3-0 ale może jakoś uda się Ancicowi wygrać seta w TB innej możliwości nie ma. Safin - Lopez 1Druga młodośc Safina, w końcu przypomniał sobie, że potrafi grać w tenisa i to na wysokim poziomie. Niesamowite, że przed Wimbledonem Safin przegrywał praktycznie z każdym i wszędzie,a tu taka eksplozja formy. Wcale,a wcale nie sugeruje się tym, że Lopez powinien odpaść z Bagietką gdzie ten przy jego serwisie miał 3 piłki meczowe. Safina widziałem w meczuz Djoko i zagrał naprawdę bardzo dobrze, meczu z wawrinką nie widziałem ale sądząc po wyniku też było łatwo. Lopez to taki tenisowy magik naprawdę ten zawodnik potrafi bardzo wiele i bardzo go lubię. Safina czeka ciężka przeprawa ale myślę, że powinien potwierdzić swoją dorbrą formę i wygrać z Lopezem, może być nawet 5 setówka bo obydwaj zawodnicy często przechodzą kryzysy formy. Schuettler - Clement NO BET2 zawodnicy u zmierzchu swojej kariery naprawdę ciężko wskazać faworyta 50-50. Nadal - Murray 2 lub 3-1 3-2 dla NadalaNadal pokazuje, że jest zawodnikiem wszechstronnym i mimo preferencji do gry na ziemi świetnie spisuje się także na trawie. Gra tu bardzo dobrze nie tracąc jeszcze seta, Murray wymęczył ostatnie spotkanie z Gasquetem w niesamoiwty sposób nie sposób jednak pominąć faktu, że "bezmózgi" Francuz bardzo mu w tym pomógł Takie zwycięstwa jednak dodają pewności siebie i stawiam tu bardziej na porażkę Nadala niż na wygraną Murraya. Ileż można wygrywać Murray bęzie miał za sobą 15 tys. publiczność,a jest to chłopak, któremu to pomaga niż przeszkadza. Nadal na pewno bęzie się musiał sporo napracować z Murrayem nie bęzie to już taki gładki meczyk jak w poprzednich spotkaniach. Dlatego jeżeli już Nadal wygra to raczej ze stratą przynajmniej 1 seta. To by było na tyle z mojej strony na pewno czeka nas wspaniały mecz w wykonaniu Nadala z Murrayem na który już zacieram rączki
Edited by Fro_Lech (02/07/2008 15:39)
|
Do góry
|
|
|
|
#2460359 - 02/07/2008 18:19
[Re: grzesol]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/09/2004
|
Nadal - Murray 2 lub 3-1 3-2 dla NadalaNadal pokazuje, że jest zawodnikiem wszechstronnym i mimo preferencji do gry na ziemi świetnie spisuje się także na trawie. Gra tu bardzo dobrze nie tracąc jeszcze seta, Murray wymęczył ostatnie spotkanie z Gasquetem w niesamoiwty sposób nie sposób jednak pominąć faktu, że "bezmózgi" Francuz bardzo mu w tym pomógł Takie zwycięstwa jednak dodają pewności siebie i stawiam tu bardziej na porażkę Nadala niż na wygraną Murraya. Ileż można wygrywać Murray bęzie miał za sobą 15 tys. publiczność,a jest to chłopak, któremu to pomaga niż przeszkadza. Nadal na pewno bęzie się musiał sporo napracować z Murrayem nie bęzie to już taki gładki meczyk jak w poprzednich spotkaniach. Dlatego jeżeli już Nadal wygra to raczej ze stratą przynajmniej 1 seta. żeby była jasność, z Gulbisem stracił pierwszego seta i wygrał 3:1.
|
Do góry
|
|
|
|
#2460395 - 02/07/2008 20:03
[Re: Baqu]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 20/11/2006
|
Fedex 3:0, Nadal 3:0 i raczej Safin...
Czemu? Federer dla naprawde dobrze. Jedyna opcja w jakiej moze wg mnie stracic seta to w TB, albo jak sie rozprezy. Ale ze nie gra z ogorkiem tlko Anciciem to rozprezenia nie bedzie i powinien zagrac na 100%. A Ancic? Wrocil niedawno po kontuzji, niewiadomo jak kondycyjnie zwlaszcza ze gral dwie pieciosetowki ostatnio. Dlatego nie wierze ze bedzie walil bomby serwisowe przez caly czas, slabszy moment przyjdzie, a w TB tez wiecej szans daje Fedexowi. Dlatego 3:0.
Nadal-Murray. To co w tym roku gra Nadal to jest absolutnie niesamowita sprawa. DOminuje nad rywalami, tak jakby to nie byl Wimbledon a RG. Gra naprawde swietnie, ciezko go zlamac gdyz jest mistrzem wymian, a sam tez czesto lamie z tego powodu, jako ze korty zrobily sie juz wybiegane i przez to w mojej ocenie wolniejsze tym bardziej faworyzuje to Nadala. A Murray? Owszem spisuje sie dobrze, wygral z dwoma dobrymi graczami jakimi niewatpliwie sa Gasquet i Haas. Imponowal uderzeniami, ale brak mu jeden najwazniejszej rzeczy regularnosci, reguralnosci ktora ma Nadal. Dlatego uwazam ze stac go na popisy ale jeden slabszy moment i juz po secie. A potem jest ciezko cos z Nadalem ugrac. Ogladalem 2 ostatnie mecze Nadala i Murraya i widze tu 3:0... No chyba ze szkot dotrwa w 1 secie do TB wtedy dawalbym mu nawet wieksze szanse na wygranie go niz Nadalowi, ale najpierw musi do niego doprowadzic...
Safin?? Jesli nie odpadl w poczatkowych rundach i ma szanse na polfinal to nie widze mozliwosci zeby z niej nie skorzystal grajac z nie specjalista od trawy!!! Safin jak jest zmotywowany potrafi pokonac kazdego, a tu dodatkowo widac ze jest w dobrej formie. Sadzilem ze przegra z Wawrinka ze wzgledow psychicznych wlasnie, ale pokonal go. Terz nie wierze ze nie pokusi sie o polfinal Wimbledonu, zwlaszcza ze jest graczem bardziej utalentowanym od Lopeza, ma mocniejszy seriws i bardziej nadaje sie do gry na trawie.
|
Do góry
|
|
|
|
#2465219 - 05/07/2008 05:05
[Re: Goget]
|
enthusiast
Meldunek: 07/01/2006
|
Final w niedziele. Dla mnie to schylek Fed'a. Nadal caly czas sie rozwija i jezeli po raz trzeci grajek ceglany jest w finale Wimbledonu to o czyms to swiadczy. 2 lata temu urwal seta, rok temu 2 a teraz mam nadzieje powiezie Szwajcara. W AO Djokovic powiozl go 3-0 ( momentami zal bylo patrzec), na RG z Nadalem nie mial nic do powiedzenia. Jedynie na trawie moze podjac walke z Hiszpanem. Buki nadal wierza w Fedexa, ale to tym lepiej. Nadal jest piekielnie szybki i pewnie wszystko bedzie gral na beznadziejny backhand Fed'a i o wynik jstem spokojny, nie wspominajc o jego dennej psychice. To jest koniec ery Federera - w tym roku moze nie wygrac juz zadnego szlema. Czas na mloda krew.
|
Do góry
|
|
|
|
#2465336 - 05/07/2008 06:00
[Re: Kameleon]
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
Nadal ma coraz częściej problemy ? Poza drobną kontuzją w Cincinatti z zeszłego roku nie miał żadego urazu, który wykluczałby go z gry. Przez cały ten sezon nie miał żadnych problemów z kontuzjami i nie wyskakiwać mi tu z odciskami. Końcówka zeszłego roku to dramat ? ćwierćfinał w Madrycie, finał w Paryżu, półfinał Mastersów. Wszystko na bardzo szybkim hardzie. Więcej punktów wywalczył w tym okresie jedynie Federer, no i Nalbandian gdyby awansował do Mastersów.
Co do Federera, trudno żeby zaraz po nim pojawił się równie dobry grajek, mówimy w końcu o najlepszym zawodniku w historii tenisa. W tym roku jednak zjazd w dół i widać to wyraźnie. Jesteśmy już na Wimbledonie, a on wygrał jedynie dwa challengery w Estoril i Halle, gdzie grało oprócz niego 1-2 zawodników z pierwszej 10-tki rankingu. Przegrał z Djokovicem, Murrayem, Roddickiem, Fishem, trzy razy z Nadalem dośc gładko. Nie ma się co dziwić podobną obniżkę formy w podobnym wieku miało wielu innych świetnych zawodników (Sampras, Borg, McEnroe, Becker).
Co do jego dyspozycji na Wimbledonie, to po za kapitalnym serwisem nie widze żadnej poprawy w stosunku do tego co grał przez cały sezon.
|
Do góry
|
|
|
|
#2465381 - 05/07/2008 07:01
[Re: Boubson]
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
Jest tak jak pisze Skiper. Nadal mógłby grać spokojnie bez bandaży, ale po co ryzykować kolejny uraz, skoro te opaski w niczym mu nie przeszkadzają. To jest dokładnie tak jak z pasami w samochodzie. W normalnej jeździe są zbyteczne, ale w przypadku poważniejszej stłuczki mogą uratować człowieka przed poważnymi konsekwencjami.
Eksploatacja organizmu ? To było dobre hasło 2-3 lata temu. Jak się jednak okazało, w tym czasie jedynie kontuzja stopy przed mastersami w 2005 roku okazała się poważna. Więcej urazów ma na koncie większość graczy z ATP. To że ktoś biega po korcie więcej jak Federer wcale nie znaczy że za pare miesięcy połamie się w sześciu miejscach i skończy karierę. Nadal z roku na rok robi postępy i gra coraz bardziej ekonomicznie. Lepszy serwis, pewniejszy bekhend, coraz częstsze wycieczki do siatki. Jeżeli w niedziele Roker nie wygra, to może mieć duże problemy z obroną tytułu nr 1 na koniec sezonu.
Boubson proszę Cię, mecz meczowi nie równy. Gdy Nadal spotykał się z graczami z czołówki (Youzhny, Murray, Gulbis od drugiego seta) to dominował całkowicie na korcie. Po co miał forsować tempo z Beckiem, Kieferem, czy dzisiaj z Schuettlerem. Na French Open taki Devilder wygrał z nim 5 gemów, a Roker aż 4. Tak samo było w Queen's, gdzie seta ugrał Nishikori i Karlovic, a potem nie udało się to ani Roddickowi, ani Djokovicowi. Jeżeli w niedziele Rafa zagra jeszcze lepiej niż z Murrayem (a nie wątpie że tak będzie) to Federer będzie musiał zagrać najlepsze spotkanie w tym sezonie żeby na koniec meczu podnieść po raz szósty złoty puchar. Roker ze spotkań z Soderlingiem, Ancicem czy Safinem na pewno nie wystarczy.
|
Do góry
|
|
|
|
#2465387 - 05/07/2008 07:10
[Re: Boubson]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/10/2006
|
Dla mnie 1.75 na Federera wyglada smakowicie. Serwis przewaga Federera. Forehand niby z przwaga Nadala choc na tej nawierzchni widac, ze przy szybszych pilkach nie ma czasu na dociagniecie i skonczenie ruchow. Minimalnie na korzysc Federera. Backhand co kiedys bylo udreka Nadala jest teraz pewnym punktem. Co prawda jest to tylko zagranie na przebicie bez wielkiego ataku nadajace sie bardziej na cegle. Wiecej wygrywajacych pilek jak i bledow po stronie Federera. Znow minimalnie na korzysc Federera. W grze pod siatka zdecydowana przewage ma Roger, ktory nie boi sie podejsc do siatki i zaatakowac. Szybkosc po stronie Rafy. Technicznie lepszy jest Federer i kolejny plus dla niego. Federer !
|
Do góry
|
|
|
|
#2465394 - 05/07/2008 07:16
[Re: Goget]
|
old hand
Meldunek: 06/05/2003
|
witam
mam wielki szacunek dla nadala bo chyba zaden sposród zawodników nie wklada tyle pasji i energii w swoje mecze...zgadam sie w zupelnosci z wczesniejsza teza ze Nadal w kazdym z poprzednich meczow gdy tylko zaczynał się extra koncentrowac na kazdej pilce to nie bylo cienia szans dla przeciwnika...widac bylo to dzis przy stanie *3-5
co do samego pojedynku z federem to bedzie mega ciekawe spotkanie taki pojedynek spokoju federera i agresji nadala ...i pewnie powtorka z roku poprzedniego czyli w 5 setach wyrywa federer
|
Do góry
|
|
|
|
#2465397 - 05/07/2008 07:24
[Re: skrzypo555]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 01/11/2005
|
a ja ugryze ten mecz z drugiej strony otoz zagram sobie over 42.5 gema, to dosc wysoka linia, tak czy owak widze zwycietwo federera, a bardzo prawdopodobne sa szanse na chocby jeden tiebreak, ktory powinien dac juz over, no bo nie chce mi sie wierzyc ze w poszczegolnym setach beda sie lamac, to moze byc 5 setowy mecz gdzie over wejdzie latwo ale takze 4 sety powinny wystarczyc, zalozmy 7:6, 4:6, 6:4, 6:4 to taka moja ustawka na niedziele, mam nadzieje ze rafa jeszcze cos do takiego wyniku dolozy:)
|
Do góry
|
|
|
|
|
|