Opcje tematu
#24955 - 04/12/2002 18:44 Jak zostać milionerem?
wuzz Offline
veteran

Meldunek: 26/07/2001
Jak zostać milionerem?

To proste. Teoretycznie można wykorzystać do tego granie u buków.
Wystarczy w ciągu całego roku CIERPLIWIE i BEZPIECZNIE podwajać swój kapitał.
Podwojenie kapitału w ciągu jednego roku wymaga osiągania zysku TYLKO 6% miesięcznie!
Wystarczy zacząć od 1000 złotych.
Po pierwszym roku z 1000 zł robi się 2000 zł.
Po drugim roku z 2000 zł robi się 4000 zł.
Po trzecim roku z 4000 zł robi się 8000 zł.
...
Po dziesięciu latach w sumie z 1000 zł robi się 1024000 zł.

Proste?
Dlaczego w takim razie nie ma i chyba nie będzie wśród nas milionerów? :rolleyes:

pozdrowienia
wuzz

Do góry
Bonus: Unibet
#24956 - 04/12/2002 18:49 Re: Jak zostać milionerem?
cichy Offline
old hand

Meldunek: 10/07/2002
bo nikt z nas nie lubi czekac!!! a zwlaszcza 10 lat

Do góry
#24957 - 04/12/2002 18:49 Re: Jak zostać milionerem?
slav007o Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 10/12/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał wuzz:
[qb]

Proste?
Dlaczego w takim razie nie ma i chyba nie będzie wśród nas milionerów? :rolleyes:

pozdrowienia
wuzz[/qb][/QUOTE]Jak to nie ma, a pan R który non stop bierze z banków pożyczki na setki milionów dolarów, oraz jeździ aż do dalekiej ameryki, aby tam rozmyślać nad typami. A więc tu niechcem, ale muszem się z Tobą niezgodzić wuzz

Pozdrawiam

SLAV

Do góry
#24958 - 04/12/2002 19:14 Re: Jak zostać milionerem?
McKracken Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 04/10/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał wuzz:
[qb]Dlaczego w takim razie nie ma i chyba nie będzie wśród nas milionerów? [/qb][/QUOTE]Bo 99% wygranych jest konsumowana w b. krotkim okresie przez wygrywajacych (najczesciej pod postacia piwa) badz szybko wraca do buka w postaci puszczonych serii bezsensownych zakladow spowodowana krotkotrwala intensywna podnieta po wygranej.

Do góry
#24959 - 04/12/2002 19:37 Re: Jak zostać milionerem?
Adpal Offline
addict

Meldunek: 25/08/2002
ad1) To juz lepiej chyba wystartować w Milonerach

ad2) To juz chyba łatwiej w totku wygrać

ad3) Pan R to w Ameryce nie zastanawia sie nad typami ale ustala wyniki spotkań

ad4) Wiekszosc graczy traci przez swoja chciwosc i łakomstwo , jezeli uda im w tydzien wypracować zysk rzędu 6% to zamiast poczekac na nastepny miesiac i ta kwote odlozyc ,zdaza nia jeszcze obrocic kilu - kilkunastokrotnie obrocic
( z roznym niekoniecznie zlym ani fatalnym skutkiem ).
Często też przy dobrej passie gracze
(sorry powinno byc inwestorzy )postanawiaja coraz bardziej ryzykowac gdyz regularne ale małe wygrane kwoty przestaja im wystarczac .

ad5)Bo wola zostac miliarderami .

Do góry
#24960 - 04/12/2002 20:57 Re: Jak zostać milionerem?
donic Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/10/2002
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Adpal:
[QB]ad1)

ad4) Wiekszosc graczy traci przez swoja chciwosc i łakomstwo , jezeli uda im w tydzien wypracować zysk rzędu 6% to zamiast poczekac na nastepny miesiac i ta kwote odlozyc ,zdaza nia jeszcze obrocic kilu - kilkunastokrotnie obrocic
( z roznym niekoniecznie zlym ani fatalnym skutkiem ).
Często też przy dobrej passie gracze
(sorry powinno byc inwestorzy )postanawiaja coraz bardziej ryzykowac gdyz regularne ale małe wygrane kwoty przestaja im wystarczac .

QB][/QUOTE]Dokładnie tak jest.Wiem to po sobie.Raz sie uda trafić za 100,200 zł i jak to trafimy to stawiamy np 300 zamiast w tym momencie wprowadzić lub śmialo kontynuować swój system z takimi samymi stawkami jak poprzednio,lub podwojonymi.Mnie nie szedł system więc zaryzykowałem za więcej kasy zeby się szybko odbić-udalo się ale zamiast zacząć od nowa grać systemem to grałem za wysokie stawki i jestem tylko trochę do przodu.
Cierpliwość,umiejętność opanowania emocji to podstawa przy graniu ubuków.O szczęściu nie wspominając
Pozdrawiam.

Do góry
#24961 - 04/12/2002 21:07 Re: Jak zostać milionerem?
A.S.Romek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/10/2001
Najlepszym sposobem jest trafienie 6 w Dużym Lotku iwo:

Do góry
#24962 - 11/12/2002 11:55 Re: Jak zostać milionerem?
hpc Offline

Meldunek: 06/07/2001
witam
czytam z zaciekawieniem Twoje posty wuzz, ale z jednym zgodzic sie nie mogę.
To znaczy masz rację, co do liczb, ale istnieje mały kruczek

"""Jak zostać milionerem?

Podwojenie kapitału w ciągu jednego roku wymaga osiągania zysku TYLKO 6% miesięcznie!
...

Proste?
Dlaczego w takim razie nie ma i chyba nie będzie wśród nas milionerów?

pozdrowienia
wuzz """"

Otóż, żeby w miesiącu 120 kolejnym , czyli miesiącu kończącym ten 10-letni szczęśliwy okres ogrywania bukmachera, mając na koncie 962560 jednostek (zł, $, Ł), aby uzyskać ten zapowiadany w tytule milion, trzeba dla tych wyimaginowanych 6% miesięcznie zainwestować ten cały wygrany w bólach przez 119 miesięcy kapitał.
Bagatela.
Bo z poczatkowego 1000 tego nie zrobisz.
Pozdrawiam

Do góry
#24963 - 11/12/2002 16:54 Re: Jak zostać milionerem?
tysio111 Offline
veteran

Meldunek: 14/11/2001
Wuzz ale ty zakładasz, że w każdym miesiącu będziesz 6% na plusie a prawda jest taka, że w jednym będziesz 6% na minusie, w innym 20% na plusie itd (jeśli chodzi o granie z bukami). Zwiększasz stawki względem coraz większego budżetu i możesz się w szybkim czasie zdziwić.... (rozumiesz o co mi chodzi, prawda?

Do góry
#24964 - 11/12/2002 17:30 Re: Jak zostać milionerem?
RAFTER Offline
old hand

Meldunek: 24/03/2001
nie rozsmieszajcie mnie takimi gadkami.Milionerow niema i nie bedzie.Historia zna przypadki ludzi ktorzy wygrywali miliony u bukmacherow ale stawiajac miliony na singla.Tak jak w kasynie stawiasz milion bierzesz dwa lub wiecej w zaleznosci od zakladu.A z tysiaca zrobic milion to mozliwe raczej teoretycznie ale z tysiaca zrobic 10tys czy 20tys to juz jest bardzo prawdopodobne.Ja wlasnie mam takie zamiary a raczej nie mam wyjscia musze odrobic kase i ciagle mam to w pamieci.Wiec jestem skazany na osiagniecie tego celu.I spokuj,opanowanie i czekanie to moje drugie imie .Jestem poprostu spoko.CZekam na 20tys

Do góry
#24965 - 11/12/2002 17:38 Re: Jak zostać milionerem?
tysio111 Offline
veteran

Meldunek: 14/11/2001
Rafter ty jesteś po prostu facet skazany na sukces
pozdrawiam przyjacielu

Do góry
#24966 - 11/12/2002 19:54 Re: Jak zostać milionerem?
Kodi Offline
enthusiast

Meldunek: 30/09/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał RAFTER:
[qb]nie rozsmieszajcie mnie takimi gadkami.Milionerow niema i nie bedzie.Historia zna przypadki ludzi ktorzy wygrywali miliony u bukmacherow ale stawiajac miliony na singla.Tak jak w kasynie stawiasz milion bierzesz dwa lub wiecej w zaleznosci od zakladu.A z tysiaca zrobic milion to mozliwe raczej teoretycznie ale z tysiaca zrobic 10tys czy 20tys to juz jest bardzo prawdopodobne.Ja wlasnie mam takie zamiary a raczej nie mam wyjscia musze odrobic kase i ciagle mam to w pamieci.Wiec jestem skazany na osiagniecie tego celu.I spokuj,opanowanie i czekanie to moje drugie imie .Jestem poprostu spoko.CZekam na 20tys [/qb][/QUOTE]ehh miałem nic nie muwic ale...czasami koło postów Raftera nie mozna przejsc obojetnie

otuz nasz miejscowy guru muwi ze nie mozna zrobic z 1000 złotych miliona hmmm w moim słowniku nie ma miejsca na słowo NIEMOZLIWE - wymyslone ja dla ludzi którzy szukaja wytłumaczenia dla swoich niepowodzen
aby nie rzucac słów na wiatr powiem ze na własne oczy widziałem jak w 3 miesiace pewien investor otrzymał 100-krotny zwrot z inwestycji, inwestycji w sport i nie były to małe pieniadze ani tym bardziej fart

a do naszego guru powiem tyle ze muj post nie jest atakiem na jego osobe, poniewaz oprucz paskudnego charakteru i braku pokory jest on dobrym typerem
i nie zamierzam wdawac sie z nim w polemiki choc takich sie nie spodziewam , czemu:
mam za mały standing na tym forum aby Rafter wdawał sie ze mna w dyskusje

Do góry
#24967 - 11/12/2002 20:22 Re: Jak zostać milionerem?
WK Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 08/09/2001
Wg mnie sprawa jest prosta przynajmiej jesli chodzi o to dlaczego nie ma milionerow ktorzy dorobili sie milionow na wygranych u buka.
Stawka jaka mozna postawic jest niewielka - np. w GB max kilka tys euro. Zarobic kilka % miesiecznie na surebetach to nie jest wg mnie problem. Tylko, ze te kilka % od powiedzmy 10000 euro to nie jest tyle, zeby stac sie milionerem.

Gdyby tak nie bylo (to znaczy gdyby stawki u bukow byly nieograniczone) to na pewno zajelyby sie zarabianiem w ten sposob rozne banki czy fundusze inwestycyjne.

Wojtek

Do góry
#24968 - 14/12/2002 02:21 Re: Jak zostać milionerem?
wuzz Offline
veteran

Meldunek: 26/07/2001
Witam Panów !

[QUOTE]Oryginalnie wysłał hpc:
[qb]witam
czytam z zaciekawieniem Twoje posty wuzz, ale z jednym zgodzic sie nie mogę.
To znaczy masz rację, co do liczb, ale istnieje mały kruczek

"""Jak zostać milionerem?

...

Proste?
Dlaczego w takim razie nie ma i chyba nie będzie wśród nas milionerów?

pozdrowienia
wuzz """"

Otóż, żeby w miesiącu 120 kolejnym , czyli miesiącu kończącym ten 10-letni szczęśliwy okres ogrywania bukmachera, mając na koncie 962560 jednostek (zł, $, Ł), aby uzyskać ten zapowiadany w tytule milion, trzeba dla tych wyimaginowanych 6% miesięcznie zainwestować ten cały wygrany w bólach przez 119 miesięcy kapitał.
Bagatela.
Bo z poczatkowego 1000 tego nie zrobisz.
Pozdrawiam[/qb][/QUOTE]Spróbuję wyjaśnić o co mi chodzi:
1. powyższe wyliczenia typu "1 milion w 10 lat" były tylko przykładowe, mające pokazać, co znaczy "procent składany", tj. w tym przypadku stały, nawet niezbyt duży, dochód od kapitału po dłuższym czasie daje wieeeeelokrotne pomnożenie kapitału początkowego. Pod warunkiem osiągania zysków! A jeżeli osiągamy zysk, to dlaczego tego nie wykorzystujemy?
2. Kapitał początkowy albo budżet jest w moim rozumieniu sumą wszystkich pieniędzy przeznaczonych do "zainwestowania", czyli do gry. Jeżeli osiągam zyski, to ten kapitał sobie rośnie, jeśli przegrywam, maleje. Ale nigdy nie zakładam inwestowania (niegdy nie stawiam) całego budżetu.
Moim zdaniem stawka na jeden zakład musi być uzależniona od stanu budżetu i nigdy nie powinna przekraczać kilku-kulkunastu procent całego kapitału.

I chyba najważniejsza sprawa:
Prawdziwym CELEM, na którym należałoby się skoncentrować, jest osiągnięcie możliwie najwyższej skuteczności typowania (p*k).
Wysokość zysków jest tylko "ubocznym" efektem prawidłowego typowania i zarządzania budżetm.
Nie powinno się ustalać, że "w tym tygodniu muszę zarobić ......", bo w przypadku wtopy można np. wpaść w progresję i robi się nerwowo, rośnie ilość typów i szanse na kolejne porażki....

[QUOTE]Oryginalnie wysłał tysio111:
[qb]Wuzz ale ty zakładasz, że w każdym miesiącu będziesz 6% na plusie a prawda jest taka, że w jednym będziesz 6% na minusie, w innym 20% na plusie itd (jeśli chodzi o granie z bukami). Zwiększasz stawki względem coraz większego budżetu i możesz się w szybkim czasie zdziwić.... (rozumiesz o co mi chodzi, prawda?[/qb][/QUOTE]Oczywiście, wysokość zysków w każdym miesiacu będzie różna, może się zdarzyć i strata, ale ważne jest, aby ogólnie kapitał przyrastał. Wysokość stawki powinna być niewielkim procentem od całego kapitału i np. uzależniona od przewidywanej skuteczności typu, jako rzecze kelly.
W ten sposób nie przegrywa się wszystkiego w razie długiej serii porażek, a długa seria zwycięstw daje znaczne zyski.

[QUOTE]Oryginalnie wysłał RAFTER:
[qb]nie rozsmieszajcie mnie takimi gadkami.Milionerow niema i nie bedzie.Historia zna przypadki ludzi ktorzy wygrywali miliony u bukmacherow ale stawiajac miliony na singla.Tak jak w kasynie stawiasz milion bierzesz dwa lub wiecej w zaleznosci od zakladu. A z tysiaca zrobic milion to mozliwe raczej teoretycznie ale z tysiaca zrobic 10tys czy 20tys to juz jest bardzo prawdopodobne.Ja wlasnie mam takie zamiary a raczej nie mam wyjscia musze odrobic kase i ciagle mam to w pamieci.Wiec jestem skazany na osiagniecie tego celu.I spokuj,opanowanie i czekanie to moje drugie imie .Jestem poprostu spoko.CZekam na 20tys [/qb][/QUOTE]Jeżeli potrafisz z 1 tysiąca zrobić 20 tysięcy, to co stoi na przeszkodzie przed dalszym pomnożeniem pieniędzy?
Tylko proszę RAFTER nie mów mi, że 20-krotne pomnożenie kasy jest możliwe, a 10-krotne ani 5-krotne już nie!
Pisałeś coś o nieuznawaniu matematyki, ale chyba to by była przesada.
Jeżeli masz PEWNY, SKUTECZNY I BEZPIECZNY sposób na 20-krotne pomnożenie kasy, to możesz W TEN SAM SPOSÓB z 20 tysięcy zrobić 200 tysięcy - to już tylko 10 razy więcej. A potem z 200 tysięcy do miliona to tylko x5 i spokój, luzik i Bahama.
Właśnie tu jest problem - pewny i bezpieczny sposób pomnażania kapitału. Czy istnieje taki ?

Jedno z technicznych ograniczeń słusznie zauważa Wojtek:

[QUOTE]Oryginalnie wysłał WK:
[qb]Wg mnie sprawa jest prosta przynajmiej jesli chodzi o to dlaczego nie ma milionerow ktorzy dorobili sie milionow na wygranych u buka.
Stawka jaka mozna postawic jest niewielka - np. w GB max kilka tys euro. Zarobic kilka % miesiecznie na surebetach to nie jest wg mnie problem. Tylko, ze te kilka % od powiedzmy 10000 euro to nie jest tyle, zeby stac sie milionerem.

Gdyby tak nie bylo (to znaczy gdyby stawki u bukow byly nieograniczone) to na pewno zajelyby sie zarabianiem w ten sposob rozne banki czy fundusze inwestycyjne.

Wojtek[/qb][/QUOTE]Ja niestety nie mówię o surebetach, bo to rzadka i płochliwa zwierzyna i czasem coś może się nie udać.

Zgadzam się, że to ograniczenie stawek/wygranych u buków internetowych może być też problemem, ale kto broni zagrać u kilku buków dających podobne kursy to samo? A może jakaś spółdzielnia? A może nie trzeba walczyć o cały milion trzymany na koncie u buków?

JEŻELI gracz jest w stanie w sposób stabilny wyciągnać od buków kilka procent miesięcznie, to nie musi czekać wielu lat na milion. Już po osiągnięciu kilkudziesięciu tysięcy można by zacząć wypłacać sobie "pensję za zarządzanie kapitałem".

Oby nam się...
powodzenia
wuzz

Do góry