Strona 9 z 12 < 1 2 ... 7 8 9 10 11 12 >
Opcje tematu
#252108 - 09/07/2004 17:21 Re: Baseball - MLB 2004 cz.16
BoLiWiJsKi_SnAjPeR Offline
addict

Meldunek: 25/05/2004
[QUOTE]Oryginalnie wysłał amkwish:
[qb]
Oczywiście typ rankingowy był nietrafiony

Dzis świetny kurs na White Sox (z handi 2,56 ) w overowym IMHO meczu z Mariners.
Poza tym raczej w kierunku Phillies,Blue Jays,Orioles,Reds i Rangers,no i ze 2 overy,bo tych IMO powinno być dziś sporo.

Pozdrawiam

amkwish - Sulphur City[/qb][/QUOTE]WS tez jest dzisiaj jednym z moich pewniakow dzisiaj daj go jako typ do rankingu [tylko bez hc]

poza tym - jak juz zmiany sie wprowadza, to moze i postarac sie o sponsora?

Do góry
Bonus: Unibet
#252109 - 09/07/2004 18:51 Re: Baseball - MLB 2004 cz.16
ketjow Offline
veteran

Meldunek: 10/02/2004
mbzyk pisałeś wczoraj obszernie o meczu NNY było w ty wiele prawdy ale jak widzisz zadziałało tu prawo statystyki, o której pisałem. Na twoim miejscu nie grałbym progresji przeciw yankesom ponieważ jak dla mnie o wiele korzystniejsza jest progersja na wygrane NNY. Robię to już od dłuższeo czasu i jestem jeśli chodzi o nich na dużżżżym plusie. Dziś również wydaje sie iż yankesi powinni wygrac biorąc pod uwagę np. pitcherów. Interesują mnie dzisiaj najbardziej takie spotkania jak.
1. San Francisco Giants wczoraj na nich wtopiłem (tylko na nich wczoraj pozatym wszystko weszło jak w masło mówiłem iż należy grać na arizone bo jak ja gram jakikolwiek handicap to zawsze jest odwrotnie to jakiś "fatum" jest czy co? )
A więc jak myślicie czy dzisiaj przy teoretycznej przewadze podającego są w stanie wygrać bo jak wczoraj na nich przegrałem to należałoby grać progresją a to bardzo boli. Kurs bardzo zachęcający.
Narazie tyle. Bardzo podoba mi się ta forma forym. donic i o to chyba chodziło. Brawo. Byle tlko to się przyjęło.

Do góry
#252110 - 09/07/2004 19:10 Re: Baseball - MLB 2004 cz.16
ElNinho[mmdea] Offline
old hand

Meldunek: 24/04/2003
Grac przeciwko NYY progresja to samobojstwo no chyba ze ktos nie szanuje swoich pieniedzy albo brakuje mu adrenaliny. Jezeli ma ktos tak psychopatyczne sklonnosci to polecam gre w sierpniu przeciwko Athletics progresja oczywiscie Wczorajsza masowa gra na Tampe pokazala jak slabe jakosciowo mamy tu typy ...

Do góry
#252111 - 09/07/2004 19:40 Re: Baseball - MLB 2004 cz.16
ketjow Offline
veteran

Okland- wspaniały kurs, Athletics nie wygało od 3 spotkań a wczoraj było tak blisko, przewaga jeśli chodzi o pichera choć Kirk Saarloos zagrał tylko jeden mecz przciwko anachaim był wtedy rewelacyjny. Clevent ostatnio w kratkę.

Do góry
#252112 - 09/07/2004 19:55 Re: Baseball - MLB 2004 cz.16
ketjow Offline
veteran

Sorry że tak często ale właśnie tego mi brakowało
Mógłbyś mi uzasadnić swój typ McBoss. StLuis to moja jedna z ulubieńszych druzyn, ale dziś zagrywają wcale nie łatwy meczyk z CHC. Myślę iż jest to typ na granicy ryzyka. Chyba że się mylę ale chciałbym abyś mnie oświecił. Jesteś bardzo dobrym typerem dlatego zawsze biorę pod uwagę Twój głos.
No chyba ze rozmawiasz z Tomem.

Rewelacją od jakiegoś czasu jest również mój ziomek wychowany napewno na piernikachi żużlu kolega- szaman szkoda tylko iż swoje głosy oddaje tak późno i bez komentarza, ale moze teraz uda się go namówić do polemiki.

Do góry
#252113 - 09/07/2004 20:02 Re: Baseball - MLB 2004 cz.16
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/01/2004
[QUOTE]Oryginalnie wysłał ElNinho [mmdea]:
[qb]Grac przeciwko NYY progresja to samobojstwo no chyba ze ktos nie szanuje swoich pieniedzy albo brakuje mu adrenaliny. Jezeli ma ktos tak psychopatyczne sklonnosci to polecam gre w sierpniu przeciwko Athletics progresja oczywiscie Wczorajsza masowa gra na Tampe pokazala jak slabe jakosciowo mamy tu typy ...[/qb][/QUOTE]Coś sobie wyjaśnijmy.
W sezonie 2003 NY Yankees wygrali 101 razy,natomiast w 61 meczach zostali pokonani,tak więc jak widać w co 3-im meczu przegrywali.
Kursy na wygrane NYY oscyluja z reguły w granicach 1,45-1,75,natomiast kursy na ich przeciwników rzadko sa niższe od 2,00.
Tak więc grając progresje na porażki Yankees można było zarobić dużo więcej,niż grając na to wygrane nowojorczyków

Bilans NYY w obecnym sezonie to na dziś 52-31 i jak widać znowu co 3 mecz przegrywają (dokładnie 37,3% porażek).
Najdłuższa seria wygranych NYY w tym sezonie to 8,druga pod względem "długości" to 6.
Nie wiem jak grają inni,ale ja ,jeśli decyduje się na taką opcję,to zawsze tak wyliczam stawkę startową,by stac mnie było na 10-stopniową progresję.

Tak więc na Yankeesach psychopaci zarabiaja więcej od tych normalnych (używając Twojego "mianownictwa"),pominawszy już to ,że w progres angażują proporcjonalnie mniejsze środki.

Gwoli scisłości ja nie gram progresem na NYY - za krótko siedzę w MLB,ale od następnego sezonu kto wie.

BTW radziłbym sie na drugi raz zastanowić i przemysleć co sie napisało ,zanim kliknie sie "wyślij" - tak pewny i radykalny osąd,jeśli juz się na taki zdecydowałeś,wypadałoby poprzeć solidnymi argumentami,a Ty IMO zwyczajnie nie masz racji i w środku dnia opowiadasz tu bajki na dobranoc

Pozdrawiam

amkwish - Sulphur City

Do góry
#252114 - 09/07/2004 20:12 Re: Baseball - MLB 2004 cz.16
ketjow Offline
veteran

amkwish zaczynając progresje i licząc na 10 skalę wtopu to musisz stawiać bardzo małe stawki na początku (to zaden dla mnie interes). Zakłądając iż trafi ci się dłuzsza seria jest to bardzo stresogenne musisz to pewnie przyznać. Zapewniam cię iz jest sposób na granie progresją na wygrane NYY nawet za kursy 1.50/1.60 przynoszące znakomite rezultaty. Jeśli pozwoli mi na to czas to podeślę ci dziś wieczorem "mój genilalny plan" który stosuję od jakiegoś czasu. Zapewniam cię iż wychodzę na tym. Mam nadzieję że wtedy przyznasz mi rację. rewelacyjnie :zobacz:
Pozdrawiam

Do góry
#252115 - 09/07/2004 20:15 Re: Baseball - MLB 2004 cz.16
ketjow Offline
veteran

[QUOTE]Oryginalnie wysłał ketjow:
[qb]... Zapewniam cię iż wychodzę na tym rewelacyjnie. Mam nadzieję że wtedy przyznasz mi rację. :zobacz:
Pozdrawiam[/qb][/QUOTE]trochę chochlik namieszł

Do góry
#252116 - 09/07/2004 20:18 Re: Baseball - MLB 2004 cz.16
donic Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/10/2002
Przeciwko Jankesom progresywnie grac raczej nie warto. Jak już napisano wyżej, jeśli grać to na nich. Problemem mogą być tylko niskie kursy. Jankesi w ostanich latach najdłuższą serie porażek mieli przez 5 meczów. W 2000 roku trafiła sie im seria 8 meczów, a potem 6. Statystycznie więc oplaca sie grać na nich progresją, choc ja osobiście jestem przeciwnikiem tego typu systemów. Teraz z ciekawości będę sie przyglądał i testował taska progresję. Byłoby super, gdyby kilku typerów podjęło się zadania ( jeszce połowa sezonu przed nami wiec mozna spróbować) i prowadziło na papierze progresję na wybraną przez siebie druzynę. Załozyło by sie osobny temat do takich testów. Zasady byłyby jasno okreslone.

Co do dzisiejszych meczów, to na pierwszy plan rzuca mi się Toronto tylko dlatego, że Colon robi z siebie posmiewisko, a przy obecnyej wyrównanej formie ofensywy obu zespołów faworytem jest Toronto. Na drugim planie widzę Cubs i Padres. Nie sugerujcie sie bilansem Estes'a, ten koleś jest naprawdę kiepski i nie wiem jak on to zrobił, że przeciwko Padres ma bilans 11-4 z ERA 3.48 . Coprawda kurs na Colorado jest ciut za wysoki, ale myślę że Wells zrobi dzis robote...I nie wiem też czemu linia na to zdarzenie jest tak niska. Sam Estes puści pewnie cos koło 7 pkt, a zmiennicy od 6 inningu dołożą kolejne. Widzę natomiast zdecydowanie za wysoki kurs na Tampe. Obserwowałem Halame w ostastnich meczach i nie jest taki zły na co wskazuje kurs i powiedziałbym ze jest nawet dobry. Tak więc dziś nie mją Jankesi dużej przewagi w miotaczach, ale maja jak zwykle przewagę w ataku. Kurs na Tampe opłacalny i całkiem możliwe jest ich zwyciestwo.

Do góry
#252117 - 09/07/2004 20:23 Re: Baseball - MLB 2004 cz.16
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

[qb]amkwish zaczynając progresje i licząc na 10 skalę wtopu to musisz stawiać bardzo małe stawki na początku (to zaden dla mnie interes).
Pozdrawiam[/qb][/QUOTE]Albo dysponować wcale pokaźna kwota na koncie,a wtedy stawki nie sa tak niskie - zalezy jeszcze jaki jest kurs.
Poza tym gram kilka progresji naraz (zwykle w ligach futbolowych ,na remisy) i wtedy mam kilka stawek naraz wygranych (poza tym jeden wygrany progres zasila drugi ,itd).
Dotychczas jestem zadowolony z tego co gram,ale...nikt nie jest prorokiem we własnym kraju i chetnie rzucę okiem na Twój plan

BTW nie pisałem o Yankees dlatego,że jestem bezpośrednio zainteresowany,ale jak widze coś takiego jak "trzeba być psychopatą",to cholera mnie bierze na takie bezpodstawne opinie o ludziach,których się nawet nie widziało na oczy.

Pozdrawiam

amkwish - Sulphur City

Do góry
#252118 - 09/07/2004 22:05 Re: Baseball - MLB 2004 cz.16
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

[QUOTE]Oryginalnie wysłał donic:
[qb]Statystycznie więc oplaca sie grać na nich progresją, choc ja osobiście jestem przeciwnikiem tego typu systemów. [/qb][/QUOTE]Ja przyznam szczerze myślę od jakiegos czasu nad progresem na ....dubla
Wyobrażam to sobie tak:
1)over lub under w jednej parze
2)wygrana underdoga w drugiej parze

Wady sa oczywiste ,bo przeciez oczekiwany over może paść nawet 2 razy na 3 mecze,ale underdog z 2 pary wcale tego samego dnia nie musi wygrać.
Jednak ze wzgledu na niezłe ako tej kombinacji powyższa opcja dalej kołata mi się po głowie.
Skorzystam z pomysłu Donica i będę prowadził od dziś na papierze "rozpis" takiego progresywnego dubla.
BTW super myśl z prowadzeniem rozpisów na progresy poszczególnych drużyn iwo:

A propos Toronto - ciesze się Donic,że też stawiasz na Jaysuff,to utwierdza mnie w przekonaniu,że ten typ jest dobry

Bartolo jest rzeczywiście cienki jak polsilver i to głownie przez niego straciłem trochę serca do Angels.

Prosiłbym jeszcze o opinie na temat meczu Boston -Texas ,kurs na Rangers bardzo ładny,a mnie wydaje się,że powinni dziś wygrać.

Pozdrawiam

amkwish - Sulphur City

Do góry
#252119 - 09/07/2004 22:22 Re: Baseball - MLB 2004 cz.16
Maniek@ Offline
addict

Meldunek: 01/02/2004
[QUOTE]Oryginalnie wysłał amkwish:
[qb]
Prosiłbym jeszcze o opinie na temat meczu Boston -Texas ,kurs na Rangers bardzo ładny,a mnie wydaje się,że powinni dziś wygrać.

Pozdrawiam

amkwish - Sulphur City[/qb][/QUOTE]jako wielki fan bostonu dzisiaj odradzam granie na nich ale tez odradzam granie rangersow z handicapem wogole odradzam ten mecz

Do góry
#252120 - 09/07/2004 22:29 Re: Baseball - MLB 2004 cz.16
donic Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/10/2002
Amkwish, szzcerze Ci powiem, że progresja na duble to chybiony pomysł i prawdopodobnie popłyniesz. Coprawda zyski moga być ładne, ale do czasu. Jeśli duble to tylko płaską stawką lub jakims innym systemem doboru stawek. Takie jest moje zdanie.
Jesli wiecej osób podjemie się próby prowadzenia progresji na jakaś drużyne itp. to założy sie osobny temacik i tam wszystko czarno na białym bedzie.

Pozwole sobie wtrącić swoje zdanie do meczu Bos-Tex. Dla mnie niespodzianką będzie jak Boston to wygra. Texas ma obecnie najlepszą ofensywe w lidze. Typuje ich powoli jako zwycięzcę ligi. Tej drużynie brakuje tlyko 1-2 miotaczy typu Johnson, Maddux i nie będa mieli sobie równych. 21 HR w ostatnim tygodniu mówi samo za siebie. Linia w tym meczu ustawiona na 11 i podejrzewam, że nabiją sporo więcej. Miotacze w miare wyrównani, ale obaj bez wyraźnych błysków. Faworytem jest Texas.

Do góry
#252121 - 09/07/2004 22:46 Re: Baseball - MLB 2004 cz.16
mbzyk Offline
veteran

Meldunek: 04/11/2003

Wracam z roboty, a tu prawdziwa burza mozgow

Nie urodziłem się dzisiaj i wiem ze wieksze sa szanse ze NYY wygraja niz przegraja, ale czy sa wieksze szanse ze my tym samym wiecej wygramy? Zalezy od metody grania. Jezeli gracie za spora stawke na w miare przewidywalny mecz i wejdzie- wszystko ok. Natomiast jezeli przegracie, chcac grac progresja dalej to samo po kursie ok. 1.5 szybko wyczyscicie stan konta.

Ja tak w ogole traktuje bukmacherke jak zabawe, i oprocz wygranych liczy sie tez samo granie. Podobnie jak amkwish kazdy podawany w rankingu mecz gram za stawke poczatkowa tak dobrana, aby w przypadku kilku niepowodzen z rzedu miec czym jeszcze dalej grac. Jak na razie przynosi to skutki, nigdy jeszcze nie splukalem konta do zera ( raz bylo juz blisko, ale za sprawa za duzej stawki poczatkowej- byl to wtedy tzw. "pewniak" ).
Dzisiaj stawki na TB sa w granicach @3.00-3.20. Na dobra sprawe nawet nie trzeba podnosic stawki zeby miec jeszcze co najmniej 50% zyzku (łącznie z wczorajszą przegraną). Co prawda TB znow dzisiaj nie jest faworytem, ale ilez to razy przegrywalismy kase na faworytach, ba wrecz "pewniakach".

Kazdy ma swoj sposob grania, i kazdy jest dobry gdy przynosi wymierne korzysci, a przeciez o to chodzi.

Pozdro

Do góry
#252122 - 09/07/2004 23:02 Re: Baseball - MLB 2004 cz.16
skippper Offline
stranger

Meldunek: 22/04/2004
[qb]mbzyk pisałeś wczoraj obszernie o meczu NNY było w ty wiele prawdy ale jak widzisz zadziałało tu prawo statystyki, o której pisałem. Na twoim miejscu nie grałbym progresji przeciw yankesom ponieważ jak dla mnie o wiele korzystniejsza jest progersja na wygrane NNY. Robię to już od dłuższeo czasu i jestem jeśli chodzi o nich na dużżżżym plusie. Dziś również wydaje sie iż yankesi powinni wygrac biorąc pod uwagę np. pitcherów.
[/qb][/QUOTE]Granie taką progresją na NYY i wygrywanie (w dłuższym okresie czasu) pachnie mistrzostem świata w zarzadzaniu kapitałem:)
Np. Bilans meczy kiedy NYY byl faworytem -200 do - 225 to 7-4. Moze wolisz te 7 wygrac, ale osobiscie wolę te 4:).
A moze taka ciekawostka:
Bilans meczy piatkowych NYY: 4-8
pozdrawiam

Do góry
#252123 - 09/07/2004 23:18 Re: Baseball - MLB 2004 cz.16
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

[/qb][/QUOTE]jako wielki fan bostonu dzisiaj odradzam granie na nich ale tez odradzam granie rangersow z handicapem wogole odradzam ten mecz[/QB][/QUOTE]

Maniek iwo:
Twoja opinia odnośnie Red Sox jest zawsze cenna.
Nie miałem na myśli grac na Rangers z handi,chcę postawić czysta "dwójkę".
Nie łakomie się na kurs,tylko kieruje się takimi argumentami jak opisał Donic - Texas jest w moim pojeciu ekipa o ogromnym potencjale i IMHO jak to trafi na Arroyo,to Red Sox moga swoja ofensywą tego nie odrobić.

BTW uwaga troche nie na temat.
Zauważam (może się mylę)pewna analogię z liniami na u/o w NBA - im wyższa linia,tym lepiej wchodzą overy,także ta dzisiejsza 11,5 w Bostonie nie powinna chyba odstraszać

Acha,złożyłem juz sobie dubla na 4 rano
LA - HOU 1 (1,5)
SF - ARI over 7,5
/ako=5,92/

Pozdrawiam

amkwish - Sulphur City

Do góry
#252124 - 09/07/2004 23:27 Re: Baseball - MLB 2004 cz.16
dorotak Offline
enthusiast

Meldunek: 29/02/2004
amkwish

jestes czasami jeszzce na gg
?????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Do góry
#252125 - 10/07/2004 00:42 Re: Baseball - MLB 2004 cz.16
ketjow Offline
veteran

skiper żebyś się nie zdziwił. Granie klasyczną progresją rzeczywiście nie ma sensu natomiast moja jest zmodyfikowana. Przesyłam ją do amkwisha on ją oceni i jeśli będzie uważał za stosowne to wyda werdykt.
amhwish odbierz wiadomość
Pozdrawiam

Do góry
#252126 - 10/07/2004 01:55 Re: Baseball - MLB 2004 cz.16
Góru20 Offline
member

Meldunek: 09/07/2004
Toronto v Anaheim typ:2 z kursem 2.24(expekt)
Głową za ten wynik nie ręcze!! Ale widze duże szanse dla Anaheim!!

Do góry
#252127 - 10/07/2004 02:28 Re: Baseball - MLB 2004 cz.16
mbzyk Offline
veteran

Meldunek: 04/11/2003

Oprocz PIT i TB na dzisiaj 3 z 6 na u/o:

CLE-OAK, poniżej 9.5, @1.95
NYY-TB, poniżej 9.5, @1.99
TOR-ANA, poniżej 8.5, @2.15
TEX-BOS, powyżej 11, @1.78
LA-HOU, powyżej 7.5, @2.03
CWS-SEA, powyżej 9, @1.95