[QUOTE]Oryginalnie wysłał KRAJAN:
[qb]Dzięki za tak burzliwą dyskusję. Wnioski jakie wyciągnełem to:
Co do drugiej sprawy - oświadczam że nie można typować z wyprzedzeniem - większość typów faktycznie nie będzie miało sensu i może na tym ucierpieć grono forumowiczów. Zresztą większość głosów była temu przeciwna. Mnie samego dotknie to w okresie 7.09-13/15.09 - znikome szanse na dostanie się do internetu. Sprawę uważam za zamkniętą.
Co do pierwszej padło wiele ciekawych propozycji - a wnioski jakie wyciągnełem trzeba troszkę urozmaicić nasz konkurs i stworzyć więcej szans dla tych co później zaczęli w nim uczestniczyć i "urlopowiczów>
Moja propozycja jest następująca:
Pozostawiamy max 5 typów. Za każden typ 1pkt. I innowacja - przyznajemy bonusy in plus lub in minus za typy ze wskazaniem. Proponuje możliwość max. 2 typów ze wskazaniem na jedno typowanie - jeden dzień.
Czyli prościej typujemy max. 5 typów - wśród nich można dać dwa ze wskazaniem i w przyp. trafienia typu wskazanego uczestnik otrzymuje 2 pkt. w przyp. nie trafienia (-1pkt).
Proszę jeszcze o krótką akceptację tego pomysłu lub jej brak? W przyp. negacji przez 3 uczestników reguły konkursu pozostają bez zmian.
W przyp. akceptacji nowy pkt. regulaminu zaczyna obowiązywać od jutra to jest 14.08 (21 kolejka)Pozdrawiam
Krajan[/qb][/QUOTE]Jestem ZA ,choć jak dla mnie za mało hazardu
Może malutka poprawka ?
1)Na pierwszym miejscu podajemy "typ dnia" - trafienie premiowane +2,pomyłka karana

odjęciem 2 punktów (oznaczamy ten typ jako D)
2)Jako drugi podajemy "typ bonusowy" - tu mozna zarobić +1 punkt lub 1 punkt stracić (znaczek B przy typie)
3)Pozostałe od 1 do 3 typów (bo max 5 może być) podajemy na dotychczasowych zasadach
4)nie ma obowiązku podawania typu D,bądź B (można podać też jeden z nich) - w takim przypadku można podawać nadal do 5 typów "zwykłych"
Jak Wam się to nie spodoba,to ....nie ma problemu,będzie tak jak w propozycji Krajana.
Ja może wyjaśnię ,czemu chciałbym,żeby była wyższa poprzeczka punktowa.
To proste - tabela byłaby bardziej "dynamiczna"
I na koniec najważniejsze.
Nie tabelka jest ważna,a to,aby nam sie ta zabawa na coś w przyszłości przydała.
Ja nie bywam w domu 8-10 dni w miesiącu,więc z tego względu nie moge się podjąć(pomóc komuś) systematycznego prowadzenia statystyk,ale jakby Ktoś miał czas i chęć,to juz z dotychczasowych typowań mamy sporo materiału.
Mnie szczególnie interesuje taka sprawa.
Jaka skuteczność maja typy grane w poszczególnych dniach przez najwiekszą ilość uczestników,krótko mówiąc - te najbardziej popularne ?
I przy okazji - w jakim procencie trafiane przez nas "popularne" mecze kończą się z handicapem -1,5 ?
Pozdrawiam
amkwish - Sulphur City