Strona 1 z 2 1 2 >
Opcje tematu
#254628 - 05/09/2004 16:43 NFL Week 1 - 09-13/09
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/02/2003
NFL Week 1

Czwartek 09.09
Indianapolis at New England, 03:00

Sobota 11.09
Tennessee at Miami, 19:00

Niedziela 12.09
Arizona at St. Louis, 19:00
Baltimore at Cleveland, 19:00
Cincinnati at N.Y. Jets, 19:00
Detroit at Chicago, 19:00
Jacksonville at Buffalo, 19:00
Oakland at Pittsburgh, 19:00
San Diego at Houston, 19:00
Seattle at New Orleans, 19:00
Tampa Bay at Washington, 19:00
Atlanta at San Francisco, 22:15
Dallas at Minnesota, 22:15
N.Y. Giants at Philadelphia, 22:15
Kansas City at Denver, 02:30

Poniedziałek 13.09
Green Bay at Carolina, 03:00

Zeby nie zwiekszac zamieszania z godzinami rozpoczecia meczow: czwartek 03:00 oznacza noc z czwartku na piatek

Strona NFL (tabele, livescore, statystyki)

Powodzenia

edit: mecz Titans - Dolphins przesuniety na sobote z powodu huraganu zblizajacego sie do Florydy

Do góry
Bonus: Unibet
#254629 - 06/09/2004 00:25 Re: NFL Week 1 - 09-13/09
Ghost Offline
Carpal Tunnel

W Expekcie mamy zaklady na to kto lepszy w regular season, od razu rzucily mi sie w oczy:

Indianapolis Colts - Tennessee Titans 1 @ 1.75
Green Bay Packers - Minnesota Vikings 2 @ 1.90
Kansas City Chiefs - Denver Broncos 1 @ 1.70

Mysle, ze warto pomyslec nad zagraniem tych typow, przy czym chyba tego pierwszego jestem najmniej pewien.
A tak w ogole zastanawiam sie czy nie zagrac na Vikingow w meczu z Dallas juz teraz, poki linia jest jeszcze -4 w b&w bo obawiam sie, ze bedzie spadac. Mam jeszcze za malo informacji na temat meczu, ale jak ktos chce zaryzykowac to niech gra.

Do góry
#254630 - 07/09/2004 16:14 Re: NFL Week 1 - 09-13/09
mogarycz Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/09/2003
New England Patriots (-3.5) - Indianapolis Colts
1 2.00 /Unibet/

Na początek sezonu postanowiłem przetestować aktualnych obrońców Superbowl. Oni się jeszcze wzmocnili pozyskując z Cincinati Bengals świetnego RB Correya Dillona. Nie sugerowałbym się zbytnio wynikami preseason, ponieważ są to mecze mające na celu przetestowanie młodych graczy, pewnych rozwiązań itp...wystarczy spojrzeć na skład NE Patriots podczas ostatniego meczu preseason przegranego z Jaguarami 31-0. Nie było żadnych większych gwiazd zespołu w składzie.
Prawdziwym sprawdzianem będzie czwartkowy mecz przed własną publicznością, co jest w NFL dużym atutem, dlatego moim zdaniem jeśli próbować to raczej na NE

Do góry
#254631 - 08/09/2004 01:32 Re: NFL Week 1 - 09-13/09
Batyskaf Offline
journeyman

Meldunek: 09/07/2003
Co do inauguracyjnego meczu sezonu:
Patriots-Colts (+3.0) 2 kurs 2.05
przypominam, że Patriots słabo rozpoczęli poprzedni sezon (porażka bodajże 31:0 z Bills) by potem przejść jak burza aż do Super Bowl, po drodze pokonując właśnie Colts - Indiapolis będzie chciało rewanżu, a przede wszystkim udowodnić, że w ty roku mierzą aż po finał, a żeby tam dojść trzeba być lepszym od Patriots - tak właściwie to nie wykluczam w tym meczu dogrywki.

Co do typów długoterminowych to proponuję (Expekt):

Green Bay Packers - Minnesota Vikings 1,90
Trudny typ. Sądze jednak, że tym razem Vikings wygrają w NFC North - w ostatnim sezonie, po świetnym początku, dali sobie sprzątnąć I miejsce w ostatnich tygodniach sezonu zasadniczego, przegrywając 7 z ostatnich 10 meczów. Tym razem sytuacja się nie powtórzy. Green Bay Packers to wciąż solidny zespół, jednak opiera ofensywe na niezwykle wszechstronnym Ahmanie Green (bardzo eksploatowany, kontuzja?). Także Brett Favre może mieć problemy - jego czasy chyba już minęły (słaby początek poprzedniego sezonu). Minnesota to świetny quaterback i receivers. Moim zdaniem Vikings rozpoczną sezon zasadniczy lepiej i nie oddadzą prowadzenia do jego końca.

Chicago Bears - Detroit Lions 1 (1,90)
Poprzedni sezon Bears zakończyli z bilansem 7-9, Lions z bilansem 5-11. Obie drużyny grają agresywnie, zdobywają i tarcą dużo punktów. Moim zdaniem bilans +2 meczów na korzyść Chicago powinien utrzymać się także w sezonie 2004/05.

Carolina Panthers - New Orleans Saints 2 (2.10)
Tutaj postanowiłem zaryzykować. Saints to drużyna, którą lubię, z dużym i wiecznie niewykorzystanym potencjałem. Wreszcie muszą się przełamać. Panthers zaskoczyli rok temu świtną grą w obronie, wytrzymałością nerwową i rozgrywaniem końcówek. Ale po roku tłustym, przyjdzie rok mniej tłusty.

Seattle Seahawks - St Louis Rams 1 (1.70)
Seahawks dojrzeli do przejęcia od Rams I pozycji w NFC West.

Oakland Raiders - San Diego Chargers 1 (1.40)
Raiders to waryjacka drużyna budowana na waryjackich papierach, ale mimo wszystko lepsza od Chargers.

Do kompletu dokładam:
Baltimore Ravens - Pittsburgh Steelers 1 (1.50)
Cincinnati Bengals - Cleveland Browns 1 (1.85)
Kansas City Chiefs - Denver Broncos 1 (1.70)

Do góry
#254632 - 08/09/2004 02:18 Re: NFL Week 1 - 09-13/09
Ghost Offline
Carpal Tunnel

To i ja napisze cos o inauguracyjnym meczu

Przyznaje lekka przewage graczom Patriots. Bo maja naprawde super sklad i graja u siebie, bo calkiem odpuscili ostatni mecz przedsezonowy zeby nie ryzykowac kontuzji, bo zagraja na powaznie gdyz IND to jeden z nielicznych rywali od ktorych moga dostac lanie, wreszcie bo grajac u siebie wygrywali z nimi ostatnio zazwyczaj wyraznie.
Ale Coltsi beda chcieli sie zemscic za porazke w ubieglorocznym playoff, a juz szczegolnie zmotywowany powinien byc Peyton Manning. Jeden z najlepszych QB w calej lidze chcialby pewnie zmazac plame na honorze gdyz zagral w tamtym meczu bardzo zle i Coltsi odpadli z rywalizacji. A wydaje sie, ze Manning jest w wysokiej formie, zreszta przeczytalem gdzies, ze do tego meczu przygotowuje sie specjalnie. NO BET

Wielka szkoda, ze nie moge nigdzie obejrzec tego meczu, bo bedzie sie dzialo. Trzaskanie kosci, wybijanie zebow, lamanie nog, urywanie lbow, czyli: rozpoczynamy sezon NFL

PS. Ciesze sie Batyskaf, ze Twoje typy dlugoterminowe sa podobne do moich

Do góry
#254633 - 09/09/2004 13:32 Re: NFL Week 1 - 09-13/09
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Taki offtopic, ale rozbawilo mnie to

Wszyscy pewnie znaja historie zeszlorocznego otwarcia sezonu NFL, gdzie Janet Jackson pokazala cycka 90 milionom widzow W tym roku wladze NFL i telewizja ABC postanowily relacje z koncertu przeprowadzic z 10 sekundowym opoznieniem, zeby moc zadzialac w razie jakby ktos chcial znowu cos pokazac Podobno po zeszlorocznym pokazie wplynelo ponad pol miliona skarg od telewidzow. Ale glupi ci Amerykanie

Zeby bylo choc troche na temat, aktualny raport na temat kontuzji:
kontuzje

Jezeli Tom Brady bedzie odczuwal nadal skutki kontuzji, to moze byc kiepsko dla Patriotow.

Do góry
#254634 - 09/09/2004 23:09 Re: NFL Week 1 - 09-13/09
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/01/2004
NE Patriots - IND Colts

Mam pytanie - pokusi sie Ktoś o (chocby w przybliżeniu) prognozę wyniku ?

30:33 ???
Pytam poważnie.

Pozdrawiam

amkwish - Sulphur City

Do góry
#254635 - 10/09/2004 00:05 Re: NFL Week 1 - 09-13/09
Batyskaf Offline
journeyman

no to wywołana przez Amkwisha "operacja jasnowidz"
Patriots-Colts
17:21 (OT) :rolleyes:

Do góry
#254636 - 10/09/2004 00:08 Re: NFL Week 1 - 09-13/09
Batyskaf Offline
journeyman

sorki, miało być 17:20 (OT)

Do góry
#254637 - 10/09/2004 01:07 Re: NFL Week 1 - 09-13/09
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/01/2004
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Batyskaf:
[qb]sorki, miało być 17:20 (OT)[/qb][/QUOTE]Hehe,to ważna poprawka,bo handi wchodzi.
Cóż,ja zagram na wygraną gości 1-6 punktami po kursie 4,50.

Acha,myślę,że w NCAAF
Missouri - Troy State 1 (-11,0)

Pozdrawiam

amkwish - Sulphur City

Do góry
#254638 - 10/09/2004 01:39 Re: NFL Week 1 - 09-13/09
Ghost Offline
Carpal Tunnel

[QUOTE]Oryginalnie wysłał amkwish:
[qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał Batyskaf:
[qb]sorki, miało być 17:20 (OT)[/qb][/QUOTE]Hehe,to ważna poprawka,bo handi wchodzi.
Cóż,ja zagram na wygraną gości 1-6 punktami po kursie 4,50.

Acha,myślę,że w NCAAF
Missouri - Troy State 1 (-11,0)

Pozdrawiam

amkwish - Sulphur City[/qb][/QUOTE]24-14
a tak na powaznie, to nie zdziwi mnie zaden wynik poza 20 punktowa przewaga ktorejs z druzyn

wlasnie zauwazylem, ze betandwin wystawil megaoferte na NFL

Do góry
#254639 - 10/09/2004 04:52 Re: NFL Week 1 - 09-13/09
snoopol Offline
addict

Meldunek: 26/09/2003
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Batyskaf:
[qb]Co do inauguracyjnego meczu sezonu:
Patriots-Colts (+3.0) 2 kurs 2.05
przypominam, że Patriots słabo rozpoczęli poprzedni sezon (porażka bodajże 31:0 z Bills) by potem przejść jak burza aż do Super Bowl, po drodze pokonując właśnie Colts - Indiapolis będzie chciało rewanżu, a przede wszystkim udowodnić, że w ty roku mierzą aż po finał, a żeby tam dojść trzeba być lepszym od Patriots - tak właściwie to nie wykluczam w tym meczu dogrywki.
Co do typów długoterminowych to proponuję (Expekt):

Green Bay Packers - Minnesota Vikings 1,90
Trudny typ. Sądze jednak, że tym razem Vikings wygrają w NFC North - w ostatnim sezonie, po świetnym początku, dali sobie sprzątnąć I miejsce w ostatnich tygodniach sezonu zasadniczego, przegrywając 7 z ostatnich 10 meczów. Tym razem sytuacja się nie powtórzy. Green Bay Packers to wciąż solidny zespół, jednak opiera ofensywe na niezwykle wszechstronnym Ahmanie Green (bardzo eksploatowany, kontuzja?). Także Brett Favre może mieć problemy - jego czasy chyba już minęły (słaby początek poprzedniego sezonu). Minnesota to świetny quaterback i receivers. Moim zdaniem Vikings rozpoczną sezon zasadniczy lepiej i nie oddadzą prowadzenia do jego końca.

Chicago Bears - Detroit Lions 1 (1,90)
Poprzedni sezon Bears zakończyli z bilansem 7-9, Lions z bilansem 5-11. Obie drużyny grają agresywnie, zdobywają i tarcą dużo punktów. Moim zdaniem bilans +2 meczów na korzyść Chicago powinien utrzymać się także w sezonie 2004/05.

Carolina Panthers - New Orleans Saints 2 (2.10)
Tutaj postanowiłem zaryzykować. Saints to drużyna, którą lubię, z dużym i wiecznie niewykorzystanym potencjałem. Wreszcie muszą się przełamać. Panthers zaskoczyli rok temu świtną grą w obronie, wytrzymałością nerwową i rozgrywaniem końcówek. Ale po roku tłustym, przyjdzie rok mniej tłusty.

Seattle Seahawks - St Louis Rams 1 (1.70)
Seahawks dojrzeli do przejęcia od Rams I pozycji w NFC West.

Oakland Raiders - San Diego Chargers 1 (1.40)
Raiders to waryjacka drużyna budowana na waryjackich papierach, ale mimo wszystko lepsza od Chargers.

Do kompletu dokładam:
Baltimore Ravens - Pittsburgh Steelers 1 (1.50)
Cincinnati Bengals - Cleveland Browns 1 (1.85)
Kansas City Chiefs - Denver Broncos 1 (1.70)[/qb][/QUOTE]Belichick jak sie mowi w Stanac zna numer Manninga. Manning grajac przeciwko druzyna prowadzonym przez coacha Patriots ma ubogi bilans 0-6. O transferach chyba wszyscy wiedza bez watpienia Corey Dillon pomoze New England jesli idzie o running game ale bardzo odczuwalny bedzie brak Ted'a Washingtona. Pozno na jakis dluzszy opis zreszta sam ten mecz zagralem za drobne dla lepszego ogladania. Wzialem New England -3 i under 44.

Co do Twoich typow dlugoterminowych to jesli chodzi o Minnesote podpisuje sie pod nim obiema rekoma.
Nie zgodze sie jesli chodzi o Chicago i Detroit. Ogladam Lions na codzien i mysle ze w tym rok uznacznie poprawia rekord a przede wszystkim wygraja na wyjezdzie, wreszcie bo nie udalo im sie to od 3 lat. W niedziele jest znakomita ku temu okazja zwlaszcza ze lider Bears Urlacher nie zagra w kilku pierwszych kolejkach. Detroit a zwlaszcza ich QB Harrington ucza sie dosyc szybko podstaw west coast offense. Joey ma w tym roku zdrowego Charles'a rogersa do tego Williams i Jones pozyskani w drafcie znaczaco wzmocnia ofensywe Lions. Zreszta jesli o draft idzie to w stanach wlasnie lions sa wymieniani jako Ci ktorzy dokonali najlepszych wyborow.

O New Orleans mozesz smialo zapomniec Carolina udowodni ze w tamtym rok uznalazla sie w Super Bowl nie przez przypadek.

SEattle over St Louis zgadzam sie z tym chociaz kurs na granicy oplacalnosci zwazywszy na latwy terminaz Rams.
Cinncinati i Kansas City wygladaja dobrze i sa warte zagrania ale pozostale pozycje sobie odpusc. Steelers nie sa az tak slabi wiec 1,5 na Ravens mnie nie przekonuje a Raiders over Charges po kursie 1,4 ??? Nie wiem po co zamrazac kase na 4 miesiace po tak nedznym kursie i to wcale nie az tak pewnym. Zagraj Vikings mocniej i jeszcze ewentualnie Chiefs.

Do góry
#254640 - 10/09/2004 05:27 Re: NFL Week 1 - 09-13/09
snoopol Offline
addict

[QUOTE]Oryginalnie wysłał ghostface:
[qb]Taki offtopic, ale rozbawilo mnie to

Wszyscy pewnie znaja historie zeszlorocznego otwarcia sezonu NFL, gdzie Janet Jackson pokazala cycka 90 milionom widzow W tym roku wladze NFL i telewizja ABC postanowily relacje z koncertu przeprowadzic z 10 sekundowym opoznieniem, zeby moc zadzialac w razie jakby ktos chcial znowu cos pokazac Podobno po zeszlorocznym pokazie wplynelo ponad pol miliona skarg od telewidzow. Ale glupi ci Amerykanie

Zeby bylo choc troche na temat, aktualny raport na temat kontuzji:
kontuzje

Jezeli Tom Brady bedzie odczuwal nadal skutki kontuzji, to moze byc kiepsko dla Patriotow.[/qb][/QUOTE]PoBelichick jak sie mowi w Stanac zna numer Manninga. Manning grajac przeciwko druzyna prowadzonym przez coacha Patriots ma ubogi bilans 0-6. O transferach chyba wszyscy wiedza bez watpienia Corey Dillon pomoze New England jesli idzie o running game ale bardzo odczuwalny bedzie brak Ted'a Washingtona. Pozno na jakis dluzszy opis zreszta sam ten mecz zagralem za drobne dla lepszego ogladania. Wzialem New England -3 i under 44.
ierwsze zdarzenie to mialo miejsce w przerwie meczu o Super Bowl a nie przed inauguracja zeszlego sezonu, a po drugie co w tym dziwnego ze podjeto takie decyzje??? Nie wiem czy wiesz ale Super Bowl to w stanach najwieksze wydarzenie sportowe, o najwiekszej ogladalnosci reklamy osiagaja ceny rzedu 2 miliony $ za 20 sekund i ogladaja ot cale rodziny, rowniez dzieci. Half Time przygotowala dla NFL MTV i jak widac byl to blad. Wladze NFL podzikowaly juz MTV za wspolprace. A teraz zadaj sobie pytanie jakby na cos takiego zareagowano w Polsce? Zalozmy ze wczoraj przed meczem z Anglia hymn spiewa Edyta Gorniak lub ktos inny i na koniec odslania piers. CZy w kraju gdzie kosciol ma tak wiele do powiedzenia przeszloby to bez echa???

Co do kontuzji zmienily sie nieco przepisy przed tym sezonem. Kluby maja obowiazek zglaszania kazdeg onajdrobniejszego urazu z dokladnym podaniem ktora czesc ciala jest kontuzjowana. Podyktowane to bylo.............naciskami z LAS VEGAS glownie wlasnie dzieki Patriots gdy ro ktemu przed Super Bowl ukrywali oni dokladne przyczyny Bruschi'ego. Zmiana zasad ma temu zapobiec.

Do góry
#254641 - 10/09/2004 08:24 Re: NFL Week 1 - 09-13/09
Ghost Offline
Carpal Tunnel

[QUOTE]Oryginalnie wysłał snoopol:
[qb]Po pierwsze zdarzenie to mialo miejsce w przerwie meczu o Super Bowl a nie przed inauguracja zeszlego sezonu, a po drugie co w tym dziwnego ze podjeto takie decyzje??? Nie wiem czy wiesz ale Super Bowl to w stanach najwieksze wydarzenie sportowe, o najwiekszej ogladalnosci reklamy osiagaja ceny rzedu 2 miliony $ za 20 sekund i ogladaja ot cale rodziny, rowniez dzieci. Half Time przygotowala dla NFL MTV i jak widac byl to blad. Wladze NFL podzikowaly juz MTV za wspolprace. A teraz zadaj sobie pytanie jakby na cos takiego zareagowano w Polsce? Zalozmy ze wczoraj przed meczem z Anglia hymn spiewa Edyta Gorniak lub ktos inny i na koniec odslania piers. CZy w kraju gdzie kosciol ma tak wiele do powiedzenia przeszloby to bez echa???[/qb][/QUOTE]Ups, faktycznie masz racje, moj blad. Cos mi sie popieprzylo. Dlaczego sie dziwie? Czy teraz Amerykanie beda kazda relacje z kazdego wielkiego koncertu przeprowadzac z poslizgiem ze strachu, ze ktos cos moze pokazac? Doskonale wiem, ze jest to wielkie wydarzenie i jak rozumiem te skargi byly od matek, ktorym zdeprawowano dziecko. Widocznie nie do konca sie zrozumielismy, ale nie bedziemy tu o tym dyskutowac.
My tutaj niestety nie mamy mozliwosci ogladania meczow, wiec jak bedziesz mogl pisac kto i jak zagral, jakies wazne newsy, typy, opinie itd. to byloby super

Do góry
#254642 - 10/09/2004 14:07 Re: NFL Week 1 - 09-13/09
mogarycz Offline
Carpal Tunnel

[QUOTE]Oryginalnie wysłał mogarycz:
[qb]New England Patriots (-3.5) - Indianapolis Colts
1 2.00 /Unibet/

Na początek sezonu postanowiłem przetestować aktualnych obrońców Superbowl. Oni się jeszcze wzmocnili pozyskując z Cincinati Bengals świetnego RB Correya Dillona. Nie sugerowałbym się zbytnio wynikami preseason, ponieważ są to mecze mające na celu przetestowanie młodych graczy, pewnych rozwiązań itp...wystarczy spojrzeć na skład NE Patriots podczas ostatniego meczu preseason przegranego z Jaguarami 31-0. Nie było żadnych większych gwiazd zespołu w składzie.
Prawdziwym sprawdzianem będzie czwartkowy mecz przed własną publicznością, co jest w NFL dużym atutem, dlatego moim zdaniem jeśli próbować to raczej na NE[/qb][/QUOTE]wynik: 27-24. No więc jednak wygrali, ale zbyt małą różnicą punktów ;/

Do góry
#254643 - 10/09/2004 14:51 Re: NFL Week 1 - 09-13/09
Batyskaf Offline
journeyman

no to był mecz jakiego się spodziewaliśmy; potwierdziło się że Colts nie potrafią przełamać się na stadionie Patriotów; Brady to niesamowity fighter i w dodatku ma klasę (27 lat i 3 tytuły mistrzowskie) - podobno zapytany, który z pierścieni mistrzowskich ma dla niego największe znaczenie, odpowiedział ten czwarty; no ale gdyby Vanderjagt kopnął w ostatniej akcji (pierwsze pudło, po 42 udanych) byłaby dogrywka ...

Do góry
#254644 - 10/09/2004 16:03 Re: NFL Week 1 - 09-13/09
mogarycz Offline
Carpal Tunnel

New Orleans Saints - Seattle Seahawks 2 1.76 /Unibet/

Obstawiam dobry początek Seattle, którzy są postrzegani jako jedni z faworytów do zwycięstwa w konferencji NFC. Duet Matt Hassellbeck (QB), Shaun Alexander (RB) to na pewno jedna z lepszych par na tych pozycjach w lidze, dlatego chyba warto spróbować.

Do góry
#254645 - 10/09/2004 16:46 Re: NFL Week 1 - 09-13/09
larsson Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/06/2003
Ej nie wiecie moze czy prof pokusi sie o wystawienie kursów na NFL ???

Do góry
#254646 - 10/09/2004 22:50 Re: NFL Week 1 - 09-13/09
snoopol Offline
addict

[My tutaj niestety nie mamy mozliwosci ogladania meczow, wiec jak bedziesz mogl pisac kto i jak zagral, jakies wazne newsy, typy, opinie itd. to byloby super [/QB][/QUOTE]

O ile czas mi pozwoli zawsze moge opisac mecz, ktory akurat ogladalem. Oczywiscie najblizej mi do Lions bo ich mecze ogladam wszystkie. Co do inauguracji to wszyscy wiemy jakim wynikiem zakonczyl sie mecz, pozwole wiec sobie podzielic sie z Wami moimi wlasnymi przemysleniami na temat meczu. Jak mozna sie bylo spodziewac coach Patriots Bill Belichick przygotowal cos specjalnego na ten mecz. Wszyscy i sporo mowili o pozyskaniu przez Patriots Runningbacka Corey'a Dillona. Tymczasem w poczatkowej fazie New England gralo bez runningbackow !!! Rozszerzyl iza to ofensywe uzywajac wiekszej ilosci receivers. I zdawalo ot egzamin glownie dziek iswietnej dyspozycji Brady'ego. Zaczal bodajze od 9 celnych podan na 11 prob. wprawdzie mial w tmy meczu interception po raz pierwszy od niepamietnych czasow jesli chodzi o gre w domu( po drodze ustanowil rekord 288 celnych podan w domu bez straty). To wlasnie swietna dyspozycja Brady'ego, ktory ma na swoim koncie dwa mistrzostwa a nie 3 jak ktorys z kolegow tu napisal plus koszmarne straty Colts zapewnily Patriots zwyciestwo. Brady i ofensywna linia Patriots, ktora dala mu znakomita ochrone przez co mial bardzo duzo czasu na podjecie trafnych decyzji spisala sie bardzo dobrze. Natomiast defensywa Patriots przynajmniej w tym meczu to juz nie to z czego aktualni mistrzowie NFL slyna. Jak mowia fachowcy od NFL obrone zawsze buduje sie od zatrzymywania running game. I tutaj bylo widac brak Ted'a Washington'a, bo to byla skala ciezka do pokonania. Wczoraj Edgerrin James mial niewatpliwie wielki dzien i wszyscy eksperci podkreslali ze wreszcie jest zdrowy i wczoraqj wygladal jak za swoich najlepszych dni. Jednak jego 142 rushing yards na niewiele sie zdaly w obliczu 2 fumbles, po ktorych Colts tracili pilke. Zwlaszcza to drugie bylo kuriozalne. Moze po krotce opisze koncowke. Zdaje sie na jakies 3 minuty do konca New England zatrzymalo Coltsow i zmusilo ich do punt. Gdy wydawalo sie ze jest juz po meczu zawodnik new england podczas punt dal znac ze bedzie fair catch niestety zle obliczyl lot pilki zaliczyl fumble po ktorym pilke przejeli Coltsi w okolicach 30 yarda na polowie NE. Manning wkrotce zdecydowal sie na podanie w end zone podanie bylo niecelne ale w powietrze poszybowaly flagi i orzeczono pass interference. A ze to bylo w end zone automatycznie pilka powedrowala na linie 1 yarda i Coltsi mieli 1st down. I co zrobil James??? Za miast zaliczyc touchdown i wygrac swoim mecz odnotowal kolejne fumble. Pilke przechwycili Patriots malo co nie bylo safety. Brady ich wyprowadzil z opresji. Ale Colts mieli swoja szanse. Niecale 2 minuty do konca byli bez czasu jednak po swietnym podaniu Manninga do Brandon'a Stokleey'a i zapowiadalo sie ze Colts pokusza sie conajmniej o dogrywke. Jednak w nastepnej akcji Manning was sacked ze strata 12 yardow i co znacznie oddalilo miejsce z ktorego FG ktora Mike Vanderjagt chybil, mimo ze w poprzednim sezonie mial 100% skutecznosc. Reasumujac Colts pomimo porazki wygladaja dobrze i w nastepnej kolejce beda faworyttami. Payton Manning nie mial wielkiego meczu podobnie jak i Marvin Harrison ale spodziewam sie po nich znacznie wiecej w przyszlym tygodniu a do tego RB James naprawde wyglada imponujaco za tydzien ni ebedzie mial juz 2 kosztownych strat. Co do NE Brady gral swietnie, Dillon pokazal swoj potencjal a znajac Belichcka przed nastepnym spotkaniem dokona korekt i defensywa Patriots powinna wypasc juz lepiej, zreszta i rok temu rozpoczeli oni niemrawo.

Do góry
#254647 - 10/09/2004 22:52 Re: NFL Week 1 - 09-13/09
snoopol Offline
addict

[QUOTE]Oryginalnie wysłał mogarycz:
[qb]New Orleans Saints - Seattle Seahawks 2 1.76 /Unibet/

Obstawiam dobry początek Seattle, którzy są postrzegani jako jedni z faworytów do zwycięstwa w konferencji NFC. Duet Matt Hassellbeck (QB), Shaun Alexander (RB) to na pewno jedna z lepszych par na tych pozycjach w lidze, dlatego chyba warto spróbować.[/qb][/QUOTE]Popieram ten typ ale czy przy lini -2,5 nie warto zagrac wlasnie to? Nawet zakaldajac zwyciestwo by FG wciaz zaklad Ci wchodzi.

Do góry
Strona 1 z 2 1 2 >

Moderator:  rafal08