Strona 2 z 2 < 1 2
Opcje tematu
#25505 - 15/12/2002 00:45 Re: WUZZ - progresja - JAHU
adamz Offline
member

Meldunek: 28/09/2002
Ludźie gracie może na Strasburg bo ja już trace nerwy

Do góry
Bonus: Unibet
#25506 - 15/12/2002 02:59 Re: WUZZ - progresja - JAHU
Piotrek Offline

Meldunek: 17/01/2001
Jahu, zajmowalem sie kiedys tymi sprawami wiec postaram sie cos podpowiedziec. Jesli dobrze rozumiem problem postawiony jest tak: po porazce 1 w gore, po trafieniu 6 w dol, w warunkach p=0.2, k=5.0

Niestety to nie przyniesie sukcesu, nie mozesz cofac sie o wiecej niz 5. Po prostu za wczesnie bedziesz schodzil i nie pokryjesz strat. Nie przyniesie to zysku, bo jezeli mialoby to byc zyskowne, to lepiej cofac sie w tych warunkach o 7 czy 10. Byloby jeszcze bezpieczniej, czyz nie?

Progresja stopniowa oparta na modelu Alemberta ma to do siebie ze mozna byc na plusie majac pk<1, a takze na minusie majac pk>1. Wuzz jako granice bezpieczenstwa podal pk>1.1, jednak to dalej nie chroni przed "bankrutem"

W warunkach p*k=1 bedzie sie rownie czesto na minusie co na plusie. W warunkach "uczciwej" gry. Zaklady sportowe nie sa wg mnie "uczciwe", a to dlatego ze kurs zalezny jest od historii. Bo czy w kasynie krupier zmienia kurs na czerwone, gdy te "wygraly" ostatnie kilka spinow? Nie. Czy w zakladach sportowych druzyny w rewelacyjnej formie maja nizsze kursy? Tego sie obiektywnie nigdy nie ustali, ale sadze ze tak. Tak wiec kurs na slabeusza po kilku dobrych wynikach, bedzie malal. I jak dlugo taki slabeusz pociagnie? Na pewno nie dlugo. Grajac przeciwko niemu mamy co trzeba, wzrastajacy kurs na faworyta, a takze ograniczony obszar progresji.

Wydaje mi sie, ze progres w zakladach to troche inna sprawa niz w "uczciwej" grze losowej, moze ktos jeszcze ma podobne odczucia?

Piotrek

Do góry
#25507 - 15/12/2002 03:35 Re: WUZZ - progresja - JAHU
jahu Offline
old hand

Meldunek: 21/02/2001
Piotrek piszesz:
"Niestety to nie przyniesie sukcesu, nie mozesz cofac sie o wiecej niz 5. Po prostu za wczesnie bedziesz schodzil i nie pokryjesz strat. Nie przyniesie to zysku, bo jezeli mialoby to byc zyskowne, to lepiej cofac sie w tych warunkach o 7 czy 10. Byloby jeszcze bezpieczniej, czyz nie?"

Właśnie nie !!!
Co masz na myśli mowiąc ze za wcześnie bedę schodził? ze za wcześnie skończę rozpoczętą progresję? - to żle?
Ja zakładam że każdy rozpoczety ciąg powroci do zera gdy trafiam co 5 raz a cofam się o 6 w tyl.
Nie za bardzo można cofać się o 7czy 8 w tył bo musisz wtedy znacznie gwałtowniej zwiększać stawki,
a zwiększając o ok. 15%[tak jak jest u mnie] wystarczy na pokrycie ostatnich 6 przegranych + niewielki zysk dla ciebie -więc iwo:
No chyba że coś istotnego pominąłem ale co???

Do góry
#25508 - 15/12/2002 03:57 Re: WUZZ - progresja - JAHU
PROFIT Offline
enthusiast

Meldunek: 13/05/2002
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Piotrek:
Grajac przeciwko niemu mamy co trzeba, wzrastajacy kurs na faworyta, a takze ograniczony obszar progresji. [/QUOTE]To zdanie mi się podoba. Tu widziałbym osobiście dyskusję, a nie głównie jak dobierać stawki w progresji.

jak się ma w zakładach założone p ciągu zdarzeń do iloczynu zakładanych na bieżąco p pojedynczych zdarzeń

bukmakerzy nie są zmuszani do wyliczania p serii, bo na bieżąco ustalają kursy, w ruletce wszystkie założenia są stałe, w zakładach nie.

Do góry
Strona 2 z 2 < 1 2