#255179 - 21/07/2003 04:06
Re: Baseball - MLB - KONKURS
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/10/2002
|
To ja napiszę w punktach jak bym to widział. 1. Robimy zrzutkę ( wysokość ustali się później)poprzez voucher w Expekcie, lub GB na konto jednego z użytkowników, który wypłaci te pieniądze na konto w mBanku, a stamtąd wpłaci bezpośrednio do bukmachera u jakiego będziemy grać, lub na Neteller i stamtąd do buka. 2. Zakładamy konto u bukmachera, który ma wysokie kursy na MLB i co ważne, żeby w danym czasie miał jakąś promocję od pierwszej wpłaty, lub ewentualnie od pierwszego zakładu. Myślę nad Sportingbet(100% bonus od pierwszego zakłądu) lub Bet365 (różnorodność zakałdów). Może między czasie znajdzie sie promocja u Hilla, to byłbym zdecydowanie za tym bukiem, ponieważ kursy ma (pomijając Pinnacle) najwyższe w sieci. Do konta miałoby dostęp 2-3 użytkowników, na wypadek wyjazdu lub innych okoliczności uniemożliwiających zagranie typu. 3. Gramy tylko i wyłącznie single, 1 typ dziennie typera, który będzie miał dodatni bilans. Typer taki może zaproponować granie meczu podając przekonywującą analizę. Zaczniemy grać po 10 kolejkach. 4. Stawki będą dobierane według głosów "za" i "przeciw", przy czym w większym stopniu będą brane pod uwagę komentarze typerów z dodatnim bilansem. Maksymalna stawka na jeden mecz nie większa niż 15% budżetu, jesli chodzi o mecz, który statystycznie wygląda na najpewniejszy. Mecze podwyższonego ryzyka po kursach wyższych niż 2.0 grane będą za max 7% budżetu. Za mecz podwyższonego ryzyka uważam również o/u i handicapy. 5. Cała suma konta, zostanie podzielona dla 3 najlepszych typerów 50%, 30%, 20%. Sprawa podziału jest otwarta, ponieważ jesli zaistnieje taka sytuacja, że typer , który ma najlepszy bilans będzie miał np +100, a drugi za nim +99 natomiast trzeci tylko +20...podział byłby niesprawiedliwy, dlatego trzeba to ustalić. 6. Ranking będzie prowadzony w taki sam sposób jaki teraz prowadzi Feher, czyli najważniejszy zysk/strata i stosunek trafionych do nietrafionych. Proszę o komentarze i napiszcie kto byłby chętny. Na 100% jestem ja i lukboj i jesteśmy za wplatą minimum 5$ na łebka. Pozdrawiam.
|
Do góry
|
|
|
|
#255182 - 22/07/2003 18:06
|
Carpal Tunnel
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Walentyna: [qb] Może lepiej podtrzymać pomysł ale na NHL!  [/qb][/QUOTE]Oczywiście, że zamierzamy zacząć od przyszłego sezonu. W tym roku możnaby zrobić na tych samych zasadach NBA ( Ci co wolą NHL niech zrobią sami ). Lukboj, Don i ja jesteśmy już chętni i możemy się tym w całości zająć. A MLB wchodzi w grę jak już wspomniałem w perzyszłym sezonie.
|
Do góry
|
|
|
|
#255184 - 15/09/2003 02:27
|
Carpal Tunnel
|
do góry...
zostało dużo czasu, ale nie lepiej wczesniej szczegóły ustalić?
|
Do góry
|
|
|
|
#255185 - 15/09/2003 02:33
|
enthusiast
Meldunek: 25/06/2003
|
co do konta to proponuje wam buka w USA, nowy użytkownik dostaje 10$ free bez żadnych wpłat jest jedno małe ale (karta VIZA) www.worldwager.com uwzględnia pitherów i inne pierdoły jednym słowem warty polecenia pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#255186 - 15/09/2003 03:57
|
veteran
Meldunek: 05/03/2002
|
witam, Chciałbym się wypowiedzieć co do konkursu/grania/wygranych. Proponuję 1/3 do 1/2 zgromadzonego budżetu przeznaczyć na grę progresją AKO >= 2.35. To powinno pozwolić na uzyskanie hmm ile ...myślę że przynajmniej 300% zysku z przeznaczonego budżetu w sezonie (np. 20 stopniowa progresja podwajająca z 6-cioma wtopami). Zdaje się, że jeżeli zostanie zdecydowana gra stawkami na ML poniżej ~1,8 to będzie to równia pochyła. Niezłą statystyką jest np. gra donica w porównaniu do większości typów na faworytów (nie wszystkich podkreslam, ale jeżeli demokracja zdecyduje o zagrywaniu to ...). Progress aż się prosi... ale co i jak grać zostanie ustalone. Miejmy nadzieję że reguły o coś oparte, zostaną ustalone przed. Co do buka, to zależy jaki styl gry zostanie przyjęty, ale zawsze najlepiej byłoby się dostać do Pinnacle. Szkoda że teraz niema tej "spółdzielni" na końcówce sezonu możnaby nieźle zarobić. teraz mlb jest bardziej przewidywalne niz wcześniej w sezonie  . Może jednak warto już...? Jest to oczywiście jedez z głosów w dyskusji. pozdrowienia
|
Do góry
|
|
|
|
#255187 - 15/09/2003 04:26
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/05/2001
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał sniper: [qb]Szkoda że teraz niema tej "spółdzielni" na końcówce sezonu możnaby nieźle zarobić. teraz mlb jest bardziej przewidywalne niz wcześniej w sezonie  . Może jednak warto już...? Jest to oczywiście jedez z głosów w dyskusji. pozdrowienia[/qb][/QUOTE]I tu sie mylisz, gra sie trudniej bo kursy sa wysrubowane 
|
Do góry
|
|
|
|
#255188 - 15/09/2003 21:09
|
Carpal Tunnel
|
Co do tego waszego pomyslu to moge sie zrzucic te 5$, ale takie cos zabiera bardzo duzo czasu i roznie moze byc z tym, przyjdzie zla seria i kasa moze zniknac. Ja proponowalem i nadal proponuje na 1wszym miejscu umiescic konkurs gdzie nagrody za 1,2,3 miejsce beda juz ufundowane lub zrzutka i nie bedzie mozliwosci straty tej kasy. Takie cos nie zajmuje duzo czasu bo wystarczy tylko ranking. Mysle ze taki konkurs bylby najwazniejszy i najlatwiejszy. A co do pomyslu Donica to jest troche bardziej skomplikowany, ale jak powiedzialem moze byc z tym roznie zaleznie typowania danych osob. Budzet moze sie zwiekszyc lub zmniejszyc, mozna takze zbankrutowac i wtedy nikt nic niema.  Najlepszym bukiem bylby bez watpienia Sportingbet 110$ bonusa i kursy porownywalne do Pinnacle. Skoro jest ktos kto by sie tego podjal to OK, bo bedzie to zajmowac naprawde duzo czasu i ci co sie ucza badz pracuja moga nie dac rady nonstop dyskutowac o typach dnia i wybierac ten najlepszy i moga zejsc na margines. W takim wypadku tez podzial musialby byc na wszystkie osoby, ktore bralyby w konkursie udzial i mialy dodatni bilans, w innym wypadku byloby nie fair sie skladac dobrze typowac i byc na plus, ale dopiero na 5tym miejscu i pierwsza trojka zgarnela by wszystko albo najlepszy. To by bylo bez sensu. Ten pomysl Donica kojarzy mi sie nie z konkursem, w ktorym walczy sie o zwyciestwo, o bycie najlepszym tylko z grupa inwestorow ktorzy robia skladke zeby miec wiekszy budzet bo sami nie dysponuja tak duza kwota, a pozniej graja razem wymieniajac swoje uwagi i dziela sie wygrana. Oczywiscie podzial musialby byc sprawiedliwy. Czyz nie jest tak? 
|
Do góry
|
|
|
|
#255189 - 15/09/2003 22:28
|
Carpal Tunnel
|
Rymoholik. Cały czas jest mowa o 2 konkursach gdzie w jednym nagroda jest z góry ustalona i wiadomo ile będzie za 1,2 i 3 miejsce. Do tego konkursu właśnie proponowałbym znaleźć sponsora.
Zrzutke natomiast do drugiego konkursu na podobnych zasadach lecz najwazniejszy jest wybór meczu do gry. Minimalna zrzutke proponuje po 5$ ale ciągle jest to sprawa do uzgodnienia. Ja własnie za tą zrzutke proponuje grać i próbować powiększyć pulę. Oczywiście można się zrzucić i zamrrozić kasę i tak jak w przypadku 1 konkursu będzie wiadomo jaka bedzie nagroda. rymogholik napisaleś: W takim wypadku tez podzial musialby byc na wszystkie osoby, ktore bralyby w konkursie udzial i mialy dodatni bilans, w innym wypadku byloby nie fair sie skladac dobrze typowac i byc na plus, ale dopiero na 5tym miejscu i pierwsza trojka zgarnela by wszystko albo najlepszy. To by bylo bez sensu. A czy sensem byłoby gdyby osoba na 12 miejscu z bilansem +1.0 dostała tyle samo co osoba na pierwszym miejscu z bilansem +1000 ?
Przebywam w sieci dość często więc nie ma problemu i mogę sie tym zająć.
Co do spółdzielni to gdybym chciał wejść w coś takiego to napewno nie byłyby to zrzutki po 5$
I powtarzam jeszcze raz, że wszystko jest do uzgodnienia, ale ja wolałbym miec już zarys wczesniej.
|
Do góry
|
|
|
|
#255190 - 15/09/2003 22:45
|
Carpal Tunnel
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał donic: [qb]A czy sensem byłoby gdyby osoba na 12 miejscu z bilansem +1.0 dostała tyle samo co osoba na pierwszym miejscu z bilansem +1000 ? [/qb][/QUOTE]Nie mowilem zeby kazdemu dac po rowno i nie osobom, ktore sa na minus, tylko tym ktorzy sa na plus. Oczywiscie ten ktory mialby 1000 dostal by wieksza czesc, ale ten co mial +1.0? To co z nim? Nie uwazasz ze jemu tez sie cos nalezy? Po calym ciezkim sezonie pracy i wkladzie wprawdzie tylko 5$ ale jakby nie patrzec swojej kasy to i jemu moim zdaniem cos sie nalezy? Uwazam ze wynagrodzenie powinno byc adekwatne do zyskow. Im wiekszy zysk tym wieksza czesc na tej osoby. Moznaby to bylo obliczac z jakiegos wzoru ile komu po alym sezonie trzeba dac. Twoj pomysl Donic nie jest zly, wrecz dobry  ale budzet musi byc duzy i trzeba na to duzo czasu. Logowac tez sie nie moze naraz wiele osob do buka, bo nas blokna i bedzie sie trzeba tlumaczyc. Pozdrawiam!  iwo:
|
Do góry
|
|
|
|
#255191 - 16/09/2003 00:32
|
journeyman
Meldunek: 02/08/2003
|
zapisuje sie zrzutka minimum 50 dolcow progresja w zasadzie za zgoda udzialowcow (progresja prowadzi do bankructwa typowanie z uzasadnieniem itd jak wygramy to impreza jak wtopimy to jeszcze wieksza impreza!!!! pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#255192 - 16/09/2003 05:04
|
Carpal Tunnel
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał ak: [qb]zapisuje sie zrzutka minimum 50 dolcow [/qb][/QUOTE]Przystałbym na taką wysokość zrzutki, ale musisz pamietać, że to ma byc konkurs również dla tych, którzy nie dysponują taką sumą i boja się ją w taki sposób zainwestować. Ta suma niestety nie przejdzie. Co innego gdyby załozyć "spółdzielnie" ale to znowu byłoby chyba za mało  Poza tym do "spółdzielni" pasowałby jakiś specjalny kącik...No ale my mówimy o konkursie. P.S. Chciałbym aby wstępnie w tym temacie osoby zainteresowane wyraziły swój pogląd i potwierdziły swój udział, bo czuje że moze z tego nic nie wyjść :rolleyes:
|
Do góry
|
|
|
|
#255194 - 16/09/2003 07:55
|
Carpal Tunnel
|
Kaban,ja również początkowo zakładałem z lukbojem , że minimum to 10-20 $ ale znając życie niewielu sie zgodzi na taką cenę, a szkoda. Tu nasuwa sie pytanie...Czy lepiej iść na ilość osób w konkursie czy na jakość. Wiadomo, że czym więcej wykładam tym bardziej się staram, ale najpierw chciałbym wiedzieć ile osób w ogóle zamierza w to wejść.
Konto możemy załozyć na kogokolwiek ze stałych bywalców, a dostęp do niego będzie miało 2-3 osoby na wszelki wypadek gdyby ktoś nie mogł zagrać typu. Ja raczej będę miał sporo czasu i jesli chcecie i wyrazicie zgodę, to mogę się tym zająć.
Myślę, że konkurs ze zrzutką to jest to, bo wyklucza w wielkim stopniu osoby zarejestrowane pod kilkoma nickami.
Bukmacher raczej Sportingbet, bo chyba nigdzie nie będzie lepszego bonusa. Oferte ma niezłą, kursy też.
Nawiązując raz jeszcze do tego co napisal rymoholik odnośnie podziału nagrody to uważam, ze owszem, ten kto jest na plusie temu tez się nalezy jesli jest na 5 czy 10 miejscu, ale powtarzam, że to nie jest spółdzielnia tylko konkurs, gdzie jasno okreslilibysmy zasady i nikt na końcu sezonu nie czułby się pokrzywdzony gdyby za 5 miejsce nie otrzymał nagrody. Jesli znajdziesz czas kaban, to przedstaw tu co wymyśliłeś odnośnie podziału nagrody. Wyciągniemy za i przeciw.
|
Do góry
|
|
|
|
#255197 - 16/09/2003 21:28
|
Carpal Tunnel
|
Rymoholik , proponujesz 2.5-5%. Ja uważam, że to trochę mało i od siebie proponuję 7% minimum - 15% max w zalezności od okoliczności i szans wygrania którejś z drużyn, bo sam przynzasz, że czasami są zdecydowani faworyci - tzw okazje i na nie właśnie proponuje 15%. Takie jest moje zdanie. Co o tym sądzi reszta ?
|
Do góry
|
|
|
|
|
|