Strona 2 z 9 < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >
Opcje tematu
#255198 - 17/09/2003 01:54 Re: Baseball - MLB - KONKURS
ak Offline
journeyman

Meldunek: 02/08/2003
wiec tak super zdanie im wiecej stawiam tym bardziej sie staram
konkurs nie musi byc elitarnym klubem ale jesli chcemy miec satysfakcje kapital bazowy musi jakis tam byc!!!
zrobmy probe kwalifikacji :ilu bedzie chetnych z wkladem 10 dolcow , 20 dolcow , 50 dolcow
i 10000dolcow!!!!
ja zapisuje sie na 50
zasady stawiania , pewniaki idt sa do uzgodnienia!!
podam przyklad ktory wymyslilismy z Markiem (kolega z pracy)
gdybym prze caly sezon gral na zdarzenie w MLB (DETROIT LOST) i w przypadku gdy WIN podwajal stawke by zmniejszyc strate to bysmy byli jakies
35 stawek bazowych do przodu
przyjmujac stawka 10% kapitalu to zysk 350%
czyli np fajne wakacje
natomiast gdyby podobna zasade zastosowac w zdarzeniu SF WIN -bylibysmy bankrutami!!!!
na typowaniu z sensem raczej mozna wygrac , a napewno zremisowac!!
pozdrawiam

Do góry
Bonus: Unibet
#255199 - 17/09/2003 02:30 Re: Baseball - MLB - KONKURS
rymoholik Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/05/2001
Nie Donic 15% to jestesmy bankrutami, mozna ewentualnie 7% max ale nie 15%, stawka bazowa 2-5% do 5%, a w szczegolnych wypadkach niech bedzie to 7% ale nie 15%. Jesli przyjdzie kilka wtop za taka stawke to potem trzeba sie bedzie pilnowac, a ja nie lubie tego robic bo to zle wplywa na myslenie i dobor typow

Do góry
#255200 - 17/09/2003 03:03 Re: Baseball - MLB - KONKURS
domin Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 16/08/2002
[QUOTE]Oryginalnie wysłał rymoholik:
[qb] Jesli przyjdzie kilka wtop za taka stawke to potem trzeba sie bedzie pilnowac, a ja nie lubie tego robic bo to zle wplywa na myslenie i dobor typow [/qb][/QUOTE]Hehe to u mnie jest właśnie na odwrót, a jezeli chodzi o stawki to faktycznie max 10%

Do góry
#255201 - 17/09/2003 03:07 Re: Baseball - MLB - KONKURS
donic Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/10/2002
ak masz racje, że niektóre zespoły warto grac cały czas, tak samo jak przeciwko niektórym( w tym faworytów). Warto czasem zastosować jaką progresję...i o tym własnie trzeba tu dyskutować ale jak widzisz niewielu jest zainteresowanych, a podejrzewam, ze odstrasza ich właśnie zrzutka, więc o 50$ radze zapomnieć.

Rymoholik , ja podtrzymuję swoje zdanie(ewentualnie minimum to 5%), bo uważam, że 15% na szczególne okazje jakie zdarzają się raz na dwa tygodnie można zaryzykować. 2.5% to moim zdaniem za mało i zakąłdając grę cały czas za takie stawki ewentualny zysk byłby raczej niewielki. Za 2.5% byłbym jeslibyśmy dysponowali np. 1000$ . Wszystko więc zależeć będzie od budżetu. Końcowa stawka zależeć będzie od wypowiedzi zainteresowanych.

Do góry
#255202 - 17/09/2003 03:17 Re: Baseball - MLB - KONKURS
rymoholik Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/05/2001
Lepiej wygrac mniej niz stracic wszystko co sie zarobilo grajac za mniejsze stawki, mysle ze nie zawsze te 15% beda wchodzic dlatego nie moze byc takich roznic. Konkurs chyba nie ma polegac na wygraniu jak najwiekszej ilosci kasy, bo to kazdy robi sam grajac sobie swoje typy i inwestujac swoja kase tu chcemy wylonic najlepszych typerow i ich wynagrodzic. Wiec nagroda to tylko dodatek a nie glowny cel.

Do góry
#255203 - 17/09/2003 03:48 Re: Baseball - MLB - KONKURS
domin Offline
Pooh-Bah

Proponuję ustalić stawkę 10-15$ i założyć temat do zapisów. Myślę, iż jeżeli nie zbierzemy minimum 15 osób to mija się z celem tworzenie konkursu.
Z tego co widzę o jest nas jak na razie 4 może 5 => chyba trochę za mało??

Do góry
#255204 - 17/09/2003 03:50 Re: Baseball - MLB - KONKURS
domin Offline
Pooh-Bah

[QUOTE]Oryginalnie wysłał Walentyna:
[qb]Dokładnie! Ja też jestem "za", ale chyba nie teraz. Rozgrywki już za połową. Może lepiej podtrzymać pomysł ale na NHL! [/qb][/QUOTE]Ja osobiście w NHL się nieładuję bo się kompletnie na tym nieznam

Do góry
#255205 - 17/09/2003 03:58 Re: Baseball - MLB - KONKURS
sniper Offline
veteran

Meldunek: 05/03/2002
[QUOTE]Oryginalnie wysłał ak:
[qb]...gdybym prze caly sezon gral na zdarzenie w MLB (DETROIT LOST) i w przypadku gdy WIN podwajal stawke by zmniejszyc strate to bysmy byli jakies
35 stawek bazowych do przodu
przyjmujac stawka 10% kapitalu to zysk 350%
...
natomiast gdyby podobna zasade zastosowac w zdarzeniu SF WIN -bylibysmy bankrutami!!!!
na typowaniu z sensem raczej mozna wygrac , a napewno zremisowac!!
pozdrawiam[/qb][/QUOTE]tutaj zależy od doboru drużyny do takiej gry
ja praktycznie mogę zapewnić na 90% zysk na takim poziomie nie uzależniając się od drużyn. kapitał na koniec sezonu wyższy 3,5 raza graniem progresywnym na aco = ~2,70 (czyli np. "pewniak" * total). założenie: trafianie nie rzadziej niż co 7 razy, przy ok 180 typach w sezonie i średnim trafianiu co ~3 raz.
Stad pytanie: czy zostanie przewidziane część kapitału na granie progresywne. Oczywiście można spłaszczyć progresje i uzyskać mniejszy ale pewniejszy zysk. Można też grać kilka progresji na inne aco.
Jest jeszcze pol roku i niewiadomo co będzie na pytanie z sondy jaka składka; może być 50 może być mniej może być więcej.
Najważniejsze żeby przed tym ustalić reguły i ich raczej nie zmieniać, oczywiście o ile się sprawdzą.
Niestety jestem zwolennikiem mało ryzykownej progresji a sceptycznie podchodzę do gry "normalnej". MLB nie rozni sie zbytnio od innych dyscyplin jezeli chodzi o bukmacherke. Granie "zwykle" przyniesie max jak mysle do 50% zysku a moze tez skonczyc sie dreptaniem w miejscu albo stratą. Można podzielic kapital na rozne gry, np. progress i granie na/przeciwko druzynie (to tez progres przy zdwajaniu stawek)
oczywiscie rację ma rymoholik ze to jest po to by wylonic najlepszego typera-ów ale gdyby podzielic kapital to moznaby poczynic rowniez obserwacje co do sposobu gry. oczywiscie wymagaloby to skomplikowania regulaminu co do wylonienia najlepszych
pozdrowienia, moze jednak znajda sie chetni do progresji

Do góry
#255206 - 18/09/2003 00:52 Re: Baseball - MLB - KONKURS
ak Offline
journeyman

sluchajcie , wszyscy gramy za wlasna kase i z roznym skutkiem!!!!
mysle ze stworzenie klubu powinno prowadzic do tego , aby wszystkim nam bylo latwiej lepiej i przyjemniej , moim celem ktory sobie wymyslilem jest stworzenie takiej grupy (takie grupy juz istnieja , ale sa bardzo hermetyczne) w ktorej wszyscy beda pracowali i czerpali korzysci -jesli ktos chce :
1 wygrywac z bukami
2 miec z tego pomocnicze zrodlo dochodu
3 zaangazowac swoj czas i potencjal intelektualny
i nie moze zainwestowac 200zlotych (ryzykujac ze straci)to niech wystawi na Allegro swojego kompa i kupi walkmana z MP3
zasady: uwazam ze maksymalny zaklad jest za 10 % kapitalu , a optymalny za 5 % kapitalu
progresja prowadzi do bakructwa wczesniej lub pozniej , chyba ze ako 5 i maly postęp
wiekszosc wniosków wyciagnąłem dzieki Fredowi (patrz szwedzki trotting) i wlasnym bledom
pozdrawiam

Do góry
#255207 - 18/09/2003 04:13 Re: Baseball - MLB - KONKURS
sniper Offline
veteran

Meldunek: 05/03/2002
[QUOTE]...progresja prowadzi do bakructwa...[/QB][/QUOTE]...a Balcerowicz musi odejść

Jak chcesz możemy ustalić aco, ustalić odpowiednią
ilość procesów po których mam zbankrutować, ile procent zysku ma zostać osiągnięte, np. 300%. No i jakiś zakład czy będzie bankructwo czy nie bedzie. Oczywiście w skończonym przedziale czasowym Kursy z dyscyplin różnych, aco ~ 2,3 do 3,0
tylko raczej nie już ale rozpoczęcie w kalendarzowej jesieni lub zimy tak by zakończyć przed startem mlb .
może to niema wiele wspólnego z konkursem mlb ale...
pozdrowienia

Do góry
#255208 - 18/09/2003 05:35 Re: Baseball - MLB - KONKURS
donic Offline
Carpal Tunnel

Panowie, z tego co tu czytam to widzę perspektywy współpracy, lecz my planujemy konkurs, a nie spółdzielnię ale...nic straconego jeśli są chętni na taką grupę.

Budżet można podzielić na pół i tu mam kilka propozycji...

Przykładowo wpłacamy do sportingbet 100$ i gramy pierwszy zakład za 100$(kurs nawet 1.01) i bez względu na to czy trafimy czy nie, do konta dopisza nam 100$. W przypadku trafienia mamy ponad 200$, w przypadku pudła jesteśmy na swoim.
Jesli trafimy to połowę możemy "zamrozić" i będzie ona gwarantowana do podzialu na koniec sezonu/konkursu. Jesli trafimy i nie będziemy "zamrażać", możemy połowę przeznaczyc na rózne warianty gry, a połowę na tradycyjną grę - single. Jesli nie trafimy bonusowego typu, to na szaleństwa i kombinacje chyba nie będzie sensu. Wszystko zalezy więc od nas, od budżetu.

W tym konkursie pasowałoby minimum 20 osób, jesli będzie mniej, to właśnie wtedy możemy zacząć rozmowy na temat spółdzielni. Ja, choć jestem zwolennikiem gry samemu, to moge na nią przystać i wyłozyć ile będzie trzeba.

Przystaję na propozycje ak odnośnie stawek, czyli 5%-10%.

Sniper, co do progresji, to wiem, ze zdaje ona egzamin w prfzypadku MLB, ale w jaki sposób chcesz ją zastosować w tym konkursie ?

Wciąż cekam na wasze zdanie odnośnie wysokości zrzutki, sposobu gry itd. Zróbmy mały krok i nie czekajmy na ostatnia chwilę.

Do góry
#255209 - 18/09/2003 16:16 Re: Baseball - MLB - KONKURS
lukboj Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/05/2002
Ja bym proponował założyc już teraz temat z zapisami - wiem, że jest wiele czasu ale nic nie zaszkodzi zacząć, każdy by deklarował swoje uczestnictwo oraz kwote jaką jest wstanie przeznaczyć co dało by nam przegląd kto co i za ile

Do góry
#255210 - 19/09/2003 01:24 Re: Baseball - MLB - KONKURS
ak Offline
journeyman

witam !!
spoldzielnia czy konkurs -chcemy miec radoche , czyli ograc troche buków!!!!
mocno sie nie da -u buków kursy szacują sztaby specjalistów , trudno być od nich lepszymi , ale jest szansa być cwanszymi
deklaruje wklad 50 dolcow i proponuje sporty amerykanskie MLB NBA NFL NHL
MLB sie konczy , a reszta wlasnie sie zaczyna!!!!
jesli DONIC bedzie organizatorem to zglaszam sie do niego
pozdrawiam

Do góry
#255211 - 19/09/2003 01:26 Re: Baseball - MLB - KONKURS
ak Offline
journeyman

jeszcze cos najwazniejsze wspolpraca ktora umozliwi ogranie buków czyli praca glowa i finansami
pzdrm 3-majcie sie

Do góry
#255212 - 19/09/2003 17:59 Re: Baseball - MLB - KONKURS
donic Offline
Carpal Tunnel

Z tego co widzę, to w temacie wypowiedziało się 7 osób z czego 5 jest chyba chętnych. Może zainteresowanych jest więcej, ale jak widać czekają chyba na ostatnią chwilę.
Jesli chodzi o wkład, to ja w pełni dostosuje się do was i mogę dać 50$ czy też skromne 5$. Przyznaję jednak , ze wolałbym aby się nie rozdrabniać, co może zapewnić większą mobilizację przy typowaniu.
Myslałem o założeniu sondy, ale co to da skoro tam każdy będzie mógł głosować.

P.S. Lukboj a co a NBA?

Do góry
#255213 - 20/09/2003 20:17 Re: Baseball - MLB - KONKURS
lukboj Offline
Carpal Tunnel

No właśnei pora by ruszyć coś z NBA ale czy to ma być także na podobnych zasadach jak planowane tutaj MLB na przyszły rok ? JA nie mam nic przeciwko temu - czy ktoś z chętnych na MLB pisał by się także na coś takiego od listopada kiedy ruszy NBA ?

Do góry
#255214 - 20/09/2003 20:55 Re: Baseball - MLB - KONKURS
donic Offline
Carpal Tunnel

Ja jestem chętny. Co do zasad to nie wiem jak Ty to widzisz ,lukboj. Ciekawe czy będą chętni.

Do góry
#255215 - 20/09/2003 21:26 Re: Baseball - MLB - KONKURS
lukboj Offline
Carpal Tunnel

To że TY donic jesteś chętny to wiem od dawna ale nie wiem jak z innymmi i przedewszystkim na jakich zasadach gramy - czy na takich jak tutaj planujemy czy nie - jeśli nie to niech każdy przedstawi swoją koncepcja ale jedyne co nie ulega wątpliwości to jest to że grają tylko Ci co wpłacili !

Do góry
#255216 - 20/09/2003 23:16 Re: Baseball - MLB - KONKURS
ak Offline
journeyman

oczywiscie NBA tez ogolnie sporty amerykanskie
obecnie NHL i od listopada NBA
ustalmy organizatora zarzadce admina
sposob wplaty i begin to bet!!!!
pozdrawiam ak

Do góry
#255217 - 21/09/2003 14:13 Re: Baseball - MLB - KONKURS
lukboj Offline
Carpal Tunnel

Myśle, że jednym z najprostszych sposobów wpłaty będą m.in. vouchery, jeśli chodzi o admina to JA mocno nalegam żeby to był donic, który sam powiedział, że ma na tyle wolnego czasu, żeby zająć się tym naprawde fachowo czego napewno nie można powiedz o mnie... oczywiście liczy sie zdanie każdego w tym temacie !

Do góry
Strona 2 z 9 < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >

Moderator:  rafal08