#255200 - 17/09/2003 03:03
Re: Baseball - MLB - KONKURS
|
Pooh-Bah
Meldunek: 16/08/2002
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał rymoholik: [qb] Jesli przyjdzie kilka wtop za taka stawke to potem trzeba sie bedzie pilnowac, a ja nie lubie tego robic bo to zle wplywa na myslenie i dobor typow  [/qb][/QUOTE]Hehe to u mnie jest właśnie na odwrót, a jezeli chodzi o stawki to faktycznie max 10%
|
Do góry
|
|
|
|
#255201 - 17/09/2003 03:07
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/10/2002
|
ak masz racje, że niektóre zespoły warto grac cały czas, tak samo jak przeciwko niektórym( w tym faworytów). Warto czasem zastosować jaką progresję...i o tym własnie trzeba tu dyskutować ale jak widzisz niewielu jest zainteresowanych, a podejrzewam, ze odstrasza ich właśnie zrzutka, więc o 50$ radze zapomnieć.
Rymoholik , ja podtrzymuję swoje zdanie(ewentualnie minimum to 5%), bo uważam, że 15% na szczególne okazje jakie zdarzają się raz na dwa tygodnie można zaryzykować. 2.5% to moim zdaniem za mało i zakąłdając grę cały czas za takie stawki ewentualny zysk byłby raczej niewielki. Za 2.5% byłbym jeslibyśmy dysponowali np. 1000$ . Wszystko więc zależeć będzie od budżetu. Końcowa stawka zależeć będzie od wypowiedzi zainteresowanych.
|
Do góry
|
|
|
|
#255205 - 17/09/2003 03:58
|
veteran
Meldunek: 05/03/2002
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał ak: [qb]...gdybym prze caly sezon gral na zdarzenie w MLB (DETROIT LOST) i w przypadku gdy WIN podwajal stawke by zmniejszyc strate to bysmy byli jakies 35 stawek bazowych do przodu przyjmujac stawka 10% kapitalu to zysk 350% ... natomiast gdyby podobna zasade zastosowac w zdarzeniu SF WIN -bylibysmy bankrutami!!!! na typowaniu z sensem raczej mozna wygrac , a napewno zremisowac!! pozdrawiam[/qb][/QUOTE]tutaj zależy od doboru drużyny do takiej gry ja praktycznie mogę zapewnić na 90% zysk na takim poziomie nie uzależniając się od drużyn. kapitał na koniec sezonu wyższy 3,5 raza graniem progresywnym na aco = ~2,70 (czyli np. "pewniak" * total). założenie: trafianie nie rzadziej niż co 7 razy, przy ok 180 typach w sezonie i średnim trafianiu co ~3 raz. Stad pytanie: czy zostanie przewidziane część kapitału na granie progresywne. Oczywiście można spłaszczyć progresje i uzyskać mniejszy ale pewniejszy zysk. Można też grać kilka progresji na inne aco. Jest jeszcze pol roku i niewiadomo co będzie na pytanie z sondy jaka składka; może być 50 może być mniej może być więcej. Najważniejsze żeby przed tym ustalić reguły i ich raczej nie zmieniać, oczywiście o ile się sprawdzą. Niestety jestem zwolennikiem mało ryzykownej progresji a sceptycznie podchodzę do gry "normalnej". MLB nie rozni sie zbytnio od innych dyscyplin jezeli chodzi o bukmacherke. Granie "zwykle" przyniesie max jak mysle do 50% zysku a moze tez skonczyc sie dreptaniem w miejscu albo stratą. Można podzielic kapital na rozne gry, np. progress i granie na/przeciwko druzynie (to tez progres przy zdwajaniu stawek) oczywiscie rację ma rymoholik ze to jest po to by wylonic najlepszego typera-ów ale gdyby podzielic kapital to moznaby poczynic rowniez obserwacje co do sposobu gry. oczywiscie wymagaloby to skomplikowania regulaminu co do wylonienia najlepszych pozdrowienia, moze jednak znajda sie chetni do progresji 
|
Do góry
|
|
|
|
#255206 - 18/09/2003 00:52
|
journeyman
Meldunek: 02/08/2003
|
sluchajcie , wszyscy gramy za wlasna kase i z roznym skutkiem!!!! mysle ze stworzenie klubu powinno prowadzic do tego , aby wszystkim nam bylo latwiej lepiej i przyjemniej , moim celem ktory sobie wymyslilem jest stworzenie takiej grupy (takie grupy juz istnieja , ale sa bardzo hermetyczne) w ktorej wszyscy beda pracowali i czerpali korzysci -jesli ktos chce : 1 wygrywac z bukami 2 miec z tego pomocnicze zrodlo dochodu 3 zaangazowac swoj czas i potencjal intelektualny i nie moze zainwestowac 200zlotych (ryzykujac ze straci)to niech wystawi na Allegro swojego kompa i kupi walkmana z MP3 zasady: uwazam ze maksymalny zaklad jest za 10 % kapitalu , a optymalny za 5 % kapitalu progresja prowadzi do bakructwa wczesniej lub pozniej , chyba ze ako 5 i maly postęp wiekszosc wniosków wyciagnąłem dzieki Fredowi (patrz szwedzki trotting) i wlasnym bledom pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#255207 - 18/09/2003 04:13
|
veteran
Meldunek: 05/03/2002
|
[QUOTE]...progresja prowadzi do bakructwa...[/QB][/QUOTE] ...a Balcerowicz musi odejśćJak chcesz możemy ustalić aco, ustalić odpowiednią ilość procesów po których mam zbankrutować, ile procent zysku ma zostać osiągnięte, np. 300%. No i jakiś zakład czy będzie bankructwo czy nie bedzie. Oczywiście w skończonym przedziale czasowym  Kursy z dyscyplin różnych, aco ~ 2,3 do 3,0 tylko raczej nie już ale rozpoczęcie w kalendarzowej jesieni lub zimy tak by zakończyć przed startem mlb  . może to niema wiele wspólnego z konkursem mlb ale... pozdrowienia
|
Do góry
|
|
|
|
#255208 - 18/09/2003 05:35
|
Carpal Tunnel
|
Panowie, z tego co tu czytam to widzę perspektywy współpracy, lecz my planujemy konkurs, a nie spółdzielnię ale...nic straconego jeśli są chętni na taką grupę.
Budżet można podzielić na pół i tu mam kilka propozycji...
Przykładowo wpłacamy do sportingbet 100$ i gramy pierwszy zakład za 100$(kurs nawet 1.01) i bez względu na to czy trafimy czy nie, do konta dopisza nam 100$. W przypadku trafienia mamy ponad 200$, w przypadku pudła jesteśmy na swoim. Jesli trafimy to połowę możemy "zamrozić" i będzie ona gwarantowana do podzialu na koniec sezonu/konkursu. Jesli trafimy i nie będziemy "zamrażać", możemy połowę przeznaczyc na rózne warianty gry, a połowę na tradycyjną grę - single. Jesli nie trafimy bonusowego typu, to na szaleństwa i kombinacje chyba nie będzie sensu. Wszystko zalezy więc od nas, od budżetu.
W tym konkursie pasowałoby minimum 20 osób, jesli będzie mniej, to właśnie wtedy możemy zacząć rozmowy na temat spółdzielni. Ja, choć jestem zwolennikiem gry samemu, to moge na nią przystać i wyłozyć ile będzie trzeba.
Przystaję na propozycje ak odnośnie stawek, czyli 5%-10%.
Sniper, co do progresji, to wiem, ze zdaje ona egzamin w prfzypadku MLB, ale w jaki sposób chcesz ją zastosować w tym konkursie ?
Wciąż cekam na wasze zdanie odnośnie wysokości zrzutki, sposobu gry itd. Zróbmy mały krok i nie czekajmy na ostatnia chwilę.
|
Do góry
|
|
|
|
#255210 - 19/09/2003 01:24
|
journeyman
|
witam !! spoldzielnia czy konkurs -chcemy miec radoche , czyli ograc troche buków!!!! mocno sie nie da -u buków kursy szacują sztaby specjalistów , trudno być od nich lepszymi , ale jest szansa być cwanszymi deklaruje wklad 50 dolcow i proponuje sporty amerykanskie MLB NBA NFL NHL MLB sie konczy , a reszta wlasnie sie zaczyna!!!! jesli DONIC bedzie organizatorem to zglaszam sie do niego pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#255211 - 19/09/2003 01:26
|
journeyman
|
jeszcze cos najwazniejsze wspolpraca ktora umozliwi ogranie buków czyli praca glowa i finansami pzdrm 3-majcie sie
|
Do góry
|
|
|
|
#255212 - 19/09/2003 17:59
|
Carpal Tunnel
|
Z tego co widzę, to w temacie wypowiedziało się 7 osób z czego 5 jest chyba chętnych. Może zainteresowanych jest więcej, ale jak widać czekają chyba na ostatnią chwilę. Jesli chodzi o wkład, to ja w pełni dostosuje się do was i mogę dać 50$ czy też skromne 5$. Przyznaję jednak , ze wolałbym aby się nie rozdrabniać, co może zapewnić większą mobilizację przy typowaniu. Myslałem o założeniu sondy, ale co to da skoro tam każdy będzie mógł głosować.
P.S. Lukboj a co a NBA?
|
Do góry
|
|
|
|
#255214 - 20/09/2003 20:55
|
Carpal Tunnel
|
Ja jestem chętny. Co do zasad to nie wiem jak Ty to widzisz ,lukboj. Ciekawe czy będą chętni.
|
Do góry
|
|
|
|
#255216 - 20/09/2003 23:16
|
journeyman
|
oczywiscie NBA tez ogolnie sporty amerykanskie obecnie NHL i od listopada NBA ustalmy organizatora zarzadce admina sposob wplaty i begin to bet!!!! pozdrawiam ak
|
Do góry
|
|
|
|
|
|