Strona 6 z 9 < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >
Opcje tematu
#255278 - 25/02/2004 17:50 Re: Baseball - MLB - KONKURS
rymoholik Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/05/2001
No dobra pozwolilem sobie zrobic taki wstepny regulamin:

Udzial w konkursie - 10$ (przelew inteligo, neteller, payfriend w GB)
Przelew na konto jakiejs zaufanej osoby, ktora po sezonie wyplaci nalezne wygrane.

1) Typujemy wszystkie zakłady dotyczące MLB jako single(wynik spotkania, handicap, under/over itd.)
2) Każdy typ grany jest za stawkę 100 jednostek. Na tej podstawie obliczane są punkty rankingowe. Do obliczania punktów sumowany jest tylko czysty zysk, bądź strata z kuponu.
3) Każdy typer podaje minimum 15 typów miesiecznie. Kursy bierzemy z Pinnacle w razie gdyby nie dzialal to ze Sportingbet. Ewidentne zawyzanie kursow bedzie traktowane jako nietrafiony typ, a w razie ponownej takiej proby oszustwa wykluczenie z konkursu. Za edycje posta przewiduje sie zaliczenie typu jako nietrafiony (-100).
4) Osoby, ktore nie podadza okreslonej ilosci typow w poprzednim miesiacu zobowiazane sa odrobic je w kolejnym. Jesli tego nie zrobia zostaja wykluczone z konkursu.
5) Konkurs trwa od poczatku sezonu do konca rundy zasadniczej ligi MLB.
6) Chetni do udzialu w konkursie moga sie zglaszac jeszcze w miesiac po rozpoczeciu sezonu, jednak musza oni odrobic ilosc typow z miesiaca, w ktorym nie brali udzialu. Czyli musza podac minimum 30 typow w swoim pierwszym miesiacu uczestnictwa w konkursie. Jesli tego nie zrobia to zostaja wykluczeni z dalszej gry.
7) Nagrodą jest suma uzbierana ze zrzutki. Nagrody otrzymuja najlepsi trzej typerzy w rankingu, odpowiednio:

1 miejsce - 55%
2 miejsce - 27.5%
3 miejsce - reszta uzbieranej sumy

To tylko taki zarys na razie, piszcie co byscie zmienili lub dodali jeszcze. Tylko zasugerowalem ilosc typow i czas w jakim maja byc podawane. Ale mysle ze okres miesiaca bedzie najbardziej odpowiedni ze wzgledu na wakacyjne wyjazdy.
W regulaminie nie uwzglednilem pomyslu Donica bo dalej nie wiadomo czy to wypali.

Do góry
Bonus: Unibet
#255279 - 25/02/2004 19:00 Re: Baseball - MLB - KONKURS
donic Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/10/2002
[QUOTE]Oryginalnie wysłał rymoholik:
[qb]No ja juz nie wiem co z tymi promocjami, cos za duzo ich tam jest i czuje ze sie przejedziemy na tym.[/qb][/QUOTE]Nie ma takiej możliwości zeby się przejechać. No jest jedna, zamiast 50$ na czysto z BJ dostaniesz 20$ jeśli przegrasz całe 30$ I to jest jedyne ryzyko co do promocji. Niestety nie wiem jak to można załatwić ze Sportingbet, bo chyba większosć zainteresowanych ma tam już konta. Tak więc chyba nic nz tego. No chyba, że skorzystamy z innego bukmachera, moze się pojawi coś ciekawego w najbliższym czasie. Jesli nie miałbym tam konta to zagralibyśmy na mnie. Promocja 50% cashback juz jest warta uwagi...Takie jest moje zdanie.

Co do regulaminu to wszystko się zgadza. Żeby nie było wątpliwości dodac można punkt, ze nie można domagać się zwrotu wyłozonych 10$.

lucAio - Nie róbmy ograniczeń kursowych, ktoś chce grać 1.20 to niech gra

Teraz tylko jedno mnie interesuje. Co z "plagiatami" ? Czy zrobic tak jak lucAio proponuje, czyli max 3 osoby ten sam typ czy bez ograniczeń.

Do góry
#255280 - 25/02/2004 20:15 Re: Baseball - MLB - KONKURS
rymoholik Offline
Carpal Tunnel

Nie wiem co z plagiatami, moim zdaniem kazdy powinien miec mozliwosc podania dowolnego typu z oferty i wprowadzenie zasady kto pierwszy ten lepszy troche by bylo nie na miejscu. Wtedy taka osoba jest zmuszona zagrac cos czego nie chce. Ja np wolalbym wogole nie podac zadnego typu gdybym mial grac cos na sile tylko dlatego, ze ktos wczesniej dal ten sam typ co ja chcialem i ja juz go przez to nie moge zagrac. Tak to widze :rolleyes:

Do góry
#255281 - 26/02/2004 03:41 Re: Baseball - MLB - KONKURS
kp Offline
addict

Meldunek: 14/07/2002
Witam...
W zwiazku z tym, ze zaczelo sie ustalanie zasad, chcialbym wyrazic swoje zdanie...
Otoz uwazam, ze zasady Fehera z zeszlego roku byly idealne i proponuje ich nie zmieniac... Po co wprowadzac ograniczenia co ilosci typow? Czytalem tu o propozycji 7 typow na tydzien albo 15 w miesiacu... Uwazam, ze to nie ma sensu... Przeciez jesli ktos bedzie w stanie podac zaledwie kilka typow w przeciagu calego konkursu, ale bedzie mial najlepsza skutecznosc, to niech bedzie zwyciezca... A tak wymusimy podawanie typow, czyli ze czasem bedzie trzeba "zapodac" cos z koniecznosci... Mysle, ze nie o to chodzi...
Druga sprawa, to fakt, ze nie zawsze ma sie dostep do netu (awarie, wyjazdy itp). Jezeli przejdzie system jednego obowiazkowego typu dziennie, to ja niestety nie bede mogl przystapic do konkursu, bo wiem z gory, ze ze wzgledu na prace nie zawsze bede w stanie podac typ... No i jeszce fakt, ze czasem po prostu "nic sie nie czuje" - po co wowczas rzucac naciagane mecze???
Dlatego proponuje dowolna ilosc typowan w trakcie konkursu - no powiedzmy ograniczona do min 10 ... Oczywiscie jestem za 1 typem max na dzien...
Pozdrawiam...

Do góry
#255282 - 26/02/2004 13:03 Re: Baseball - MLB - KONKURS
lucAs Offline
veteran

Meldunek: 02/02/2003
Ja mysle ze teraz bedzie mozna normalnie podawac typy a jak beda wakacje to trzeba cos wymyslic bo nie kazdy bedzie przez caly wakacje w domu.

Do góry
#255283 - 26/02/2004 15:17 Re: Baseball - MLB - KONKURS
rymoholik Offline
Carpal Tunnel

Kp z calym szacunkiem ale ja sobie czegos takiego nie wyobrazam ze ktos poda 5 typow w sezonie i wszystkie beda trafne, a inni po 75 typow. To ma byc konkurs wiec jakies zasady musza byc. Minimalna ilosc typow uwazam ze powinna byc w regulaminie, jesli nie 15 to ok moze byc 10 na miesiac lub moze jeszcze inna liczba, ale dzieki temu caly konkurs MLB bedzie dobrze zorganizowany i bedzie sie cos dzialo, a nie kazdy bedzie wyczekiwal miesiac czasu zeby podac najlepszy typ miesiaca. Mysle ze lipa by byla jakby przez 5 miesiecy trwania rundy zasadniczej ktos podal 5 typow 1/miesiac i wygralby. Juz moze nie chodzi tu nawet o to kto wygra tylko o rywalizacje (dobra zabawe). Przeciez jak kazdy bedzie podawal 1 typ na miesiac to ten konkurs nie bedzie mial sensu. Rozumiem ze ktos moze nie miec czasu, szczegolnie w lecie sam pewnie gdzie wyjade na jakis czas, dlatego wymyslilem zeby dac szanse odrobienia typow w kolejnym miesiacu, to samo tyczy sie spoznialskich, bo to chyba jedyny pomysl w jaki sposob oni moga nadrobic brak udzialu w konkursie przez pierwszy miesiac. Moim zdaniem jesli ktos wogole nie ma czasu i jest w stanie podac max 1 typ na miesiac bo tylko raz na miesiac bedzie przy kompie no to moze nie powinien wogole brac udzialu w konkursie. Nie wiem, niech inni sie wypowiedza w tej kwesti, ale ja jestem za jakimis tam ograniczeniami. To nie moze byc wolna amerykanka a szanse powinny byc wyrownane. :rolleyes:

Do góry
#255284 - 26/02/2004 16:15 Re: Baseball - MLB - KONKURS
lucAs Offline
veteran

JA JESTEM ZA TYM ZEBY KAZDY W TYGODNIU DAL 7 typow to bedzie sprawidliwe gora dziennie 3 musza byc zasady zgodze sie z rymoholikem to jest bezsensu zeby ktos dal przez ponad pol roku poda z 10 typow to wtedy nie bedzie konkurs.
Niech bedzie siedem typow na tydzien kazdy musi podac 7 typow w tygodniu ale maksymalnie 3 dziennie zeby nie bylo ze ktos w niedziele daje 7 typow to to tez bezsensu.

Do góry
#255285 - 26/02/2004 16:57 Re: Baseball - MLB - KONKURS
lucAs Offline
veteran

0) Konkurs trwa od poczatku sezonu do konca rundy zasadniczej ligi MLB.
1) Typujemy wszystkie zakłady dotyczące MLB jako single(wynik spotkania, handicap, under/over itd.)
2) Każdy typ grany jest za stawkę 100 jednostek. Na tej podstawie obliczane są punkty rankingowe. Do obliczania punktów sumowany jest tylko czysty zysk. Nietrafienie typu -100.
3) Kazdy podaje przez Kwiecien,Maj,Czerwiec,Wrzesien,Padziernika 7 typow (Maksymalnie 3 dziennie) Przez okres wakacji
czyli lipiec, sierpien gramy 15 typow na miesiac ze wzgledu ze ktos wyjdzie i nie mial mozliwosci podawanie typow.
4) Kursy musza byc powzyzej 1.01 Ewidentne zawyzanie kursow bedzie traktowane jako nietrafiony typ, a w razie ponownej takiej proby oszustwa wykluczenie z konkursu.
Edytowanie postow jest zabronione w razie edycji -100.
5) Nie wolno podawac typow na mecze ktore juz trwaja, lub ktore sie skonczyly, pomimo
podawanej innej godziny, badz daty rozpoczecia spotkania w ofertach bukow.
6) Nagrodą jest suma uzbierana ze zrzutki. Nagrody otrzymuja najlepsi trzej typerzy w rankingu, odpowiednio:

1 miejsce - 50%
2 miejsce - 30%
3 miejsce - 20%

7) Zeby wziac udzial w konkursie MLB trzeba wplacic 10$
Pieniadze nalezy przelac na konto skarbnika do dnia 10 kwietnia osoba ktora nie wplaci
zostanie skreslona z listy.
numer konta bedzie przesłany kazdemu uczestnikowi na maila.
przy przelewie nalezy zaznaczyc nicka ktory bedzie bral udzial w konkursie.

Osoby ktore beda chcialy sie zapisac do konkursu w trakcie jego trwania
beda musialy wplacic 10$ i beda mialy bilans ostatniej osoby. Konkurs sie zaczyna w
kwietniu to chce to tak sie zapisze na poczatku dla mnie to jest bez sensu dawac komus
dodatkowe typy bo np. ja sie dopisze w lipcu i wiem kto ma jaki bilans i teorytycznie mam
duze szanse zeby go dogonic. Konkurs sie zaczyna kwietniu a jak ktos sie chce dopisac w
trakcie niech ma bilans ostatniej osoby w rankingu albo wogle zapisy beda zamkniete w kwietniu.

8)Typy na konkursu beda podawane w odzielnym temacie ,,I EDYCJA KONKURSU MLB czesc 1" i tylko
tam bede typy drugi temat to bedzie RANKING KONKURSU MLB I Edycja a trzeci Temat to Regulamin pytanie problemy itp.

Ja nie mam konta w tym buku o ktorym mowicie i jesli w stanie mi zaufac to na moje dane mozemy
tam zalozyc konto oczywiscie inne osoby beda mialy do niego dostep. ale mysle ze maks. 3 osoby
lub 5 jesli wypali ten pomysl mysle ze on jest dobry bo nagroda moze byc naprawde o wiele wyzsza
i wieciej emocji. Tylko do tego potem mozemy sie umowic dokladnie jak to bedzie wygladalo
ale narazie u gory jest regulamin.

Wiem ze to co pisalem nie jest gramtyczne ale potem ktos to moze zmienic zeby lepiej brzmialo
bo trzeba wkoncu cos ustalic.

Do góry
#255286 - 26/02/2004 17:14 Re: Baseball - MLB - KONKURS
Anonymous
Unregistered

Mi podoba się pomysł rymoholika z minimalną liczbą typów w miesiącu ustaloną gdzieś na poziomie 8-10. To da w wyniku minimalną liczbę typów na poziomie około 50 w całym konkursie. Myślę, że ten "okres rozliczeniowy" miesiąca załatwi kwestię wyjazdów lub innych przejściowych problemów z czasem.

Do góry
#255287 - 26/02/2004 17:22 Re: Baseball - MLB - KONKURS
rymoholik Offline
Carpal Tunnel

Hmmmm, nie no teraz to jestem po czesci po stronie kp. Moim zdaniem dobrze powiedzial ze nie moze byc ograniczenia typow na dzien. Musi byc minimalna ilosc typow na miesiac, ale codziennie podawac cos to ja tez nie jestem w stanie i chyba wiekszosc se z tym zgodzi ze to jest takie granie na sile. Czasem sa 3 dobre typy w danym dniu, a czasem trzeba przeczekac kilka dni zeby wiedziec co zagrac. Wazne zeby ktos wykonal plan miesieczny ale codzienne granie typow to granie na sile i nie kazdy moze miec czas na to.

Do góry
#255288 - 26/02/2004 17:32 Re: Baseball - MLB - KONKURS
lucAs Offline
veteran

No dobra to moze 20 typow na miesiac ?

Do góry
#255289 - 26/02/2004 18:28 Re: Baseball - MLB - KONKURS
lukboj Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/05/2002
Każdy ciągnie w swoją strone, jak tak dalej będzie to sensownego regulaminu nie ustalimy!

Konkurs trwa 3 miesiące (kweicień, maj, czerwiec) i koniec, w wakacje nie ma co grać to jest bezsensu, jak chcecie to sobie róbcie drugą edycje konkursu ale Ja dziekuje!

Liczba typów w tygodniu to 7 ! jeśli ktoś nie poda to może odrobić w nastepnych tygodniach, tak żeby ranking był podawany co tydzień, równierz z uwzględnieniem zaległych typów aby każdy wiedział ile typów ma do tyłu...

Gramy na przykład od 05.04 do 04.07 czyli 13 tygodni, mnożąc to przez 7 mamy 91 typów jakie każdy musi podać w tym okresie i myśle że to jest optymalna liczba (ewentualnie można troche wydłużyć termin do 14-15 tygodni)

Do góry
#255290 - 26/02/2004 19:24 Re: Baseball - MLB - KONKURS
rymoholik Offline
Carpal Tunnel

Lukboj czemu nie mozemy grac calego sezonu? 3 miesiace to bardzo malo, a 7 typow na tydzien to moim zdaniem za duzo.

Do góry
#255291 - 26/02/2004 19:40 Re: Baseball - MLB - KONKURS
Anonymous
Unregistered

j.w. w letnie miesiące dzieje się dużo ciekawego, a 7 typów na tydzien to dla mnie także za dużo, przecież to nie wyścig o ilość tylko jakość , no ale do jakiegoś porozumienia trzeba dojść!

Do góry
#255292 - 26/02/2004 19:40 Re: Baseball - MLB - KONKURS
lukboj Offline
Carpal Tunnel

A czemu Wy chcecie cisnąć się na wakacje ?!? większośc wyjeżdza nawet na 2 miesiące i nei będzie kiedy tego odrobić! pozatym 3 miesiące to wsam raz, a czy 91 typy na 3 miesiące uważasz za dużo?!? bo Ja nie, dla mnie jest wsam raz i sprawdzio się w innych konkursach: kosz, hokej, tenis! pozatym zwróc uwage że w MLB w jednym dniu jest zazwyczaj około kilkunastu spotkań więc jest w czym wybierać...

Do góry
#255293 - 26/02/2004 19:49 Re: Baseball - MLB - KONKURS
lucAs Offline
veteran

JESTEM ZA LUKBOJEM konkurs niech trwa do wakacji to jest cale 3 miejsce ale wy macie problemy. Niewidze problemu wybraniu 7 meczy na tydzien w to jest konkurs kazdy musi umiec wybrac dobre mecze przeciez konkurs nba grali hokej graja po 7 typow sam gram i nie mam zadnego problemu wybraniu 7 meczy jestem na plusie 7 meczy w tygodniu raz daje 2 mecze raz 1 a raz 3 i jest ok. to i daje kursy nieraz 1.6 i wieksze a tu bedzcie mieli wolny wybor kursow i mowicie ze 7 typow to za duzo to jest smieszne wedlug mnie Niech I edycja trwa do wakacji i 7 typow w tygodniu !!!!!!

Do góry
#255294 - 26/02/2004 20:12 Re: Baseball - MLB - KONKURS
rymoholik Offline
Carpal Tunnel

Mysle ze jak konkurs to konkurs, albo caly sezon albo wogole. Wiem ze w wakacje duzo ludzi wyjezdza dlatego zaproponowalem, aby mozna bylo jakos odrobic typy. Nie jestem w stanie stwierdzic czy 91 na 3 miechy to duzo czy malo. To zalezy czy bedzie co grac. Ale przymusowe podawanie 7 typow co tydzien troche mija sie z celem. Myslalem ze wszyscy chca sie dobrze bawic w tym konkursie. A teraz mam wrazenie ze kazdy chce albo jak najszybciej skonczyc ten konkurs bo brak czasu albo jak najmniejsza iloscia typow zgarnac pule, najlepiej niech kazdy poda 1 typ przez caly sezon albo wszystkie w miesiac i bedzie fantastycznie. Aha Lukboj jesli wyjezdzasz na 2 miechy w wakacje to zrobimy punkt w regulaminie obliczajac minimalna ilosc typow w sezonie i jak w czerwcu juz wyjezdzasz i wracasz we wrzesniu to podasz wczesniej wymagana ilosc typow w sezonie i sprawa bedzie zalatwiona. Co ty na to?

Do góry
#255295 - 26/02/2004 20:26 Re: Baseball - MLB - KONKURS
lukboj Offline
Carpal Tunnel

Nie ma co określać jakieś minimalnej ilości typów! każdy musi podać tyle samo bo inaczej cały konkurs nie ma sensu!
Po drugie przecież nie mówie że trzeba 7 typów na tydzień tylko że każdy ma obowiązek podać 91 na 13 tygodni rywalizacji! i taka opcja jest według mnie najlepsza, skoro chcecie grać przez wakacje to dobra ale ustalcie ile w okresie całego konkursu każdy musi podać typów, żeby wszystko było jasne, na konkurs tego typu ze jeden podaje mniej a drugi więcej to napewno się nie godze...

Do góry
#255296 - 26/02/2004 20:38 Re: Baseball - MLB - KONKURS
rymoholik Offline
Carpal Tunnel

Lukboj chcialem zrobic tak zeby wszyscy byli zadowoleni bo jedni chca sie bawic caly sezon a drudzy tak jak np Ty chca skonczyc zabawe po 3 miesiacach. Wiec minimalna ilosc typow miesiacu miala wynosic 10-20, czyli w calym sezonie neich bedzie tak jak piszesz 91. Ale niech to pozostanie minimalna liczba, bo jak ktos wczesniej nastuka 91 to przez ostatnie miesiace nie bedzie mial juz prawa nic zagrac? Niech bedzie min ilosc typow, a kto chce wiecej np 150 niech gra 150. Co w tym zlego ze ktos zagra wiecej od kogos innego? Ma wieksze szanse czy jak ze sie nie zgadzasz?

Do góry
#255297 - 26/02/2004 22:00 Re: Baseball - MLB - KONKURS
lucAs Offline
veteran

Kazdy daje tyle samo typow i gramy do wakacji potem moze byc druga edycja a teraz goggo GROCEK

Do góry
Strona 6 z 9 < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >

Moderator:  rafal08