#255278 - 25/02/2004 17:50
Re: Baseball - MLB - KONKURS
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/05/2001
|
No dobra pozwolilem sobie zrobic taki wstepny regulamin: Udzial w konkursie - 10$ (przelew inteligo, neteller, payfriend w GB) Przelew na konto jakiejs zaufanej osoby, ktora po sezonie wyplaci nalezne wygrane. 1) Typujemy wszystkie zakłady dotyczące MLB jako single(wynik spotkania, handicap, under/over itd.) 2) Każdy typ grany jest za stawkę 100 jednostek. Na tej podstawie obliczane są punkty rankingowe. Do obliczania punktów sumowany jest tylko czysty zysk, bądź strata z kuponu. 3) Każdy typer podaje minimum 15 typów miesiecznie. Kursy bierzemy z Pinnacle w razie gdyby nie dzialal to ze Sportingbet. Ewidentne zawyzanie kursow bedzie traktowane jako nietrafiony typ, a w razie ponownej takiej proby oszustwa wykluczenie z konkursu. Za edycje posta przewiduje sie zaliczenie typu jako nietrafiony (-100). 4) Osoby, ktore nie podadza okreslonej ilosci typow w poprzednim miesiacu zobowiazane sa odrobic je w kolejnym. Jesli tego nie zrobia zostaja wykluczone z konkursu. 5) Konkurs trwa od poczatku sezonu do konca rundy zasadniczej ligi MLB. 6) Chetni do udzialu w konkursie moga sie zglaszac jeszcze w miesiac po rozpoczeciu sezonu, jednak musza oni odrobic ilosc typow z miesiaca, w ktorym nie brali udzialu. Czyli musza podac minimum 30 typow w swoim pierwszym miesiacu uczestnictwa w konkursie. Jesli tego nie zrobia to zostaja wykluczeni z dalszej gry. 7) Nagrodą jest suma uzbierana ze zrzutki. Nagrody otrzymuja najlepsi trzej typerzy w rankingu, odpowiednio: 1 miejsce - 55% 2 miejsce - 27.5% 3 miejsce - reszta uzbieranej sumy To tylko taki zarys na razie, piszcie co byscie zmienili lub dodali jeszcze. Tylko zasugerowalem ilosc typow i czas w jakim maja byc podawane. Ale mysle ze okres miesiaca bedzie najbardziej odpowiedni ze wzgledu na wakacyjne wyjazdy. W regulaminie nie uwzglednilem pomyslu Donica bo dalej nie wiadomo czy to wypali.
|
Do góry
|
|
|
|
#255279 - 25/02/2004 19:00
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/10/2002
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał rymoholik: [qb]No ja juz nie wiem co z tymi promocjami, cos za duzo ich tam jest i czuje ze sie przejedziemy na tym.[/qb][/QUOTE]Nie ma takiej możliwości zeby się przejechać. No jest jedna, zamiast 50$ na czysto z BJ dostaniesz 20$ jeśli przegrasz całe 30$  I to jest jedyne ryzyko co do promocji. Niestety nie wiem jak to można załatwić ze Sportingbet, bo chyba większosć zainteresowanych ma tam już konta. Tak więc chyba nic nz tego. No chyba, że skorzystamy z innego bukmachera, moze się pojawi coś ciekawego w najbliższym czasie. Jesli nie miałbym tam konta to zagralibyśmy na mnie. Promocja 50% cashback juz jest warta uwagi...Takie jest moje zdanie. Co do regulaminu to wszystko się zgadza. Żeby nie było wątpliwości dodac można punkt, ze nie można domagać się zwrotu wyłozonych 10$. lucAio - Nie róbmy ograniczeń kursowych, ktoś chce grać 1.20 to niech gra Teraz tylko jedno mnie interesuje. Co z "plagiatami" ? Czy zrobic tak jak lucAio proponuje, czyli max 3 osoby ten sam typ czy bez ograniczeń.
|
Do góry
|
|
|
|
#255281 - 26/02/2004 03:41
|
addict
Meldunek: 14/07/2002
|
Witam... W zwiazku z tym, ze zaczelo sie ustalanie zasad, chcialbym wyrazic swoje zdanie... Otoz uwazam, ze zasady Fehera z zeszlego roku byly idealne i proponuje ich nie zmieniac... Po co wprowadzac ograniczenia co ilosci typow? Czytalem tu o propozycji 7 typow na tydzien albo 15 w miesiacu... Uwazam, ze to nie ma sensu... Przeciez jesli ktos bedzie w stanie podac zaledwie kilka typow w przeciagu calego konkursu, ale bedzie mial najlepsza skutecznosc, to niech bedzie zwyciezca... A tak wymusimy podawanie typow, czyli ze czasem bedzie trzeba "zapodac" cos z koniecznosci... Mysle, ze nie o to chodzi... Druga sprawa, to fakt, ze nie zawsze ma sie dostep do netu (awarie, wyjazdy itp). Jezeli przejdzie system jednego obowiazkowego typu dziennie, to ja niestety nie bede mogl przystapic do konkursu, bo wiem z gory, ze ze wzgledu na prace nie zawsze bede w stanie podac typ... No i jeszce fakt, ze czasem po prostu "nic sie nie czuje" - po co wowczas rzucac naciagane mecze??? Dlatego proponuje dowolna ilosc typowan w trakcie konkursu - no powiedzmy ograniczona do min 10  ... Oczywiscie jestem za 1 typem max na dzien... Pozdrawiam...
|
Do góry
|
|
|
|
#255283 - 26/02/2004 15:17
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/05/2001
|
Kp z calym szacunkiem ale ja sobie czegos takiego nie wyobrazam ze ktos poda 5 typow w sezonie i wszystkie beda trafne, a inni po 75 typow. To ma byc konkurs wiec jakies zasady musza byc. Minimalna ilosc typow uwazam ze powinna byc w regulaminie, jesli nie 15 to ok moze byc 10 na miesiac lub moze jeszcze inna liczba, ale dzieki temu caly konkurs MLB bedzie dobrze zorganizowany i bedzie sie cos dzialo, a nie kazdy bedzie wyczekiwal miesiac czasu zeby podac najlepszy typ miesiaca. Mysle ze lipa by byla jakby przez 5 miesiecy trwania rundy zasadniczej ktos podal 5 typow 1/miesiac i wygralby. Juz moze nie chodzi tu nawet o to kto wygra tylko o rywalizacje (dobra zabawe). Przeciez jak kazdy bedzie podawal 1 typ na miesiac to ten konkurs nie bedzie mial sensu. Rozumiem ze ktos moze nie miec czasu, szczegolnie w lecie sam pewnie gdzie wyjade na jakis czas, dlatego wymyslilem zeby dac szanse odrobienia typow w kolejnym miesiacu, to samo tyczy sie spoznialskich, bo to chyba jedyny pomysl w jaki sposob oni moga nadrobic brak udzialu w konkursie przez pierwszy miesiac. Moim zdaniem jesli ktos wogole nie ma czasu i jest w stanie podac max 1 typ na miesiac bo tylko raz na miesiac bedzie przy kompie no to moze nie powinien wogole brac udzialu w konkursie. Nie wiem, niech inni sie wypowiedza w tej kwesti, ale ja jestem za jakimis tam ograniczeniami. To nie moze byc wolna amerykanka a szanse powinny byc wyrownane. :rolleyes:
|
Do góry
|
|
|
|
#255285 - 26/02/2004 16:57
|
veteran
Meldunek: 02/02/2003
|
0) Konkurs trwa od poczatku sezonu do konca rundy zasadniczej ligi MLB. 1) Typujemy wszystkie zakłady dotyczące MLB jako single(wynik spotkania, handicap, under/over itd.) 2) Każdy typ grany jest za stawkę 100 jednostek. Na tej podstawie obliczane są punkty rankingowe. Do obliczania punktów sumowany jest tylko czysty zysk. Nietrafienie typu -100. 3) Kazdy podaje przez Kwiecien,Maj,Czerwiec,Wrzesien,Padziernika 7 typow (Maksymalnie 3 dziennie) Przez okres wakacji czyli lipiec, sierpien gramy 15 typow na miesiac ze wzgledu ze ktos wyjdzie i nie mial mozliwosci podawanie typow. 4) Kursy musza byc powzyzej 1.01 Ewidentne zawyzanie kursow bedzie traktowane jako nietrafiony typ, a w razie ponownej takiej proby oszustwa wykluczenie z konkursu. Edytowanie postow jest zabronione w razie edycji -100. 5) Nie wolno podawac typow na mecze ktore juz trwaja, lub ktore sie skonczyly, pomimo podawanej innej godziny, badz daty rozpoczecia spotkania w ofertach bukow. 6) Nagrodą jest suma uzbierana ze zrzutki. Nagrody otrzymuja najlepsi trzej typerzy w rankingu, odpowiednio:
1 miejsce - 50% 2 miejsce - 30% 3 miejsce - 20%
7) Zeby wziac udzial w konkursie MLB trzeba wplacic 10$ Pieniadze nalezy przelac na konto skarbnika do dnia 10 kwietnia osoba ktora nie wplaci zostanie skreslona z listy. numer konta bedzie przesłany kazdemu uczestnikowi na maila. przy przelewie nalezy zaznaczyc nicka ktory bedzie bral udzial w konkursie.
Osoby ktore beda chcialy sie zapisac do konkursu w trakcie jego trwania beda musialy wplacic 10$ i beda mialy bilans ostatniej osoby. Konkurs sie zaczyna w kwietniu to chce to tak sie zapisze na poczatku dla mnie to jest bez sensu dawac komus dodatkowe typy bo np. ja sie dopisze w lipcu i wiem kto ma jaki bilans i teorytycznie mam duze szanse zeby go dogonic. Konkurs sie zaczyna kwietniu a jak ktos sie chce dopisac w trakcie niech ma bilans ostatniej osoby w rankingu albo wogle zapisy beda zamkniete w kwietniu.
8)Typy na konkursu beda podawane w odzielnym temacie ,,I EDYCJA KONKURSU MLB czesc 1" i tylko tam bede typy drugi temat to bedzie RANKING KONKURSU MLB I Edycja a trzeci Temat to Regulamin pytanie problemy itp.
Ja nie mam konta w tym buku o ktorym mowicie i jesli w stanie mi zaufac to na moje dane mozemy tam zalozyc konto oczywiscie inne osoby beda mialy do niego dostep. ale mysle ze maks. 3 osoby lub 5 jesli wypali ten pomysl mysle ze on jest dobry bo nagroda moze byc naprawde o wiele wyzsza i wieciej emocji. Tylko do tego potem mozemy sie umowic dokladnie jak to bedzie wygladalo ale narazie u gory jest regulamin.
Wiem ze to co pisalem nie jest gramtyczne ale potem ktos to moze zmienic zeby lepiej brzmialo bo trzeba wkoncu cos ustalic.
|
Do góry
|
|
|
|
#255286 - 26/02/2004 17:14
|
Anonymous
Unregistered
|
Mi podoba się pomysł rymoholika z minimalną liczbą typów w miesiącu ustaloną gdzieś na poziomie 8-10. To da w wyniku minimalną liczbę typów na poziomie około 50 w całym konkursie. Myślę, że ten "okres rozliczeniowy" miesiąca załatwi kwestię wyjazdów lub innych przejściowych problemów z czasem.
|
Do góry
|
|
|
|
#255291 - 26/02/2004 19:40
|
Anonymous
Unregistered
|
j.w. w letnie miesiące dzieje się dużo ciekawego, a 7 typów na tydzien to dla mnie także za dużo, przecież to nie wyścig o ilość tylko jakość  , no ale do jakiegoś porozumienia trzeba dojść!
|
Do góry
|
|
|
|
|
|