#2558991 - 22/08/2008 00:47
WTA - US Open - 25.08-6.09
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
US Open
Miejsce : Nowy Jork, Stany Zjednoczone (- 6 h) Ranga turnieju : Wielki Szlem (Grand Slam) Data : 25.08-7.09 2008 Uczestnicy : 128 w singlu/64 w deblu/32 w mikście Nawierzchnia : twarda Pula nagród : 19,200,000 $ Oficjalna strona turnieju : usopen.org Drabinki : Singiel || Debel || Kwalifikacje Plan Dnia : Zobacz Wyniki na żywo : HTML || FLASH
|
Do góry
|
|
|
|
#2559014 - 22/08/2008 00:56
Re: WTA - US Open - 25.08-6.09
[Re: Goget]
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2559499 - 22/08/2008 04:17
[Re: Goget]
|
Marat Safin
Meldunek: 14/05/2005
|
Przepraszam, że w tym temacie, ale Oli nie założył tematu z New Haven i Forest Hills Może to i dobrze bo WTA umiera na forum, a szkoda bo jest tu tylu świetnych ekspertów od babek, jak Viva, Pio czy Ramzes, a ja już nie pamiętam kiedy ktoś z nich napisał jakąś analizę Szkoda... Agnes Szavay (HUN) v Amelie Mauresmo (FRA) Typ: +1.5 seta Szavay Kurs: 1.5 Buk: BaH Co tu dużo pisac, Amelie zdecydowanie powoli schodzi ze sceny. Nie pamietam kiedy ostatni raz wygrała turniej, a w finale była grubo ponad rok temu w Eastbourne. Zawsze miała problemy z psychiką w efekcie czego nigdy nie osiągnęła sukcesów do jakich była predysponowana. Jej mocna, atletyczna sylwetka, jednoręczny backhand i silne uderzenia siały popłoch, ale od dawna wielu zawodniczek już nie wzruszają. Francuzka jest zawodniczką, która bardzo często gra trzy sety. W tym roku na hardzie bilans 12-6, ale porażki z kilkoma zawodniczkami podobnej, żeby nie powiedziec gorszej klasy niż Agnes (Dechy, Bondarenko, Tanasugarn, Dellaqcua). Myślałem, że Momo poleci już wczoraj z Patty, ale Schyder też nie zachwyca ostatnio choc było blisko. Szavay to jeden z większych talentów WTA, ale ostatnio gra zdecydowanie poniżej oczekiwań. Co ciekawe z zeszłym roku o tej porze była w świetnej formie docierając do finału w New Haven (broni więc punktów), potem do 1/4 US Open, wreszcie wygrywając w Pekinie. Mam nadzieję, że perspektywa dużego spadku w rankingu w razie niepowodzeń w tym i następnych turniejach spowoduje, że Agnes będzie walczyc o każdą piłkę, a to, że grają bardzo nierówne w sumie tenisistki sprzyja mojemu typowi. Do tego typu śmiało można dorzucic do dubelka Dubois z kwali US Open i mamy ako. 1.95 Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#2565006 - 25/08/2008 00:27
[Re: Bullet]
|
Marat Safin
Meldunek: 14/05/2005
|
Na początek dwa meczyki, które rzuciły mi się w oczy: Marta Domchowska - Bethanie Mattek Typ: 2 Kurs: 1.56 Buk: Doxxbet
H2H: 1-1 Bilans na hardzie w tym roku: Domachowska 9-7, Mattek 4-6.Lubię Martę, ale jej gra wciąż mnie nie przekonuje. Miałem nadzieję, że po świetnym początku roku i udanej grze w Australian Open coś ruszy, ale myliłem się. Ostatnio cały czas odpada w pierwszych bądź drugich rundach. Ciągle jest strasznie nierówna i nieregularna. Jej przeciwniczka to bardzo dobra deblistka. W singlu też niedawno zagrała bardzo dobry turniej na hardzie w Los Angeles gdzie awansowała, aż do półfinału. Wcześniej dobre występy na trawie. Martwi mnie tylko fakt, że te zawodniczki grały ze sobą niedawno w Montrealu i górą była Marta, ale może to efekt zmęczenia Bethanie po wcześniejszym, udanym turnieju. Ogólnie jednak własne korty i forma po stronie amerykanki. Na Li - Shahar Peer Typ: 1 Kurs: 1.5 Bet-at-home
H2H: 1-0 Bilans na hardzie w tym roku: Li 15-4, Peer 15-13.Jedna z najlepszych biegaczek w gronie tenisistek kontra zawodniczka, która jest jednym z największych tegorocznych rozczarowań. Nie wiem co się dzieje z Peer, ale ma katastrofalny sezon. Zaliczyła całą masę nieudanych turniejów i porażek w pierwszych czy drugich rundach. Nie sądzę żeby w chwili obecnej mogła się przeciwstawic Li, która jest w formie co udowodniła w Pekinie. Jeśli wygrywa się z Kuznetcową czy Venus to znaczy, że Peer bez formy też powinno się odprawic. Chinka od zawsze cechowała się nieprawdopodobną ambicją i walką o każdą piłkę co na pewno będzie dodatkowo frustrowac Sharah.
|
Do góry
|
|
|
|
#2565516 - 25/08/2008 04:09
[Re: Bullet]
|
MaSha Lover
Meldunek: 24/03/2005
|
ale może to efekt zmęczenia Bethanie po wcześniejszym, udanym turnieju. Ogólnie jednak własne korty i forma po stronie amerykanki.
Co do formy Po turnieju w Los Angeles Beth narzekała na bardzo mocne bóle pleców. Mattek zwyczajnie przegrała się. Jej organizm nie był przygotowany na tak dużą liczbę gier singlowych w tak krótkim czasie i plecy nie wytrzymały. Dziewczyna z taką ambicją nie zamierzała jednak odpuszczać i nie odpoczęła sobie parę dni od rakiety, ale dalej usilnie trenowała, a efektem tego są dwie porażki w pierwszej rundzie z Martą i Pironkiem. No i tak poza zdrowiem, to ile taka zawodniczka jak Mattek może być w formie. Trzeba w końcu pamiętać, że jej umiejętności oraz potencjał są naprawdę mocno ograniczone. Ja bym przemyślał ten typ. Od siebie dam tak: Vinci - Cohen Aloro 1 @ 1.7 Z tego co czytałem Robby w świetnym stylu przeszła eliminacje. Cohen jest na pewno gorszą tenisistką od Włoszki, a jeśli dodatkowo dyspozycja Vinci jest wyższa to nie ma o czym mówić. Mismatch po bardzo dobrym kursie. Tenis Francuzki jest przewidywalny i jednostajny. Końcowa linia, niezła technika, ale bez tego czegoś. Robby to poezja na korcie, gra różnorodna, radosna, a jeśli dochodzi do tego skuteczność to drżyjcie rywalki. Erakovic - Parmentier 1 @ 1.7 Ktoś uwierzył, że Parmentier po tym jak wygrała dziwny turniej w Bad Gastein weszła na jakiś wyższy poziom ? Jak dla mnie to był jednorazowy wyskok przy dużym udziale szczęścia, a przede wszystkim pogody i przypadku. Erakovic zrobiła w tym roku spory postęp. Marina coraz bardziej przypomina mi Daniilidou. Bardzo fajny slajsowany backhand, mocny serwis no i siejący coraz większe spustoszenie forehand. Francuzka jest tenisistką przeciętną. Erakovic kiedyś przepowiadano wielką przyszłość i Powoli zaczyna spełniać oczekiwania.
|
Do góry
|
|
|
|
#2566018 - 25/08/2008 17:24
[Re: PioKing]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/05/2003
|
Erakovic - Parmentier 1 @ 1.7
Ktoś uwierzył, że Parmentier po tym jak wygrała dziwny turniej w Bad Gastein weszła na jakiś wyższy poziom ? Jak dla mnie to był jednorazowy wyskok przy dużym udziale szczęścia, a przede wszystkim pogody i przypadku. Erakovic zrobiła w tym roku spory postęp. Marina coraz bardziej przypomina mi Daniilidou. Bardzo fajny slajsowany backhand, mocny serwis no i siejący coraz większe spustoszenie forehand. Francuzka jest tenisistką przeciętną. Erakovic kiedyś przepowiadano wielką przyszłość i Powoli zaczyna spełniać oczekiwania.
chcialem zagrac te typ ale patrze 1,9 na parmentier na bf to ona jest faworytka, moze ktos jeszcze zopiniowac ten typ ?
|
Do góry
|
|
|
|
#2566031 - 25/08/2008 17:43
[Re: globus]
|
journeyman
Meldunek: 07/10/2007
|
Permentier wygrala turniej ale na ziemnym korcie wiec to nie daje zadnego odpowiednika co do turnieju ktory bedzie rozgrywany w USA. Erakovic jest zdecydowanie lepsza zaodniczka na twardych kortach. Oczywiscie ostatno nic nie wygrywala ale jezeli sie gra 3 turnieje w 3 tygodnie na 3 kontynentach to sie przegrywa w pierwszych rundach ( zaczela w Stockholm puzniej pojechala na Olimpiade a puzniej turniej w USA oczywiscie wszystkie mecze w pierwszych rundach przegrana) Do tej pory mysle ze powinna sie zaaklimatyzowac w stanach i wygrac z francuzka. Moze nie spokojne 2-0 ale wygrana powinna byc.
Moj typ; Erakovic win Erakovic 2-1 win
|
Do góry
|
|
|
|
#2566041 - 25/08/2008 17:53
[Re: Mathiass]
|
journeyman
Meldunek: 07/10/2007
|
Ze wygra Asia Muhamnad to nie bym byl taki pewny ale seta napewno ugra i handi +1,5 w Bet-at-home jest do zagrania kurs 1,55
|
Do góry
|
|
|
|
#2566141 - 25/08/2008 19:29
[Re: skrzypo555]
|
old hand
Meldunek: 31/08/2007
|
"3 gemy z Razzano, 5 z Chan" ... wielkie osiagniecie. To "osiagniecia" Rezai z ostatniego miesiaca
|
Do góry
|
|
|
|
#2566251 - 25/08/2008 21:23
[Re: Mathiass]
|
old hand
Meldunek: 09/08/2002
|
Aravane Rezai- Asia Muhammed 2 @2,8
Rezai ostatnio prezentuje sie tragicznie, w tym miesiacu udalo jej sie wygrac az 8 gemow, 3 urwala z Razzano, a 5 z Chan. Wczesniej tez slabiutko, jej ostatnie wystepy to same porazki i zwyciestwo z Azarenka, ktora pddala mecz.
31/2008 WTA Montreal (CAN) Hard Lose V. Razzano 6-1 6-2 30/2008 WTA Los Angeles (USA) Hard Lose Y. Chan 6-1 6-4 28/2008 WTA Palermo (ITA) Clay Lose R. De Los Rios 6-4 6-1 26/2008 WTA Wimbledon (GBR) Grass Lose G. Dulko 1-6 6-0 6-2 25/2008 WTA Eastbourne (GBR) Grass Lose A. Kleybanova 6-3 5-7 6-3 Grass WIN V. Azarenka 6-2 ret.
Asia to nowa nadzieja USA, rocznik 1991, czarnoskóra tenisistka, która ostatnio prezentuje sie duzo lepiej od Rezai: Hard Lose E. Bychkova 6-2 1-6 6-4 Hard Lose A. Rolle 0-6 6-2 6-4 Hard WIN J. Coin 6-3 7-6(3) Clay Lose B. Mattek 6-4 6-3 Clay WIN R. Kops-Jones 6-2 6-2 Hard Lose C. Pin 6-4 6-1 Hard WIN M. Brengle 6-3 7-5 Hard WIN E. Bychkova 6-3 6-7(5) 6-4 Hard WIN T. Malek 5-7 6-4 6-3 Hard WIN M. Czink 6-4 6-0
Bilans na hardzie to 5-3, kursy sa raczej przeszacowane na ten mecz, moim zdaniem, duzo wieksze szanse Asi niz oceniaja to buki, za 2.8 mozna zagrac.
|
Do góry
|
|
|
|
#2566253 - 25/08/2008 21:23
[Re: Arsen]
|
old hand
Meldunek: 09/08/2002
|
Dulko-Rybarikova 2 1.95 Dulko jest tragiczna, w ogole bez formy. jej popisy w ostatnim czasie wygladaja tak: 34/2008 WTA New Haven (USA) Hard Lose F. Pennetta 6-3 6-1 33/2008 WTA Beijing (CHN) Hard Lose C. Dell'Acqua 6-3 6-4 30/2008 WTA Los Angeles (USA) Hard Lose O. Savchuk 6-4 6-3 29/2008 WTA Stanford (USA) Hard Lose M.L. De Brito 7-5 7-6(1) bilans na hardzie 1-8 w tym roku !! Rybarikova odpadla w 1 rundzie new heaven z Rodionova 7-5 4-6 7-6(5) ale po za tym grala w kwalifikacjach i chellengerach, gdzie ma bilans 15-5 na tej nawierzchni. młoda słowaczka powinna ograc spokojnie Gisele, ktora ostatnio bardziej niz z wystepow na korcie znana jest z bycia narzeczona F. Gonzalesa
|
Do góry
|
|
|
|
#2578459 - 31/08/2008 06:31
[Re: Arsen]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/08/2005
|
Jutro mamy bardzo ciekawe mecze,a tu taka cisza trzeba odkurzyć ten temat,a więc do dzieła: Dementiewa-N. Li 1Jak narazie N. Li jakoś przechodzi kolejne rywalki tyle, że w każdym meczu traci łatwo po 1 secie. Dementiewa to już inna półka ona większą słabość Chinki wykorzysta jeżeli tamte zawodniczki mało znane urywały seta Demencji to tym bardziej Demencja ugra na pewno 1 i doda 2 i mamy GSM. trochę żartów ale tak naprawdę Demencja jest w formie po wygranej na Olimpiadzie tutaj troszkę się męczy ale przechodzi kolejne rywalki dość pewnie. Jest to typ walczaka, który nigdy się nie poddaje i myślę, że jednak doświadczenie i wyższa forma na obecna chwilę wezmą górę. Jankovic-Wozniacki 2O tym meczu już wiele powiedziałem na w postach tenisowych,a więc moje zdanie pewnie już znacie. Ale do rzeczy Jankovic wygrywa mecze cudem, zarówno Arvidsson jak i Zheng powinny wyrzucić Serbkę z tego turnieju. Mecze wygrywane przez Serbkę są po wielkich mękach, mimo tego, że ledwo słania się na nogach dobiega do piłek ale ja się pytam ile można ? Niestety wcześniejsze rywalki nie potrafiły wykorzystać słabości Jelenki ganiając ją niemiłosiernie od lewej do prawej od lewej do prawej,a ta odgrywała i odgrywała iw końcu tamte z nerwowości psuły. Teraz już zawodniczka innej klasy bo Wozniacki, która jest w wysokiej formie, wygrała turniej przed US Open iw tym turnieju idzie jak burza. Jest to zawodniczka bardzo regularna no i na tyle doświadczona, że wykorzysta słabość Serbki. Dla mnie typ bardzo pewny, jeżeli jakimś cudem chociaż powiem nie wierzę w to Wozniacki przegra to będzie to dla mnie mega sensacja kurs na Wozniacki powyżej 2, awięc samkoiwty typ do gry. Schnyder-Srebotnik 2Pamiętam niedawny pojedynek obu Pań chyba na Rolandzie Garrsoie gdzie wszyscy stawiali na Srebotnik jeszcze pamiętam te rozważania naQuasi, że Schnyder ma kontuzję i wogóle i kursy przedstawiały się bardzo podobnie i każdy stawiał na Srebotnik wygrała wtedy Szwajcarka ale już nie tym razem co za dużo to niezdrowo. Jak wiemy jest to zawodniczka chimeryczna potrafi grać wspaniale jak i popełniać proste błędy. Myślę, że w końcu przyjdzie ten gorszy dzień i Srebotnik, która zagrała bardzo dobre spotkanie z Kuznetsovą to wykorzysta i kursy w granicach 1,9 zachęcają do gry. Srebotnik wybije Schnyder umiejetnie grę z głowy. Bartoli - Bammer NO BETTutaj naprawdę ciężko przewidzieć wynik tylko i wyłącznie sympatia na którąś zawodniczkę może zadecydowac o jej zagraniou Nie ma żadnych logicznych przesłanek grania na jedną albo na drugą. Mam nadzieję, że weźmiecie się wkońcu do roboty i skomentujecie coś bo to forum umiera. Wspólnymi siłami możemy pokonać buki dlatego trzeba sobie pomagać jak ktoś się ze mną zgadza fajnie by było jakby to potwierdził,a jak nei to też takie przemyślenia innych osób naprawdę dużo pomagają
|
Do góry
|
|
|
|
#2579386 - 31/08/2008 22:33
[Re: grzesol]
|
MaSha Lover
|
Niestety wcześniejsze rywalki nie potrafiły wykorzystać słabości Jelenki ganiając ją niemiłosiernie od lewej do prawej od lewej do prawej,a ta odgrywała i odgrywała iw końcu tamte z nerwowości psuły. Teraz już zawodniczka innej klasy bo Wozniacki, która jest w wysokiej formie, wygrała turniej przed US Open iw tym turnieju idzie jak burza. Jest to zawodniczka bardzo regularna no i na tyle doświadczona, że wykorzysta słabość Serbki.
Panie grały ze sobą na Wimbie. Janković w pierwszym secie źle stanęła, skręciła sobie kolano, ledwo mogła chodzić o większym wysiłku nie mówiąc, co z resztą było przyczyną jej porażki w następnej rundzie, a mimo to Karolina przegrała Woźniacki doświadczona ? Z której strony ? Ostatni pojedynek Dunka dostała w prezencie od Azarenki, która w 20 gemach potrafiła zrobić 50 niewymuszonych błędów. Sztuka nie lada, ale i szczęście jak w toto lotku. Styl Wozniacki jest dziwny. Warunki ma takie, że swoje rywalki powinna rozstawiać po kątach, a ona tymczasem chowa się za końcową linią i gra z kontry . Udaje Monfilsa czy co? Jelena wycofala sie z miksta, odpoczęła i dzisiaj nie widze zadnych przeciwskazan aby nie miala awansowac do dalszej rundy. Skoro poprzednio grając w gorszym stanie oraz na gorszej dla siebie nawierzchni dała radę, to teraz nie powinno być inaczej. Woźniacki ma małe doświadczenie w starciach z zawodniczkami z wyższej półki no i jest nieregularna w swoich dobrych występach. Jeśli chodzi o Jelene to zawsze jestem pewien, że przynajmniej minimum jakie zaprezentuje będzie wystarczające na maksimum 80% tenisistek na świecie. I tak moim zdaniem będzie również dzisiaj.
|
Do góry
|
|
|
|
#2583171 - 03/09/2008 04:01
[Re: mixer]
|
MaSha Lover
|
Dinara Safina says she surprised herself with a 7-5, 6-0 win over Anna-Lena Groenefeld in the fourth round of the US Open. "Honestly, going on the court I didn't expect that I'm going to win because I was just so exhausted," she said. "After the warm-up I just started to cry. I said, 'I cannot push anymore myself.'" Safina credited her coach with calming her down and said she began to feel better once the match started. "Slowly I started to feel like, okay, like I still can push myself. Today I'm really happy that I won -- doesn't match like maybe I didn't play my best, but that I went through. This was the most important, because now I have one day off, and hopefully I can be 100% for my next one." Flavietta do boju
|
Do góry
|
|
|
|
#2583947 - 03/09/2008 18:36
[Re: PioKing]
|
Live fast, die young
Meldunek: 25/02/2004