#260718 - 24/11/2004 11:37
Re: NBA - 24.11.2004
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
Quote:
Mam pytanko troche offtopic, na jakich kanalach ogladacie mecze NBA?
Tommy,ja na NBA+ - francuski program na Astrze. 24 non stop NBA :-) Co prawda bezpośrednia transmisja jest tylko z jednego nocnego meczu,ale potem lecą podsumowania,wywiady i to co najbardziej ostatnio lubię,czyli archiwalia:-)
Pozdrawiam
amkwish
|
Do góry
|
|
|
|
#260721 - 24/11/2004 13:16
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Ja dziś gram tak; PHOENIX-MILWAUKEE H(0-8) - 1 (1,9) IVERSON-PIERCE - 1 (1,5) SAN ANTONIO-DALLAS SP 184 - over (1,9) Jeśli macie jakieś uwagi lub sugestie chętnie wysłucham. pzdr Cules
Cules,my rownież wysłuchamy Twojej argumentacji,bo przecież nie wybierałeś tych opcji rzucając monetą:-)
Mam gorącą prośbę do wszystkich,którzy podaja swoje typy - napiszcie choćby parę słów uzasadnienia. Nie musza to być jakieś superfachowe i wypasione analizy. Ja rozumiem,że Ktoś kto nie czuje się zbyt mocny w temacie NBA nie jest skłonny do pisania opinii na temat typów,ale uwierzcie,że każdy głos i każda uwaga bardzo się przydaje.
Skuteczność w typowaniu niby powinna być wprost proporcjonalna do posiadanej wiedzy,ale wiecie ,że tak nie jest i wielokrotnie zdarza się,że nowicjusz,kierując się w danym dniu dobrym przeczuciem,będzie lepiej typował niż najwieksza fachura.
Im więcej zdań i opinii,tym szerszy pogląd ,więc jeszcze raz namawiam wszystkich,których interesuje ten temat do pisania postów.
W ubiegłym sezonie podliczaliśmy skuteczność najpopularniejszych na forum typów i wyszło na to,że gdyby je grać kazdego dnia,to po sezonie konto wygladałoby całkiem nieźle.
Ja postaram sie podać swoje typy na dziś dopiero późnym wieczorem,ponieważ dziś Euroliga i CL. Mam nadzieję,że będą lepsze od wczorajszych (4/9).
Pozdrawiam
amkwish
|
Do góry
|
|
|
|
#260722 - 24/11/2004 13:23
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Dzieki Amkwish , szkoda tylko ze ja nie mam astry
Obrotnica Tommy oraz tuner(polecam Vision+) i masz co chcesz:-) Mnie zaispirował i porad udzielił Adik,bywalec tego forum. Jestem bardzo zadowolony,że Go posłuchałem i jedyny kłopot jaki mam teraz to taki,jaki mecz wybrać(mowa o piłce),gdy kilka leci w jednym czasie.
Pozdrawiam
amkwish
|
Do góry
|
|
|
|
#260723 - 24/11/2004 13:28
|
veteran
Meldunek: 07/09/2004
|
SAN ANTONIO-DALLAS H(0-9)2 1,90
Brak Dirka i Monkeya Finleya i juz mysla ze sami paralici zostali w dallas. W nba nie ma ludzi przypadkowych(no moze poza trybanskim:P, ale on juz zakonczyl podbijanie ameryki) i co pokazala indiana, rezerwowi to tez swietni koszykarze.W dallas jest wielu zaowdnikow ktorzy moga wziazc na siebie ciezar gry i sklad ich jest bardzo mocny.Ulubieniec trenera Daniels to bardzo zdolny zwodnik ktory w zeszlym sezonie pokazal juz ze mozna na nim polegac, Josh Howard to rowniez zawodnik o ogromnym potencjale, jest doswiadczony Stackhouse, Terry doskonaly rozgrywajacy, No i pozytweczny bardzo pod koszami Dampier, takze jeszcze Dallas nie umarlo i nie wierze dzisiaj w ich zdecydowana porazke.
V.CARTER-MARBURY KL 2 1.90
Coraz glosniej o wymianie Vince'a do Blazers, w ostatnim meczu Carter zdobyl 4 pkt, Starbury natomiast caly czas pod nieobecnosc Houstona pozostaje liderem Knicksow i przewodzi w tej druzynie w zdobywaniu punktow podczas gdy terener toronto stawia na dobro calej druzyny i nie pozwala na samodzielne popisy cartera.Nie ma sie co dziwic, w sumie zawodnicy jak Bosh czy Rose, czy tez Alston to rowniez znakomici strzelcy.
|
Do góry
|
|
|
|
#260724 - 24/11/2004 14:57
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/11/2004
|
Quote:
Quote:
Ja dziś gram tak; PHOENIX-MILWAUKEE H(0-8) - 1 (1,9) IVERSON-PIERCE - 1 (1,5) SAN ANTONIO-DALLAS SP 184 - over (1,9) Jeśli macie jakieś uwagi lub sugestie chętnie wysłucham. pzdr Cules
Cules,my rownież wysłuchamy Twojej argumentacji,bo przecież nie wybierałeś tych opcji rzucając monetą:-)
Mam gorącą prośbę do wszystkich,którzy podaja swoje typy - napiszcie choćby parę słów uzasadnienia. Nie musza to być jakieś superfachowe i wypasione analizy. Ja rozumiem,że Ktoś kto nie czuje się zbyt mocny w temacie NBA nie jest skłonny do pisania opinii na temat typów,ale uwierzcie,że każdy głos i każda uwaga bardzo się przydaje.
Skuteczność w typowaniu niby powinna być wprost proporcjonalna do posiadanej wiedzy,ale wiecie ,że tak nie jest i wielokrotnie zdarza się,że nowicjusz,kierując się w danym dniu dobrym przeczuciem,będzie lepiej typował niż najwieksza fachura.
Im więcej zdań i opinii,tym szerszy pogląd ,więc jeszcze raz namawiam wszystkich,których interesuje ten temat do pisania postów.
W ubiegłym sezonie podliczaliśmy skuteczność najpopularniejszych na forum typów i wyszło na to,że gdyby je grać kazdego dnia,to po sezonie konto wygladałoby całkiem nieźle.
Ja postaram sie podać swoje typy na dziś dopiero późnym wieczorem,ponieważ dziś Euroliga i CL. Mam nadzieję,że będą lepsze od wczorajszych (4/9).
Pozdrawiam
amkwish
IVERSON-PIERCE - 1 (1,5) wydaje mi się iż mający lepszą średnia pkt na mecz(26,1) Iverson zdobędzie choćby o jeden ale jednak więcej punktów niż jego rywal P.Pierce(średnia 23 pkt) .Sądze iż to własnie Iverson poprowadzi 76ers to zwyciestwa w tym meczu i rzuci dużo punktów  PHOENIX-MILWAUKEE H(0-8) - 1 (1,9) na początku powiem iż Phoenix jest od dawna moją ulubioną drużyną Nba i tentyp jest nieco patriotyczny .Słońca są jak widac po ostatnich meczach na fali(5 zwyciestw z rzedu) zajumują 2 pozycje na zachodzie z bilansem 9-2(3-1 home) ich rywale zaś to wg mnie typowy średniak,legitymują sie bilansem 3-6 z tym że tragicznie grają na wyjazdach!!Bilans 0-5 mówi sam za siebie,prawdą jest iż 3 wyjazdowe porażki były bardzo minimalne ale uważam że będące w dużej formie Słońca wygrają dziś więcej niż róznica 8pkt.  SAN ANTONIO-DALLAS SP 184 - over (1,9) W tym meczu opieram sie tylko i wyłącznie na statystykach.Spursi mają średnia pkt na mecz 95,2 ich rywale 100,2 jak więc widac sumując średnie zdobycze punktowe tych zespołów wychodzi na to iż powinien być dzis over Analizy może nie są jakieś super fachowe ale tak jak chciał amkwish chociaż są  pzdr cules 
|
Do góry
|
|
|
|
#260725 - 24/11/2004 15:10
|
Carpal Tunnel
|
CLE Cavaliers - DET Pistons under 189,0 /1,91 w b&w/ Według mnie zawyżona linia. Ostatnie wyniki,poprzednie mecze miedzy tymi zespołami czy wreszcie powolne,ale jednak "underowanie" ligi - sporo przemawia za tym typem. Oczekuje ,że wreszcie Pistons (pomimo,że bez Ben(c)Wała) przypomną sobie,co jest ich najsilniejszą bronią. Podwójny blamaż z Bobkami wymaga szybkiej rehabilitacji :-) Mam tylko pewne wątpliwości,jezeli chodzi o ambicje zawodników z Detroit,chociaż wczorajsza końcówka w Charlotte wskazuje,że jednak coś w nich pozytywnego zostało. Dzisiejszy mecz może różnie przebiegać,może skończyć sie na styku,a nawet z dużym handi dla jednej ze stron,ale niezależnie od tego kto i ile wygra,z analizy każdego wariantu zawsze wychodzi mi under:-) SA Spurs - DAL Mavericks 2 (+10,0) /1,935 w Pinnacle/ Zgadzam się z typem Piomilla. Do podanych argumentów "za" dodałbym jeszcze jeden. Nikt nie lubi życ w czyimś cieniu :-) i kontuzja Dirka jest (pomimo,ze w sposób oczywisty osłabia zespół)doskonała okazją dla zmienników,by udowodnić,że nie ma ludzi niezastąpionych. Jeżeli w nocy Dallas wygra w San Antonio,to po meczu Daniels powie mniej wiecej tak: "Martwimy się kontuzją Dirka i czekamy na jego powrót,niemniej jednak dzis udowodniliśmy,ze i bez niego potrafimy wygrać z każdym" :-) Pozdrawiam amkwish
|
Do góry
|
|
|
|
#260726 - 24/11/2004 15:44
|
addict
Meldunek: 12/01/2003
|
Witam. Zgadzam się w 100% z underem w meczu Cleveland-Detroit. Linia trochę zawyżona - 188, czyli 47 pkt w każdej kwarcie - nie sądzę, że dadzą radę. LeBron sam cudów nie zdziała, poza tym liczę na defensywę Detroit. Mecz będzie raczej zacięty, mam jednak nadzieję, że nie nazbyt zacięty  Pozdrawiam Master Flamaster www.gembet.com
|
Do góry
|
|
|
|
#260728 - 24/11/2004 17:19
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Witam. Zgadzam się w 100% z underem w meczu Cleveland-Detroit. Linia trochę zawyżona - 188, czyli 47 pkt w każdej kwarcie - nie sądzę, że dadzą radę. LeBron sam cudów nie zdziała, poza tym liczę na defensywę Detroit. Mecz będzie raczej zacięty, mam jednak nadzieję, że nie nazbyt zacięty 
LeBron,chyba najbardziej przereklamowany gracz w NBA,popsuł mi w ubiegłym sezonie kilka kuponów,zaś w tym zachowuje sie bardzo fair wobec moich typów :-)(np.Jego "trójka w ostatniej sekundzie w Miami uratowała spread). Mam więc nadzieję,że i dziś dobrze sie spisze(czytaj:zbyt dużo nie rzuci). Podobnie jak Ty mam nadzieje dziś zobaczyć dobrą grę obronną Pistons - najwyższy czas.
Tymczasem buki ....podnieśli linię na 189,0 ,jak widać mają nasz typ za nic :-)))
Obstawiłem więc teraz under 189,0 w Pinnacle po kursie 1,952
Pozdrawiam
amkwish
|
Do góry
|
|
|
|
#260729 - 24/11/2004 17:24
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/05/2002
|
BOS @ PHI -3.5 2 (2.01) 5/10POR @ ORL -4.5 2 (1.93) 5/10 Bilans: 8/9 +33.01j www.basketbet.com
|
Do góry
|
|
|
|
#260731 - 24/11/2004 18:43
|
member
Meldunek: 22/11/2004
|
Quote:
Quote:
Dzieki Amkwish , szkoda tylko ze ja nie mam astry
Obrotnica Tommy oraz tuner(polecam Vision+) i masz co chcesz:-) Mnie zaispirował i porad udzielił Adik,bywalec tego forum. Jestem bardzo zadowolony,że Go posłuchałem i jedyny kłopot jaki mam teraz to taki,jaki mecz wybrać(mowa o piłce),gdy kilka leci w jednym czasie.
Pozdrawiam
amkwish
Wiem ze to nie ten temat ale jesli mozesz napisac cos wiecej na ten temat. Jestem na kupnie nowego zestawu do odbioru tel sat i jesli mozesz napisac cos wiecej (co najlepiej kupic i tak dalej...)
Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#260732 - 24/11/2004 18:48
|
veteran
Meldunek: 12/02/2002
|
Co do meczu Clevenland - Detroit to w 100% popieram Krajana. Nie wiem czemu ale jakoś nie przekonuje mnie to, że Detroit przypomni sobie co jest ich naskuteczniejszą bronią. Detroit ostatnio zawala mecze tracąc dużo pkt, natomiast ich przeciwnicy w ostatnich meczach zdobywają dużo punktów. Zazwyczaj są to liczby bliskie 100 pkt lub więcej. Jeżeli chodzi o moje zdanie to raczej patrze na aktualną forme zespołów niż na to co grali kiedyś. To są wyniki obu zespołów z ostanich meczy: Charlotte - Detroit 91-89 Detroit - Charlotte 117-116 Indiana - Detroit 97-82 Detroit - Minesota 93-85
|
Do góry
|
|
|
|
#260733 - 24/11/2004 18:52
|
addict
Meldunek: 12/01/2003
|
Quote:
Co do meczu Clevenland - Detroit to w 100% popieram Krajana. Nie wiem czemu ale jakoś nie przekonuje mnie to, że Detroit przypomni sobie co jest ich naskuteczniejszą bronią. Detroit ostatnio zawala mecze tracąc dużo pkt, natomiast ich przeciwnicy w ostatnich meczach zdobywają dużo punktów. Zazwyczaj są to liczby bliskie 100 pkt lub więcej. Jeżeli chodzi o moje zdanie to raczej patrze na aktualną forme zespołów niż na to co grali kiedyś. To są wyniki obu zespołów z ostanich meczy: Charlotte - Detroit 91-89 Detroit - Charlotte 117-116 Indiana - Detroit 97-82 Detroit - Minesota 93-85
I jak widać tylko raz padło więcej punktów [i to po dogrywce], niż nasza linia, czyli 189. No zobaczymy jak to będzie. Pozytywną rzeczą jest to, że wywiązała się dyskusja i każdy ma jakieś sensowne argumenty. Tak trzymać i ogramy buków jak nic 
Pozdrawiam Master Flamaster www.gembet.com
|
Do góry
|
|
|
|
#260734 - 24/11/2004 18:56
|
veteran
Meldunek: 12/02/2002
|
Co do meczu Clevenland - Detroit to w 100% popieram Krajana. Nie wiem czemu ale jakoś nie przekonuje mnie to, że Detroit przypomni sobie co jest ich naskuteczniejszą bronią. Detroit ostatnio zawala mecze tracąc dużo pkt, natomiast ich przeciwnicy w ostatnich meczach zdobywają dużo punktów. Zazwyczaj są to liczby bliskie 100 pkt lub więcej. Jeżeli chodzi o moje zdanie to raczej patrze na aktualną forme zespołów niż na to co grali kiedyś. To są wyniki obu zespołów z ostanich meczy: Charlotte - Detroit 91-89 Detroit - Charlotte 117-116 Indiana - Detroit 97-82 Detroit - Minesota 93-85 Utah - Detroit 108-93 Denver - Detroit 117-109 N.Y. Knicks - Clevenland 98-88 Clevenland - Charlotte 100-84 Charlotte - Clevenland 89-106 Clevenland - Golden State 99-89 Clevenland - Washington 105-74 Clevenland - Phoenix 114-109 Jak widać Detroit traci całkiem sporą ilość punktów ostatnioa Clevenland dużo ich zdobywa. W dzisiejszym spotkaniu wystarczy aby Clevenland rzuciło około 100 pkt a Detroit 90 pkt i over wejdzie. Myśle, że spokojnie obydwa zespoły rzucą tyle punktów i dzisiaj w tym spotkaniu padnie over. Jednak jest to tylko moje osobiste zdanie  P.S. Wysłałem wiadomość po raz drugi, ponieważ wcześniej przez przypadek wysłałem  .
|
Do góry
|
|
|
|
#260735 - 24/11/2004 19:38
Re: NBA - 24.11.2004 *DELETED*
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/11/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#260736 - 24/11/2004 20:50
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/05/2003
|
Cleveland-Detroit 2 (2,85 exp) co u\o się nie wypowiadam,bo Detroit narazie negatywnie szokuje i brak im charakteru z poprzedniego sezonu,poczekajmy aż Brown zrobi porządek ,ponadto nie ma Big Bena,a to spora luka i dużo mniej bloków i zbiórek.W ostatnim sezonie zawodnik tem zrobił olbrzymi progres w ofensywie i jego brak to spora wyrwa w ekipie tłoków.Ale mimo to taki wysoki kurs,nawet przy ostatnim kryzysie,nie zniechęciło mnie do zagrania singla na Detroit,bo w końcu co to jest Cavs,małpowaty uszatek na siłę kreowany ma MJ-a i paru średniaków.Myślę,ze Detroit jest w stanie wygrać ten mecz i gram to tylko dla kursu,oraz z wiarą,ze tłoki sie przełamia. Toronto-NY 1 Raptorsi mocni u siebie,ostatnio dobra gra,Knicksi tez ostatnio dobrze grają,ale ja widzę wygranę Toronto. Orlando-Portland(+4,5) 2 Orlando niepokonane u siebie,ale Blazersi ostatnio wysoka forma,zaczeli grać swoje,dlatego zaryzykuję na nich,ale z handi,bo Magic ostatnio dobra gra z przeżywającym drugą młodość Hillem. Memphis-Seattle 1 Sonics rewelacją ligi,ale Memphis posłabym początku zaczyna grać swoje i chyba troche poluzuje śruby gosciom. Utah-Chicago 2 skoro NO sie z nimi przełamało,to może Chico też się uda,bilans 0-9 zobowiązuje 
|
Do góry
|
|
|
|
#260738 - 24/11/2004 21:31
|
Carpal Tunnel
|
Gedzo,fajnie,ze dałeś ten typ,bo ja mam nieco inne zdanie i jest okazja do dyskusji. Do wczoraj tez zastanawiałem się nad tym,czy w przypadku Sonics mamy do czynienia z "rewelacją otwarcia" czy tez jest to trwalsza tendencja i zrodził się niezły zespół. Dziś zaryzykuje twierdzenie,że to drugie. Gedzo,z serii wygranych Seattle przypomne tylko trzy. 1)07.11 zdemolowali Spurs 113-94 (wynik świadczy,ze potrafia rzucać) 2)10.11 ośmieszyli Kings 108-78 (ten z kolei jest dowodem,że potrafią bronić) 3)wczoraj ograli Wolves 103-92 ,mając w kazdej kwarcie i sekundzie ten mecz pod kontrolą (dziś obejrzałem obszerne fragmenty i jestem pod wrażeniem gry Seattle). Teraz argument "memphis home win" :-) Trudno się nie zgodzić,u siebie "Misie" potrafia rozjechać każdą ekipę i niezwykle trudno jest w Memphis wygrać nawet potentatom. Tak się jednak składa,że to właśnie Sonics wygrali w Memphis 3 razy z rzędu(sic !!!) - zadnej innej drużynie nie udała się ta sztuka. Bilans ostatnich 10-ciu spotkań to 8-2 dla Seattle. Można powiedzieć,że kiedyś Grizzlies to nie był ten zespół co dziś. Ok,ja się wobec tego pytam - a co grali Sonics w 2 poprzednich sezonach? Wióry z parkietu grali,a nie basket,a mimo to powieźli Misiuff kiedy chcieli i jak chcieli. Ostatnia uwaga polemiczna i przy okazji propozycja dżentelmeńskiego zakładu:-) Gedzo,zaprawdę (za)powiadam Ci juz dziś:-),że Seattle bedą grali w play-off's i jeżeli jakis buk miałby dziś taki zakład to gotów jestem tę opcje grubo obstawić,bo to byłaby znakomita lokata. Podam wreszcie mój typ: MEM - SEA 2 (+4,5) /7/10 stake po kursie 1,91/ MEM - SEA 2 /2/10 stake po kursie 2,63/ /oba zakłady w Pinnacle/ Bez wzgledu na to ,kto z nas ma rację,myślę,że będzie to bardzo ciekawy i stojacy na najwyższym poziomie mecz. Ja tej nocy juz bez spania nie wytrzymam,więc nagram sobie i obejrzę jutro,juz bez emocji. Pozdrawiam amkwish
|
Do góry
|
|
|
|
#260740 - 24/11/2004 21:53
|
member
Meldunek: 30/11/2002
|
Hm mam takie pytanko,ktory buk wg. was ma najleprza oferte na nba? i nie jest "wolnym "bukiem jezeli chodzi o wystawianie meczy.Mam zamiar na dniach założyc konto...dotychczas gralem w expie...w sumie bezproblemowo,konto nie bylo na mnie -teraz gdy chcialem zalozyc na siebie ,powiedzieli ze musza skasowac stare bo z jednego ip =jedno konto moze byc.Zgodzilem sie..i teraz sie zastanawiam moze by tak zmienic buka..exp jest wolny jezeli chodzi o wystawianie oferty i chociaz ostatnio podobaly mi sie zaklady "nba-specjalne" to nie bylo mozna grac np: wyników lub u/o do przerwy,czasem tez mecze były blokowane b.szybko;/
I najlepiej by mozna bylo grac cos takiego jak "zaklady specjalne" w expie.Myslalem o Pinnacle moze...
Czekam na jakies odp:))
pozdro
Edited by $Barlog$ (24/11/2004 21:55)
|
Do góry
|
|
|
|
#260742 - 24/11/2004 22:06
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/03/2004
|
Czas na podanie typów (moich) mialem się ograniczać, ale taki mam charkter że lubie dużo typować - to moja negatywna strona, ale cóż poradzić. Typy które zagram napewno - *** Typy ktore zagram prawdopodobnie - * Wszystkie pochodzą z EXPA lub Unibetu:
1) CLE - DET - over 189 * - analiza we wcześniejszych postach - 1(-5,5) * - obecna forma graczy z Detriot nie napawa mnie entuzjazmem + brak Wielkiego Bena, z drugiej strony "malpowaty uszatek" - cyt. - + nieza forma pozostaych + wlasna publiczność Czy dadzą radę zrobić hc - oby tylko nie tak jak wczoraj LAL W tym sezonie CLE (H 4-1), DET (R 1-4)
2) PHI - BOS - 1(-3,0) *** Dwie porównywalne drużyny co do potencjalu. Z jednej strony Iverson z chorym? lokciem kontra P. Pierce. Aspekt ktorym się kierowlem przy wyborze jest gra przed wasą publicznością Co do linii - brak wyrobionego zdania
3) TOR - NY - 1(-3,0) *** Wszyscy chyba wiedzą jakie Dinozaury są groźne u siebie, a rzemieślnicy z Nowego Jorku do potentatów gry na wyjeździe nie należą. Bilans TOR (H 4-1 - porażka z rewelacyjnymi Sonic), NY (R 1-4) Co do linii - brak wyrobionego zdania
4) ATL - MIA - 1 (+10) *** Roznica potencjalu znacząca na korzyść gości. "Grubas" i spóka jednak ostatnio nie byszczą, a Atlanta - taki sobie "nieobliczalny slabelusz", któremu ambicja nie pozwoli dać się ośmieszyć przed wasnymi kibicami. Dla ryzykantów - gola 1. - under 190 * - Jastrzębie do wyjątkowych strzelców nie należą, ostatnio forma Miami (podobnie jak dyspozycja rzutów osobistych "Szak-a" pozostawia wiele do życzenia. Sądzę, że obie drużyny skupią się aby dużo nie rzucać, ale jeszcze mniej tracić.
5) MEM - SEA - 1(-4,5) Nie daly rady Wilki, dadzą radę Niedźwiedzie! Na rewelację sezonu też trzeba znaleźć bicz. A rosnąca forma Memphis powinna wystarczyć aby zatrzymać ten ponaddźwiękowy pociąg. over 197 * - obydwie drużyny dużo rzucające w tym sezonie, a * tylko dlatego że takie ew. overki mogą wejść tak jak wczoraj ov. LAL - MIL.
O pozostalych meczach nie mam wyrobionego zdania - przychylabym sie do overków. Napewno nie ruszę meczyku Orlando - Portland - dla mnie zdecydowany no bet. Staralem się opisać swoje spostrzeżenia w miarę czytelny sposób. Podawanie zbyt wielu cyferek i nazwisk wprowadzioby wśród czytających ogólny zamęt, a zainteresowanych odsyam do dzialu linki w którym wszystko można sobie dogebnie przetrawić Pozdrawiam Życzę udanej nocy KRAJAN PS - sory za l coś mi sie "potegowao" z klawiaturą. - tylko nie piszcie mi abym zmienil opceje języka
|
Do góry
|
|
|
|
#260743 - 24/11/2004 22:08
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/04/2004
|
ja w sprawie meczu cleveland - detroit. nikt chyba dzis nie napisal o hc w tym mecz +5,5pkt (expekt) na detroit. jak dla mnie mecz ten wygra detroit, a jeszcze maja 5,5 pkt w zapasie. fakt wczoraj przegrali u siebie i to z byle kim, meczu nie widzialem, ale wydaje mi sie ze podeszli zbyt lekcewazaco do przeciwnika, stad porazka, nie wyciagneli wnioskow z tego co stalo sie pare dni wczesniej w charlotte. uwazam, ze taka sytuacja dzis juz sie nie powtorzy. odrobili i tak spore straty, i jeszcze minuta i pewnie by wygrali. porownujac pierwsze piatki z ostatnich meczow obu druzyn, jak dla mnie przepasc. wyjsciowa piatka detroit wyglada juz teraz naprawde imponujaco, do tego na lawce campbell, coleman (choc to moze nie najlepszy przyklad;)) i hunter. cala ta trojka jeszcze pare lat temu grala bardzo przyzwoicie, i sa jak dla mnie wartosciowymi zmiennikami (znow ten coleman  ). w kazdym razie detroit ma 3 wysokich zawodnikow do krycia ILGAUSKASA, co powinno go troche zmeczyc. na kazdej innej pozycji przewaga tlokow zdecydowana (no mozna polemizowac jezeli chodzi o malego skrzydlowego). to chyba wszystko, prosze o odniesienie sie do tego i o podanie ewentualnych brakow w skladach obu druzyn.
|
Do góry
|
|
|
|
#260744 - 24/11/2004 22:14
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
amkwish mowisz ze naprawde moga bys rewelacja no ciekaw jestem, moze tak jak mowisz cos zaczelo sie dziac w seattle, jakas chemia?
LOL :-))) Gedzo,może w trakcie sezonu zmienia nazwę na DDR-Sonics:-)
A tak poważnie,to oczywiście nie jestem niczego pewien i paradoksalnie za Twoja opcją moga przemawiać aż nazbyt wyraziste wygrane SSS z czołowka Zachodu.
Tak czy inaczej,do meczu nr 20 jeszcze daleko i dlatego mam nadzieję,że Seattle bedące w mega-sztosie:-) przejedzie sie po Miśkach siła rospędu (choc powtórka ostrego hamowania z Bostonu jest tak samo mozliwa).
Zastanawiam się jeszcze nad pewna głupawką :-) Mianowicie,jaki byłby efekt,gdyby na dzisiejsze mecze puścić tylko i wyłacznie plus handi? W Eurolidze to działa bez pudła,a w dzisiejszych meczach NBA tak naprawdę nie ma takiego,w którym spodziewalibyśmy się rozjechania u-doga przez faworyta (no moze Suns? z tym,ze im aż za dobrze idzie,hehe).
Pozdrawiam
amkwish
|
Do góry
|
|
|
|
#260745 - 24/11/2004 22:32
|
addict
Meldunek: 09/01/2004
|
Dzisiejszej nocy skoncentrowałem się przede wszystkim na jednym meczu, mianowicie Phoenix-Milwaukee, kursy jakie wystawil expekt są dla mnie po prostu śmieszne Phoenix(1,16) Milwaukee (5,66).Dzisiaj gram , a właściwie już zagrałem 3 opcje z tego meczu mianowicie: 1) Phoenix-Milwaukee 2 za tak zwane,,grosze'' , ale lubie mieć satysfakcje z wysoko trafionego kursu 2) Phoenix-Milwaukee 2(+10) 3) Phoenix-Milwaukee under 206,5 pkt i tego typu jestem najpewniejszy Puściłem też jeszcze jeden under mianowicie: 4) Toronto-NY 194,5 pkt Na dzisiaj to by było na tyle, jak będzie zobaczymy.
|
Do góry
|
|
|
|
#260746 - 24/11/2004 22:44
|
Carpal Tunnel
|
Teoria teorią,a można sprawdzić w praktyce. Pusciłem za parę dolcuff w Pinnacle taki oto teaser: DET +11,0 NY +8,5 POR +10,0 DAL +16,0 CHI +19,5 MIL +16,0 /ako = 5,00/ Ciekawe jaka drużyna zepsuje ten kupon ? :-) Pozdrawiam amkwish
|
Do góry
|
|
|
|
#260747 - 24/11/2004 22:59
|
veteran
Meldunek: 04/11/2003
|
Dzis caly dzien po glowie chodza mi wlasnie plusowe handi. Na minusowe nie postawie w zadnym meczu. Poczatkowo myslalem zeby zagrac Miami -9.5, gdyby grali w domu raczej bym sie nie wahal, za to wyjazdowe mecze zadzo sie swoimi prawami. powinni przejechac po Jastrzebiach, ale czy 10 pkt? watpie Mavs +10 poszlo z samego rana, obawialem sie ze ze linia spadnie, jednak nadal sie trzyma a ja coraz bardziej jestem przekonany do tego typu... czy Slonca wygraja 10 pkt. Jakby wszystko wsazuje ze tak, jednak bardziej sklonny bylbym na zagranie +hp na Koziolki  Redd szaleje, rzuca powyzej 30 pkt, wczorajszy wystep mniej udany tylko i wylacznie dzieki swietnemu kryciu przed Kobego. Z kolei Slonca w ostatnim meczu tylko dzieki swietnej koncowce pokonaly Byki 18 pkt. Przez prawie pol meczu CHI mimo nadal tragicznej skutecznosci prowadzilo wyrownana gre. Obawiam sie aby PHI znow nie zlekcewazyly "slabego" przeciwnika. Wtedy mobilizacja w koncowce moze wystarczyc na zwyciestwo, ale czy az 10 pkt. Watpie No i najwiekszy plusowy handi dzisiejszej nocy - +13.5 na Byki o ktorych ciezko cokolwiek dobrego powiedziec. Skutecznosc fatalna zarowno z gry jak i z lini rzutow wolnych, faule lapia srednio co 2 min:), prawie nie blokuja, nie ma gwiazdy - i to praktycznie jedyna zaleta:) Jednoczesnie po ostatnim wystepie nie mozna powiedziec tez niczego dobrego o Jazzmenach, koncowka spsprana totalnie. UTA mogli przegrac z druzyna ktora wczesniej zwyciestwa w lidze jeszcze nie odniosla (NO) to dlaczego mieliby rozjechac Byki ? W sumie mimo samych porazek druzyna z Chicago taka roznica punktow przegrala tylko 3-krotnie (2 razy z PHO i DEN) Rowniez w meczu Sonics sklaniam sie ku +hp. Wiele juz padlo w tym temacie, decyzje kazdy musi podjac sam. Reasumujac: Typ dnia: Dallas +10 Poza tym za mniejsze stawki: CHI +13.5 SEA +5.5 MIL +10 u/o jedna jestem za underm w meczu CLE-DEN PHO-MIL raczej over chociaz linia wysoka Pozdro PS. jutro bedziemy mieli mniej dylematow, bo tylko 2 mecze, ale za to w piatek...
|
Do góry
|
|
|
|
#260748 - 24/11/2004 23:01
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 05/03/2004
|
Quote:
w kazdym razie detroit ma 3 wysokich zawodnikow do krycia ILGAUSKASA, co powinno go troche zmeczyc. na kazdej innej pozycji przewaga tlokow zdecydowana (no mozna polemizowac jezeli chodzi o malego skrzydlowego).
to chyba wszystko, prosze o odniesienie sie do tego i o podanie ewentualnych brakow w skladach obu druzyn.
moze nie bdzie takiej potrzeby, bo jego wystep stoi pod duzym znakiem zapytania, a swoja droga, to równiez gram Detroit i to czyste "2" bez hc....
Grzech nie spróbowac za 2,85....
|
Do góry
|
|
|
|
#260750 - 25/11/2004 06:48
|
veteran
Meldunek: 04/11/2003
|
Quote:
Reasumujac: Typ dnia: Dallas +10
Poza tym za mniejsze stawki: CHI +13.5 SEA +5.5 MIL +10
u/o jedna jestem za underm w meczu CLE-DEN PHO-MIL raczej over chociaz linia wysoka
Typ dnia nie wszedl, ele 5 pozostalych in plus, calosciowo tez do przodu. Pierwsza wygrana Bykow - przymierzalem sie do progresji na ich wygrana, chcialem zaczac od jakiegos home-win, a tu taka niespodzianka. Troszke poprawili skutecznosc, szczegolnie z osobistych i to zaowocowalo. Inna sprawa ze Utah zbyt wygorowanych warunkow nie postawila 
pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#260751 - 25/11/2004 07:14
|
stranger
Meldunek: 18/11/2004
|
Quote:
Witam
Dziś Memphis Grizzlies - Seattle SuperSonics +4,5 
Jestem pod wrażeniem gry Seattle jeśli sie wygrywa w Minesocie to robi wrazenie.Są na fali i dzis dale powinni na niej zostać.Memphis po słabym początku coś zaczynają grac ale są zbyt chimeryczni dzis powinni przegrać.Zazwyczaj nie gram na gości dlatego podpieram sie handikiem ale do rozpisu może byc czysta 2
11/14/2004 SEA 118 MEM 113 3/18/2004 MEM 94 SEA 97 1/9/2004 SEA 122 MEM 116 12/30/2003 MEM 99 SEA 105 11/21/2003 SEA 97 MEM 98 3/28/2003 SEA 95 MEM 71 1/25/2003 MEM 83 SEA 95 1/17/2003 SEA 103 MEM 97 11/27/2002 MEM 117 SEA 99 4/17/2002 SEA 109 MEM 94
oraz taki mały rozpis 2/3
Memphis Grizzlies - Seattle SuperSonics 2 2,5  Utah Jazz - Chicago Bulls 2 9,62  Philadelphia 76ers - Boston Celtics under192 1,92 
Pozdrawiam
Szkoda ze za takie drobne poszedł rozpis
Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#260752 - 25/11/2004 07:24
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/03/2004
|
Podsumowanie:
Ogólnie niezła noc. Typy *** w komplecie - troszkę gorzej z liniami które ostatnio udawało mi się trafiać. Ogólne wnioski:
1) Niedżwiadki nie dały rady - Passa Sonic - faktycznie nie jest dziełem przypadku, tylko na jak długo wystarczy im paliwa? Myślę że jeszcze pociagną ale obawiam się meczów ze słabszymi druzynami.
2) under w meczu Detriot nie był spowodowabny ich wyśmienitą obroną tylko nieudolnością w poczynachach ofensywnych - stąd taki wynik - nie wróżę im różowej najbliższej przyszłości spróbuję grać na hp przeciwko nim.
3) LeBron James - potwierdził swoje przereklamowanie zdobywając wczoraj tylko 43pkt.
4) Toronto potwierdziło swoje atuty we własnej hali.
5) Opisywana kontuzja łokcia Iversona pozwoliła mu rzucić "tylko" 28pkt. i poprowadzić Philę do spokojnego zwycięstwa. Należy mocno się przejmować drobnymi urazami zawodników!
6) Pomimo,że bardzo kontuzjowany Dirk zagrał (znowu super info), Spurs nie mieli najmniejszych problemów z odniesieniem przekonywującego zwycięstwa - może po tym meczu się odblokują i zaczną grać jak na pretendenta do zdobycia mistrzostwa NBA 04/05 przystało - dwa kolejne mecze - wyjazd Denver + home Utah - powinny owocować w dwa zwycięstwa - można pomyśleć o wysokich hp. warunek utrzymanie formy z wczorajszej nocy.
7) Atlanta pomimo że przegrała potwierdziła, że pomimo braku potencjału ambicją można powalczyć z każdym.
8) Chicago - niespodzianka (in plus - dla mnie osobiście in minus) dnia, najprawdopodobniej po tym meczu powinni się troszkę odblokować i uwierzyć we własne możliwości która zbyt wysokie nie są - potwierdza że w NBA - pojęcie pewniaka nie istnieje (na margin. zawaliło mi 1 kuponik, rozpisik 4/5, gdzie miałem 2 pewniaczki (Spurs+Utah) + wczorajsze moje typy (hp)
9) Utah - niespodzianka in minus - jeszcze większy tym bardziej że po raz drugio dali ciała we własnej hali wcześniej z NOR - zauważalny znaczny spadek formy po wybitnym początku - myślę że przez najbliższe kolejki można ją dołączyć do grona "cieniasów", a mając w kontekscie najbliżesze mecze z ekipą T-Maca (u siebie) i Spurs na wyjeździe sądzę że bilansu nie poprawią.
Ten temat (z dotychczasowych - NBA) zawierał bardzo wiele trafnych analiz i udowodnił, że po ostatnich dwóch, trzech dniach zaczyna znowu wracać jako jeden z najbardziej wartościowych na całym forum - ale to tylko dzięki Waszej postawie - za którą chciałem Wam podziękować w swoim imieniu i tych którzy skorzystali z Waszych opinii. (na marg. nie było żadnych uszczypliwości i wypowiedzi typu quasi - to dodatkowy +)
Tak trzymać
Pozdrawiam
KRAJAN
Edited by KRAJAN (25/11/2004 07:27)
|
Do góry
|
|
|
|
#260753 - 25/11/2004 07:24
|
member
Meldunek: 30/11/2002
|
Quote:
Na dzis zagrane Atl-Miami under 190 zastanawialem sie czy aby nie zamienic to na under det...niezdecydowalem sie, czuje ze bedzie dobrze.
Sa-Dall over 183 Chociaz nie ma Nowitza to linia ,ktora przekroczyc nie bedzie trudno.
pozdro
Nawet Nowitz nie pomogł  Atl tez zawiodla;/mało brakowalo ale to w sumie nie ma znaczenia ilewtop to wtop:)
<piwo> tym ktorzy grali chicago:)
|
Do góry
|
|
|
|
#260754 - 25/11/2004 08:56
|
addict
Meldunek: 09/01/2004
|
Dzisiejsza noc jak dla mnie w plecy, jedynie handicap na Milwaukee wszedł, ale cieszy wygrana Chicago chociaż na nich nie grałem.
|
Do góry
|
|
|
|
#260755 - 25/11/2004 18:05
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/09/2004
|
Quote:
CLE Cavaliers - DET Pistons under 189,0 /1,91 w b&w/
Według mnie zawyżona linia. Ostatnie wyniki,poprzednie mecze miedzy tymi zespołami czy wreszcie powolne,ale jednak "underowanie" ligi - sporo przemawia za tym typem. Oczekuje ,że wreszcie Pistons (pomimo,że bez Ben(c)Wała) przypomną sobie,co jest ich najsilniejszą bronią. Podwójny blamaż z Bobkami wymaga szybkiej rehabilitacji :-) Mam tylko pewne wątpliwości,jezeli chodzi o ambicje zawodników z Detroit,chociaż wczorajsza końcówka w Charlotte wskazuje,że jednak coś w nich pozytywnego zostało. Dzisiejszy mecz może różnie przebiegać,może skończyć sie na styku,a nawet z dużym handi dla jednej ze stron,ale niezależnie od tego kto i ile wygra,z analizy każdego wariantu zawsze wychodzi mi under:-)
oraz
Quote:
Podam wreszcie mój typ:
MEM - SEA 2 (+4,5) /7/10 stake po kursie 1,91/
Pozdrawiam
amkwish
Dzieki wielkie za dobre tajpy, zagrałem = wygrałem
pozdr,
|
Do góry
|
|
|
|
#260756 - 25/11/2004 20:17
Post deleted by Conrad
|
Anonymous
Unregistered
|
|
Do góry
|
|
|
|
#260757 - 25/11/2004 20:26
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
25.11 Indiana - Minnesota --------92-87 L.A. Clippers - New Jersey -98-89
26.11 Dallas - Portland ----------99-85 Boston - Cleveland ---------93-92 Philadelphia - Washington --95-94 Atlanta - Orlando ----------85-92 Detroit - Miami ------------93-102 Indiana - Charlotte --------92-90 Minnesota - Memphis -------100-99 Denver - San Antonio -------98-93 Utah - Houston -------------97-87 Phoenix - New Orleans -----108-86 L.A. Lakers - Sacramento----97-93 Golden State-L.A.Clippers-- 85-92 Seattle - New Jersey ------107-89
Zobacz typy programu komputerowego.
XXXX daj te 2 pierwsze selekcje w dzisiejszym temacie i powiedz ,co to za program:-) BTW pierwsza opcja mi nie pasuje,druga jak najbardziej,hehe
amkwish
|
Do góry
|
|
|
|
|
|