#2782599 - 17/12/2008 22:21
Re: Snooker 2008/2009
[Re: Piostar]
|
Marcos Baghdatis
Meldunek: 01/11/2004
|
Allen  sporo razy udało mu się oddać wygraną partię. Maguire - Higgins 1 1,83 GBOprócz powyższego spotkania spróbuje Perrego, który mimo wszystkich błedów Ronniego debilnych zagrań i nerwów, zagrał naprawdę świetnie. Odstawne były najwyższej klasy światowej i świetne ustawianie snookerów. Tym sposobem kilka punktów ugra z Fu, który ze snookerów wychodzi tragicznie. Gdy zobaczyłem kurs to troszkę się zdziwiłem. Buki moim zdaniem zbytno faworyzują Johna. W tej chwili nawet jest głównym kandydatem do końcowego triumfu. Higgins w ostatnim czasie stał się "promotorem" snookera w świecie. Dało się to kilkakrotnie zauważyć podczas jego spotkań, gdzie brakowało treningu. W chwili obecnej lepszym graczem bez wątpienia jest Maguire. Szczerze mi imponuje gdyż z typowego nerwusa stał się zawodnikiem dojrzałym. Ciężko debatować o samych umiejętnościach gdyż żaden z graczy ani nie wybija się ani nie odstaje od swojego rywala. A forma...? Wierzę że lepsza u Maguire'a. I standardowo nieśmiertelny Borsuk Williams do boju 
|
Do góry
|
|
|
|
#2782631 - 17/12/2008 22:50
[Re: Piostar]
|
Live fast, die young
Meldunek: 25/02/2004
|
Nie widzialem Fu w akcji, ale jego wyniki sa tu przyzwoite, ani przez moment niezagrozone zwyciestwa z Barrym i Matthew wskazuja, ze z forma Fu nie jest najgorzej...Perry mial mecz juz przegrany, ale Ronnie jak to Ronnie, pajacowaniu nie ma konca (dlatego tez nigdy nie bedzie tak wielki jak Hendry  ), ale chcialbym zwrocic uwage na jedno...wczoraj wielki zyciowy sukces Perry';ego, ktory jakims tytanem psychicznym nie jest, czesto sie to konczy niezlym laniem w nastepnej rundzie, czy to w snookerze, czy to w tenisie... Ja biore 2.22 na Marco...
|
Do góry
|
|
|
|
#2782634 - 17/12/2008 22:51
[Re: polskignom]
|
Live fast, die young
Meldunek: 25/02/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2825935 - 11/01/2009 19:47
[Re: polskignom]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/06/2007
|
Ronnie O'Sullivan - Joe Perry @1.34
Kto ogląda interesuje się snookerem od dłuższego czasu dobrze wie, że im więcej kasy do zgarnięcia za wygranie turnieju, tym bardziej rosną akcje ronniego. Masters jest turniejem zaproszeniowym, nierankingowym więc gramy tylko o siano. Ronnie zaczyna od Joe Perrego, który od paru lat znajduje się w rankingu na pozycjach 10-30 i gra przeciętnie. O'Sullivan powinien izi wygrać mecz do 6 wygranych frejmów.
|
Do góry
|
|
|
|
#2829629 - 13/01/2009 17:43
[Re: Geremi]
|
Marcos Baghdatis
Meldunek: 01/11/2004
|
Wszystko wchodzi GEREMI  Na dzisiaj miałem świetny typ według mnie, niestety... Okazuje się że jest na jutro  Carter - Ebdon 1 1,56 BF Po jednej stronie Ali Carter wicemistrz świata i zawodnik posiadający niezwykłe umiejętności. Umiejętności które spokojnie pozwalają na walkę z najlepszymi. Niestety chyba w światku snookerowym trochę niedoceniany, gdyż nikt go nie wymienia jednym tchem z graczami pokroju Ronniego, Murphy'ego, Maguire'a czy Higginsa. A szkoda... Gracz nietuzinkowy i moim zdaniem potrafiący wszystko. Potrafi zagrać doskonałe odstawne i wdać się w taktyczną rozgrywkę jak i pójść na wymianę ciosów. Jego styl jest dla mnie uniwersalny. Z drugiej strony były mistrz świata i zawodnik który najlepsze lata ma już za sobą. Zawsze groźny ale już nie dla tych najlepszych. Zawodnik którego poziom gry obniżył się znacznie i nie notujący już sukcesów czy spektakularnych zwycięstw. Kto wygra? Sami wyciągnijcie wnioski 
|
Do góry
|
|
|
|
#2829696 - 13/01/2009 19:00
[Re: hotdog]
|
journeyman
Meldunek: 24/12/2008
|
Specjalnie założyłem temat z Mastersem żebyście tam pisali, ale widzę, że są tu takie zwyczaje.. Cóż..
Wczoraj udało się trafić Dinga i Allena, a dziś kolejne dwa arcyciekawe pojedynki. Na przeciw siebie najpierw bo o godzinie 14:30 staną były Mistrz Świata John Higgins i finalista UK Championship z roku 2008. Dla mnie zdecydowanym faworytem jest Higgins. Głównym czynnikiem jest to, że nie wierzę by podobnie jak Murphy, Azjata w przeciągu kilku tygodni miał drugi tak udany turniej. Higgins od dawna nie osiągnął znaczącego sukcesu, bo takim nie można nazwać wygranej w Grand Prix w 2008 roku i turniej Masters traktuje bardzo poważnie. Fu na pewno będzie starał się stawić opór bardziej doświadczonemu koledze, ale dziś, mam nadzieję polegnie. Kurs wystawiony przez Bet365 to 1.57 więc bez wątpienia, warty gry.
Drugi dzisiejszy mecz to spotkanie pomiędzy Ryanem Day'em a zwycięzcą z pojedynku "dzikich kart" Markiem Allenem. I tu zdecydowanie stawiam na Walijczyka. Allen był gorszy w pojedynku z Trumpem i nie powinien znajdować się w tej rundzie. Day to gracz na tyle doświadczony i liczę, że wykorzysta słabszą grę Allena, pokona modego Irlandczyka i awansuje do ćwierćfinału turnieju Masters.
1#
Higgins - Fu - 1 - 1.57 (Bet365)
2#
Allen - Day - 2 - 1.61 (Bet365)
|
Do góry
|
|
|
|
#2830962 - 14/01/2009 06:06
[Re: Ass]
|
journeyman
Meldunek: 24/12/2008
|
1# Higgins - Fu - 1 - 1.57 (Bet365)  2# Allen - Day - 2 - 1.61 (Bet365) Strasznie się zawiodłem na Ryanie... Nie spodziewałem się, że można zagrać tak słabo...
|
Do góry
|
|
|
|
#2834819 - 15/01/2009 17:34
[Re: Geremi]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/07/2005
|
Mecz Allena z Dayem w poprzedniej rundzie to byl dla mnie kolejny dowod na to, ze snookera sie co najwyzej oglada, a nie obstawia. Sposrod graczy, ktorzy regularnie lapia sie do fazy telewizyjnej turniejow rankingowych tak naprawde kazdy moze wygrac z kazdym, o wszystkim decyduje dyspozycja dnia, a im mecze sa krotsze tym szanse na "dziwne" wyniki wieksze.
Nie moge nawet napisac, by Day zle zagral z Allenem. On nie bardzo mial okazje zagrac. Ile razy Mark podchodzil do stolu to albo czyscil albo robil wygrywajacego breaka. Wszystko mu wpadalo.
1.64 na Selbego (betfair) dzisiaj wyglada na ogromny kurs, patrzac na to kto z tej dwojki osiagal lepsze wywniki w ostatnich miesiacach i w kim drzemie wiekszy potencjal... ale gdyby obaj zagrali dzisiaj tak jak w poprzedniej rundzie, to w polfinale bedzie Irlandczyk.
|
Do góry
|
|
|
|
#2835324 - 15/01/2009 22:28
[Re: Ass]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/12/2004
|
Właśnie oglądam po raz drugi mecz Carter - Ebdon i tylko utwierdzam się w przekonaniu, że na jutro obowiązkowo trzeba spróbować zagrać Cartera z O'Sullivanem.
To co robił wczoraj Carter to był prawdziwy majstersztyk - rewelacyjna skuteczność, świetne wbicia, bardzo dobre odstawne, doskonale skontrolowane rozbicia skupisk czerwonych bil, świetne budowanie breaków z wcale niełatwych układów - no po prostu ręce same składają się do oklasków, gdy Ali jest przy stole.
A Ronnie jak to Ronnie... zawodnik po którym można spodziewać się dosłownie wszystkiego - od zwycięstwa 6-0 po poddanie meczu przy stanie 0-2. Jeśli udałoby mu się dobrze wejść w mecz to może go wygrać, ale o dobry początek z tak grającym Carterem łatwo nie będzie. Ronniemu od samego początku będzie tu bardzo ciężko, a im dalej w las frustracja powinna się pogłębiać (taki charakter), a wraz z tym drzwi do półfinału coraz szybciej będą się zamykać. Poza tym O'Sullivan obecnie formą nie zachwyca, gra poprawnie, ale nic ponad to - poprzednim meczu z Perrym już praktycznie był poza turniejem, ale jakoś wyciągnął 6-5 przy ogromnej dawce opatrzności.
Zagrałem ten mecz już wczoraj wieczorem po @2.9 natychmiast po wystawieniu pierwszych kursów, ale teraz oglądając powtórkę z Cartera tylko się w nim utwierdzam i z czystym sumieniem mogę polecić nawet po @2.75 (chyba tyle jest teraz maks do dostania). Realny kurs tutaj na Cartera, biorąc pod uwagę formę obu panów, powinien być dużo dużo niższy. Magia nazwiska jednak robi swoje i dlatego @2.75 należy wziąć z pocałowaniem ręki.
Good Luck!
|
Do góry
|
|
|
|
|
|