#264564 - 06/12/2004 17:30
Re: NBA - 06.12.2004
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/05/2003
|
Chwilka refleksji.W poprzednim sezonie Houston i Miami grały w PO i zaliczyły udany sezon.Houston wygrywało u siebie,grało konsenkwentną koszykówkę,ponadto mieli ciekawy,perspektywiczny skład.Miami było rewelacją sezonu,doszło do półfinału na wschodzie,gdzie narobili sporego stracha Pacers.Przed tym sezonem obydwa zespoły zrobiły podobny manewr,oddając pół składu za jednego gwiazdora.Miami oddało trzech graczy z podstawowej piątki za grubasa z LA,a Houston też trzech dobrych,w tym gwiazdę Francisa za T-maca.Co ciekawe Houston jak i Miami prowadzą bracia van Gundy.Houston z równego zespołu,stało sie cieniasem,który gra defensywna koszykówkę,bez wyrazu i składu.Chińczyk jest zagubiony,a Tracy wyraźnie nie pasuje do koncepcji drużyny.Oddali trzech zawodników,Cato,Mobleya i Francisa,którzy byli trzonem druzyny za jednego T-maca,który nawet jak rzuci te 30,to i tak nie zrekompensuje tych strat.Podobnie Miami rozbili bardzo perspektywiczny zespół,gdzie "młode wilki" jak Wade,Buttler,Odom-wsparte doświadczeniem Jonesa i Granta miały świetne wyniki.Oddali Granta,Buttlera i Odoma za jednego spaślaka,który moze jest dominujacym centrem,ale te jego 20 punktów i kilkanaście zbiórek nie zrekompensuje straty trzech graczy,którzy robili nawet po 50 punktów.Mojaocena jest tylko jedna,zamienił stryjek siekierke na kijek.A na koniec prosty wniosek, te zespoly,które pozbyły się gwiazdorów grają bardzo dobrze,Lakers sobie radza przyzwoicie,a Orlando jest pierwsze na wschodzie.
a wracajac do dzisiejszych meczy,to jeszcze under w Chico,gdzie nie powinni rzucać,SA bedzie chciało wygrac jak najmniejszym nakładem,a Byki mają fatalną skuteczność i przy obronie gości raczej se nie pograją.Over w LA również prawdopodobny,do tego para Walker-Iverson 2.
|
Do góry
|
|
|
|
#264565 - 06/12/2004 18:09
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/05/2002
|
DET @ DAL -4 (2.00) 5/10OPIS -> www.basketbet.com Bilans:
15/21 +40.56j
|
Do góry
|
|
|
|
#264566 - 06/12/2004 19:54
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
Quote:
Chwilka refleksji.W poprzednim sezonie Houston i Miami grały w PO i zaliczyły udany sezon.Houston wygrywało u siebie,grało konsenkwentną koszykówkę,ponadto mieli ciekawy,perspektywiczny skład.Miami było rewelacją sezonu,doszło do półfinału na wschodzie,gdzie narobili sporego stracha Pacers.Przed tym sezonem obydwa zespoły zrobiły podobny manewr,oddając pół składu za jednego gwiazdora.Miami oddało trzech graczy z podstawowej piątki za grubasa z LA,a Houston też trzech dobrych,w tym gwiazdę Francisa za T-maca.Co ciekawe Houston jak i Miami prowadzą bracia van Gundy.
Boca,pozwolę sobie do Twojego bardzo trafnego komentarza "podkleić" swoje 2 posty z tematu "NBA Draft".
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ 30.06.2004
Właściciele Rakiet widać robia dużo,aby w następnym roku zdobyć czołowe miejsce w.......drafcie Przereklamowany T-Mac pogra sobie za to troche więcej z drużynami zachodu - już oni szybko sprowadzą go na ziemię. "Magic"...nazwa nieprzypadkowa,bo ubili IMHO bajeczny interes ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
To dla mnie mniej ważne,bo do rakiet mam stosunek co najwyżej obojetny,ale to drugie....
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ 15.07.2004
Nic nie pisałem,bo miałem nadzieję,że to nie dojdzie do skutku,ale jednak stało sie faktem. Rozwalaja mi moje ulubiome Miami
Drużyna młoda,perspektywiczna,o której w styczniu pisałem,że zaskoczy jeszcze niejednego,a teraz nagła zmiana planów i "przyspieszenie" ,które ma niby dać sukces juz w roku 2005.
IMO nie będzie sukcesu,ten deal to bład bossuff "Heat" - szkoda,że wykazali się iście polską niecierpliwością w interesach (u nas facet dziś handluje na polowym łóżku,a jutro chciałby byc wlaścicielem supermarketu).
Jestem po prostu zły,ale nie pozostaje mi nic innego jak dalej kibicować Miami,nawet z Shaq'iem. ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Jak na razie sprawdza sie co do joty. Ja obejrzałem sobie dziś 2 ostatnie mecze Miami. Przyznam,że pobieżnie,a to z tego powodu,ze nie było na co patrzeć. Myslałem,że wysoka wygrana w Chicago bedzie początkiem dobrej passy Heat,ale mecz w Denver rozwiał wszelkie watpliwości.
Pisze to w kontekście dzisiejszego meczu w Utah i dziwie sie,że Miami jest ustawione w roli faworyta. Jazz co prawda rewelacyjnie nie grają,ale (tutaj zgadzam się z opiniami)Sloan nie powinien mieć kłopotu z przygotowaniem taktyki przeciw dzisiejszym gościom. Gra Miami jest tak przejrzysta,że nawet poczatkujący trener mini-basketu nie powinien mieć kłopotu z rozpracowaniem tak schematycznie grającego przeciwnika. Dodajmy do tego,że nawet ten sztywny schemat nie jest przez zespół należycie realizowany,żeby nie powiedzieć,że jest bardzo źle wykonywany.
Poza minusami,które juz trafnie wypunktował Boca dochodzi jeszcze dwa. W ubiegłym sezonie Heat grali jako sensacja,bez kompleksów i nie obarczeni rola faworytów,w tym sezonie uchodzą za doga,a w żaden sposób nie potrafią się znaleźć w tej roli. Poza tym w hali Jazzmenuff nie wygrywa się latwo i Utah juz i tak za duzo u siebie w tym sezonie przegrała.
Wniosek : wychodzi dośc pewny typ UTAH - MIA 1(+3,0)
Ja tego nie obstawiam,bo nie gram przeciwko Heatom(jeszcze,ale kto wie),ale tak mi wyszło,jak bez emocji poanalizowałem ten mecz.
Pozdrawiam
amkwish
|
Do góry
|
|
|
|
#264570 - 06/12/2004 22:20
|
member
Meldunek: 04/12/2004
|
Apropos meczu NJ - Toronto
TORONTO RAPTORS - Guard Vince Carter (food poisoning) and forward Loren Woods (finger) are questionable for Monday's game against New Jersey. Forward Pape Sow (knee) and guard Alvin Williams (knee) are on the injured list.
I do NJ po kontuzji wraca Kidd.
Debiutuje w tym dziale, ale wedlug mnie NJ powinno dac sobie rade ze srednio grajacym Toronto.
Pozdrawiam...
|
Do góry
|
|
|
|
#264571 - 06/12/2004 22:27
|
journeyman
Meldunek: 02/03/2004
|
SIEMA !! ale dawno mnie tu nniebyło :P ale gram ostro dzisiaj przewiduje niespodzianke jedną Atlanta-Philadelfia 2.35 TOTO-MIX YO 
|
Do góry
|
|
|
|
#264573 - 06/12/2004 23:20
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 05/03/2004
|
Wiec oprócz powyzszego zagram jeszcze:
Golden State Warriors - Boston Celtics i over 194 pkt (linia z Toto, bo expekt chwilowo zdjął z oferty)
Denver Nuggets - Orlando Magic
Los Angeles Clippers - Charlotte Bobcats over 192,5 pkt (pomimo niesamowitego speeda Clipersów hc dość ryzykowny...)
Dallas Mavericks (-4,0) - Detroit Pistons i over 185,5 pkt (Mam nadzieje, ze to Dallas narzuci w tym spotkaniu styl gry, szacuje ze Dallas zblizy sie do setki, a Detroit 90 pkt osiagnie, wychodzi mi jakieś 97:90)
i dołozę jeszcze Utah ponizej 196,0 pkt ...
i to by było na tyle, powodzenia życze i pozdrawiam....
|
Do góry
|
|
|
|
#264574 - 06/12/2004 23:27
|
stranger
Meldunek: 03/12/2004
|
NA DZISIAJ PUŚCIŁEM TAKI KUPON:
Chicago Bulls - San Antonio Spurs 2 (-12.5) 1.95 Los Angeles Clippers - Charlotte Bobcats 1 (-11.0) 1.90 Dallas Mavericks - Detroit Pistons powyzej 185.5 punktow 1.90 Denver Nuggets - Orlando Magic powyzej 195.5 punktow 1.90
KURS: 13.38
POZDRAWIAM!!!
|
Do góry
|
|
|
|
#264576 - 06/12/2004 23:54
|
journeyman
Meldunek: 08/01/2004
|
Na dzisiejszą nocke moja wizja wygląda tak:
dallas-detroit- ov 185,5 atlanta -phila- un 192 denver-orlando - hc 2/ +3,5 utah-miami - +3
sory ze bez opisów ale czas dzis nie pozwala
pozdrawiam flymind
|
Do góry
|
|
|
|
#264582 - 07/12/2004 06:43
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/03/2004
|
Quote:
under/over w B&W liczy sie z dogrywką, bo nie wiem jak rozlicza Clipów ?
Jak masz over 191,5 to licz kasiorkę!
|
Do góry
|
|
|
|
|
|