#2671053 - 21/10/2008 07:02
Re: Kącik komputerowy [19]
[Re: Lamer]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/11/2004
|
@Lamer przyczyną tego ze nie możesz na niego wrzucić większego pliku jest taki że na tym pendraku jest format plików FAT a on ma ograniczenie do 4GB wielkości pliku. A co do tego że 3.5GB widzi Ci podwójnie to nie wiem co jest przyczyną, nie spotkałem się z czymś takim. Może Herkules lub micha$ pomogą Dzięki za szybką odpowiedź - a teraz Lamerskie pytanie  - nie da rady zrobić z tego formatu na NTFS-a ? Zrób tak: -Podłącz pendriva do kompa. -Przez Mój Komputer wejdz do właściwości pendriva. -W zakładce sprzęt wybierasz swojego pendriva i klikasz na właściwości. -W zakładce Zasady zaznacz "optymalizacja wydajności" -Kliknij prawym na pendriva i wybierz formatuj, teraz powinienes miec opcje NTFS. Sprawdź i powiedz czy działa.
|
Do góry
|
|
|
|
#2671096 - 21/10/2008 14:13
[Re: herkules]
|
veteran
Meldunek: 21/03/2004
|
Zrób tak: -Podłącz pendriva do kompa. -Przez Mój Komputer wejdz do właściwości pendriva. -W zakładce sprzęt wybierasz swojego pendriva i klikasz na właściwości. -W zakładce Zasady zaznacz "optymalizacja wydajności" -Kliknij prawym na pendriva i wybierz formatuj, teraz powinienes miec opcje NTFS. Sprawdź i powiedz czy działa.
Dzięki bardzo - pomogło - obraz płyty o wadze 5,6 GB przekopiował się bez problemu i zostało jeszcze 1,9 GB wolnego miejsca Jeszcze raz dzięki za pomoc - tak myślałem, że tu mój problem zostanie rozwiązany 
|
Do góry
|
|
|
|
#2675050 - 23/10/2008 05:04
[Re: ArtekPotito]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 21/04/2004
|
Panowie ratunku, jade w trybie awaryjnym i nie wiem co zrobić, a już nie mówie żebym mogł przeszukać google i poszukać co może być przyczyną. Stało się to przedwczoraj wieczorem kiedy windows XP pobrał łatke o zabezpieczeniu o nielegalnej kopi... to ściągnęłem ów programik i jakby mi się wydawało ominęłem komunikat... to tylko początek. Na nastepny dzień włączam komputer, a obraz zaczyna mi migotać, gasnąć, ale będąc włączony, i wszystko stało się tak slimazarne i powolne, nic się nie dało zrobić, więc myśle monitorek 8-letni CTX 15 calowy czas wymienić. Pojechałem do sklepu kupiłem nowego, że tak powiem pierwszego lepszego. Włączam go w domq, a tu dupa nadal obraz zachowuje się podobnie skacze, migocze, takie same objawy jak wcześniej, ręce mi obadły... myśle format na partycje systemową poszedł, odziwo zadziałało i wszystko pięknie zaczęło działać, to było wczoraj wieczorem, dziś po pracy wracam i dowiaduj się, że problem wrócił i nie wiem jak sobie z tym poradzić, przypuszczam, że jakiś wirus ale Kasperski go nie widzi... propozycje, sugestie, info jak naprawić tyle że bez linku, najlepiej byłoby, żeby odpowiedz była w tym temacie, będe wdzięczny i zajrze tu jutro z myślą, że ktoś spotkał się z tym przypadkiem. Karta grafiki chyba odpada bo po formacie wszystko szalało jak trzeba, a jeszcze jedno, może to troche pomoże iż podczas ładowania się i podliczani ramu itp., z boku napis BIOS jest poprzecinany w niektórych miejscach czrnymi liniami pionowymi, jest dziurawy.
|
Do góry
|
|
|
|
#2675259 - 23/10/2008 05:31
|
Pooh-Bah
Meldunek: 27/12/2002
|
czy jest taka możliwość w excelu, że jak mam w jednej kolumnie około 70 komórek i w każdej wpisana jakaś liczba, żeby uszeregowało mi samo od najwyższej do najniższej ? nie wiem czy o to Ci chodzi ale sprobuj, zaznacz interesujac cie kolumne i u gory na pasku masz "przycisk" sortuj rosnaco lub sortuj malejaco (a z i taka strzaleczka do gory, lub z a i taka strzaleczka w dol )
|
Do góry
|
|
|
|
#2675325 - 23/10/2008 05:41
[Re: SOUDAL]
|
GRILL MASTER
Meldunek: 04/01/2007
|
czy jest taka możliwość w excelu, że jak mam w jednej kolumnie około 70 komórek i w każdej wpisana jakaś liczba, żeby uszeregowało mi samo od najwyższej do najniższej ? nie wiem czy o to Ci chodzi ale sprobuj, zaznacz interesujac cie kolumne i u gory na pasku masz "przycisk" sortuj rosnaco lub sortuj malejaco (a z i taka strzaleczka do gory, lub z a i taka strzaleczka w dol ) dzięki 
|
Do góry
|
|
|
|
#2678006 - 24/10/2008 21:33
|
?
Meldunek: 23/09/2006
|
Dziś mam dość nietypową sprawę. Jest tu kilku informatyków i piszę to z nadzieją, że choć jeden z Was pracuje gdzieś w serwisie komputerowym. Sprawa wygląda tak. W drugim kompie padł dysk, a że jest to komp mamy to ma ( miała  ) na nim dużo ważnych danych. Gdyby znalazł się Ktoś kto znalazłby sprawny układ elektroniczny do tego dysk i chciałby go odsprzedać za "symboliczną opłatą" będę bardzo wdzięczny. Dysk taki jak na poniższym zdjęciu. 
|
Do góry
|
|
|
|
#2681588 - 26/10/2008 07:12
[Re: fala]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/03/2004
|
Dziś mam dość nietypową sprawę. Jest tu kilku informatyków i piszę to z nadzieją, że choć jeden z Was pracuje gdzieś w serwisie komputerowym. Sprawa wygląda tak. W drugim kompie padł dysk, a że jest to komp mamy to ma ( miała  ) na nim dużo ważnych danych. Gdyby znalazł się Ktoś kto znalazłby sprawny układ elektroniczny do tego dysk i chciałby go odsprzedać za "symboliczną opłatą" będę bardzo wdzięczny. Dysk taki jak na poniższym zdjęciu. Kupuj na allegro identyczny model pzrekladasz elektronike i poleci. Robilem tak na dyskach Segate idzialalo. Ewentualnie zanies do jakiegos sklepu kompterowego,byle dobrego z serwisem i powiedz w czym sprawa .Powinni ci to naprawic ~50zl.Lub zgrac najwazniejsze dane.Ja mam natomiast taki problem, jak mam skonfigurowac router aby podzielic net 4mb na lapka i desktiopa. ,net po kablu chem aby na lapku bylo 512-1mb masz reszta na desktopa. Raouter D-Link DSL-584T,ktos poradzi w jakie zakladki co wklepac lub jkais maly poradnik do konfiguracji  ,bede wdzieczny za pomoc.
|
Do góry
|
|
|
|
#2684493 - 27/10/2008 17:01
[Re: Linc]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/03/2004
|
gral juz ktos w nhl2009 ?? jakie wrazenie ?? na x360 gralem  ale pewnie chodzi ci o wersje na PCta . Powiem tak ja nie zauwazylem zadnej roznicy wzgledem 08 .dlam nie to tasama gra tylko nowy numerek :).
|
Do góry
|
|
|
|
#2688291 - 29/10/2008 06:46
[Re: raiders_]
|
?
Meldunek: 23/09/2006
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2689116 - 29/10/2008 22:29
[Re: Lipi]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/08/2006
|
Pomocy! ; D Nawalil komputer i po oddaniu go do serwisu zostal wymieniony dysk na nowy [ Seagate Barracuda 250gb ]. Jest zalozony jednak w BIOSie nie widac go i w zakladce "Boot" jest wpisane [ None ] a przy probie instalacji WinXP pojawia sie komunikat, ze nie jest zainstalowany zaden dysk twardy i nie mozna instalowac. Panowie w serwisie chca.. 50 zł za instalacje i nie bardzo chce wydawac 5 dych za to ze oni go jakos wlacza. Jak ktos wie ocb niech napisze. Z gory dzieki. 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|