Strona 1 z 6 1 2 3 4 5 6 >
Opcje tematu
#2749536 - 27/11/2008 20:42 Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008)
Rivaldinho Offline
+

Meldunek: 29/04/2004

Do góry
Bonus: Unibet
#2749571 - 27/11/2008 21:29 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: Rivaldinho]
$erenity Offline
veteran

Meldunek: 20/05/2002
Na szybko Kurs STS:
-------------------

Schalke - Man City x2 @ 1.63
PSG - Lens 1 @ 1.96
Galatasaray - Metalist 1 @ 1.50
Olympiacos - Benfica NO BET
Sampdoria - Stuttgart NO BET
Partizan - Standard NO BET
NEC - Tottenham X 1 połowa @ 2.10
Dinamo Zagreb - Spartak Moskva NO BET
Portsmouth - Milan NO BET ( ew. X ) @ 3.20
Braga - Wolfsburg NO BET
Zlina - Slavia NO BET
Hamburg - Ajax NO BET
Club Brugge - St Etienne NO BET
Rosenborg - Valencia NO BET
CSKA Moskva - Lech NO BET
Deportivo - Feyenord 1 @ 1.60

Do góry
#2749611 - 27/11/2008 22:07 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: $erenity]
kamasutra Offline
veteran

Meldunek: 16/01/2006
Kilka spotkan calkiem fajnie wyglada..

Deportivo-Feyenoord - dla mnie zdecydowanie gospodarze.Mecz musowy do wygrania jesli mysla o awansie.U siebie Hiszpanie graja dobra pilke,w odroznieniu od Holendrow ktorzy u siebie nie sa pewni a dopiero co na wyjezdzie.Inny wynik jak zwyciestwo gospodarzy bedzie dla mnie niespodzianka...

Galatasaray-Metalist - podobna sytuacja jak wyzej.Atut wlasnego boiska,wieksze ogranie w pucharach,mocniejszy sklad i potrzeba zdobycia 3 punktow stawia Turkow w roli zdecydowanego faworyta.
Turecka goraca publika tez powinna dolozyc swoje 3 grosze..

Hamburg-Ajax - mecz duzo trudniejszy od dwoch poprzednich,ale postawie na gospodarzy.Ajax przegral na Aston Villi,wiec mysle ze Hamburg tez jest w stanie dzisiaj wygrac.Holendrzy duzo grozniejsi na wlasnym boisku.

PSG-Santander - stawiam na gospodarzy glownie ze wzgledu gry u siebie.Obydwie druzyny prezentuja podobny poziom,choc lige hiszpanska uwazam za trudniejsza.Mysle jednak ze PSG sobie poradzi

Club Brugge-St.Etienne - zastanawiam sie nad czystym remisem choc do konca nie jestem przekonany.Bezpieczniej 1x i chyba tak zagram.Sytuacja zblizona do tej wyzej jesli chodzi o poziom obydwu zespolow.

Sampdoria-Stuttgart - zdecydowanie stawiam na Wlochow.Stuttgart ostatnio mnie irytuje,nie gra rowno,na wyjazdach traci duzo ze swej wartosci,Sampa zdaje sie powoli wracac na dobre tory.Nie mam zadnych informacji co do skladow ale mimo tego ufam Wlochom.

NEC-Tottenham - gram na Anglikow ktorzy graja o wiele lepiej niz w konfrontacji z Wisla.Problemem moze byc jedynie to w jaki sposob potraktuja ten mecz.Nie pamietam dokladnie sytuacji w tabeli,ale chyba jeden punkt zdobyty w tym meczu i tak mocno przyblizy ich do awansu.Jednak zaryzykuje mimo wszystko win Tottenham...

Rosenborg-Valencia - Hiszpanie nie maja dobrych wspomnien z Norwegii.Z tym samym przeciwnikiem zdazyli juz przegrac w fazie grupowej LM jakis czas temu,ale mysle ze tym razem wygraja.Sytuacja w jakiej sie postawili po nieoczekiwanym remisie w ostatniej kolejce u siebie karze myslec jedynie o zwyciestwie.Mysle ze wezma rewanz i tym razem wygraja.Mam nadzieje ze nie przestrasza sie zimna.

Portsmouth- Milan - gram czysty remis...

CSKA-Lech- faworyt zdaje sie byc jeden,ale obawiam sie troche o podejscie Rosjan do tego meczu,raz ze wzgledu na zdobycz punktowa jaka juz maja (6 pkt.oznacza praktycznie awans),a dwa o rozluznienie po zakonczonej lidze.Jeden punkt gwarantuje CSKA awans w 300 %.Tak wiec wilk syty i owca cala.Lekko zaryzykuje remis,w koncu Lech chcac awansowac musi szukac teraz punktow na wyjazdach po remisie z Nancy u siebie.Sposobnosc ku temu dzisiaj jest ,jesli Rosjanie podejada do meczu na luzie..

Do góry
#2749667 - 27/11/2008 22:45 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: kamasutra]
kamasutra Offline
veteran

Zerknalem na sytuacje w tabelach i upewnilem sie ze Tottenham jednak powinien wygrac w Holandii,nie powinno byc mowy o taryfie ulgowej...

Do góry
#2749685 - 27/11/2008 23:00 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: kamasutra]
juancarlos Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/04/2007
ja sobie sprobuje dla zabawy malego wariata CSKA Moskwa nie strzeli gola po 8.50 w GB.

W sumie gram to tylko dlatego, ze jest jakis tam cien szansy, ze Rosjanie podejda do tego meczu mocno rozluznieni. W lidze dopiero co wywalczyli wicemistrzostwo kraju, z czym wiaze sie tez upragniony start w przyszlej edycji LM. Pewnie popili chlopaki, wiec celowniki lekko rozluzowane moga miec \:D Trener pewnie da tez okazje sprawdzic sie mniej znanym i istotnym graczom, by rozsadnie rozkladac sily na te ostatnie mecze swojego zespolu w tym sezonie - pozostal juz im tylko PUEFA.
No i wlasnie w pucharze maja tez juz raczej klarowna sytuacje, bo chyba nikt nie wyobraza sobie, by CSKA nie awansowalo, maja po 2 kolejkach komplet punktow i mecze z najgrozniejszymi rywalami za soba. Lech 0:0 wzialby za pewne w ciemno, poki nie straca gola pewnie beda mocno zageszczac srodek i 20 metr. Otwarcie gry przewiduje dopiero przy ewentualnej stracie gola i zasadzie, ze teraz to juz nie ma nic do stracenia. Kurs wysoki, wiec symbolicznie mozna poglaskac ;\) bedzie sie ciekawiej ogladalo \:\)

Do góry
#2749688 - 27/11/2008 23:03 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: kamasutra]
zenek_z_kulu Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 11/12/2006
Co do meczu CSKA - Lech.

Widze ze media swietnie nakrecaja atmosfere wokol Lecha i probuja wszystkim wmowic jaka to jest cudowna druzyna na poziomie "international", tak jak to bylo pare miesiecy przed pamietnymi finalami ME, z ta jednak roznica ze owa ulubienica mediow byla reprezentacja Polski. I ten hura optymizm udziela sie takze w tym momencie. Sam chcialbym zeby w tym meczu nastapila niespodzianka w postaci chocby remisu, jednak rozum podpowiada co innego.

Lech na wyjazdach nie jest tak mocny jak u siebie, i potwierdzili to grajac mecze pucharowe z Grasshopers i Austria, a w naszej lidze ogorkowej, gdzie kazdy z kazdym moze wygrac, chociazby ostatnie zwyciestwo nad slaba przeciez Cracovia nie jest przeciez czyms wyjatkowym.

Dodam do tego brak Murawskiego, playmakera gry Lecha, niestety kontuzjowanego, a Bandrowski nie jest w stanie przekonac mnie ze moze godnie zastepowac Murawskiego, sam Smuda nawet powiedzial ze najbardziej obawia sie niecelnych podan Bandrowskiego.
Co do obrony Lecha, to jak juz powiedzialem Arboleda jest jedynym wartosciowym obronca, ale jesli przydarzy mu sie jakis glupi faul i zolta kartka to obawiam sie, ze dzisiejszego meczu moze nie dokonczyc.

Z kolei mlode gwiazdy Stilic i Lewandowski, nie maja na tyle pucharowego doswiadczenia by samodzielnie odmienic losy meczu, a nawet poprowadzic druzyne do zwyciestwa. Pomijam fakt, ze jesli obroncy CSKA umiejetnie wylacza z gry Stilicia ( na co na pewno Gazzajew zwrocil uwage) to gra ofensywna Lecha wcale sie kleic nie bedzie. No jest jeszcze wprawdzie Peszko, ale jego radosna tworczosc boiskowa to chyba za malo na CSKA. Ambicji i walecznosci mu odmowic nie mozna, ale wyszkolenia technicznego i jakiegos sprytu na boisku to juz tak.

Co do samych Rosjan, jesli zagraja tak jak w meczach z Hiszpanami i Holendrami + kilka ostatnich kolejek w lidze rosyjskiej (pomijam ewidentnie odpuszczony mecz z Shinnikiem) no to Lech bedzie w nie lada opalach. CSKA to wlasciwie ten sam zespol, ktory zdobywal Puchar UEFA 3 lata temu. Fakt, ze miedzyczasie gubil on forme, jednak teraz ona znowu wrocila.
Jeszcze na temat odpuszczenia przez CSKA tego meczu, jakoby tylko jeden punkt im starczal do przejscia do nastepnej rundy. NIE PAMIETAM kiedy ostatnio jakas rosyjska druzyna podarowala polskiej chocby jeden punkt, albo tez nie walczyla zaciecie o zwyciestwo. NIE PAMIETAM, bo to chyba bylo bardzo dawno temu. Tym bardziej ze CSKA GRA U SIEBIE, nie odpusci Lechowi i celem ich bedzie wbicie jak najwiekszej liczby bramek i UPOKORZENIE Polakow. Wybaczcie, ale ja taki scenariusz widze.
A i jeszcze jedno. Porownuje sie dzisiejszego Lecha do Widzewa z koncowki ubieglej dekady, moze i slusznie (styl gry podobny i a trener ten sam), ale sledzac juz wyniki Widzewa z najlepszymi druzynami lat owczesnych, czy to w spotkaniach o gre w LM czy tez w UEFA to zawsze na wyjazdach Widzew zawodzil. Zainteresowanych odsylam do wyszukiwarki Google.

Podsumowujac, nie wyobrazam sobie, zeby CSKA jakkolwiek pozwolilo Lechowi na kreowanie gry, a tym bardziej wywalczenia chocby jednego punktu. Przewiduje najlagodniejszy wymiar kary CSKA - LECH 2-0. Kazdy wynik na korzysc Lecha bedzie spora niespodzianka. ;\)

Moj typ: CSKA (-1) 1 @2 PP

Do góry
#2749764 - 28/11/2008 00:06 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: juancarlos]
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Meldunek: 24/11/2003
Originally Posted By: juancarlos
ja sobie sprobuje dla zabawy malego wariata CSKA Moskwa nie strzeli gola po 8.50 w GB.

W sumie gram to tylko dlatego, ze jest jakis tam cien szansy, ze Rosjanie podejda do tego meczu mocno rozluznieni. W lidze dopiero co wywalczyli wicemistrzostwo kraju, z czym wiaze sie tez upragniony start w przyszlej edycji LM. Pewnie popili chlopaki, wiec celowniki lekko rozluzowane moga miec \:D Trener pewnie da tez okazje sprawdzic sie mniej znanym i istotnym graczom, by rozsadnie rozkladac sily na te ostatnie mecze swojego zespolu w tym sezonie - pozostal juz im tylko PUEFA.
No i wlasnie w pucharze maja tez juz raczej klarowna sytuacje, bo chyba nikt nie wyobraza sobie, by CSKA nie awansowalo, maja po 2 kolejkach komplet punktow i mecze z najgrozniejszymi rywalami za soba. Lech 0:0 wzialby za pewne w ciemno, poki nie straca gola pewnie beda mocno zageszczac srodek i 20 metr. Otwarcie gry przewiduje dopiero przy ewentualnej stracie gola i zasadzie, ze teraz to juz nie ma nic do stracenia. Kurs wysoki, wiec symbolicznie mozna poglaskac ;\) bedzie sie ciekawiej ogladalo \:\)

Gdyby kurs był pod 20 to może i by było warto,
jednego nie rozumiem, skąd przypuszczenie że moskwicze będą rozluznieni??
Ja widzę lanie Lecha, inna kwestia że nie zagram tego bo wszyscy graja, a ja od razu staję się odludkiem i nie chcę mieć ze wszystkimi nic wspólnego;-)

Przeglądając prasę od początku tygodnia czytam jak to Lech trenuje na sztucznej nawierzchni, jak po przylocie stwierdzają że na Łużnikach pilka zasuwa \:D że ich kapitan jest tak szybki że...LOL
że mieszkaja przy Placu Czerwonym i będą oglądać Lenina \:D
...tylko nikt nie pisze że nie zagra Murawski, tzn piszą ale w kontekscie wystąpienia Bandrowskiego \:D

Bez Murawskiego Lech nie ma płuc, nie ma człowieka od czarnej roboty...i nagle okazuje się ze "przód" będzie skazany na jakieś dzikie piłki które moskwicze będą zbierać jak podgrzybki na jesień.

Paradoksalnie uważam że Lech powinien strzelić, korciło mnie nawet szukanie kursu na 2 bramki , nie mają nic do stracenia, będą chcieli zaatakować wynik z Nancy już w tabeli,
druga sprawa odnośnie Rosjan to to że będą chcieli załatwić sprawe szybko i kontrolować grę (być może o to chodziło mojemu przedmówcy;-)), a jeśli naprawdę będą chcieli to nie powinni mieć większych problemów, a wtedy mnie nie zdziwi nawet over 2,5 w 1 połowie i takiego jak i 1,5 sobie poszukam:)

Lechowi życzę jak najlepszej gry, lepiej przegrać przegrany mecz nawet 2 czy 3 bramkami ale pokazać gre i postraszyć rywala, a nie obrone czestochowy i liczę ze Smuda nie postawi zasiek za polową boiska:)

Do góry
#2749819 - 28/11/2008 00:37 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: Biszop]
katowiczanin Offline
La Pulga

Meldunek: 29/01/2005
ja osobiście zagrałem 3 strzelców Stilica z Lecha \:\) Olicia z HSV \:\) i Robinho z Man. City do tego

Nijmegen - Totenham [2]
Wydaje mi się że Tottenham złapał formę i powinien wygrać z NEC którzy grają nierówno

CSKA - Lech [+2.5 gola]
Obydwie drużyny ofensywnie myślę że padną tutaj minimum 3 gole

Trondhaim - Valencia [-2.5 gola]
Grali ze sobą w CL i dwa razy góra był Rossenborg (dwukrotnie 2-0) jednak ja skłaniam się na zagraniu undera w tym spotkaniu

Portmouth - Milan [-2.5 gola]
Portsmouth drużyna raczej underova Milan różnie to bywa ale w Angli będzie ciężko o over

Schalke - Man. City [+2.5 gola]
Schalke u siebie grało jedno spotkanie (3-1) w City natomiast dobrze wkomponował sie Robinho i strzela bramki \:\)

Galatasaray - Charkov [1]
Galata nie powinna mieć problemów w tym spotkaniu własna publiczność na pewno będzie dodatkowym atutem tego zespołu Charkov raczej drużyna sprawiająca niespodzianka na własnym stadionie

Sampdoria - Stuttgart [1]
Solidna drużyna z Genoi przeciwko Sttutgartowi którzy na wyjazdach w lidze ciężko sobie radzą oglądając mecz z Wolfsbugiem (błędy w obronie + Lehmann w bramce) nie zastanawiałem się długo Sampa pewniak \:D

La Coruna - Feyeneord [1]
Deprotvio zdecydowanie jest drużyną która u siebie prezentuje się bardzo dobrze natomiast Feyenord czy ja wiem na wyjeździe w Hispzanii będzie im ciężko o choćby punkt

HSV - Ajax [1]
Hamburg gra dobrze wygrywają spotkania u siebie natomiast ajax na wyjeździe tak dobry nie jest jak w Amsterdamie (porażka z Asto Villa na wyjeździe 2-1)

Zylina - Slavia [- 2.5 gola]
Zdecydowanie umder w tym spotkaniu tutaj sugerowałem się przede wszystkim statystykami grali ze sobą o awans do CL w obydwóch spotkania padł wynik bezbramkowy

Do góry
#2749842 - 28/11/2008 00:49 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: katowiczanin]
vonseb Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 17/04/2002
Z tym ze Robinho nie zagra i czeka na weekendowe derby z MU.

Do góry
#2757585 - 02/12/2008 05:00 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: vonseb]
Legia Offline
The Famous McD

Meldunek: 17/02/2005
Lech Poznan - Deportivo(-1.0) 2

Czuje w nogach że Lech w czwartek przegra to spotkanie...

na ostatnie 8 meczy Deportivo wygrywało 7. są w gazie . o kryzysie i słabszej formie sprzed tej niezłej serii nikt już w La Corunie nie pamięta

A jak są w gazie to potrafią odprawić z kwitkiem jedne znajlepszych drużyn globu jak chociażby na inaugurację ligi w sierpniu pokonali Real 2:1 w kwietniu Barcelone 2:0.

Lech może i gra na obecną chwilę najładniejszą dla oka piłkę z polskich drużyn...apetyty spore i w Poznaniu liczą na zwycięstwo ale bądźmy poważni pierwsze poważne boje w Europejskich Pucharach pokazują że Pozaniacy grają niefrasobliwie w obronie i przeciwnicy mają po kilka niezłych sytuacji strzeleckich w meczu ...ten mecz będzie kluczowy więc podejrzewam że zbyt duża nerwowość spowoduje że niedokładność i błędy będą się mnożyć...

Po tym meczu Poznaniacy zapewne będą mowić " GRAMY JAK NIGDY PRZEGRYWAMY JAK ZAWSZE" ;\)

Lech w porownaniu do ubiegłego sezonu poczynił olbrzymi krok do przodu ale Deportivo to mimo wszystko jeszcze za wysokie progi ...

Do góry
#2757761 - 02/12/2008 06:05 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: Legia]
juancarlos Offline
Carpal Tunnel

Dla Lecha to arcywazny mecz w kontekscie awansu do kolejnej rundy. Wygrywajac bardzo sie do upragnionego celu przybliza, przegrywajac przekresla szanse na myslenie o graniu dalej w europejskich rozgrywkach. Prawda jest taka, ze Lechici bardzo skomplikowali sobie kwestie wyjscia z grupy w pierwszym meczu, remisujac zaledwie z bedacym w zasiegu Nancy. Porazke w Moskwie kazdy racjonalnie myslacy fan wkalkulowal juz po wylosowaniu zespolu CSKA. Wygranie z Nancy u siebie bylo jednak obowiazkiem Lechitow by dalej grac w miare spokojnie. Teraz jest noz na gardle i trzeba gryzc trawe, zeby cokolwiek wskurac.

Inna sprawa jest, ze nasz jedyny polski zespol trafia na mecz z Deportivo w nienajlepszym okresie. Hiszpanie z poczatkiem sezonu grali zle i szlo im w lidze slabo. Teraz wyraznie poprawili i gre i wyniki, co Lechowi nie wrozy najlepiej. Inna sprawa jest tez kalendarz jaki zgotowano La Corunczykom. W pierwszych 5 meczach ligowych zmierzyc sie musieli z Realem, Villarreal i Valencia, czyli zespolami z najwyzszej polki w La Liga. Nie dziwia wiec porazki z kazda z tych trzech ekip.
W pierwszym meczu w PUEFA tez trafili na najsliniejszego rywala, bedacego w pelni mobilizacji, bo Rosjanie pokonujac Depor w pierwszym meczu otworzylo sobie szeroko drzwi do awansu. Hiszpanie ogrywajac ostatnio Feyenoord, nie tylko pozbawili Holendrow szans na awans, ale sobie takze otworzyli kolejne szanse na awans. Poza Lechem graja z Nancy, czyli zdecydowanie ekipa do ogrania, jezeli oczywiscie wciaz beda sie liczyc w walce o prawo gry w nastepnej rundzie.

W Poznaniu duza radosc z lidera. Wielu oddaloby taki stan rzeczy do konca sezonu w zamian za awans do fazy pucharowej w PUEFA. Prawda jest taka, ze Lechici co najwyzej moga awansowac z grupy, ale dalej bedzie juz o niebo ciezej. Juz teraz czestow wypomina sie ile to minut zagrali juz niektorzy Kolejorze, przewyzszajac nawet Lamparda, czy Cristiano Ronaldo. Malo ktory pilkarz w Polsce jest przygotowany na takie ciezkie granie w przeciagu calego sezonu.
O odpuszczaniu mowy byc nie moze. Tyle ze dla Depor PUEFA to teraz proorytet, bo w lidze nic nie ugraja. W Europie za pewne celem bedzie dojscie jak najdalej. To samo w Lechu - wiadomo, jakis atrakcyjny rywal (szczegolnie w Poznaniu) - Milan, itp. = kasa.

Jak bedzie? Zobaczymy, zapowiada sie niezly mecz walki, bo dla kazdego z zespolow to niezwykle wazny mecz. Nie mam na dzis dzien pomyslu na jakiekolwiek granie. Jezeli juz to wole poczekac jak najblizej meczu kiedy bedzie wiecej o kadrach, pogodzie, itd. Nie da sie jednak ukryc, ze w Poznaniu to bedzie jeden z najwazniejszych meczow tego konczacego sie roku.

Do góry
#2758187 - 02/12/2008 15:58 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: juancarlos]
Legia Offline
The Famous McD

Originally Posted By: juancarlos

Inna sprawa jest, ze nasz jedyny polski zespol trafia na mecz z Deportivo w nienajlepszym okresie. Hiszpanie z poczatkiem sezonu grali zle i szlo im w lidze slabo. Teraz wyraznie poprawili i gre i wyniki, co Lechowi nie wrozy najlepiej. Inna sprawa jest tez kalendarz jaki zgotowano La Corunczykom. W pierwszych 5 meczach ligowych zmierzyc sie musieli z Realem, Villarreal i Valencia, czyli zespolami z najwyzszej polki w La Liga. Nie dziwia wiec porazki z kazda z tych trzech ekip.

Real akurat pyknęli 2:1 ...

Do góry
#2758196 - 02/12/2008 16:32 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: Legia]
mura Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/02/2006
Originally Posted By: McDziarz

A jak są w gazie to potrafią odprawić z kwitkiem jedne znajlepszych drużyn globu jak chociażby na inaugurację ligi w sierpniu pokonali Real 2:1 w kwietniu Barcelone 2:0.

to oczywiście prawda.
by nieco jednak zgasić znaczenie akurat tych 2 wyników należy dodać, że:

-zwycięstwo w La Corunii z Realem chyba nikogo nie dziwi, nigdzie Królewskim nie gra się tak trudno, gdzie nie wygrali (tego nie wiem, nie sprawdzałem dokładnie) od co najmniej kilkunastu lat, więc niejako z tradycji pociągnęli wynik \:\)

-z Barcą mecz oglądałem, 2 sprawy, raz, że wówczas Barca grała przeokrutnie, a dwa że przed szalenie ważnym meczem (bodajże z MU w LM) grali drugim garniturem (niemal w całości, więc Depo wygrało z Barcą B)

pozdr.!

Do góry
#2758304 - 02/12/2008 21:04 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: mura]
juancarlos Offline
Carpal Tunnel

w sumie jedyne co przychodzi mi na te chwile do glowy to both to score po np. 1.83 w Bet365 oraz over 2.5, gdzie zdziwil mnie lekko wysoki dosc kurs - np. 2.17 w 10Bet!

obie ekipy musza walczyc w tym meczu. Dla jednych, jak i drugich - a przede wszystkim dla Lecha - to mecz o byc albo nie byc w PUEFA. Jezeli doczekamy sie choc jednego trafienia w pierwszej polowie to mysle, ze over spokojnie powinien siasc.
W Lechu juz z Odra zagral Murawski, co bardzo wzmocni gospodarzy. Smuda ma w zasadzie najsilniejszy sklad do dyspozycji, z czym ostatnio roznie bywalo. A skoro z CSKA odwazyl sie zagrac 2 napastnikow to i teraz spodziewalbym sie duetu w ataku Lewansowski-Rengifo. A jest przeciez jeszcze Stilic, ktorego wolne to juz znak firmowy Bosniaka.
Jak wiadomo Lechici u siebie mocni, sila ofensywna mocna. Gorzej z obrona. Z Nancy nie ustrzegli sie bledow, to samo w Moskwie.

Z drugiej strony Depor, ktore glownych graczy ofensywnych ma zdrowych. Kontuzjowany jest tylko Bodipo, ale to nie az tak bardzo liczaca sie postac. Wrocil do gry ostatnio w meczu z Almeria De Guzman - zagral krotko, ale moze juz w Poznaniu wiecej dluzej bedzie mozna ogladac tego gracza na murawie.

Co wiecej, Lech trafil do bardzo overowej grupy. Poki co wszystkie mecze w grupie H zakonczyly sie co najmniej 3 bramkami !

Co myslicie? ;\)

Do góry
#2758335 - 02/12/2008 22:06 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: juancarlos]
Gaske Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/08/2006
W grupie Lecha jak na razie wszystkie 6 spotkań na over! ;\)

Do góry
#2758357 - 02/12/2008 22:36 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: Gaske]
bitnap Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/09/2007
z pewnoscia to nie jest ani dla Lecha ani dla Depor mecz o byc albo nie byc

w grupie pozostaly nastepujace mecze :

Lech-Depor
Nancy-Cska

Feye-Lech
Depor-Nancy

przy zalozeniu, ze Cska zdobywa we Francji 3pkt(niby maja juz "wakacje") a Lech remisuje i w ost kolejce nie walczacy juz o nic, zwazajac na pozycje w lidze byc moze rezerwowy Feye podklada sie Lechitom a Depor jak to ma w zwyczaju, wygrywa u siebie ... Lech ma awans z 3 miejsca ... Hiszpanie moga z Lechem zagrac bardzo spokojnie, bo w perspektywie meczu na wlasnych smieciach z groznym, ale mocno przecietnym Nancy, ich awans raczej nie podlega dyskusji

wg mnie kluczowa sprawa dla Lecha jest podejscie Rosjan do meczu we Francji i wynik tegoz spotkania

a co do samego meczu Lecha z La Coruna ...

zdecydowanie polecany juz over - nizszego pod wzgledem ilosci bramek wyniku niz 1-2 sobie wyobrazic nie potrafie

Do góry
#2758515 - 03/12/2008 02:00 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: bitnap]
moor6 Offline
5 minut po czasie

Meldunek: 13/05/2005
prawdopodobnie w druzynie cska wiekszosc obcokrajowców dostanie wolne (zasłuzone wakacje)wiec o wynik

nancy - cska i o 3 pkt dla cska MOZE byc b trudno ,zwłąszcza ze druzyna z moskwy ma juz awans zapewniony!!!

deportivo tego meczu nie powinno przegrac

Do góry
#2758516 - 03/12/2008 02:01 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: bitnap]
moor6 Offline
5 minut po czasie

Meldunek: 13/05/2005
prawdopodobnie w druzynie cska wiekszosc obcokrajowców dostanie wolne (zasłuzone wakacje)wiec o wynik

nancy - cska i o 3 pkt dla cska MOZE byc b trudno ,zwłąszcza ze druzyna z moskwy ma juz awans zapewniony!!!

deportivo tego meczu nie powinno przegrac

Do góry
#2758558 - 03/12/2008 02:26 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: moor6]
Hakan Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/11/2007
Jeżeli Deportivo wygra w Poznaniu, to Nancy wystarczy remis w spotkaniu z CSKA.

Jeżeli wygra Lech lub padnie remis, to Nancy przyda się zgarnąć komplet pkt , gdyż w ostniej kolejce zagrają w Hiszpanii, a tam o zdobycz punktową, będzie niezwykle trudno.

CSKA ma raczej pewne 1 miejsce w grupie, bo jakoś nie chce mi się wierzyć, żeby Nancy zgranęło komplet pkt w dwóch ostatnich grach.

Do góry
#2759138 - 03/12/2008 06:11 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: Hakan]
Hakan Offline
Carpal Tunnel

Dla Schalke to już ostatnie spotkanie w grupie. Porażka może niemalże przekreślić ich szanse na awans (Sporo szczęścia musiałoby dopisać niemieckiej drużynie by tak się nie stało). Dlatego uważam, że dołożą oni wszelkich starań, by wywieźć z Holandii punkty

2DNB (1.80)

Po za tym rozważam zagranie systemu na bazie remisów:

Standard X
Wolfsburg X
Aston X
Valencia X

każdej drużynie podział punktów gwarantuje awans. ( mam nadzieję, że nie pomyliłem się w swoich wyliczeniach ;))

Do góry
#2759773 - 03/12/2008 22:01 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: Hakan]
Izajasza53 Offline
Ps 1; J 3,16; 2 Tm 2,3

Meldunek: 11/07/2005
Śr 03/12/08 20:45 PN - Puchar UEFA
Spotkanie: FC Metalist Kharkiv - Olympiacos CFP
Typ: Under 2.5Golii 1.70 & X2 1.55
Bukmacher: Expekt
Analiza:

Dzisiaj proponuję na zagranie w meczu z Groupy B Pucharu Uefa na mniej niż 3bramki. Gdzie sytuacja przedstawia się tak:
1. Galatasaray 3 m - 6 pkt
2. Metalist 2 m - 4 pkt
3. Olympiakos 2 m - 3 pkt
4. Hertha 2m - 2 pkt
5. Benfica 2 m - 1 pkt

Gram tak ze względu, że na terenie Charkowa panują inne warunki pogodowe niż w Grecji przewidywalna temp. po 18.00 5 °C .
Goście ostatnio rozgromili 5-1 Benfice tak to przedłużając sobie możliwość na awans jeśli:
Metalist - Olympiakos X, Olympiakos - Hertha X
Metalist - Olympiakos 2, Olympiakos - Hertha 2
- będą mieli awans w 7 przypadkach, bądź brak awansu w 2 przypadkach
A więc najważniejsze będzie wywiezienie minimum 1punktu z trudnego terenu przez 28 w rankingu IFFHS drużynę z Pireusu.
Olympiakos w lidze prowadzą z dorobkiem bramek 24:4 z czego co 3mecz kończy się poniżej 2.5goli! Z czego wyjazdy mają 4 na 5ostatnich też poniżej oprócz ostatniego meczu na terenie Iraklisu Saloniki wygranego 3-0.
Natomiast gospodarze w 8meczach u siebie w lidze pół na pół w przekraczaniu linii 2.5bramek w całym meczu, a ostatnio zaliczając over. Zajmują 2pozycję tracąc 3pkt do Dynama Kijów.
Spodziewam się nudnej rywalizacji, w której jedna akcja może zadecydować o wyniku. A drużyna prowadząca będzie się starała utrzymać rezultat a może będzie 0-0 ;\)

Do góry
#2760730 - 04/12/2008 05:31 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: Izajasza53]
kfjatek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/09/2004
Kontuzjowany jest D.Injac, który w obu pucharowych występach był wyróżniającym się zawodnikiem Lecha.

Do góry
#2760884 - 04/12/2008 06:26 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: kfjatek]
(J) Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/02/2006
CSKA poleciało do Francji w najsilniejszym składzie (tylko bez A. Bierezutskiego i V. Bierezutskiego). Nie wiadomo kto wybiegnie na boisko ale myślę, że Lova zobaczymy, podobnie i Dzogoyewa (już z nagrodą dla najlepszego młodego gracza Premier Ligi). Dla CSKA potrzeba 1 punktu aby być pewnym pierwszego miejsca a taki cel właśnie mają.
Naturalnym typem wydaje się być over 2,5. Braki w obronie. Gra na luzie w ataku. Jednak dziś zaryzykuję inaczej. Zagram na over 10 rzutów rożnych. W Premier Lidze zawsze grałem ten bet gdy analityk wystawiał over 10 po kursie większym niż 2.10. I stratny nie jestem.

Typy: over 10 rzutów rożnych (2.25 Bet365), X (3.50 Bet365).

Pzdr

Do góry
#2761001 - 04/12/2008 06:55 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: kfjatek]
aker Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 10/12/2004
Originally Posted By: kfjatek
Kontuzjowany jest D.Injac, który w obu pucharowych występach był wyróżniającym się zawodnikiem Lecha.

Rozumiem ze sugerujesz zagranie na Deportivo? ;\)
Ja ciagle rozmyslam czy postawic wieksza kase na gosci.
Racjonalnie patrzac to moim zdaniem Deportivo to zdecydowanie za wysoka połka.
Do tego dochodzi zmeczenie sezonem Lechitów o którym mowi sam Smuda a z takim przeciwnikiem jak Deportivo zeby odniesc sukces trzeba zagrac na 110% swoich mozlowisci.
Osobiscie uwazam ze Lech zacznie ostro ale z czasem do przewagi beda dochodzic goscie ktorzy odniosa zwyciestwo.

Do góry
#2761311 - 04/12/2008 19:01 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: aker]
kfjatek Offline
Carpal Tunnel

Nic nie sugeruje. Zupełnie nie wiem czego się spodziewać w tym meczu. Dla mnie absolutny NO BET.

I choć do optymisty mi raczej daleko, nie wiem czemu mam przeczucie że będzie dobrze.

Do góry
#2761338 - 04/12/2008 20:06 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: kfjatek]
globus Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/05/2003
Czemu tak skoczyly kursy an Nancy ? Wczoraj o tej porze 2,0 teraz 2,30 \:o

Do góry
#2761367 - 04/12/2008 20:57 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: globus]
Legia Offline
The Famous McD

Obciążenia meczowe niesamowicie nam się nawarstwiają. Już w meczu z Odrą widziałem, że nogi chłopaków są ciężkie - kręci głową trener Lecha. - Nie ma mowy teraz o żadnych treningach. Wszystko sprowadza się do odnowy i przygotowania taktycznego do kolejnego rywala.

Jak wygląda dyspozycja Rafała Murawskiego? - Mam nadzieję, że w czwartek będzie lepiej, ale w meczu z Odrą po "Murasiu" widać było, że kontuzja wybiła go z rytmu - komentuje Smuda.

Dwa mecze w tygodniu to niemal zabójcza dawka dla młokosów, niedawnych drugoligowców - Roberta Lewandowskiego i Sławomira Peszki, a także Tomasza Bandrowskiego. - Ci młodzi nie są jeszcze przygotowani do takiej walki co trzy dni. Zresztą przyszli do nas bez przygotowania letniego i teraz to się odbija czkawką.

Odra z Lechem miała z 60% posiadania piłki. Można przypuszczać że lepiej wyszkoleni zawodnicy Deportivo będą dłużej przy piłce niż Lech...

Do góry
#2761388 - 04/12/2008 21:30 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: Izajasza53]
Izajasza53 Offline
Ps 1; J 3,16; 2 Tm 2,3

Originally Posted By: Sphinx
Spotkanie: FC Metalist Kharkiv - Olympiacos CFP
Typ: Under 2.5Golii 1.70 & X2 1.55

1-0 pod końcówkę dali sobie wbić bramę goście.

Cz 04/12/08 20:45 PN - Puchar UEFA
Spotkanie: VfL Wolfsburg - Portsmouth FC
Typ: Over 2.5
Kurs: 1.85
Bukmacher: bet365
Analiza:

Co do goli tabela grupy E przedstawia się w przekraczaniu lini 2.5 na mecz tak: Ponad: 83% Poniżej: 17% (tylko jeden był poniżej)
Oba zespoły w grupie jak narazie rozegrały po 2mecze:
Sporting Braga - VfL Wolfsburg 2:3
VfL Wolfsburg - SC Heerenveen 5:1

Sporting Braga - Portsmouth FC 3:0
Portsmouth FC - AC Milan 2:2

Jak widać padło dużo bramek.

Tabela przedstawia się tak:
1 AC Milan 3 2 1 0 6:3 3 7
2 Wolfsburg 2 2 0 0 8:3 5 6
3 Sporting Braga 3 1 0 2 5:4 1 3
4 Portsmouth 2 0 1 1 2:5 -3 1
5 SC Heerenveen 2 0 0 2 2:8 -6 0

A więc piłkarzom Felixa Magatha wystarczy remis do awansu, a gością potrzeba 3pkt.
W Premier League w 3ostatnich meczach klubu założonego w 1898roku padło ponad 3.5Goli!
Natomiast piłkarze z Volkswagenarena w lidze u siebie 7/7 w overach!
Z czego ostatni mecz z Dortmund zakończony bezbramkowym remisem. A ostatnio dnia 12/07-08 padł 2raz z rzędu under tej drużyny w meczach ( Aarau 1-1 potem 1-0 z Vitoria Guimaraes). A tak to przeważnie wiele bramek.
Chociaż nie wykluczam, że może być remis i gra na "byle by nie stracić". Ale o dziwo w meczu z portugalską drużyną z Bragi która w lidze na 10 spotkań miała tylko 1over to i tak padł duży wynik 2-3.

Do góry
#2761400 - 04/12/2008 21:46 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: globus]
Hakan Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: globus
Czemu tak skoczyly kursy an Nancy ? Wczoraj o tej porze 2,0 teraz 2,30 \:o

Może dlatego, że było pewne przeświadczenie, iż Cska da odpocząć kilku podstawowym piłkarzom, a okazało się, że prawie cała drużyna pojechała do Francji.

Do góry
#2761405 - 04/12/2008 21:58 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: Hakan]
Izajasza53 Offline
Ps 1; J 3,16; 2 Tm 2,3

Cz 04/12/08 20:45 PN - Puchar UEFA
Spotkanie: Lech Poznań - Deportivo La Coruña
Typ: 2 lub 3bramki
Kurs: 1.95
Bukmacher: expekt
Analiza:
We wszystkich meczach grupy H padły overy.
Na wstępie proponuje dobry artykuł do tego meczu:
http://tylkopilka.pl/index.php?id=12&artykul=352
Od siebie dodam, że w 34 meczach polsko-hiszpańskie w pucharach bilans przedstawia się tak:
4wycięstw 5remisów 25porażek , bramki 28-66

Czyli wychodzi 2.76 bramek na mecz \:\)
A jeszcze dodam, że lech już grał z hiszpańskim drużynami i na swoim terenie nie przegrał:
z Atletico Bilbao 2-0 wygrał
z Barcą 1-1
Były to czasy komuny \:\)
W lidze Lech 50% underów 50% overów, jak w poprzednim sezonie.
Z czego wychodzi 2.5gola na mecz!

Piłkarze z Hiszpani na 13meczy 6underów - 46%. Z czego przypada średnio 2.15goli na mecz!
Gdzie ich średni czas pierwszego strzelonego gola na wyjeździe jest 76minucie a straconego w 29minucie.
Głównie typowany jest over na ten mecz ale ja taki zakład za gram.

Do góry
#2761408 - 04/12/2008 22:00 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: Hakan]
bitnap Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/09/2007
Akinfeev; A. Berezutsky, Grigoryev, V. Berezutsky; Semberas, Mamaev; Zhirkov, Krasić, Dzagoev; Vagner Love

ja tu widze pierwszy garniturek i kursy na CSKA w takim wypadku wydaja sie dosc dziwne, zwazajac na gre francuzow w obronie oraz fakt, iz zrelaksowane z zapewnionym awansem CSKA moze zagrac na luzie i bez presji

generalnie nieco grubiej gram BTS i overa - dorzuce sobie lekko wygrana ruskich i te 3 typy ida na ruszt

Do góry
#2761544 - 05/12/2008 01:11 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: bitnap]
Mindman Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/01/2005
Dziś gram:

Deportivo, ponieważ:

- różnica w umiejętnościach czysto piłkarskich, praktycznie na każdej pozycji Hiszpanie mają bardziej wartościowego zawodnika,

- ostatnie ligowe spotkania Lecha i wyraźne przemęczenie materiału, czyli tak zwany syndrom polskiego zmęczenia - dlatego żaden Polak nie zrobił i chyba jeszcze przez jakiś czas nie zrobi, prawdziwej kariery przykładowo w GB,

- asekuracyjne jak rzadko wypowiedzi Smudy,

- absencja Injaca, który jest ważnym ogniwem w grze defensywnej Lecha,

- goście w formie, przyzwyczajeni do gorącej atmosfery na większych stadionach niż poznański, wrzawy się nie wystraszą

- Lech tak naprawdę w meczu z Nancy miał sporo szczęścia, a w Moskwie to CSKA oddało Lechowi pole w drugiej połowie i był to najlepszy Lech w PUEFA w tym sezonie, ale i tak nie starczyło to nawet na remis ...

Tyle chyba wystarczy.

Byłbym zapomniał: kurs \:\) Nie wiem jak jest teraz, ja złapałem po 2,3 i uważam, że to sporo.

Do góry
#2761554 - 05/12/2008 01:18 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: bitnap]
Bzyku Offline
Blade Runner

Meldunek: 04/05/2004
HEERENVEEN SC (4-4-2)
1 Steppe GR - 4 Breuer LD , 3 Bak Nielsen DC , 5 Dingsdag DC , 20 Popov LE - 15 Svec MD , 6 Vayrynem MO , 17 Grindheim MO , 8 Beerens AD - 35 Sibon AV , 10 Pranjic AE

Rezerwowi: 25 Vandenbussche GR , 2 Kopic DC , 16 Jong-A-Pin LE , 31 Smarason MO , 13 Elyounoussi AV , 30 Ghoochannejhad AV , 12 Paulo Henrique AV

Nie zagrają:

SPORTING BRAGA (4-4-2)

1 Eduardo GR - 47 Joăo Pereira LD , 17 Frechaut DC , 5 Moisés DC , 6 Evaldo LE - 88 Vandinho MD , 30 Alan AD , 22 Luis Aguiar MO , 99 Matheus AE - 19 Meyong AV , 18 Rentería AV

Rezerwowi: 24 Mário Felgueiras GR , 44 Leon DC , 13 Stélvio MD , 7 Mossoró MO , 21 César Peixoto MO , 9 Paulo César AV , 29 Linz AV

Nie zagrają: Alberto Rodriguez DEF

infordesporto.sapo.pt

- - - -

VFL WOLFSBURG (4-2-3-1)
Benaglio - Riether, Ricardo Costa, Barzagli, M. Schäfer - Zaccardo, Josué - Dejagah, Misimovic, Gentner - Dzeko

Nie zagrają: Grafite ATT , Hasebe MID

PORTSMOUTH FC (4-4-2)
James - G. Johnson, Distin, Pamarot, Belhadj - Little, Diop, R. Hughes, A. Traoré - Crouch, Defoe

Nie zagrają: Campbell DEF (?) , Kranjcar MID (?) , Utaka ATT , Diarra MID , Davis MID (?)

kicker.de , bundesliga.de , skysports.com

Do góry
#2761559 - 05/12/2008 01:19 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: Mindman]
CANTORO Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/01/2004
Mindman kilka bledow duzych....

--Naj mecz Lecha to mecz z Austria i Szwajcariami
--Iniac nie jest waznym ogniwem defensywy ost dobre mecze nie tworza go nim Murawski Bandrowski Bosacki o wiele lepsi
--goscie bez formy wypowiedzi W.Kowalczyka duzo mowia ogl kazdy mecz Deportivo i te zwyciezkie i mowi ze Depor bez formy a ze wygrali to ze zespoly grajace przeciwko nim poprostu zagrlay fatalne mecze..
--co do zmeczenia zawodnicy Lecha zagrali naj ilosc spotkan sposrod wszytskich zespolow, ale czy sa mega zmeczeni mieli dzien przerwy lekkie treningi i mysle, ze sila bedzie

No Bet kazdy wynik tu mozliwy Lech pokazal jak narazie naj pilke od lat w Polsce mam nadzieje ze bedziemy sie nadal cieszyc jego gra i dlatego sciskam kciuki za nimi

Do góry
#2761565 - 05/12/2008 01:23 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: Mindman]
s_LP Offline
old hand

Meldunek: 03/05/2006
tak wszyscy piszecie o tym Deportivo, że takie umiejętności itd.
mnie ciekawi jedno: ile razy w ostatnim czasie ich widzieliście? ;\)

Injac - proszę was - zagrał dwa dobre mecze w PU, wcześniej był średnim rezerwowym, a robienie z niego nie wiadomo kogo jest troszkę na wyrost. Rozumiem, gdyby był to Murawski czy Stilić, ale do nich mu bardzo daleko.

Motywacji nie zabraknie - co zostało udowodnione w dwóch poprzednich meczach - zupełnie inna bajka niż liga. Mimo zmęczenia każdy da z siebie wszystko, udowodnili już to we wcześniejszych rundach, także w tej grupowej, więc nie ma co się tym przejmować.

No i lubie gadki: Lech z Nancy miał sporo szczęścia, CSKA oddało Lechowi pole...

O ile mnie pamięć nie myli to Nancy w ostatnich minutach uratowało remis przy Bułgarskiej, a CSKA miało sporo szczęścia, że w ostatnich minutach nic nie wpadło do ich bramki - od razu inaczej wygląda, prawda?

Daleki jestem od grania Lecha. Miał być gromiony w grupie, a jakoś dzielnie się trzyma. Dla mnie najbardziej oczywisty jest over.

Do góry
#2761599 - 05/12/2008 01:34 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: CANTORO]
Mindman Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: CANTORO
Mindman kilka bledow duzych....

--Naj mecz Lecha to mecz z Austria i Szwajcariami
--Iniac nie jest waznym ogniwem defensywy ost dobre mecze nie tworza go nim Murawski Bandrowski Bosacki o wiele lepsi
--goscie bez formy wypowiedzi W.Kowalczyka duzo mowia ogl kazdy mecz Deportivo i te zwyciezkie i mowi ze Depor bez formy a ze wygrali to ze zespoly grajace przeciwko nim poprostu zagrlay fatalne mecze..
--co do zmeczenia zawodnicy Lecha zagrali naj ilosc spotkan sposrod wszytskich zespolow, ale czy sa mega zmeczeni mieli dzien przerwy lekkie treningi i mysle, ze sila bedzie

Błędów? Co najwyżej różnimy się opiniami, bo ja merytorycznych błędów nie dostrzegam ;\)

Po kolei:

Zgodzić się mogę co do tego, że mecz ze Szwajcarami był dla Lecha równie udany co druga połowa z CSKA, ale już spotkania z Austrią bym tu nie dorzucił \:\)

Będę się upierał, że Injac jest bardzo ważnym ogniwem defensywnym. To raczej wspomniany przez Ciebie Bandrowski siadł na laurach coś ostatnio. Bosy? Ustawić się umie i doświadczeniem pograć, ale szybkościowo to jest kiepski raczej.

Zdanie Kowalczyka - \:\) Przypomnę tylko taki truizm: gra się tak jak przeciwnik pozwala.

Zawodnicy Lecha grali najwięcej z polskich drużyn, aż 31 spotkań już, licząc wszystkie rozgrywki ... Po prostu nasi kopacze nie przywykli do takich obciążeń i moim zdaniem to dziś może mieć znaczenie w drugiej połowie spotkania.

Suma sumarum: ja gram Deportivo, a każdy niech sam zadecyduje \:\)

Do góry
#2761612 - 05/12/2008 01:39 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: Mindman]
CANTORO Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/01/2004
Ok ma kazdy swoje zdanie piszesz nasi kopacze w pierwszej jedenastce Lecha 7 zawodnikow nie ma paszportu polskiego he he wiec o zmeczeniu nie ma mowy piszac nasi, wiec bez przesady Bandrowski mial znizke formy spowodowana kontuzja ale Iniac uwierz mi nie jest nie do zastopienia do taki dobry zmienik co do Kowalczyka jako jeden z nieliczynych zna sie na Hiszpanskiej pilce i zna realia tej pilki i jeszcze na koniec mecz z Austria to bylo cos koncowka oraz dogrywka druga polowa z Cska nie dorowna temu spotkaniu nigdy pozdro

Do góry
#2761616 - 05/12/2008 01:40 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: s_LP]
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Meldunek: 12/08/2002
Originally Posted By: s_LP

Daleki jestem od grania Lecha. Miał być gromiony w grupie, a jakoś dzielnie się trzyma.

To dziwne, bo po losowaniu kazdy mowil ze Lech dostal latwa grupe i jak na razie 1 ptk w 2 meczach a wiec ponizej srednie, nie mowiac ze zawodzi. Grupa bez watpienia do wyjscia, a nie pokonanie slabego Nancy u siebie... Deportivo tez zadna rewelacja, jednak biorac pod uwage paniczne wywiady Smudy sklonny jestem do zagrania handi -1,5 na gosci, kurs ponad 5, stawka symboliczna. Po prostu mam przeczucie ze Polska druzyna znowu sie polozy przed rywalem(obcokrajowcy w skladzie moga w sumie to zmienic).
Z Lechem roznie bywa, meczyli sie ze slaba Austia, kto wie jak bedzie z mocniejszym Deportivo. Wiekszosc ludzi typuje over, mi sie widzi jakies 0:2, aczkolwiek chcialbym aby Lech mnie zaskoczyl i w koncu Polska druzyna w rozgrywkach europejskich wybila sie poza przecietnosc.

Do góry
#2761624 - 05/12/2008 01:42 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: connor]
Mindman Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: Experto

Wiekszosc ludzi typuje over, mi sie widzi jakies 0:2, aczkolwiek chcialbym aby Lech mnie zaskoczyl i w koncu Polska druzyna w rozgrywkach europejskich wybila sie poza przecietnosc.

dokładnie taki correct też mi chodzi po głowie ;\)

Do góry
#2761640 - 05/12/2008 01:46 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: Bzyku]
Bzyku Offline
Blade Runner

Meldunek: 04/05/2004
ASTON VILLA BIRMINGHAM (4-4-2)

Guzan - Davies , Knight , Gardner , Shorey - Salifou , Sidwell , Osbourne , Ashley Young - Delfouenso , Harewood

Ławka: Agbonlahor , Barry , Bouma , Laursen , Milner , Petrow , Reo-Cocker (?)

Nie zagrają: Carew ATT (?)

MSK ZILINA (5-4-1)

Styvar - Vladavic , Jez , Adauto - Pecalka , Strba - Leitner , Sourek , Vomacka , Pekarik - Pernis

Nie zagrają:

denniksport.sk , skysports.com , astonvilladailynews.com

Do góry
#2761784 - 05/12/2008 02:48 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: Bzyku]
s_LP Offline
old hand

@Experto - nie każdy, aczkolwiek Ty to rzeczywiście pisałeś, z Nancy zabrakło szcześcia czy koncentracji do końca, choć remis był sprawiedliwym wynikiem, z CSKA - spora większość próbowała -1,5 na gospodarzy.

Czy zawodzi? Kwestia podejścia - czytając posty na tym forum i nie znając tabeli można odnieść wrażenie, że po dwóch meczach, które oddał bez walki ma zero punktów, brak szans na awans i bilans 0-8.

Zgadzam się co do Deportivo - nie popadajmy w skrajności, żadne tuzy to nie są.

Smuda ze swoimi wypowiedziami został utemperowany już jakiś czas temu przez zarząd. Zresztą, gdy lekceważył rywali niedobrze, gdy mówi o nich z szacunkiem też źle :).

Do góry
#2761799 - 05/12/2008 02:58 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: s_LP]
aker Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 10/12/2004

Zgadzam się co do Deportivo - nie popadajmy w skrajności, żadne tuzy to nie są.
[/quote]

Ja własnie w tym upatruje wygrana Deportivo.
Nie graja tam zadne tuzy i wielkie nazwiska ale w wiekszosci zawodnicy mlodzi którzy dopiero sa na dorobku sławy.
Nie graja tam przejedzone sukcesem i sława gwiazdeczki dla których taki pucharek to tylko smutna powinnosc.
Mysle ze włąsnie w tym ze Deportiwo jest druzyna na dorobku i bez wielkich nazwisk nalezy upatrywac ich sukcesu i pelnego zaangazowania w tym meczu.
Moj typ : 2

Do góry
#2761862 - 05/12/2008 03:37 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: aker]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/01/2004
Originally Posted By: aker

Ja własnie w tym upatruje wygrana Deportivo.
Nie graja tam zadne tuzy i wielkie nazwiska ale w wiekszosci zawodnicy mlodzi którzy dopiero sa na dorobku sławy.
Nie graja tam przejedzone sukcesem i sława gwiazdeczki dla których taki pucharek to tylko smutna powinnosc.
Mysle ze włąsnie w tym ze Deportiwo jest druzyna na dorobku i bez wielkich nazwisk nalezy upatrywac ich sukcesu i pelnego zaangazowania w tym meczu.
Moj typ : 2

W tym sezonie La Coruna gra zupełnie inaczej ,niz w poprzednim.
Jest w tabeli tuz za potentatami ,strzela duzo bramek.
Skład został odmłodzony.

W klubie jest pewne cisnienie na to ,aby przypomnieć Europie nazwe Deportivo ,oczywiscie najpierw poprzez sukcesy w Pucharze UEFA.

Po obejrzeniu kilku spotkań zespołu z La Coruna stawiam własnie na nich ,tym bardziej ,ze po losowaniu grup twierdziłem ,ze Lech z grupy nie wyjdzie.

Lech - Deportivo 2

Do góry
#2763266 - 06/12/2008 02:56 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: Amkwish]
kfjatek Offline
Carpal Tunnel

Do góry
#2763297 - 06/12/2008 03:10 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: kfjatek]
podstawek Offline
wieczny student

Meldunek: 08/12/2006
A co będzie w przypadku wygranej Lech 1-0 i remisu Depor z Nancy 1-1? Wtedy Depor i Lech mają bilans bramek 5-5

Do góry
#2763300 - 06/12/2008 03:12 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: podstawek]
kfjatek Offline
Carpal Tunnel

No sprawdź sobie klikając na powyższy link.
W tej sytuacji, awansuje Lech gdyż ma więcej strzelonych bramek na wyjeździe.

Do góry
#2763392 - 06/12/2008 03:53 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: kfjatek]
podstawek Offline
wieczny student

Meldunek: 08/12/2006
Dzięki.
Sprawdziłem, ale nie wiedziałem, czy sobie program poradził z taką sytuacją, a nie chciało mi się szukać, co liczy się w dalszej kolejności \:\)

Do góry
#2763874 - 06/12/2008 09:02 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: podstawek]
Baqu Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/09/2004
coś nie tylko dla kibiców Lecha

Sprawdż jakie wyniki muszą paść w ostatniej kolejce grupy H, by awansował poznański Lech!

http://awanslecha.pl

Do góry
#2779983 - 15/12/2008 17:46 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: Baqu]
Legia Offline
The Famous McD

Feyenoord v Lech Poznań(-1.0) 2 kurs 5.5 za bet365.com

Co tu dużo pisać w Fejnordzie sodomia i gomoria . w lidze dostają już w łeb niemal od każdego. dzisiaj dla przepełnienia czary goryczy prasa rozpisuje się że zawodnicy jawnie domagają się dymisji trenera bo nie odpowiadają im metody szkoleniowe...

w ten weekend przegrali z liderem u siebie teraz czeka ich mecz z Lechem a następnie potyczka z PSV więc tak naprawde mecz z Lechem będzie dla nich o pietruszke a całą uwagę skupią na lidze. Nietrudno się domyśleć że mecze takiego gatunku w sytuacji w jakiej jest Fejnord to jest okazja do przeglądu kadry i wpuszczenia rezerwowych oraz uzdolnionej młodzieży , jeżeli dodamy do tego sporo kontuzji w Fejnordzie , fatalną forme graczy i sygnały z Roterdamu że dadzą odpocząć graczom z podstawy to niepozostaje nic innego jak Wiara w Lecha ;\)

w meczach gdzie wystawiali w fazie grupowej P.UEFA "najsilniejszy" skład nie było rożowo >>> w każdym meczu po 3 bramki w łeb ... ich bilans punktowy to "0" stsounek bramek 1:9

w ostatnich dwoch potyczkach z Deportivo i Cska Moskwa zdołali oddać tylko po jednym celnym strzale na bramkę przeciwnika...jak na 90 minut to wynik niezbyt imponujący...i nie wystawia to dobrej laurki graczom z Roterdamu ...

Myśle że charyzmatyczny Franek Smuda tchnie taką wolę walki w graczy poznańskiej lokomotywy że ta rozbije Fejnord w pył...

dla większości graczy z Poznania to mecz życia , dla Fejnordu mecz o pietruszke.

Fejnord-Lech 0:2 bądź 0:3

Do góry
#2780031 - 15/12/2008 20:35 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: Legia]
kfjatek Offline
Carpal Tunnel

Najlepsze, że w Bwin na samym początku można było złapać 3.6 na wygraną Lecha.

O składzie Feye na środowy mecz oficjalnie jeszcze nic nie wiadomo, ale myślę że obecnie obojętnie jaki by on nie był, drużyną lepszą jest jednak Lech.

Trochę się jednak obawiam, bo..:
1) Lech miał 1,5 tygodnia przerwy. Niby dobrze - "odpoczęli" itd. Obawiam się jednak o pierwsze minuty. Mecze z Nancy i Deportivo pokazały, iż piłkarze Lecha mają małe trudności z odpowiednim "wejściem" w mecz.
2) To już ostatni mecz. Tym razem Lech po prostu MUSI wygrać.

Jeśli chodzi o kadrę Kolejorza, mało prawdopodobny jest występ Injaca (czyli skład prawdopodobnie jak w mecz z hiszpanami).

Z punktu widzenia kibica Lecha, ciekawi mnie frekwencja na stadionie De Kuip.

Do góry
#2780033 - 15/12/2008 20:38 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: Legia]
wafe(L)nica Offline
Wiara Gwarancja Wygranej

Meldunek: 19/07/2004
A więc ...

Feyenoord - Lech (2) 2,5 sts :

-W środę mecz o życie dla piłkarzy poznańskiej lokomotywy ,która jedzie do Roterdamu po awans do kolejnej fazy rozgrywek UEFA CUP.
Feyenoord Rotterdam w tym sezonie ma ogromne problemy z zestawieniem składu. Kontuzjowani są czolowi gracze tej drużyny De Guzman i De Cler, którzy na pewno nie wystąpią przeciwko Lechowi. Na urazy narzekają obecnie także Greene, Hofland, Landzaat, Mols i Tomasson, a po sobotnim meczu ligowym do grona kontuzjowanych zawodników dołączył dodatkowo Van Bronckhorst.
100 pro priorytetem Feyenoordu jest teraz liga w której zawodzą na całej linii ,a w weekend klasyk z PSV ,ważniejszy mecz niż z Lechem.
Lech Poznań został wybrany najlepszą drużyną w roku 2008, Stilić najlepszym obcokrajowcem, Franciszek Smuda najlepszym trenerem, a odkryciem roku Robert Lewandowski.Także Lech stoi przed olbrzymią szansą pokazania sie Europie i Światu a kilku czołowych zawodników zagranicznym pracodawcom ,wierze w to że poznańska lokomotywa nie zatrzyma sie i Rotterdam nie będzie ostatnim przystankiem w tej edycji Pucharu UEFA.
Jedzie pociąg z daleka na nikogo nie czeka konduktorze łaskawy byle nie do Warszawy oj nie nie nie byle nie do Warszawy.

Jazda Lech Lech Kolejorz !!

Do góry
#2780566 - 16/12/2008 05:07 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: wafe(L)nica]
Bullet Offline
Marat Safin

Meldunek: 14/05/2005
Feyenoord - Lech Poznań
Typ: 2
Kurs: 2.53
Buk: Betako

Co można napisac o tym meczu? Wiadomo, że Feyenoord gra bardzo źle w tym sezonie. W każdym praktycznie meczu gra bardzo osłabiony. Na potwierdzenie tego poniżej zacytuje fragment zapowiedzi meczu z AZ Alkmaar z eredivisie.pl:

"Szkoleniowiec Portowców nie będzie mógł skorzystać z aż dziesięciu zawodników. Kontuzje wykluczyły z gry Tima Vinckena oraz Rona Vlaara, którzy nie pojawili na boisku jeszcze ani razu. Z kolei Danny Buijs zagrał jedynie 45 minut. Od dłuższego czasu nie oglądamy także Jonathana de Guzmana, Jon Dahla Tomassona oraz Denny'ego Landzaata. Nie tak dawno urazów doznali kluczowi obrońcy Serginho Greene i Tim de Cler oraz doświadczony napastnik Michael Mols. Ale to nie wszystko, bo do grona nieobecnych dołączył najważniejszy defensor drużyny - Kevin Hofland. Sytuacja niecodzienna, z którą Gertjan Verbeek musi sobie radzić, a to jak na razie nie idzie mu najlepiej. Przed Feyenoordem niezwykle trudna konfrontacja, a także końcówka obecnego roku."

Jak widac sytuacja kadrowa Feyenoordu jest niezwykle ciężka. Dodatkowo zespół nie ma żadnych szans na awans z grupy, a w weekend niezwykle prestiżowy mecz z PSV. Wobec powyższych faktów bardzo prawdopodobne jest, że w meczu z Lechem zobaczymy w większości rezerwowych graczy.

Zgoła odmienna sytuacja panuje w Lechu. Zespół jest na fali i zakończył rundę na 1 miejscu w Ekstraklasie. Sytuacja kadrowa przed środowym meczem bardzo dobra. Jedyna niepewnosc dotyczy występu Injaca, no ale ma go kto zastapic. Dodatkowo zespół jest wypoczęty. Z Lechem do Holandii wybiera się 3000 kibiców, którzy raczej nie powinni się zawieśc. Nie wyobrażam sobie, żeby Lech mógł zmarnowac taką okazję i jestem pewien, że do środy kurs na zwycięstwo Lech spadnie do max 2.0 Jedynym minusem jest fakt, że Lech nie wygrał jeszcze żadnego meczu w fazie grupowej UEFA, ale bądźmy szczerzy, z Deportivo zawdzięcza to tylko swojej nieskuteczności. Mam nadzieję, że z tak słabym i zdziesiątkowanym Feyenoordem Kolejorz poradzi sobie i zwieńczy bardzo udaną dla niego jesień \:\)

Do góry
#2780653 - 16/12/2008 06:38 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: Bullet]
mura Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/02/2006
ja też wierzę w Lecha,
rozmawiałem parę dni temu z paroma osobami na qc, wnioski na wtedy były proste, kurs 3 a Feye gra za parę dni z PSV i mecz w uefa nie ma żadnego znaczenia wobec wewnętrznych konfliktów

Franek udowadnia że jest trenerem z jajami, bo mimo krytyki stworzył w Poznaniu zespół który potrafi walczyć, a to cecha której bardzo często brakuje polskim klubom

jeszcze pare/naście tygodni temu na qc można było czytać jaki to Smuda cienki, gdzie tam miszcz dla Poznania, pyry mogą mieć tylko marzenia i będą oglądać tylko plecy największych rywali

stan na dziś jest taki że Lech jest liderem i może być, obok jednosezonowego, o ile się nie mylę, wyczynu Wisły, wyjątkowym polskim zespołem który na wiosnę będzie mógł jeszcze grac w Europie

mi jedynie szkoda że o sukcesie Lecha decydują również w dużej mierze obcokrajowcy, duma i radość byłaby większa gdyby grało w Kolejorzu więcej polskich talentów

Lech powalczył w Moskwie ze zdecydowanie najsilniejszym w grupie CSKA i dwukrotnie remisował mecze które powinien wygrać, malkontenci mogą napisać że to wstyd i frycowe, ale Lech naprawdę jest dobrym zespołem i ma wszelkie zadatki by wygrać w Rotterdamie,
wydaje mi się że wystarczy nawet 1-0, wątpię by w Hiszpanii padł remis, ale na pewno Lech nie pęka i ruszy, oby nie musiał patrzeć na La Corunę i swoim meczem zapewni sobie awans

Do góry
#2780689 - 16/12/2008 07:01 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: mura]
Rivaldinho Offline
+

Na otwarcie mozna bylo polapac ~3.60 na Lecha.
~2.50 prezentuje sie juz zdecydowanie gorzej.

Do góry
#2780696 - 16/12/2008 07:05 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: mura]
kfjatek Offline
Carpal Tunnel

Zwolennicy spiskowych teorii mogą sobie pograć jednobramkowe zwycięstwa Lecha (0:1 ; 1:2) + 2:2 w meczu Deportivo-Nancy. Takie duble dają olbrzymie kursy.

Przypominam, że remis 2:2 (i każdy "wyższy") w Hiszpanii przy jednobramkowym zwycięstwie Lecha, daje awans zarówno Depo jak i Nancy.

Do góry
#2780698 - 16/12/2008 07:06 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: Rivaldinho]
kfjatek Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: Rivaldinho
Na otwarcie mozna bylo polapac ~3.60 na Lecha.
~2.50 prezentuje sie juz zdecydowanie gorzej.
Expekt ma już <2 \:D

Do góry
#2780701 - 16/12/2008 07:08 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: kfjatek]
kfjatek Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: kfjatek
Zwolennicy spiskowych teorii mogą sobie pograć jednobramkowe zwycięstwa Lecha (0:1 ; 1:2) + 2:2 w meczu Deportivo-Nancy. Takie duble dają olbrzymie kursy.

Przypominam, że remis 2:2 (i każdy "wyższy") w Hiszpanii przy jednobramkowym zwycięstwie Lecha, daje awans zarówno Depo jak i Nancy.

Mea culpa, przy 1:2 i 2:2 - jednak awansuje Lech.

Do góry
#2780731 - 16/12/2008 07:49 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: kfjatek]
Rivaldinho Offline
+

awans lecha - symulacje

Tak jak pisal Kfjatek.. teoria spiskowa w ruch i zabawa w dubelkowe correcty \:\)

Do góry
#2780743 - 16/12/2008 07:59 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: Rivaldinho]
Hakan Offline
Carpal Tunnel

Uważam, że nie ma sensu bawić się w dc, bo Depo nie będzie kalkulowało, gdyż granie na remis jest zbyt ryzykowne, bo Lech jest w stanie wygrać więcej niż jedną bramką, a wówczas wynik remisowy premiuje Nancy. Zatem gospodarze zagrają o pełną pulę, Nancy nie może liczyć na komfortowe spotkania z myślą o podziale punktów, więc też zmuszone będzie walczyć o 3 punkty.

Puenta jest taka, że każdy wyniki jest możliwy

Do góry
#2781008 - 16/12/2008 18:19 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: Hakan]
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Kurs w pinnku na lecha pk,-0.5 wzialem za 2 i jestem pewny ze to bedzie spadac, Lech powinien bez problemu pokonac fatalnie grajacy FEY, wlasciwie kazdy inny wynik to bedzie wielka porazka Lecha. W meczu z Deportivo pozytywnie mnie zaskoczyli, nie wygrali wygranego meczu, ale jeszcze nic nie jest stracone, poprawia skutecznosc i mozna brac na nich handi -1,5 \:\)

Do góry
#2781018 - 16/12/2008 18:48 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: connor]
bajbus Offline
Speedway Liga

Meldunek: 26/02/2005
Deportivo będzie 3-3 , Lech wygra 2-1 i Lech odpada \:\)
A tak na serio maja bardzo duże szanse , ale czy je wykorzystają?
Zbyt wielka masówka żeby to zagrać , takie mecze się ogląda a nie obstawia \:\)

Do góry
#2781048 - 16/12/2008 20:07 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: bajbus]
Johan Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 04/12/2006
Dokładnie.Zrobiła sie masówka a kursy lecą na dół jak oszalałe.Na Bwin jest już tylko 1,9 a po takim kursie to nawet sie tego nie tykam.Mam nadzieje że Lech to wygra i awansuje a my zobaczymy dobre widowisko i to chyba tyle co można napisać o tym meczu.

Do góry
#2781051 - 16/12/2008 20:18 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: Johan]
szuwi1 Offline
addict

Meldunek: 23/03/2007
Nic tylko brać Feyenoord po takich kursach, przeciez na murawe sie nie położą, a młodzież będzie chciała udowodnić swoją przydatność. Osobiście mam nadzieję, że zagra Janota, na pewno po takicm kursie Lecha nie zagram.

Do góry
#2781072 - 16/12/2008 21:22 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: szuwi1]
kamasutra Offline
veteran

Nie zgadzam sie z Wami...Mimo tego ze do tej pory bylem dosyc ostroznie nastawiony co do szans Lecha na zwyciestwo zarowno z Nancy jak i z Deportivo czy CSKA,tak teraz uwazam ze Lech ma wrecz obowiazek wygrac to spotkanie przynajmniej z kilku wzgledow.Po pierwsze sytuacja w jakiej jada do Holandi jest wrecz wymazona..Nie mam tu na mysli sytuacji punktowej Lecha tylko to co sie stalo do tej pory z Feyenoordem.Chyba nikt nie przypuszczal po losowaniu ze Holendrzy nie beda mieli szans na awans juz przed ostatnia kolejka.Feyenoord ma wiekszy problem w lidze ,w perspektywie mecz sobotni z PSV,i w tej sytuacji to jest dla nich priorytet.Oczywiscie nikt nie mowi ze poloza sie mlodziaki na ziemi i dadza w nia wdeptac Lechowi,ale z kim ma Lech wygrac jak nie wlasnie z bedacym w poteznym kryzysie Feyenoordem?Od siebie Lech tez cos musi dac i cos wreszcie udowodnic bo jak na razie to tylko zrobil sie mega optymizm po kazdym meczu jak to ladnie chlopaki nie graja i co niektorzy zaczynaja juz cos przebakiwac o europejskiej klasowej druzynie(na razie to mnie smieszy).Owszem maja szanse sie stac takowa jak wygraja ,wyjda z grupy i powalcza dalej.To ich jedyna szansa na udowodnienie tego jutro.
Co do kursow to sie nie dziwcie ,tu nie tylko chodzi o masowke ale i o to jak ten kurs i szanse widza buki...
Wczoraj kurs byl przyzwoity np. 2.5..Dzis blizej meczu,wiadomo leci w dol....Jak maja wygrac to tak samo to zrobia przy kursie 2.5 jak i 1.9 choc wiadomo zysk juz nie ten sam.
Ja zagralem wczoraj choc dzisiaj tez wzialbym 1.9 bo akurat wierze ze wygraja.....

Do góry
#2781131 - 16/12/2008 22:51 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: szuwi1]
Gaske Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/08/2006
Originally Posted By: szuwi1
Nic tylko brać Feyenoord po takich kursach, przeciez na murawe sie nie położą, a młodzież będzie chciała udowodnić swoją przydatność. Osobiście mam nadzieję, że zagra Janota, na pewno po takicm kursie Lecha nie zagram.

Kurs jest jaki jest. Na początku było 2.80, teraz jest w GB 2.15.

Podłożyć się mogą, bo nikt podobno nie chce już tam Verbeeka. Dlatego jedyny sposób żeby się go pozbyć to słaba postawa piłkarzy. ;\)

Jak zagra młodzież, to Lech nie powinien mieć problemów z ograniem ich - tak mi się wydaje.

Do góry
#2781137 - 16/12/2008 22:57 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: kamasutra]
Legia Offline
The Famous McD

Feyenoord Rotterdam przed swoim ostatnim spotkaniem fazy grupowej Pucharu UEFA z Lechem Poznań ma ogromne, koszmarne wręcz problemy. Piłkarze buntują się przeciw trenerowi Gertjanowi Verbeekowi, a aż siedmiu zawodników podstawowego składu jest kontuzjowanych.

Piłkarze za plagę kontuzji obwiniają właśnie swojego trenera. Uważają, że trenują zbyt ciężko i stąd tyle urazów. W tym "zbuntowanym szpitalu" w sprawie Verbeeka piłkarze przeprowadzili nawet wewnętrzne głosowanie. Aż 14 z nich domagało się jego odejścia z klubu. Tylko czterech poparło szkoleniowca, a byli to sami młodzi piłkarze, którzy sporo dzięki Verbeekowi zyskali. Gdy podstawowi graczej leczyli urazy, w ich miejscer szkoleniowiec wstawił takich zawodników jak Leroy Fer czy Georginio Wijnaldum.

REKLAMA Czytaj dalej

Największe gwiazdy Feyenoordu ze spotkania z Lechem wykluczyły kontuzje. Przeciwko "Kolejorzowi" nie wystąpią Denny Landzaat (38-krotny reprezentant Holandii), Kevin Hofland, Ron Vlaar, Tim de Cler (również reprezentanci kraju), Danny Buijs, Serginho Greene i Jon Dahl Tomasson.

- Od początku sezonu 7-10 graczy leczy urazy. Jak jedni są zdrowi, to inni podstawowi zawodnicy doznają kontuzji - mówi Sjoerd Mossou z dziennika "AZ".

W minioną sobotę Feyenoord przegrał z AZ Alkmaar 0:1. Poza stratą punktów Verbeeka musiała zaniepokoić kolejna kontuzja. Giovanni van Bronckhorst rozbił w tym meczu głowę. Na szczęsice uraz nie okazał się poważny.

Nie wiadomo jednak, czy i były gracz Barcelony zagra z Lechem. Dla zespołu z Holandii ten mecz nie ma już większego znaczenia, a w niedzielę drużynę czeka prestiżowe starcie z PSV Eindhoven.

hehe ciekawe do jakiego poziomu spadną kursy na Lecha przed samym meczem ;\)

prawde powiedziawszy Ci co nie pograli na Lecha po kursie 2.85 czy 2.87 w paddypower jeszcze w niedziele gdzie kursy u innych już drastycznie leciały na łeb na szyje mocno się zagapili...teraz już u niektorych kurs wynosi 1.9 czyli niemal połowa tego co wystawili na samym początku 3.6 w Bwin

nie dziwne że kurs spada bo dawno nie było takiego meczu gdzie aż tyle czynnikow by wskazywało na porażkę Fejnordu...żądanie głowy trenera przez zawodnikow...kontuzje ....fatalna forma...

*** i w tym meczu da pograć rezerwowym i młodym zawodnikom...tym bardziej taki wariant jest możliwy ze względu na żądanie jego dymisji przez graczy "z podstawy" ...bo wiadomo jak to jest jak zawodnicy chcą dymisji trenera to będą przegrywać aż swoj cel osiągną...więc trener chcąc nie chcą musi dokonać przeglądu kadr żeby zobaczyć czy rezerwowi są w stanie zastąpić "zbuntowanych" ...a pretekst ku temu jest idealny bo mecz jest o pietruszke... moim zdaniem jeśli ma troche oleju w głowie to tak postąpi i da szanse tym co grali mniej do tej pory...

Do góry
#2781165 - 16/12/2008 23:39 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: Gaske]
kfjatek Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: szuwi1

Kurs jest jaki jest. Na początku było 2.80, teraz jest w GB 2.15.
Było 3.6, a nie 2.8

Do góry
#2781389 - 17/12/2008 02:18 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: kfjatek]
HenkSiracius Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/02/2008
a nie uważacie, że wystawienie przez trenera Feyenoord'u piłkarzy rezerwowych- zdolnej młodzieży i piłkarzy którzy nie mieli okazji zbyt wiele w tym sezonie pograć- może być najgorszym z perspektywy Lecha ruchem trenera Gertjan'a Verbeek'a .

otóż:

- młodzi będą chcieli pokazać się z dobrej strony, każdy z rezerwowych będzie "gryzł" trawę by wykorzystać okazję do wskoczenia do pierwszej '11' (a być może, tutaj czyste dywagacje, by pokazać się nowemu trenerowi, który będzie oglądał mecz z trybun)..

- tzw żelazna '11' trenera w obecnym sezonie zawodzi na całej linii, każdy ich kolejny mecz wydaje się słabszy od poprzedniego, gorzej już grać nie można, apogeum dna prawie osiągnięte, nic tylko otrzymać porządne lanie od Lecha i udać się na odpoczynek.. a tutaj taka mała rewolucja, wskakują do składu zmiennicy i grają całkiem dobry mecz (?)..

- sztab szkoleniowy Lecha będzie analizował grę rywali pod względem poprzednich spotkań ekipy z Rotterdamu, tymczasem w totalnie rezerwowym zestawieniu Feyenoord w tym sezonie chyba nie zagrał..

Do góry
#2781453 - 17/12/2008 02:41 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: HenkSiracius]
Hakan Offline
Carpal Tunnel

Ja przeanalizowałem typ na Lech pod względem czynników pozaboiskowych i mam pewne obawy co do ich zwycięstwa .Buki nieźle by sie obłowiły, gdyby padł inny rezultat niż wygrana Kolejorza. Były już podobne spadki jak Lech grał z Austrią, wiadomo jak się zakończył hurraoptymizm ( owszem teraz jest inna sytuacja, ale jednak wolałem zwrócić na to uwagę)

Jest wiele wyników, które wydawały się nierealne z boiskowego punktu widzenia, a później wprawiały w osłupienie. Taki typ jak ten na Lecha to pewien rarytas, ciekaw jestem czy buki to puszczą po takim wysokim kursie...

Jeśli Lech to wygra, to strzeżmy się pefek, bo jakoś trzeba będzie odrobić wielką stratę

Do góry
#2781485 - 17/12/2008 02:54 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: Hakan]
woytass Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/01/2004
Originally Posted By: Hakan
Taki typ jak ten na Lecha to pewien rarytas, ciekaw jestem czy buki to puszczą po takim wysokim kursie...

Wysoki kurs ?

W Bwin już tylko 1,9. Dziękuję, postoje...

Do góry
#2781495 - 17/12/2008 02:57 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: Hakan]
Bullet Offline
Marat Safin

Panowie bądźmy poważni proszę \:\) Jak słyszę słowo masówka to aż mnie wzdryga \:o Co to znaczy masówka? Masówką są co tydzień MU, Chelsea, Arsenal, Inter, Milan, Bayern i wiele wiele innych topowych zespołów. Czy to oznacza, że one wtapiają bo są na większości kuponów? Oczywiście, że nie! Większośc z nich wygrywa co tydzień choc oczywiście są takie weekendy jak ten gdy czołowa czwórka z Anglii nie wygrywa, a ile było takich weekendów? Dwa od początku sezonu zaledwie. Dajmy więc spokój z tematem masówka, ma wejśc to wejdzie, nie ma wejśc to nie wejdzie, a buki może maczają palce, ale sporadycznie moim zdaniem.
Dwie sprawy w meczu Lecha są kluczowe. Po pierwsze NA PEWNO nie odpusci tak ważnego meczu. To jest mecz o awans a nie jakiś tam ligowy, gdzie można odpuscic czy się podłożyc. Bądźmy poważni Lech zagra na 100%, a jedyne co mi przychodzi do głowy to to, że ktoś zasponsoruje ewentualnie Feyenoord aby zagrał na poważnie. Tylko Feye jest tak słabe w tym sezonie, że i to może nie pomóc. I druga sprawa. Owszem Feye może zagrac młodzieżą, tylko że duża częśc tej młodzieży gra od początku sezonu ze wzgledu na liczbę kontuzji Portowców i jakoś średnio im to wychodzi. Tak więc skoro ich "gryzienie" trawy jakoś niespecjalnie daje efekty w eredivisie to czemu ma dac efekty jutro? Jakoś niespecjalnie widzę w dalszym ciągu powody do gry przeciwko Lechowi, ale kto ma rację pokaże boisko \:\)

Do góry
#2781560 - 17/12/2008 03:13 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: Bullet]
Bullet Offline
Marat Safin

Co do mojego postu powyżej, dwie uwagi żebym został dobrze zrozumiany. Oczywiscie co tydzień to nie wygrywają wszystkie topowe zespoły z Europy, ale średnio co drugi tydzień powiedzmy. I druga uwaga jesli chodzi o czołową czwórkę z Anglii to chodziło mi o fakt, że żaden zespół z czołowej czwórki nie wygrał meczu - to zdarzyło się dwa razy w tym sezonie.

Co do kursu na Lecha - było 3.6, wczoraj 2.5, dziś max. około 2.0 Było pisane aby grac, a nie czekac więc nie rozumiem teraz narzekania, że jest on niski. Wiele osób gra Lecha więc kurs spada normalka i można się było trgo spodziewac.

Do góry
#2781616 - 17/12/2008 03:35 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: Bullet]
woytass Offline
Carpal Tunnel

Chyba do mnie z tym narzekaniem ;\)

Jasna sprawa, że popyt powoduje obniżenie kursu. Ale spadł bardzo nisko. Zaczeło się od okolic 3,0 ~ 2,8. Dlaczego ? Bo tak ustawili go na początek oddsmakerzy. I zapewne wiele się nie pomylili biorąc pod uwagę realne szanse. Osobiście uważam że mecz jest z gatunku tych 50/50, lecz biorąc pod uwagę okoliczności w drużynie z Rotterdamu można by powiedzieć o Lechu jako o leciutkim faworycie. Z akcentem na "leciutkim". Kurs zaniżyło bezmyślne granie hołoty na Lecha bez względu na kurs, bo przecież "muszą wygrać". A oni tylko mogą, nic nie muszą...
A z tego wszystkiego cieszą się tylko buki. Też chętnie sprzedałbym wygraną Lecha za 1,9 \:\) Niestety w BF kurs tak nisko jeszcze nie spadł. Dla mnie realny kurs to linia ok 2,5. Tyle...

Do góry
#2781642 - 17/12/2008 03:43 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: woytass]
Hakan Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: woytass
Taki typ jak ten na Lecha to pewien rarytas, ciekaw jestem czy buki to puszczą po takim wysokim kursie...

Wysoki kurs ?

Miałem na myśli kurs, który wynosił około 3 . Teraz wiadomo spadki i trudno go nazwać wysokim.

Do góry
#2782033 - 17/12/2008 07:19 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: woytass]
wafe(L)nica Offline
Wiara Gwarancja Wygranej

Wysoki kurs ?

1,9 i tak jest kursem wystarczającym ,co innego jakby płacili 1,2 do 1,5 ,ale 1,9 potęgujesz stawkę jakby nie było ,za 100 masz prawie 200 ,dziękuje ,nie ma co może poszukajcie meczu z kursem 1,2 dla pewniejszego ,dodam tylko że kurs nie gra tylko piłkarze i nie m a co patrzeć na kursy bo to tylko odstrasza a tak naprawde im wiekszy tym grubszy portfel ,jak spaść do ze zrubka nie z kucyka....

Do góry
#2782056 - 17/12/2008 07:52 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: wafe(L)nica]
Kura Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/08/2001
Originally Posted By: pawel Wafel

nie m a co patrzeć na kursy bo to tylko odstrasza a tak naprawde im wiekszy tym grubszy portfel ,jak spaść do ze zrubka nie z kucyka....

heh super to ująłeś rozumowanie pierwsza klasa stara zasada wszystkich obstawiających u naziemnych buków - jak coś ma wejśc po kursie 3 to czemu ma nie wejść po spadkach do 1,9

Do góry
#2782064 - 17/12/2008 08:03 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: wafe(L)nica]
HAGIi Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/06/2003

Wysoki kurs ?

1,9 i tak jest kursem wystarczającym ,co innego jakby płacili 1,2 do 1,5 ,ale 1,9 potęgujesz stawkę jakby nie było ,za 100 masz prawie 200 ,dziękuje ,nie ma co może poszukajcie meczu z kursem 1,2 dla pewniejszego ,dodam tylko że kurs nie gra tylko piłkarze i nie m a co patrzeć na kursy bo to tylko odstrasza a tak naprawde im wiekszy tym grubszy portfel ,jak spaść do ze zrubka nie z kucyka....

malina roku...

2.1 na Lecha tylko dlatego, ze musza? glupota, brawo dla tych co zlapali na poczatku kursy >3,5 i maja mozliwosc teraz sprzedania na gieldzie!
Jak tak dalej bedzie to spore value bedzie na granie z podporka gospodatzy, ludziska sie rzucili, a mecz naprawde bardzo ciezki dla Poznaniakow.
Calym sercem za Polaczkami, ale bez przesady aby ladowac w kurs naprawde sporo zanizony i kompletnie nie oplacalny

Do góry
#2782434 - 17/12/2008 17:56 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: HAGIi]
Hakan Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: HAGIi

Wysoki kurs ?

malina roku...

2.1 na Lecha tylko dlatego, ze musza? glupota, brawo dla tych co zlapali na poczatku kursy >3,5 i maja mozliwosc teraz sprzedania na gieldzie!
Jak tak dalej bedzie to spore value bedzie na granie z podporka gospodatzy, ludziska sie rzucili, a mecz naprawde bardzo ciezki dla Poznaniakow.Calym sercem za Polaczkami, ale bez przesady aby ladowac w kurs naprawde sporo zanizony i kompletnie nie oplacalny

Wszyscy się podniecają, a co będzie jak znowu ta bardzo dobra gra Lecha nie przełoży się na wynik końcowy? Ja czekam do jutra, niech kursy polecą jeszcze w dół i zagram sobie lekko na przekór.

Do góry
#2782446 - 17/12/2008 18:08 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: Hakan]
woytass Offline
Carpal Tunnel

Wszyscy się podniecają, a co będzie jak znowu ta bardzo dobra gra Lecha nie przełoży się na wynik końcowy? Ja czekam do jutra, niech kursy polecą jeszcze w dół i zagram sobie lekko na przekór.

Nie czekaj zbyt długo bo będzie po meczu ;\)

Do góry
#2782447 - 17/12/2008 18:10 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: Hakan]
taniak Offline
old hand

Meldunek: 27/11/2006
Originally Posted By: HAGIi

Wysoki kurs ?

malina roku...

Jak tak dalej bedzie to spore value bedzie na granie z podporka gospodatzy, ludziska sie rzucili, a mecz naprawde bardzo ciezki dla Poznaniakow.Calym sercem za Polaczkami, ale bez przesady aby ladowac w kurs naprawde sporo zanizony i kompletnie nie oplacalny

jutro na pewno chwycisz wiekszy kurs

Do góry
#2782448 - 17/12/2008 18:10 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: Hakan]
ślimak Offline
enthusiast

Meldunek: 15/01/2006
Wszyscy się podniecają, a co będzie jak znowu ta bardzo dobra gra Lecha nie przełoży się na wynik końcowy? Ja czekam do jutra, niech kursy polecą jeszcze w dół i zagram sobie lekko na przekór. [/quote]

zdaje się, że mecz jest dzisiaj \:\)

Do góry
#2782451 - 17/12/2008 18:11 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: woytass]
Hakan Offline
Carpal Tunnel

Nie czekaj zbyt długo bo będzie po meczu ;\)

\:D no to do wieczora \:p

Do góry
#2782472 - 17/12/2008 18:37 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: Hakan]
wafe(L)nica Offline
Wiara Gwarancja Wygranej

Mi dziś Lech robi prezent i awansuje do kolejnej fazy ,100 pro !!!!!

Do góry
#2782479 - 17/12/2008 18:46 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: wafe(L)nica]
ślimak Offline
enthusiast

Mi dziś Lech robi prezent i awansuje do kolejnej fazy ,100 pro !!!!!

100% to śmierć, bo i podatki nie zawsze. A żeby nie było OT to sam mam zagrane "na Lecha" ale przyznam, że coraz bardziej się obawiam. Cała otoczka wokół tego meczu ma wydźwięk taki:my jesteśmy biedny Feyenord, nam w tym sezonie nie idzie i tak w ogóle to położymy się na tym boisku bo Polacy muszą wygrać. Obyśmy tu prawie wszyscy wieczorem na forum nie

Do góry
#2782481 - 17/12/2008 18:50 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: Hakan]
Hakan Offline
Carpal Tunnel

Portsmouth-Heerenveen

Obie ekipy pozbawiły się szans na awans, dlatego pojedynek można określić mianem spotkania o przysłowiową pietruszkę. Tyle że dla Heerenveen będzie to mecz, w którym będzie możność wywalczenia pierwszych punktów. Do tej pory przegrali oni wszystkie poprzednie spotkania. Można zatem spodziewać się, że Holendrzy potraktują to spotkanie ambicjonalnie i będzie tu walka o zachowanie twarzy.

"Glen Johnson, Glen Little, Younes Kaboul, Lassana Diarra and John Utaka are all out injured and Tony Adams is likely to rest several other regulars, with the Premier League now his priority.
Therefore, Sol Campbell, David James, Peter Crouch, and Jermain Defoe are all likely to sit this game out whilst there may be starts for Herman Hreidarsson, Nwankwo Kanu, Marc Wilson, Jamie Ashdown and David Nugent
. "

Jak widać The Pompeys powofolgowali, dzięki czemu nadarzyła się świetna okazja by zrealizować swój cel. Będzie to też szansa, aby przerwać fatalną passę z angielskimi klubami, z którymi Heerenveen nigdy do tej pory nie zdołało wygrać. Martwić może nieco fakt:

"Danijel Pranjic, Bonaventure Kalou and Geert Arend Roorda all missed. Mika Vayrynen and Gerald Sibon are also injury doubts. "

W zaistniałej sytuacji, gdy rywalizują ze soba dwa kluby, które teoretycznie nie walczą już o nic, zdecyduję się zagrać, na ekipę po wyższym kursiem. Miejmy nadzieję, że potraktują to spotkanie honorowo.

x2

Do góry
#2782506 - 17/12/2008 19:29 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: Hakan]
Bullet Offline
Marat Safin

Panowie, a co myslicie o zagraniu overów w meczach Lecha i Depor. Jak wiemy Lech, żeby byc bezpiecznym powinien wygrac 2 golami, a Depor z Nancy jak mają remisowac to tez raczej wysoko (2-2?). Szczerze mówiąc czuje 2-2 w La Coruni i 1-2, 1-3 w Rotterdamie.

Do góry
#2782517 - 17/12/2008 19:44 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: Bullet]
ślimak Offline
enthusiast

Originally Posted By: Bullet
Panowie, a co myslicie o zagraniu overów w meczach Lecha i Depor. Jak wiemy Lech, żeby byc bezpiecznym powinien wygrac 2 golami, a Depor z Nancy jak mają remisowac to tez raczej wysoko (2-2?). Szczerze mówiąc czuje 2-2 w La Coruni i 1-2, 1-3 w Rotterdamie.

W meczu Lecha over wydaje sie bardziej prawdopodobny. Natomiast co do Depor to nie sądzę, żeby tam kalkulowali i ustawiali sie na konkretny wynik. Wydaje sie mi ze gospodarze to wygraja jakies 2-0. Reasumując w tym meczu szanse na over wydaja sie mniejsze

Do góry
#2782526 - 17/12/2008 19:52 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: Bullet]
woytass Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: Bullet

Wszystkie 3 zespoły nie mogą już kalkulować, pozostaje im walczyć o wygrane. Wg. mnie na remis w Hiszpanii nie ma co liczyć, co nie zmienia faktu że każdy będzie walczył o swoje. A w takich sytuacjach zazwyczaj bramki padają. Szczerze powiedziawszy to zdziwię się i to mocno jeżeli w którymś z tych meczy padnie 0:0. A za over Deportivo bardzo ładnie płacą...

Do góry
#2782534 - 17/12/2008 20:03 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: Hakan]
___On Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 13/01/2005
Chelsea nie zrobio Tobie prezentu w weekend Pawle..Lyon równiez nie...dlaczgo wiec miałby to zrobic Lech?

Ja popieram w rozumowniu Hakana.....
PO PIERWSZE Chciałbym wam przypomniec pewną analogiczna sytuacje która pamietam sprzed 3 lat i dotycząca również PUCHARU UEFA oraz druzyny Crveny Zvezdy Belgrad.
Poniżej podaje wam link do tamtej sytuacji...

Crvena grała ostatni mecz ze Strasburgiem który po pierwsze do tuzów nie nalezy a po drugie wystawił rezerwowy skład w tym meczu( tak samo jak dzis Feyenoord ). Strasburg miał juz zapewniony awans....

Crvena potrzebowała zwyciestwa by bez wzgledu na wyniki innych spotkan awansowac dalej...wiec znajdowała sie nawet w LEPSZEJ SYTUACJI NIZ DZIS LECH.

Crvena prowadziła 2:0.....by ostatecznie zremisowac mecz 2:2 i nie awansować do dalszych rozgrywek. ( Dzieki temu ze mam dobra pamiec wpomne iz kursy na Crvene przed meczm wynosiły ok 1,8-1,7 )...

http://www.uefa.com/competitions/uefacup/history/season=2005/round=2209/group=2538.html

PO DRUGIE: Jak tu ktos wczesniej słusznie zauwazył Lech co najwyzej może a nic nie musi...

PO TRZECIE: Tak naprawde to Lech sam siebie postawił w tej sytuacji.... Tylko dlatego ze są mało skuteczni nie udało im sie wygrac ani z NANCY ani z DEPO bedac w obu tych sytuacjach druzyną lepszą....Panowie troche obiektywizmu. Którys z tych meczy powinien byc wygrany - wtedy z zupełnie innej perspektywy ptrzylibysmy na dzisiejsze spotkanie.... A takie granie z nożem na szyjki czesto róznie sie kończy...

Po Czwarte: Kurs powinien rzeczywiscie oscylowac wokoł 2,5 - 3 ...
Po PIATE: Nagonka w mediach straszliwa na to ze Lech musi to wygrac.....Tytuły w stylu " SMOLAREK - Lech nie bedzie miał zadnych problemów ", " W Lechu mysla juz o przyszłym rywalu w nastepnej rundzie"...sprawaja ze chłopaki moga sie poprostu spalic psychicznie....

Podsumowywujac to wszystko z pewnoscia LECHA nie zagram.
Szukam raczej jakis argumentów by zagrac 1X w tym meczu: )...

Jezeli ktos ma inne spostzezenia z checia posłucham...

POzdrawiam PANOWIE

Do góry
#2782536 - 17/12/2008 20:17 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: ___On]
wafe(L)nica Offline
Wiara Gwarancja Wygranej

do On ,dziś mi robią urodzinowy prezent ;]

Do góry
#2782538 - 17/12/2008 20:19 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: wafe(L)nica]
___On Offline
Pooh-Bah

Wszystkiego najlepszego Pawle....a moze jakies powazniejsze argumenty?

Do góry
#2782541 - 17/12/2008 20:22 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: ___On]
wafe(L)nica Offline
Wiara Gwarancja Wygranej

Originally Posted By: ___On

dzieki dzieki

ja swoją argumentacje przedstawiłem na 3 stronie tematu ,zobacz do tego dochodzą urodziny ,prezent jak ulał . . . Lech Lech Kolejorz !! dziś może sie dziać oj może sie dziać...

Do góry
#2782542 - 17/12/2008 20:27 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: wafe(L)nica]
wafe(L)nica Offline
Wiara Gwarancja Wygranej

Piłkarze Lecha w optymistycznych tonach wypowiadają się przed meczem z Feyenoordem. Wiadomo, że zwycięstwo dwoma bramkami daje Kolejorzowi awans i o taki wynik będą walczyli w środę wieczorem poznańscy piłkarze.

Piotr Reiss:
- Podchodzimy do tego meczu bardzo skoncentrowani, spokojni, chcemy zagrać ofensywnie. Musimy zdobyć jedną, dwie, może nawet trzy bramki. Postaramy się tego dokonać.

Robert Lewandowski:
- Jesteśmy gotowy do walki przez pełne 90 minut. Damy z siebie wszystko, na pewno nie będziemy się oszczędzali. Jest to dla nas bardzo ważny mecz w kontekście dalszego udziału w rozgrywkach Pucharu UEFA. Mam nadzieję, że będzie fajna atmosfera, dobry mecz i liczę, że zaprezentujemy dobry futbol. Piłka, którą będziemy grali różni się od tej, którą gramy na co dzień. Jest szybsza, a nas to cieszy, bo będzie szybsza gra i przez to więcej okazji do strzelenia goli.

Sławomir Peszko:
- Mimo niespodziewanej przesiadki w Eindhoven myślę, że to nam nie zaszkodzi i nie wpłynie na naszą grę. Mamy tyle czasu na odpoczynek, że spokojnie przygotujemy się do tego meczu. Z moją koncentracją na ostatnim treningu było różnie, bo na siedem strzałów, sześć oddałem w trybuny. Będę kopał piłki do kibiców Lecha, w ramach prezentów świątecznych. Oczywiście żartuje, podchodzę do rywalizacji poważnie. Czuję w środku lekką presję, ale myślę, że podołam temu wyzwaniu.

Mariusz Smolarek (brat Euzebiusza):
- Wszyscy w Rotterdamie liczą na zwycięstwo Feyenoordu. Ważniejszy jest jednak najbliższy mecz ligowy z PSV, o spotkaniu z Lechem mówi się niewiele. Nie spodziewam się kompletu na stadionie, miasto żyje raczej meczem z Eindhoven. Feyenoord nie ma obecnie piłkarza, którego Lech musiałby się szczególnie obawiać, najlepsi są w tej chwili kontuzjowani. Osobiście będę kibicować Lechowi w tym spotkaniu.

Do góry
#2782543 - 17/12/2008 20:35 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: ___On]
Bullet Offline
Marat Safin

Również wszystkiego najlepszego Paweł \:\)

A teraz kilka argumentów czemu gra 1X nie ma sensu:
1. Forma (Lech przewodzi OE, a w UEFA nawet jak przegrał z CSKA to po w miarę wyrównanym meczu, Feye gra w lidze straszny piach i dawno tak fatalnie nie zaczął sezonu, w UEFA w grupie kompromitacja)
2. Sytuacja kadrowa (Lech prawie idealna poza Injacem, który jak wejdzie to na 15 minut, Feye dziś bez 11 zawodników)
3. Trener (Smuda wreszcie jest doceniony w Poznaniu, a w Feye w tygodniu jak czytałem zawodnicy zrobili tajne głosowanie, z którego wynika, że tylko 4 z nich jest za pozostawieniem Verbeeka na stanowisku trenera)
4. Motywacja (dla Lecha mecz o awans dla Feye o pietruszkę)

Ja ze swojej strony kończę wałkowanie tego meczu. Wszystko zostało juz napisane. Każdy gra co uważa \:\)

Do góry
#2782552 - 17/12/2008 20:58 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: Bullet]
Filozof_ Offline
enthusiast

Meldunek: 15/07/2004
Hej!

Wszyscy w temacie skupiaja sie wokol jednego meczu, a przeciez jest tyle innych spotkan...
No, ale ja tez mysle glownie tylko o tym jednym meczu \:\)

Zastanawia mnie zaklad w bet 365 Roznica zwyciestwa, ze "Lech wygra roznica dwoch goli i wiecej" - kurs na to zdarzenie 4.33, zas na handicap -1.5 na Lecha to kurs 3.95. Jak na moj rozum jeden i drugi zaklad dotyczy tego samego, jest wygrany tylko w przypadku conajmniej dwubramkowej przewagi Lecha, dlaczego taka roznica w kursach?

Pozdrawiam

Do góry
#2782553 - 17/12/2008 21:00 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: Bullet]
Hakan Offline
Carpal Tunnel

Trzeba rozgraniczyć kto czym się kieruje przy interpretacji tego spotkania. Jeśli kogoś interesują tylko argumenty boiskowe to zagra Lecha, jeśli ktoś doszukuje się działań sił z zewnątrz to postawi 1x. Często czynniki sportowe nieoczekiwanie zawodziły, dlatego wzbogacony nieprzyjemnymi, ale jakże przydatnymi lekcjami z przeszłości, zdecyduje się na wariant nr 2.

Tak wiem wiem może wyolbrzymiam i zostanę odebrany jako dziwak doszukujący się na wyrost czegoś czego w rzeczywistości nie ma. Tyle że już parę razy mój podejrzliwy tok myślenia pozwolił zarobić, a to spotkanie pasuje jak ulał by się ponownie obłowić ( choć od każdej reguły są wyjątki)

Do góry
#2782561 - 17/12/2008 21:10 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: Hakan]
kamasutra Offline
veteran

Co to znaczy,czynniki z zewnatrz?Buki podejda do Lecha by odpuscil,czy Lechici postawia sami na swoja porazke lub remis?...
Owszem teoretycznie jest to mozliwe,ale nie doszukujmy sie we wszystkim teorii spiskowej....Zawsze Lech moze ten mecz zremisowac lub przegrac i tym samym nie wyjsc z grupy.Jesli sie tak stanie podniesie sie larum ze dzialaly sily "zewnetrzne",a przezciez Lech zwyczajnie moze to przegrac czysta walka na boisku bo niby czemu nie...
Ja osobiscie nie wierze w jakies nikczemne uczynki Lecha co do tego meczu i myslre ze wszystko zweryfikuje boisko....Obym sie nie mylil....

Do góry
#2782622 - 17/12/2008 22:45 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: kamasutra]
carvallho Offline
member

Meldunek: 12/08/2006
cała dyskusja toczy się o Lechu a ciekawie wygląda kurs na Nancy nie wiem czemu taki wysoki. oglądając mecze tych drużyn z Lechem lepsze wrażenie pozostawiło wg mnie Nancy. Nawet w ostatniej kolejce dzielnie stawiło czoła CSKA, które Depo pchnęło z palcem w doopie. Nie wydaje mi się aby Depo zdołało wygrać ten mecz....... a kurs ponad 5 kusi

Do góry
#2782627 - 17/12/2008 22:48 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: kamasutra]
HenkSiracius Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/02/2008
mecz o pierwsze miejsce w grupie F, HSV Hamburg - Aston Villa.

goście z Anglii zagrają w rezerwowym zestawieniu, w kraju pozostali i przygotowują się do meczu z West Ham - Gareth Barry, James Milner, Gabriel Agbonlahor, Ashley Young i Martin Laursen. Trener 'The Villans' z pewnością będzie chciał przetestować powołaną młodzież (Barry Bannan, Shane Lowry, Chris Herd, Ciaran Clark, Zoltan Stieber i Nathan Delfouneso) na arenie międzynarodowej.

Desygnowana przez Martina O'Neilla 20 osobowa ekipa na mecz na Nordbank Arena:

Brad Friedel, Luke Young, Steve Sidwell, Marlon Harewood, Stuart Taylor, Nathan Delfouneso, Curtis Davies, Zat Knight, Moustapha Salifou, Stiliyan Petrov, Nigel Reo-Coker, Nicky Shorey, Brad Guzan, Carlos Cuellar, Craig Gardner, Barry Bannan, Shane Lowry
Chris Stado, Ciaran Clark, Zoltan Stieber.

można spróbować, widocznie Brytyjczykom nie zależy na pierwszym miejscu w grupie, ważniejsze są boje o ligowe punkty.

HSV Hamburg - Aston Villa
kurs: 1,85
buk: gamebookers, expekt (interwetten 1,9)

Do góry
#2782674 - 17/12/2008 23:52 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: HenkSiracius]
___On Offline
Pooh-Bah

Panowie dziwicie sie ze tak duzo poswieca sie jednemu spotkaniu: )Ale....tak naprawde o stawke sa dzis tylko dwa spotkania....Lech Feye i Brugia - Kopenhaga.. Awanse całej reszty ( z dzisiejszych meczy ) sa juz wszystkim znane...

Do góry
#2782695 - 18/12/2008 00:00 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: ___On]
walterek Offline
old hand

Meldunek: 01/09/2005
Panowie dziwicie sie ze tak duzo poswieca sie jednemu spotkaniu: )Ale....tak naprawde o stawke sa dzis tylko dwa spotkania....Lech Feye i Brugia - Kopenhaga.. Awanse całej reszty ( z dzisiejszych meczy ) sa juz wszystkim znane...

Ja bym dodał jeszcze Deportivo vs Nancy.. ;-)

Do góry
#2782718 - 18/12/2008 00:28 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: walterek]
taniak Offline
old hand

Meldunek: 27/11/2006
Wszystko już chyba było o meczu Lecha powiedziane. W Polsce wielki optymizm a skończy się tak jak zawsze ;p osobiście gram 1 i 1x i coś czuję że wieczorem będzie forum zarzygane ;\) tak czy inaczej powodzenia i niech wygra lepszy \:\)

Do góry
#2782752 - 18/12/2008 00:47 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: taniak]
buszmen Offline

Meldunek: 17/06/2003
Dlatego dziś Upgrade;d

Do góry
#2782782 - 18/12/2008 01:01 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: buszmen]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/01/2004
Originally Posted By: buszmen
Dlatego dziś Upgrade;d

\:D

Spieszac sie ,zanim wylacza prad na forum

La Coruna - Nancy over 3,5

Do góry
#2782806 - 18/12/2008 01:15 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: Amkwish]
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

over 2,5 w nancy i Lech wygrywa z dziecmi, inne wyniki nie wchodza w gre ;\)

Do góry
#2782830 - 18/12/2008 01:27 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: connor]
Giertyszek Offline
Inwestor

Meldunek: 07/12/2004
dziecmi feyenordu?
bedzie troche doroslych...

Do góry
#2782943 - 18/12/2008 05:08 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: Giertyszek]
ArtekPotito Offline
GRILL MASTER

Meldunek: 04/01/2007
Jak Ci się nudzi to idz rozpal grilla.

Edited by Biszop (18/12/2008 05:14)

Do góry
#2783047 - 18/12/2008 05:34 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: ArtekPotito]
ArtekPotito Offline
GRILL MASTER

Meldunek: 04/01/2007
[proszę o wykasowanie posta pomyliłem tematy smile

Do góry
#2783456 - 18/12/2008 08:21 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: wafe(L)nica]
wafe(L)nica Offline
Wiara Gwarancja Wygranej

A więc ...

Feyenoord - Lech (2) 2,5 sts :

-W środę mecz o życie dla piłkarzy poznańskiej lokomotywy ,która jedzie do Roterdamu po awans do kolejnej fazy rozgrywek UEFA CUP.
Feyenoord Rotterdam w tym sezonie ma ogromne problemy z zestawieniem składu. Kontuzjowani są czolowi gracze tej drużyny De Guzman i De Cler, którzy na pewno nie wystąpią przeciwko Lechowi. Na urazy narzekają obecnie także Greene, Hofland, Landzaat, Mols i Tomasson, a po sobotnim meczu ligowym do grona kontuzjowanych zawodników dołączył dodatkowo Van Bronckhorst.
100 pro priorytetem Feyenoordu jest teraz liga w której zawodzą na całej linii ,a w weekend klasyk z PSV ,ważniejszy mecz niż z Lechem.
Lech Poznań został wybrany najlepszą drużyną w roku 2008, Stilić najlepszym obcokrajowcem, Franciszek Smuda najlepszym trenerem, a odkryciem roku Robert Lewandowski.Także Lech stoi przed olbrzymią szansą pokazania sie Europie i Światu a kilku czołowych zawodników zagranicznym pracodawcom ,wierze w to że poznańska lokomotywa nie zatrzyma sie i Rotterdam nie będzie ostatnim przystankiem w tej edycji Pucharu UEFA.
Jedzie pociąg z daleka na nikogo nie czeka konduktorze łaskawy byle nie do Warszawy oj nie nie nie byle nie do Warszawy.

Jazda Lech Lech Kolejorz !!

0:1 piwo jedziemy dalej kolejorze ! ! ! wymarzony prezent na urodziny !! tego mi trzeba było ,pozdrawiam ,jedziemy z bukami !!!!!!

Do góry
#2784102 - 19/12/2008 01:08 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: wafe(L)nica]
Malina_BvB Offline
enthusiast

Meldunek: 20/02/2005
Witam co na dzisjaj Stawiamy panowie??
Paris SG -Twente 1
Twente pwene awansu chyba nie powinno traktowac tego meczu na zbyt powaznie ,a PSG w bardzo bobrej formie w lidze francuskiej ostanio wygrywaja wszystko jak leci i juz jest w czołowce ligi, a dotego przy wygranej maja awans.Wiec jedyneczka chyba sama sie nasowa.
Olympiakos -Hertha BSC 1
Olimpiakos ostanio bardzo wysoka forma , a usiebie ostanie 6 meczy 6-0-0 ,a przy wygranej awans do nastepnej rundy.
Jest jeszcze pare ciekawych meczy tylko jesli ktos wie w jakich skladach wystapia druzyny Metalisi i Standard Lige to z gory dzieki.

Do góry
#2785025 - 19/12/2008 06:48 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: Malina_BvB]
Baqu Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/09/2004
Originally Posted By: Baqu

moim zdaniem Metalist Charków z obecną formą może spokojnie zawojować grupę B, to samo tyczy się również Twente oraz wspomnialego Standardu w swoich grupach, to są takie moje małe dogi, na które będę liczył i na pewno grał.

wracając do Lecha to moim zdaniem kluczowym elementem jest nie przegrać u siebie tych 2ch spotkań, kij tam już ten mecz w Moskwie. Zdobycie 2 pkt u siebie ( przynajmniej ) daje na 99,9% możliwość o powalczenia o awans w ostatniej kolejce, kiedy to Lech gra z moim zdaniem najsłabszą drużyną w tej grupie, awszystko i tak zweryfikuje boisko...

hura pogodnie hura

Charków i Standard 1 miejsca w grupie a Twente drugie ! z Lechem też moja rozpiska się sprawdziła : )))

santa

Do góry
#2785036 - 19/12/2008 06:52 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: Baqu]
xqwzts Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/03/2005
wow, gratki Baqu piwo

Do góry
#2785507 - 19/12/2008 17:47 Re: Puchar UEFA 2008/09 - grupa fazowa 3 kolejka (27.11.2008) [Re: xqwzts]
s_LP Offline
old hand

jeśli ktos by znalazł buka, który wystawi(ł) kursy na losowanie par, proszę napisać tutaj, póki co nigdzie nie widziałem

z góry dzięki

Do góry
Strona 1 z 6 1 2 3 4 5 6 >

Moderator:  Akhu, Biszop