#2751536 - 29/11/2008 01:25
Re: Kącik komputerowy [19]
[Re: xqwzts]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/11/2004
|
mam mega prosbe. moze ktos z was gra w STALKER:CLear Sky pod Vista. Otoz mam ta gierke po rusku, a tlumaczenia sciagniete z netu sa pod XP i nie smigaja. I tu prosba, moze ktos akurat w to pyka pod Vista i moglby mi wystawic plik z tlumaczeniami np na rapidzie. mam ograniczony dostep do netu i nie moge bezposrednio korzystac z torrentow, gdzie takowe tlumaczenia na pewno sa dostepne. Dlatego jakby ktos je mogl wystawic na rapidzie i wrzucic tu linka to bede wdzieczny.
pozdro!
|
Do góry
|
|
|
|
#2752770 - 29/11/2008 21:28
[Re: barciu]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/11/2006
|
Panowie bardzo pilne. Jak sie robi indexowanie ? Chodzi o to, ze mam pewien text w wordzie i musze zrobic " Sporządź indeks dla następujących haseł: Oracle, hasło, rola, security, on_line, schemat, password, profile, logowanie, sys, system, sysman." I niby biore wstaw-> odwolanie-> indexy i spisy.. podaje to slowo do indexowania i nie wiem czy cos jest nie tak czy to ma tak wygladac, ze w zasadzie nic sie nie zmienia tylko pojawia sie te takie znaczki ktore robia sie jak wcisnie sie enter takie jakby znaczek liczby PI  pooomooooocyyyy
|
Do góry
|
|
|
|
#2754292 - 30/11/2008 06:23
[Re: ArtekPotito]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/10/2002
|
narzędzia ----> opcje ----> zakładka "główne" ----> zaznaczasz "Pytaj gdzie zapisać każdy plik" później jak się pyta gdzie zapisać to masz do wyboru "zapisz" lub "otwórz za pomocą..." i wybierasz to drugie (to wyżej) to chyba nie działa w ten sposób, po zmianie tej opcji tak jak napisałeś otwiera się zwykłe okno w którym można wybrac gdzie zapisać dany plik i nie ma tam opcji aby bezpośrednio go otworzyć w jakimś programie, a chodzi mi o te szare okienko w którym jest opcja zapisz jako lub otwórz za pomocą...
|
Do góry
|
|
|
|
#2754431 - 30/11/2008 08:13
[Re: marzano]
|
enthusiast
Meldunek: 04/11/2007
|
To może to: Narzędzia - Opcje - zakładka Aplikacje - i tu na liście szukasz rodzaju pliku (u mnie wyświetla się BitCometFile, u Ciebie przypuszczam że powinno być coś podobnego do utorrenta) i tam już sam dojdziesz że trzeba zmienić na "zawsze pytaj".
|
Do góry
|
|
|
|
#2754829 - 30/11/2008 20:13
[Re: Kylo]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/09/2005
|
Witam. Jaka antene zewnetrzna polecicie pod wifi do WZMOCNIENIA SYGNALU? Przynajmniej jakie marki. Z tego co wiem im mniej dB tym lepszy sygnal. Ma to byc antena w pokoju, ewentualnie panel. Tu gdzie przebywam mam okolo 15% zasiegu. Jutro postaram sie odpowiedziec.
Nie mam czasu grzebac na necie, korzystam praktycznie z internetu w bibliotece. zero postow ?
|
Do góry
|
|
|
|
#2756789 - 01/12/2008 21:52
[Re: Conrad]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/03/2004
|
Planuje sprzedawac bizuterie, w jaki sposob zrobic aby moje zdjecia byly jednolite - tzn zeby byly tak samo skadrowane, takie samo tło, chodzi mi o obrobke jakims programem.Wyobrazam sobie to tak ze moge odzielic na zrobionym zdjeciu bizuterie od tła a nastepnie podlozyc pod nie inne tło z moim znakiem firmowym. ??? aktualne? łatwizna  jak by co,to pomogę.
|
Do góry
|
|
|
|
#2756893 - 01/12/2008 23:28
[Re: pescar]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/03/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2757523 - 02/12/2008 04:26
[Re: xqwzts]
|
Carpal Tunnel
|
Od pewnego czasu walczylem z Vista na lapie, chcialem dac szanse Billowi, ale sie poddaje. Moze jak bede mial 8 prockow i 8-12GB ramu to wtedy sobie takiego winka trzasne. Poki co postanowilem powrocic do korzeni zainstalowac XP ale tu pojawil sie problem. Odpalilem kompa ustawiajac zeby czytal plyte z xp na pierwszym miejscu. Zaczyna ladowac sterowniki i inne pierdoly i w momencie gdzie zaczyna sie wybor partycji do formatowania, wywala blad dot kompatybilnosci systemu, ze probuje zainstalowac system starszy niz obecnie zainstalowany. Da sie to jakos obejsc? na pewno ktos juz to przerabial  no i jeszcze jedna kwestia. domylam sie ze sterowniki ktore dostalem pod Viste, zapewne nie beda dzialaly pod XP. mam racje? I skad je zassac, jesli producent chyba nie przewiduje innego systemu... z gory dziekuje za jakas pomoc 
|
Do góry
|
|
|
|
#2758888 - 03/12/2008 04:41
[Re: Baqu]
|
Carpal Tunnel
|
moze komus sie przyda. jesli macie problemy z zainstalowaniem XP (majac Viste) to trzeba najpierw przeczyscic BIOS  np zmienic ustawienia dysku np z SATA na ATA, albo jak w moim przypadku zmienic tylko typ dysku SATA. Takze XP juz zainstalowany, tyle ze bez dzwieku, grafiki i Wi-FI  Baqu z tego co sie zorientowalem to do kazdego komponentu da sie znalezc sterowniki, tyle ze osobno. Jesli mi sie uda zebrac driversy do Dell'a (wlasnie nad tym pracuje), to mur beton da sie do kazdego HP, Sony czy Toshiby.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|