#279759 - 16/01/2005 09:42
Re: NBA - konkurs - regulamin - dyskusja, komentarze, poprawki
|
addict
Meldunek: 16/07/2003
|
Quote:
Ja uwazam ze powinno byc 3 sedziow ,bo remisy w decyzjach przeciez nie wchodza w gre ,a konkretnie:
1.) g00niek
2.) amkwish
3.) krajan
Mysle ze wszyszcy sie z tym zgodza ,nie liczac oczywiscie samych wyminieonych
Jeśli sami wymienieni się nie zgadzają to nie zmusisz ich do tego, żebyś niewiem co robił. No... może Amkwish by się ugiął pod torturami.
Więc na pewno jednym z sędziów mianowaliśmy Guńka.
Drugim sędzią chciałbym, żeby był Krajan, ale nie rezygrując z konkursu. Wypowiedział się już na ten temat, ale ostateczne zdanie należy do niego. Przemyśl to jeszcze Krajan, ludzie Ci ufają. Jeśli odmówisz potrzebny jest ktoś o podobnym... poglądzie co Ty na niektóre sprawy.
Trzecim sędzią na pewno nie zostanie Fozzie Jego pogląd jest... przesadny! (sorki, nie obrażaj się, to był żart ) W sumie nie wiem kogo polecić na trzeciego. Może niech się wypowiedzą Ci, którzy nie chcą być sędziami: komu ufają albo kogo polecają (ale wam pojechałem )
pozdr
Edit:
PS. Czy w regulaminie dopuszczamy "dynamic lines" z Pinnacle? Jestem za 
Edited by Grzemp (16/01/2005 09:44)
|
Do góry
|
|
|
|
#279760 - 16/01/2005 10:12
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/05/2002
|
Quote:
Proponuje,by trzecią osobą był Ktoś z najstarszych stażem na tym forum userów - doświadczenie sie przyda:-)
Najstarszy stażem spośród osób zgłoszonych do konkursu jestem JA więc moge być "trzecim sędzią" jeśli oczywiście nie ma sprzeciwu co do mojej osoby...
pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#279762 - 16/01/2005 10:48
|
addict
|
Quote:
Quote:
Proponuje,by trzecią osobą był Ktoś z najstarszych stażem na tym forum userów - doświadczenie sie przyda:-)
Najstarszy stażem spośród osób zgłoszonych do konkursu jestem JA więc moge być "trzecim sędzią" jeśli oczywiście nie ma sprzeciwu co do mojej osoby...
pozdrawiam
Mi pasuje! 
|
Do góry
|
|
|
|
#279764 - 16/01/2005 12:07
|
old hand
Meldunek: 17/04/2001
|
Quote:
Quote:
pozdrawiam
lukboj jak chcesz być sędzią to powiedz, a nie żę jesteś zaraz najstarszy stażem 
|
Do góry
|
|
|
|
#279767 - 16/01/2005 12:26
|
addict
|
Ponawiam pytanie: Czy uwzględniamy "dynamic lines" z Pinnacle? Innymi słowy: czy zgadzamy się na dopuszczenie modyfikowanych linii i hc?
|
Do góry
|
|
|
|
#279768 - 16/01/2005 12:34
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/10/2002
|
Witam z porzadnym bolem glowy... Heh wczoraj zbyt moco kibicowalismy Atlancie z kumplami, za duzo %  Ale moj umysl pracuje w miare sprawnie wiec... Jak widzicie jest juz 46 uczestnikow, deadline jest ustalony na wtorek, czyli zaczynamy w nocy z wtorku na srode (tej nocy jest 5 spotkan takze bedzie wybor..) Co do skladu naszego jury (krakowsko-czestochowskiej  )), to ja sie moge podjac, czemu nie, co do kandydatury Krajana jestem jak najbardziej za i rzeczywiscie nie chcialbym aby bycie rozjemca przeszkadzalo w aktywnym uczestniczeniu w konkursie, wiadomo jak to jest byc sedzia we wlasnej sprawie, ale mam nadzieje ze kolegialny sklad (cialo jak to sie podniecil lajkonik  ))) usunie wszelkie podejrzenia o naduzycia... Pamietajcie nie wszyscy sa jak polscy politycy... Co do trzeciej osoby to ja najbardziej chcialbym aby byl to amkwish, ale On ma sporo spraw zwiazancyh z moderowaniem... Jesli jednak chcialby sie podjac jeszcze jednego obowiazku... Co do starszosci czy mlodszosci, to ja widze ze najstarszy stazem jest tu barabasz... Lukboj z calym szacunkiem, ale na razie nie okazales zbytniego zainteresowania i w moim odczuciu okazales łaskę ze w ogole zglaszasz sie do konkursu... Twoje nastawienie mnie nie przekonuje... Natomiast to ze miales juz doswiadczenie w prowadzeniu czegos takiego + Twoje doswiadcznie w pelni Cie do tego predestynuja... Grzemp teraz do Ciebie - dynamic lines z Pinnacle... nigdy tego nie gralem, sorry za lamerskie pytanie ale co to... Tak jak w Fonbecie, ze mozesz zagrac nizszy spread na faworyta ale po nizszym kursie??? Czy sie myle? To na razie tyle spraw... Dzieki za wszelkie komentarze, pomysly, sugestie, mamy jeszcze p[onad 48 godzin wiec moze cos jeszcze sie usprawni.. Pozdrawiam Dominik
|
Do góry
|
|
|
|
#279770 - 16/01/2005 13:05
|
addict
|
Quote:
Grzemp teraz do Ciebie - dynamic lines z Pinnacle... nigdy tego nie gralem, sorry za lamerskie pytanie ale co to... Tak jak w Fonbecie, ze mozesz zagrac nizszy spread na faworyta ale po nizszym kursie??? Czy sie myle?
Sorry za lamerskie pytanie, ale co to jest spread? Oczywiście żartuję.
Masz rację, możesz sobie obniżyć/zwiększyć linię na mecz, albo zwiększyć/zmniejszyć hc (czy to na faworyta czy outsidera). Oczywiście kursy odpowiednio spadają albo rosną.
|
Do góry
|
|
|
|
#279771 - 16/01/2005 13:33
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Quote:
Grzemp teraz do Ciebie - dynamic lines z Pinnacle... nigdy tego nie gralem, sorry za lamerskie pytanie ale co to... Tak jak w Fonbecie, ze mozesz zagrac nizszy spread na faworyta ale po nizszym kursie??? Czy sie myle?
Sorry za lamerskie pytanie, ale co to jest spread? Oczywiście żartuję.
Masz rację, możesz sobie obniżyć/zwiększyć linię na mecz, albo zwiększyć/zmniejszyć hc (czy to na faworyta czy outsidera). Oczywiście kursy odpowiednio spadają albo rosną.
No to samo przez sie jest to zawarte w regulaminie, jest to po prostu zmodyfikowane handi... podajac w swoim poscie buka i kurs i handi wiemy ze to grasz... Czyli dynamic lines oczywiscie wchodza do gry poprzez zawarcie ich w ogolnym handi...
Czlowiek na kazdym kroku sie czegos uczy 
Pozdrawiam Dominik
|
Do góry
|
|
|
|
#279773 - 16/01/2005 15:15
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
Quote:
Spoxik! Pytałem dlatego, że na MLB też był taki regulamin, a jak pojechałem DL to Feher wyskoczył, że takich zakładów nie gramy bo nie są wyszczególnione w regulaminie. Więc pytam przezornie
GRZEMP,gramy również Twoje ulubione - u/o HT  Swoja droga w MLB nie grałem,na tomiast w NBA gram to bardzo często,a na jedna drużyne nawet w kazdym ich meczu 
Pozdrawiam amkwish
|
Do góry
|
|
|
|
#279774 - 16/01/2005 15:34
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Co do starszosci czy mlodszosci, to ja widze ze najstarszy stazem jest tu barabasz... Lukboj z calym szacunkiem, ale na razie nie okazales zbytniego zainteresowania i w moim odczuciu okazales łaskę ze w ogole zglaszasz sie do konkursu... Twoje nastawienie mnie nie przekonuje... Natomiast to ze miales juz doswiadczenie w prowadzeniu czegos takiego + Twoje doswiadcznie w pelni Cie do tego predestynuja...
Ja proponowałem "któryś z najstarszych stażem userów",a nie najstarszy,to gwoli ścisłości 
Ja jestem zdania,że zarówno Barabasz,jak i Lukboj to bardzo odpowiedni Kandydaci do sedziowania.
Lukboj prowadził takie zabawy i ma w tym z nas wszystkich chyba najwieksze doświadczenie. To,ze od czasu do czasu daje wyraz temu,ze "stawia się trochę poza forum" wynika chyba z tego,że mnie nie darzy zbytnia sympatią (szczerze mówiąc,nie wiem z czego to wynika,ale tak to odbieram). Ja natomiast nic do Niego nie mam.
Jezeli Barabasz nie poczuje sie urażony,to ja byłbym za tym,aby to własnie Lukboj byl trzecim Sedzią.
Zaistnieja pewnie sytuacje,ktorych interpretacja moze nastręczyc pewne trudności,a Lukboj,prowadząc juz takie konkursy na pewno sobie z takimi sprawami znakomicie poradzi.
I taka jedna uwaga. Szanowne Jury(trias i kreda też ) powinno wypracowywać swoje decyzje w swoim gronie(kontakt na priva),a do publicznej wiadomości podawać tylko ostateczne,nie watpie,że sprawiedliwe,decyzje. Unikniemy w ten sposób sytuacji "sejmikowania". Obdarzamy Arbitrów zaufaniem,tak więc to zaufanie przenosimy równiez na wydawane przez nich werdykty.
Pozdrawiam
amkwish
|
Do góry
|
|
|
|
#279775 - 16/01/2005 15:39
|
Carpal Tunnel
|
Oki, skoro lukboj sie zglosil i widze ze rzeczywiscie sie przyda to chcialbym oglosic trojke sedziowska: 1)KRAJAN 2)lukboj no i skromnie - ja  Teraz prosze zglaszac sprzeciwy... Jesli zadnych nie znajde to wpisze odpowiedni punkt do regulaminu Pozdrawiam Dominik
|
Do góry
|
|
|
|
#279776 - 16/01/2005 15:42
|
Carpal Tunnel
|
Ah, chcialbym jeszcze dodac ze ja jestem idealista i nie sadze zeby interwencje jury mialy byc czeste... mam nadzieje ze w ogole nie bedziemy potrzebni  Pozdrawiam Dominik
|
Do góry
|
|
|
|
#279777 - 16/01/2005 15:52
|
Carpal Tunnel
|
Jeszcze o sprawach organizacyjnych.
1)we wtorek gOOniek zaklada nowy temat(nazwa ???)
2)w pierwszym poście umieszcza a)liste uczestników b)sklad trójki sedziowskiej c)regulamin zabawy-konkursu
2)w poniedzialek ten sam gOOniek:-)) zaklada jeszcze jeden nowy temat,pod nazwą ???,w którym znajdzie się miejsce na pytania,wątpliwości i ogólnie rzec biorąc wszelkie "reklamacje"
3)Dominik,proszę,abyś w pierwszym poście tematu"pomocniczego" umiescil wzór POSTU do tematu głównego-konkursowego,ktory kazdy user wysyła,ale tylko RAZ dziennie
a)wzorzec podliczenia konta,wraz z odpowiednim oznaczeniem typów traf/nietraf (smile - jakie?) b)wzorzec "arkusza" z typami na dany dzień
WAŻNE !!!!
Co z edycja postów do konkursu????
Nie ma mowy,żeby kazdy uniknal jakiejś drobnej pomyłki czy literówki. Na przyklad wpisze 1 zamiast 2. Najlepiej wyedytować,tak by godzina edycji spelniała jeszcze warunki regulaminu (1 godzina przed 1 obstawianym meczem). Ale co będzie jak zauważy swój błąd później i nie bedzie mógł edytować postu? Wypowiedzcie się na ten temat,bo to myslę jest dośc ważne.
Ja widzialbym ewentualnie takie wyjście. W razie stwierdzenia pomyłki i niemożności wyedytowania postu user pisze nastepny post z adnotacją: "EDYCJA.POPRZEDNI MÓJ POST DO SKASOWANIA !!!" Ja wtedy wytne ten pierwszy,z błedami i po kłopocie. Jak bede 24 godziny w pracy,to wycinal bede z opóźnieniem,ale to chyba nie przeszkadza.
Kolejna sprawa,ale wiazę się z poprzednia. Do podliczenia najlepiej byłoby wyedytować post z poprzedniego dnia i na nim to zrobić,pod spodem podac typy i po wszystkim. Ale...znów problem z edycją. Tu proponowałbym post z poprzedniego dnia skopiować i wkleić w dzień następny.
Ostatnia rzecz. Uczestników mamy prawie 50-ciu i tyle bedzie postów. Także jeden temat zaraz się zapcha.
Co wiec robimy? 1)tematy "dzienne" konkursowe - ułatwi sprawę,bo latwo bedzie znaleźć swoj post,w razie chocby jakiejś reklamacji,czy sprawdzenia podliczeń 2)tematy "część 1,2 itd"
Prosze o opinie.
Pozdrawiam
amkwish
|
Do góry
|
|
|
|
#279778 - 16/01/2005 16:16
|
Carpal Tunnel
|
Wiec tak: co do nazwy tematu to latwa i prosta: "NBA - konkurs - typy". Wydaje mi sie ze najlepszym rozwiazaniem bedzie tworzenie jednego tematu dziennie, czyli bedziemy mieli: "NBA - konkurs - typy xx.xx (gdzie xx.xx to data) Wlasnie liczba uczetnikow na to wplywa.
Oczywiscie stworze jutro temat "NBA - konkurs - regulamin - problemy" w ktorym bedzie mozna poruszac wszelkie sprawy dotyczace konkursu. Nie ma sensu w kazdym temacie dziennym wklejac regulaminu, wiec w tym temacie bedzie regulamin, trojka sedziowska i wszystko bedziemy zalatwiac tam.
Tematy dzienne z typami: jak mowi regulamin mozna zamiescic tylko 1 post z typami, takze nie ma sytuacji ze komus sie nagle cos zmieni i bedzie chcial zmienic swoje typy.. Wymusi to dokladne przeanalizowanie i przemyslenie typow przed wyslaniem. Co do edycji to jak zauwazyl Krajan problem jest rozwiazany poniewaz mamy mozliwosc edytowac posty tylko przez 5 minut od wyslania... Oczywiscie najlepiej bedzie nic nie edytowac, ale jak komus zdarzy sie blad to w ciagu 5 minut moze go poprawic..
Oczywiscie zamieszcze dokladne dyrektywy dotyczace podawania typow i obliczania. Zreszta dokladny opis jak podawac typy i jak obliczac wynik jest w zalaczniku do regulaminu, pieknie takze przedstawil to w dniu wczorajszym Krajan...
Najwazniejsze jest rozgraniczenie dwoch rzeczy czyli podawanie wyniku dziennego i ogolnego (zbiorczego).. Mam nadzieje ze nikt nie ma na pienku z matma i nie bedzie potrzeba interwencji. Ze swej strony moge obiecac ze bede sie staral na ile mi czas pozwoli sledzic na biezaco nie tylko swoje dokonania ale mozliwie jak najwiekszej ilosci osob...
Co do zakladania tematow dziennych to nie wiem jak bedzie lepiej czy jedna osoba ma zakladac kazdego dnia, czy ten kto pierwszy zdecyduje sie na podanie typow ma moze zalozyc temat, wydaje mi sie ze to drugie rozwiazanie jest korzystniejsze..
Pozdrawiam Dominik
|
Do góry
|
|
|
|
|
|