#2780271 - 16/12/2008 02:10
Re: NBA - sezon 2008/09 cz. 2
[Re: Chorwat]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 09/08/2004
|
Bilans 2-7 Denver Nuggets +2 for Game 1.893 Orlando Magic -2 for Game 1.943 Miami Heat -4.5 for Game 1.935 Uparłem się na Miami to już prawie progresja Pzdr
|
Do góry
|
|
|
|
#2780462 - 16/12/2008 03:52
[Re: Matias88]
|
veteran
Meldunek: 01/05/2007
|
Indiana Pacers - Washington WizardsZacznijmy od gości. Indiana - dla mnie drużyna zagadka w tym sezonie... Potrafili w tym sezonie powalczyc skutecznie z Bostonem (jedna wyraźna wygrana , jedna wyraźna przegrana , i przegrana dopiero po dogrywce ), potrafili wygrać z Lakersami i z Houston a z drugiej strony potrafią przegrać z teoretycznie dużo słabszą drużyną. Gracze Pacers mieli bardzo trudny terminarz poki co , bardzo dużo meczów grali z zespołami pretendującymi do walki o najwyzsze cele - stad ten niezbyt korzystny bilans poki co. Wydaje mi sie jednak , że stać ich na wiele wiecej i , że dzisiaj ze słabymi bądz co bądz Wizards to udowodnią. Czarodzieje grają wielką kaszane. Wygrali co prawda całkiem niedawno z Detroit i myślałem , że coś sie w tym zespole ruszy ale kolejny mecz i porażka ponad 30 punktami z Bostonem na pewno morali ich nie poprawia. Washington niestety nadal przegrywa z kim popadnie i gdzie popadnie i sądze , że dzisiaj Indiana pokaże na co ja stać i spokojnie wypunktuje gospodarzy. Stawka : 10 jednostek Kurs : 2.00 Typ: [/b] Indiana Pacers Buk : betsson Phoenix Suns - New York KnicksPhoenix całkiem nieźle zaczeli ten sezon , niezły bilans jak na tą ekipe - trzeba jednak powiedziec otwarcie , że sporo meczów grali ze słabymi ekipami i ten wynik jaki osiagneli mógł być spokojnie o te kilka zwyciestw bogatszy. Dzisiaj przyjdzie im sie zmierzyć z ekipą która osobiscie mi w tym sezonie imponuje. Spodziewałem sie , ze będą to tacy typowi chłopcy do bicia jednak Knicksi pokazali już nie raz , ze potrafią sie przeciwstawić wyraźnie lepszej przynajmniej na papierze ekipie. Bardzo dobrze rozrzucają obrone rywali i grają na wysokiej skutecznosci co wiąże sie z tym , że rzucają z czystych pozycje. Nie jest to oczywiscie ekipa jakas super mocna ale bardzo fajnie wykorzystują ten potencjał jakim dysponują. Niestety nie moge tego samego powiedziec o Phoenix bo widziałem ich kilka razy w tym sezonie i było widać , ze nie zawsze wiedzą co mają grać a jak już Nash ma słabszy dzień to sie zaczyna robić problem. Handi + 8.5 pkt na Nowojorczyków? Jak dla mnie troszke za dużo. Stawka : 10 jednostek Kurs : 1.90 Typ : New York Knicks + 8.5 pkt Buk : Bet365 Zapraszam do dyskusji nad resztą dzisiejszych spotkań
|
Do góry
|
|
|
|
#2780558 - 16/12/2008 05:01
[Re: _potepiony_]
|
addict
Meldunek: 01/05/2005
|
Na dzisiaj taki kupon: Indiana @ Washington typ: Indiana Zgadzam się z przedmówca co do Indiany i Washingtonu. Dorzuce jeszcze, że gram również Indiane na przełamanie mają na swoim koncie jak narazie 6 L ta passa musi się kiedyś skończyc, a dzisiaj jest to najlepszy czas, Jamison i Butler to za mało jak na Pacers. Indiana to win New Jersey @ Toronto typ: Toronto ( - 4.5 ) Obie ekipy rozegrały już ze sobą 2 spotkania w tym sezonie, w każdym z tych spotkań wygrywali gracze przyjezdni, czas na home win. Milwaukee @ Miami typ: Milwaukee Również na przełamanie Bucks 6 L z rzędu na wyjeździe. Do zespołu wrócił Michael Redd, również Charlie Villanueva zaczyna coś grac. Myśle, że Bucks w pełnym składzie powinni dac rade Miami. Jakoś dzisiaj nie mam weny do pisania bardziej szczegółowej analizy.
|
Do góry
|
|
|
|
#2780597 - 16/12/2008 05:42
[Re: bang_bang]
|
veteran
|
Orlando Magic - Golden State Warriors Jak wiemy Orlando dzisiaj raczej nadal bez Howarda. Co to oznacza? Strata w zbiórkach i w punktach, a na pewno już w zgraniu. Zastąpi go prawdopodobnie znowu Gortat który z całym szacunkiem dla niego ale do Dwighta jeszcze 'troche' mu brakuje. Wydaje mi sie , że z racji tego akcje Orlando będą dzisiaj prowadzone wolno i nie będą chcieli isc na jakas wymiane ciosów z badz co badz groźnymi Wojownikami. Co z tego wyjdzie? Licze na under 221 pkt !
|
Do góry
|
|
|
|
#2780694 - 16/12/2008 07:05
[Re: wojciechq]
|
veteran
Meldunek: 13/09/2004
|
bez centra beda właśnie grać szybciej (Magic) dlatego tu moze sporo punktow nawpadac. dzis mam czuja na noc bez niespodzianek. tak mi cos mowi, zeby postawic wszystkich faworytow to ja biore 6 spotkan po najnizszych kursach na faworytow do grania niespodzianek wyjazdowych za plaska symboliczna stawke 1j Atlanta Hawks - Charlotte Bobcats 4.55 Boston Celtics - Utah Jazz 4.56 Phoenix Suns - New York Knicks 3.99 Toronto Raptors - New Jersey Nets 2.59 Miami Heat - Milwaukee Bucks 2.59 Sacramento Kings - Minnesota Timberwolves 2.50 licze na 2-3j letkiego plusa dobranoc
|
Do góry
|
|
|
|
#2780784 - 16/12/2008 08:53
[Re: _potepiony_]
|
Zuzia Róża
Meldunek: 28/10/2004
|
A może ktoś dysponuje jakimiś lepszymi danymi na temat tego jakie są szanse, żeby zagrał dziś w Orlando Howard ? ma nie grac. Dopiero jak wroca z seri wyjazdowych spotkan (czyli po tym) to dopiero wtedy Howard w Orlando przejdzie badanie kolana.
|
Do góry
|
|
|
|
#2781760 - 17/12/2008 04:39
[Re: frend30]
|
veteran
|
Nad houston bym sie mocno zastanowił. Denver na prawde gra teraz fajną koszykówke a Rakiety nie zachwycają i ja bym był skłonny po takim kursie skusić sie jednak na Bryłki Jak inni sie zapatrują na ten mecz bo to na razie takie luźne przemyślenia...
|
Do góry
|
|
|
|
#2781788 - 17/12/2008 04:52
[Re: Misiaski]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/11/2006
|
Czemu nie zagram na Rockets: - bo skład im się zaczął sypać, a to ktoś wraca do gry (Artest) by zarazem ktoś wypadł (Alston) - forma nie jest najwyższa, a przeciwnik na fali Czemu nie zagram na Nuggets: - b2b - już raz ograli w tym sezonie Rakiety i rewanż byłby "mile widziany" NO BET
|
Do góry
|
|
|
|
#2781838 - 17/12/2008 05:24
[Re: Big Ben]
|
veteran
|
Big Ben , też sie troche waham nad tymi Bryłkami ale jednak zdecydowałem sie im zaufac . Moje propozycje na dziś są następujące : New York Knicks - Los Angeles LakersTutaj nic odkrywczego chyba nie wymyśle bo z tego co widze każdy gra jedno..a mianowicie UNDER ! Knicksi zdobywają w tym sezonie bardzo dużo punktów , głownie są to oczka uzyskane rzutami za 3 po dobrym rozrzuceniu obrony 'extra podaniami' jak to mówią komentatorzy C+ Dzisiaj będą musieli sie zmierzyć z obroną Lakersów i nie wydaje mi sie żeby mogli tak czesto rzucac z łatwych pozycji jak w spotkaniu chodzby z Phoenix czy z Sacramento. Natomiast Lakersi licze , że szybko uzyskają sporą przewage i będą juz tylko kontrolować gre nie przemeczajac sie bo sezon długi Obawiam sie tylko , że Lakersi na 4 kwarte przy przewadze wpuszczą rezerwy i zacznie sie taka troche bieganina od kosza do kosza lecz i tak uwazam że linia jest sporo przesadzona Linia leci dosc ostro w dół... rano złapałem 225 pkt , teraz już tylko 222.5 pkt i taką też podaje. Denver Nuggets - Houston RocketsCiężki mecz do typowania... Wydaje mi sie jednak , ze kursy powinni być bardziej wyrównane. Bryłki w tym sezonie grają na prawde fajną koszykówke , pozatym pokonali już Houston nie tak dawno i to różnicą 10 punktów a ich ostatnie mecze - m.in wczorajsze zwyciestwo z Dallas skłaniają mnie do ponownego powierzenia im mojej gotówki Z drugiej strony Houston , które bilans ma niezły jednak ostatnie mecze są słabe w ich wykonaniu i nie sadze aby dzisiaj sie to jakos znacząco zmieniło. Ostatnio grali 3 dni temu i to jak dla mnie chyba najwieksze 'za' które przemawia za drużyną Rakiet - ale zmeczenie na tym etapie rozgrywek? Mało prawdopodobne aby to miało jakiś wpływ. Sacramento Kings - Portland TrailBlazersDziwie sie , że w tym meczu tak mocnym faworytem jest ekipa gospodarzy. Sacramento nie gra ostatnio źle - wygrana przekonująca z Minnesotą na pewno ich troche podbudowała , ponadto w tym miesiącu co prawda tylko w jednym (raczej aż!) meczu pokonali Lakersów a to wyczyn nie lada :). Dziś przyjdzie im sie zmierzyć z ekipą Portland które po wspaniałym początku sezonu teraz chyba złapali leTką zadyszke , trzy porażki z rzedu na pewno nie budują atmosfery w zespole , nie mniej jednak dzisiaj powinni sobie z Sacramento poradzić ale licze na walke i na to , że Kingsi powalczą - na co na pewno aktualnie ich stać.
|
Do góry
|
|
|
|
#2782704 - 18/12/2008 00:06
Środowe propozycje...
[Re: Misiaski]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/02/2006
|
Witam... Po przegranym meczu w Bostonie i dniu odpoczynku, Utah wybiera się na teren Nets, którzy niespodziewanie pokonali w ostatnim meczu na wyjeździe Raptors. Problemy Jazz w meczach z NJ mają już swoją małą historię. Wystarczy wspomnieć ich ostatni mecz, w którym Nets solidnie ogolili gości z Utah różnicą 17 punktów, 105-88. Jednak obecna drużyna Jazz jest już prawie wspomnieniem po tej sprzed miesiąca. Darren Smith wraca do formy. Boozer nie jest pewny występu w dzisiejszym meczu. Osobiście nie widzę Jazzmanów oddających zbyt wiele punktów w dzisiejszym meczu. Dodatkowo, na korzyść Nets przemawia fakt, że w bezpośrednich meczach na terenie Tony'ego Soprano przeciwko drużynie z Utah, mają perfekcyjny bilans 5-0. Wybieram drużynę grającą u siebie, dokupując jeden punkt do równych dwóch koszy różnicy. Typ: NJ Nets +4.0 @ 1.80Mavericks po przegranej u siebie z Bryłkami, będą chcieli w dzisiejszym meczu powrócić na właściwy tor. W Kanadzie stawiani są w roli małych faworytów, a to dlatego, że w Kanadzie wygrali trzy ostatnie mecze. Linia podana na te mecz, jest nieco niższa, niż Dallas zwykło oddawać punktów na wyjazdach w Toronto. Zazwyczaj było to średnio około 5 punktów. Gra na Dallas jest również dobrym pomysłem ze względu na fakt, iż w meczach na wyjeździe poza własną konferencją, faworyci zazwyczaj odwalają swoją robotę i wygrywają je. Handi na Dallas wynosi obecnie -2.0. Ja zejdę pół punktu niżej, żeby nie ryzykować zwrotu. Typ: Dallas -1.5 @ 1.80Filadelfia musiała poradzić sobie z odejściem Cheeks'a i miała trzy dni na zastanowienie się nad tym, co reprezentują jako drużyna oraz na odpoczynek. Wracają na fali, po wspaniałym sobotnim zwycięstwie nad Czarodziejami z Waszyngtonu, których rozbili 104-89. Trafili wspaniale, bo na Bucks, którzy grali 3 mecze w ostatnich pięciu dniach, w których odnieśli jednak dwa ważne zwycięstwa. Na korzyść Sixers przemawia również stosunek bezpośrednich spotkań, 6-2 na korzyść drużyny z Filadelfii. Sixers mają zdecydowanie lepszego Point Guard. Wydaje mi się jednak, że Phila nie rozpędzi się zbyt szybko i pierwszą połowę wygrają goście z Millwaukee, a gospodarze rozkręcą się na dobre w drugiej połowie. Obie drużyny walczą o szacunek, jednakże Phila ma lepszą ławkę, o czym przekonamy się właśnie w drugiej odsłonie spotkania. Handi u buków to -4.5, ja schodzę punkcik niżej, żeby nie kusić losu więcej, niż dwoma koszami. Typ: Sixers -3.5 @ 1.74Chicago po wczorajszym, dogrywkowym meczu wraca do domu na mecz z Clippers. Czeka ich daleka droga i zmiana strefy czasowej, co na pewno nie wpłynie korzystnie na drużynę Byków. Spotkają naprzeciw siebie rozpędzających się ostatnio Clippers, którzy po wygranej w Oklahomie, nie musieli odbywać długiej podróży na dzisiejszy mecz i pozostają w tej samej strefie czasowej. Punkt na korzyść drużyny z LA. Dorzucić należy fakt, iż w ostatnich pojedynkach tych drużyn, Clippers mają bilans 4-1. Na moje oko, goście powalczą tutaj nawet o zwycięstwo. Dostępna linia na Clippers to +5, dodam do tego punkcik od siebie, żeby różnica wyniosła trzy równe kosze. Daje to +6 na Clippers, co jest dobrą liczbą chociażby ze względu na ich point guard'a, który ma duży potencjał. Okej, Rose jest dobry, ale nie jest on Baronem Davis'em i jest zbyt słaby, żeby podołać penetracji przeciwnika. Typ: LA Clippers +6.0 @ 1.74Fingers crossed, gentlemen! Trzeba dorobić, Święta już prawie za pasem...
|
Do góry
|
|
|
|
#2782818 - 18/12/2008 01:20
Re: Środowe propozycje...
[Re: Big Ben]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/11/2006
|
Post pod postem ale co mi tam Hornets-SpursSzerszenie nie zachwycają w tym sezonie. Zapowiadało się, że będą w ścisłej czołówki ligi (m.in. po przyjściu Poseya i kapitalnym preseason) tymczasem nie jest tak różowo. CP3 nie czaruje tak jak w poprzednim sezonie, a jego koledzy-West i Stojak- nie są aż tak skuteczni. Ponadto maja za soba mecz i podróż z Memphis. Ostrogi z kolei po początkowych perypetiach ze składem już się ustabilizowały na dobrym poziomie. Roger Mason okazał się świetnym elementem w układance Popovica, wniósł nieco świeżej krwi, dzięki niemu Manu wchodzi z ławki jako "6" gracz i bierze ciężar gry na siebie gdy na parkiecie są nominalni rezerwowi. Również Bonner w tym sezonie gra nadzwyczaj dobrze, niezwykle skuteczny w tym także w rzutach za trzy punkty. W ogóle trójki to mocna strona Spurs, wspomniani już Ginobili, Mason, Bonner, a są jeszcze przecież Finley, Bowen. Pod koszem stary wyjadacz Duncan, na obwodzie szybkonogi Parker. Myślę, że swoim wyrachowaniem i doświadczeniem pokonaja dziś drużynę z Nowego Orleanu. SAN ANTONIO SPURS @ ~ 2.40
|
Do góry
|
|
|
|
|
|