yo potrzebuje pomocy w firmie mi ostatnio parę osób zgłosiło, że znikaja oznaczneia ikonek, wsyztko sie normalnie otwiera wordy, powerpointy itp tak jak powinno byc, ale pliki nie maja dopisanych odpowiednich ikonek, wyczysciłem iconcache, ale nadal niezaskoczylo, brak pomysłów licze na pomoc
zalezy jak lezy...
ja mam k-lite codec pack, ten, ktory wazy okolo 13MB, chodzi wszystko lacznie z mkv. Dodam, ze nie instalowalem zadnych innych kodekow, poza wymienionym wczesniej zestawem. Tyle, ze to bylo robione na "goly" system. Wczesniej, gdy mialem zainstalowane jakies tam kodeki, i sciagnalem pierwszy film w .mkv, zainstalowalem kodek o nazwie bodajze cccp

szlo, ale z problemami. Dokladniej, to problemy dotyczyly napisow. Na jednym filmie napisy szly dobrze w zwyklym WMP z nakladkami (np AllPlayer), na innym trzeba bylo odpalic VLC (taki fajny odtwarzacz z wlasnymi kodekami), na innym dobrze chodzi BSPlayer, a na niektorych w zadnym playerze nie szlo dobrze. Teraz po zainstalowaniu systemu, od razu instaluje wspomniany wyzej zestaw kodekow i smiga wszystko lux. O napisy sie nie martwie, bo automatycznie wyswietla mi je w WMP Classic i z synchronizacja zero problemow. Nie jest to moze za wygodne rozwiaznie pod pewnymi wzgledami (np jak chcesz sobie dopasowac czcionki i inne rzeczy zwiazane z napisami, jest wiecej motania), ale przynajmniej synchronizacja nie zawodzi.
Mam tych filmow w mkv sporo. Mam szybkie lacze, wiec jak juz cos sciagam, to w wyzszej rodzielczosci (720p, czasem i 1080 sie przydarzy), matroska nadaje sie do kompresji filmow w wysokiej rozdzielczosci. Filmow w .mkv mam jakis... 1TB. Doswiadczenia spore

Jakbys potrzebowal szczegolowej porady to pisz, cos pomyslimy. Pozdro!