#2863507 - 25/01/2009 03:08
Re: ATP - Australian Open 2009 - 19.01-1.02
[Re: trueneo]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/02/2008
|
gonzo pokazal charakter z 0-2 wyszedł na 3-2 i bardzo dobrze bo zamykal mi 2 kupony i noc na duzy plus.
co do igora to widac ze gosc chyba ma jakies problemy konydcyjne w 4 secie to on mial 34% cos kolo tego skutecznosc pierwszego podania,a w calym spotkaniu 59% wiec widzimy jaka roznica musiala byc miedzy pierwszymi setami a koncem spotkania.
na dzisiaj zastanawiam sie czy zagrac djokovica z handi, co o tym myslicie. chlopakowi nikt nie daje wiekszych szans na final co mzoe pozytywnie wplynac an jego mobilizacje, sam nie wiem poczekam na opinie znawcow tematu Dziwisz sie mu, ze nie ma kondycji? Jak sie caly czas w nocy z Marią daje to ja sie nie dziwie
|
Do góry
|
|
|
|
#2863522 - 25/01/2009 03:11
[Re: ryzykant1987]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/08/2005
|
Ciężko coś wybrać - kursy na Blake'a teraz zdecydowanie przeszacowane. Warto spróbować Rosjanina - ale chyba tylko ze względu na kurs. W meczu bowiem wydarzyć może się wszystko - aż takiej różnicy klas jak wskazuje kurs na pewno między nimi nie ma. Z tego samego powodu pograłem dziś Rodicka, że wygra AO. Kurs 50 to jak dla mnie spore value. Kolega karuzell bardzo dobrze podsumował Twojego posta, Roddick nie ma żqdnych podkreślam żadnych szans na wygranie AO. Może to być dla Ciebie spore value ale jak dla mnie i dla wielu to jest po prostu niemozliwe. Oczywiście Roddick poprawił grę w wymianach czym jestem doprawdy zaskoczony teraz widząc Roddicka grającego wymiany aż mi oczy czasami wychodzą jak potrafi minąć lub wygrać długą wymianę po błędzie przeciwnika. W końcu trener odradził mu bezsensowny bieganie do siatki, które jeszcze czasami stosuje ale teraz jest to rzadkość. Co do dzisiejszego meczu z Robredo, to na pewno kursy zachęcają do gry na Robredo lub grania pewniejszego typu czyli handi na Hiszpana gładkiego 3-0 być nie powinno. Niedawno obydwaj grali ze sobą i Robredo przegrał głądziutko o dziwo ale teraz zobaczymy zupełnie innego Hiszpana. W tamtym jednak meczu Robredo popełnił multum UE teraz tak być nie powinno. Karuzell a Twój komentarz odnośnie formy Robredo nie do końca mnie przekonuje bo Robredo narazie nie miał za dobrych rywali. To, że wygrywał głądko na pewno coś znaczy no ale nie przesadzajmy każdy mecz jest inny, to tak samo jak z Yen Hsun Lu zagrał wspaniałe spotkanie z Nalbim chociaż tamten trochę mu pomógł i w meczuz Robredo po prostu nei istniał pytanie pozostaje takie wspaniała forma Hiszpana czy wypalenie Tajpejczyka ja myślę, że jednak to drugie bo często tak się zdraza, że po wspaniałym meczu i pokonaniu faworyzowanego zawodnika przychodzi gorszy mecz. Robredo gra dobrze ale Roddick też nie odstaje dlatego typ na Robredo jest dobrym rozwiązaniem bo powinniśmy obejrzeć wyrównany mecz,a jak już nie Robredo to na pewno 3-1 lub 3-2 dla Amerykanina bo 3-0 dla niego być nie powinno ale w takim razie handi +6,5 powinno gładziutko wejśc zakładając nawet dośc wysoki wynik 6-3 , 3-6, 6-3 , 6-3 dla Roddicka. Robredo seta urwać powinien ale nie pisze, że na 100% bo mnie zjedziecie pozdrawiam. Chciałbym tylko podkreślić, że Roddick to już nie ten gracz z poprzedniego seoznu został trochę poukładany i w wyminach już nie wygląda tak tragicznie i co najważniejsze nie biega bezsensowniee do siatki przy której grać nie potrafi to chyba ja mam lepsze agresywniejsze woleje od niego Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#2864608 - 25/01/2009 11:01
[Re: Bezdomny]
|
member
Meldunek: 14/04/2004
|
wiele jest tu opisane na temat roddicka, ez mysle ze z taka gra ciezko mu bedzie wygrac turniej wiec moj typ ktory nasowa mi sie automatycznie to ze andy nie wygra z robredo 3:0 za kurs w betferze ok 1,8 tylko grac:P
ps wszyscy skreslali robredo od pierwszego meczu a moze on wygra ao????
|
Do góry
|
|
|
|
#2865435 - 25/01/2009 22:05
[Re: Boubson]
|
stranger
Meldunek: 07/01/2009
|
Z innej beczki bo zaraz mnie zlinczujecie za Rodicka: jakie argumenty przemawiały za Tsongą w zeszłym sezonie, kto z Was stawiał na to, że będzie w finale ? Przecież to było tak samo niemożliwe jak teraz Rodick w finale - a jednak zdarzyło się. Dlaczego ? Bo to jest sport, a nie walka na słowa kto ma lepszy serwis, kto lepiej rusza się po korcie, kto ma jaki forhend czy backhand. Warto o tym pamiętać. Rodick jak dla mnie ma większe szanse niż wskazuje na to kurs. To czy jest lepszy od Rogera, Djokovica, Murraya czy Nadala jest nieistotne bo chyba każdy przy zdrowych zmysłach widzi różnice między potencjałami tych graczy. Tak czy owak 50 to value warte próby - nie mówiąc już o 74, które wisiało też na betfair gdy pisałem mojego poprzedniego posta.
|
Do góry
|
|
|
|
#2865454 - 25/01/2009 22:09
[Re: ryzykant1987]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/02/2008
|
Z innej beczki bo zaraz mnie zlinczujecie za Rodicka: jakie argumenty przemawiały za Tsongą w zeszłym sezonie, kto z Was stawiał na to, że będzie w finale ? Przecież to było tak samo niemożliwe jak teraz Rodick w finale - a jednak zdarzyło się. Dlaczego ? Bo to jest sport, a nie walka na słowa kto ma lepszy serwis, kto lepiej rusza się po korcie, kto ma jaki forhend czy backhand. Warto o tym pamiętać. Rodick jak dla mnie ma większe szanse niż wskazuje na to kurs. To czy jest lepszy od Rogera, Djokovica, Murraya czy Nadala jest nieistotne bo chyba każdy przy zdrowych zmysłach widzi różnice między potencjałami tych graczy. Tak czy owak 50 to value warte próby - nie mówiąc już o 74, które wisiało też na betfair gdy pisałem mojego poprzedniego posta. O Tsondze jeszcze wtedy tyle nikt nie widzial(jego styl gry itd.) jak my teraz o Roddicku, wiec jest roznica
|
Do góry
|
|
|
|
#2867506 - 26/01/2009 06:34
[Re: kumichal]
|
Ana <3
Meldunek: 21/06/2005
|
Z nudów w sumie coś takiego: Murray A. - Verdasco F. Grane sety - Typ: 4 lub więcej setów 2,10 Tsonga J.-W. - Blake J. (-1.5/+1.5) Handicap - Typ: 2 1,80 Monfils G. - Simon G. Typ - Typ: 2 1,80 Nadal R. - Gonzalez F. 1. Set - Typ: 2 4,80
Verdi wydaje się być w wybornej dyspozycji, nie wyobrażam sobie 3-0 dla Verdasco, ale 3-1 dla Szkota jak najbardziej.
Tsonga twardo idzie przez życie, jednak do tej pory walczył z baloniarzami (Ljuba miał wyborny serwis, ale wymiany prowadził dość drętwe), strzały Amerykanina mogą stanowić problem, 2 sety powinien ugrać.
Simon sprawia wrażenie lepiej przygotowanego do turnieju, ładne mecze do tej pory, wyczuwam że Gael się podpali (coś jak z Roddickiem), myślałem, że dojrzał, ale gdzie tam.
I na koniec, no bombastyczny kurs na 1 set Gonzo. Wyczerpany po maratonie z Gasguetem teoretycznie powinien dostać lanie od Nadala. No tak, ale gramy na hardzie, na którym Rafa ma problemy z ostro bijącymi forhendem psycholami. Jeśli nie 1 set, to który?
pzdr
|
Do góry
|
|
|
|
#2867583 - 26/01/2009 07:05
[Re: Llama]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/02/2006
|
Z nudów w sumie coś takiego: Murray A. - Verdasco F. Grane sety - Typ: 4 lub więcej setów 2,10 Tsonga J.-W. - Blake J. (-1.5/+1.5) Handicap - Typ: 2 1,80 Monfils G. - Simon G. Typ - Typ: 2 1,80 Nadal R. - Gonzalez F. 1. Set - Typ: 2 4,80
Verdi wydaje się być w wybornej dyspozycji, nie wyobrażam sobie 3-0 dla Verdasco, ale 3-1 dla Szkota jak najbardziej.
Tsonga twardo idzie przez życie, jednak do tej pory walczył z baloniarzami (Ljuba miał wyborny serwis, ale wymiany prowadził dość drętwe), strzały Amerykanina mogą stanowić problem, 2 sety powinien ugrać.
Simon sprawia wrażenie lepiej przygotowanego do turnieju, ładne mecze do tej pory, wyczuwam że Gael się podpali (coś jak z Roddickiem), myślałem, że dojrzał, ale gdzie tam.
I na koniec, no bombastyczny kurs na 1 set Gonzo. Wyczerpany po maratonie z Gasguetem teoretycznie powinien dostać lanie od Nadala. No tak, ale gramy na hardzie, na którym Rafa ma problemy z ostro bijącymi forhendem psycholami. Jeśli nie 1 set, to który?
pzdr Żaden! Rafa dzisiaj jedzie zmęczonego Gonzo 3:0. Jakby Gonzo grał z Fedexem to mógłby urwać seta, ale Rafa obecnie jest bezlitosny i nie sądzę, że Chilijczykowi uda się ugrać więcej, niż 13-14 gemów
|
Do góry
|
|
|
|
#2867622 - 26/01/2009 07:29
[Re: Master Flamaster]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/09/2004
|
@ Llama bet365 daje @6.00 na zwycięstwo Gonzo w pierwszym secie
|
Do góry
|
|
|
|
#2867625 - 26/01/2009 07:33
|
Ana <3
|
Master, Ty nie kumasz mojej filozofii. Może i nawet ugrać 7 gemów, bo z każdą minutą nogi będą się stawały coraz cięższe. Ale wystarczy mi 6-3 1-6 0-6 0-6 aby wlazło. Trzy ważne kwestie, Rafa ma problemy z goścmi mocno bijącymi płaskie piłki, gramy na hardzie, w szlemie gramy co drugi dzień. Te wszystkie czynniki sprawiają, że ja widzę niezłe value i dużą szansę na wejście tego typu. pzdr ps. Rafa jest bezlitosny, dopóki przeciwnik mu pozwala
|
Do góry
|
|
|
|
#2867631 - 26/01/2009 07:35
[Re: Szewa]
|
Ana <3
|
@ Llama bet365 daje @6.00 na zwycięstwo Gonzo w pierwszym secie puściłem to sobie w systemie a bet365 ma IMO dziadowskie bety. ps. zaraz sprzątaczki posprzątają
|
Do góry
|
|
|
|
#2867688 - 26/01/2009 08:07
[Re: Llama]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/02/2006
|
Master, Ty nie kumasz mojej filozofii. Może i nawet ugrać 7 gemów, bo z każdą minutą nogi będą się stawały coraz cięższe. Ale wystarczy mi 6-3 1-6 0-6 0-6 aby wlazło. Trzy ważne kwestie, Rafa ma problemy z goścmi mocno bijącymi płaskie piłki, gramy na hardzie, w szlemie gramy co drugi dzień. Te wszystkie czynniki sprawiają, że ja widzę niezłe value i dużą szansę na wejście tego typu. pzdr ps. Rafa jest bezlitosny, dopóki przeciwnik mu pozwala Postawiłem na Gonzo w meczu z Ryśkiem i mocno przeżywałem ten mecz, szczególnie wqrwiające były niewymuszone błędy Fernanda. Obiegając backhand i uderzając z całej siły forehandem Gonzo zdobył wiele punktów, ale zazwyczaj są to strzały o skuteczności 50-50, no może z jego b. dobrym forehandem 60-40. Grając z Rafą nie można pozwolić sobie na błędy, bo Hiszpan sam popełnia ich bardzo niewiele. Zauważ, że Haas też jest przebijaczem z dobrym forehandem (do tego z podobną do Gonza pokręconą psychiką) i Rafa oddał mu zaledwie 8 gemów, nigdy nie dając szansy wyjść powyżej 5-ciu gemów w jednym secie, więc nie widzę powodu, by Gonzowi się to udało. Już nie będę wspominał o zmęczeniu Chilijczyka, bo to profesjonalista i pewnie odnowę biologiczną miał, ale trzeba zaznaczyć, że Rafa nie ma powodów do zmęczenia, bo grał tylko 9 łatwych, można rzec treningowych setów, do tego (o ile pamiętam) wszystkie mecze wieczorem, kiedy już nie było upału. Gonzo zagrał w sumie 13 setów, z czego większość długich i zaciętych. To musi wyjść prędzej czy później. Podsumowując uważam, że Rafa zwyczajnie zabiega Gonza, do tego bieganiem i przebijaniem większości trudnych piłek powinien nieco go zniechęcić i zdenerwować. A kiedy Gonzo jest zdenerwowany popełnia jeszcze więcej błędów, niż zwykle. A kiedy ktoś popełnia dużo błędów przeciwko Rafie, to nie ma szans nawet na seta. Amen! PS: Llama rozumiem Twoją filozofię, tak duży kurs do rozpisu to nienajgorszy pomysł. Najlepszy zresztą też nie
|
Do góry
|
|
|
|
#2867712 - 26/01/2009 08:30
|
Ana <3
|
Chociaż się zrobiła dyskusja Nadal oddał 4 gemy w 4 setach w Doha, aby wtopić z ultra ofensywnym tego dnia Francuzem Rywale Rafy w AO póki co nie są żadnym wyznacznikiem dyspozycji Hiszpana. Owszem, statsy fenomenalne, ale oglądałem Haasa i naprawdę, nic ciekawego nie grał. Żeby była jasność, uważam, że Gonzo wtopi sromotnie, bo nie wytrzyma kondycyjnie, ale 1 set jest sprawą otwartą.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|