#2830080 - 14/01/2009 00:19
WTA - Australian Open - 19.01-31.01
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
Australian Open
Miejsce : Melbourne, Australia - 14 h Ranga turnieju : Wielki Szlem (Grand Slam) Data : 19.01-31.01 2009 Uczestnicy : 128 w singlu/64 w deblu/32 w mikście Nawierzchnia : twarda (Plexicushion) Pula nagród : 6'790'354 $ Oficjalna strona turnieju : australianopen.com Drabinki : Singiel || Debel || Kwalifikacje Plan Dnia : Zobacz Wyniki na żywo : HTML || FLASH
|
Do góry
|
|
|
|
#2834610 - 15/01/2009 15:57
Re: WTA - Australian Open - 19.01-31.01
[Re: Goget]
|
Meldunek: 14/05/2001
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2835284 - 15/01/2009 21:41
[Re: kamasutra]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/11/2006
|
Moim zdaniem maksimum co może ugrać Aga to ćwierćfinał. Agnieszka jest bardzo zdolną tenisistką ale jest jeszcze kilka słabych elementów w jej grze. Przede wszystkim serwis jest bardzo słaby co powoduje że Aga jest bardzo często przełamywana i później musi bardzo ciężko pracować na korcie żeby odrobić stratę. Poza tym do takiego turnieju rozgrywanego w bardzo wysokiej temperaturze trzeba mieć bardzo dobrą kondycję a z tym u Agnieszki też nie jest najlepiej.
|
Do góry
|
|
|
|
#2835309 - 15/01/2009 22:07
[Re: śledż ulik]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/02/2008
|
Wczoraj komentator na Eurosporcie mówił coś o pewnych urazach u kilku znanych zawodniczek, które wystąpią w Australian . Niestety , mój kolega nie bardzo interesuje się tenisem , więc nie pamięta o które konkretnie zawodniczki chodziło . Jankovic, Mauresmo, Srebotnik, Kiri, Petrova... Nie zapominajcie tez o Dinarze. A Aga w tym roku wysoko zajdzie.
|
Do góry
|
|
|
|
#2837437 - 16/01/2009 15:21
[Re: forty]
|
Meldunek: 14/05/2001
|
Dzielę się swoimi wrażeniami. Nie podobał mi się komentarz (oczywiście nie podważam jego kompetencji) Karola Stopy z powodu ciągłego utyskiwania na to co wszyscy widzą (chodzi o serwis). Moim zdaniem wystarczyłoby wspomnieć raz, czy dwa razy. Poza tym moźna coś robić taktownie i z wdziękiem i wtedy krytyka mniej boli, a można bez wdzięku i taktu. psy szczekają ,karawana jedzie dalej-blog Agi
|
Do góry
|
|
|
|
#2847438 - 19/01/2009 23:03
[Re: mirekinter]
|
addict
Meldunek: 08/01/2009
|
......Azarenka - Kvitova 1.....widząc w akcji Viki podczas ostatniego wygranego turnieju powiedziałem , że będa ją grał non stop podczas AO...wiem ze kvitova też ma wielkie talent ale jestem pod wrażeniem gry Viki więc daje ją do głownego kuponu...
Typ na japonkę Morite też swietny ..
Tanasugarn - Martinez 1 ...Tanai rok temu świetne występy zwłaszcza na trawie ale hard obcy tez jej nie jest co innego dla rywalki.. azarenka dzisiaj 10/10 jak dla mnnie, cicha faworytka, moze na final ale 1/2 w zasiegu
|
Do góry
|
|
|
|
#2852318 - 21/01/2009 06:32
[Re: Cukier]
|
ATP & WTA Tour
Meldunek: 28/10/2004
|
Kanepi - Mayr P. (2)kurs: 3,21 tenis Zvonareva - Gallovits (2)kurs: 9,50 Z uwagi, że w WTA cyrki się dzieją, uważam że nie są bez szans dwie zawodniczki: Mayr, oraz Gallovits. Jednakże, inne zdanie mają analitycy w firmach bukmacherskich, którzy najbardziej to moim zdaniem skrzywdzili tym kursem Gallovits. Wczoraj oglądałem Gallovits, walczyła bardzo dobrze z Gajdą, ktra zmieniła obywatelstwo, i publika w 100% była za nią. Oklaskując wyśmiewczo auty Gallovits, a Gajda głupio się cieszyła i machała do kibiców. Psychika bardzo ważna, sądze ze dzisiaj się nie spali Galla z Verą, i powalczy jak równa z równą. Jak wiadomo Verka chimeryczna, lubi popłakać, porzucać rakietą. Mayr ? to może się 100% typ na Mayr, a przeciw Kanepi, która swoim stylem gry, mnie kompletnie nie przekonuje - tutaj kursy też lekko przesadzone moim skromnym zdaniem. Powtórzę, to co napisałem w ATP: Wiem, ze moje analizy kiepskie, ale nigdy nie byłem mistrzem przelewania myśli na papier / klawiature.
|
Do góry
|
|
|
|
#2852333 - 21/01/2009 06:39
[Re: JuN]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/07/2007
|
Widać przysnąłeś bo Gallovits grała z Camerin Ja oglądałem jej mecz z Rezai w tym sezonie i jedno co powiem o tym meczu to poziom żenada. Rumunka grała słabo ledwo przebijała piłkę.
|
Do góry
|
|
|
|
#2854058 - 21/01/2009 23:28
[Re: JuN]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/01/2006
|
Martina Sanchez - Amanmuradova 1.75 Lisicki - Stosur 2.10 Lino - Bondarenko K. 2.35 Razzano - Schnyder 1.97 Bremond - Bondarenko A. 2.6 Spróbuje pograć dziś trochę WTA choć rzadko to robię. Gram dlatego, że cuda się tu dzieją. Katerina Bondarenko już powinna pożegnać się z tym turniejem ale tylko przez nieudolność Radwańskiej gra dalej. Bremond pokonała słabo dysponującą serwiem Valdisovą i tutaj gram na podtrzymanie jej passy. Siostry Bondarenko przegrały mecz deblowy, kto wie może chcą skupić się na grze pojedynczej. Mam nadzieję że przeciwniczki im to uniemożliwią. Zaram każdy z tych typów płaską stawką, czy przyniesie zysk? zobaczymy jutro rano
|
Do góry
|
|
|
|
#2856413 - 22/01/2009 21:02
|
Pooh-Bah
Meldunek: 05/06/2003
|
dobra tylko zauwaz ze azarenka w brisbane miala wieksze problemy z safarova niz z bartoli
|
Do góry
|
|
|
|
#2856427 - 22/01/2009 21:06
|
Marcos Baghdatis
Meldunek: 01/11/2004
|
Pierwszy typ w tym roku Azarenka - Mauresmo 1 1,40 BAHPodaje typ z Bet-at-home-u gdyż podali już to spotkanie w swojej ofercie. Być może gdzieś w sieci będzie wyżej. W naziemnych chodzi koło 1.50. Osobiście uważam, że Momo nie ma czego szukać w meczu z Azarenką. Widziałem jej spotkanie z Baltachą i nie było to miłe dla oka widowisko. Słaba gra, przestoje i gdyby rywalka była ciut lepsza mogło być groźnie dla Francuzki. Azarenka od początku sezonu w wielkim gazie. Pierwsza runda to rozjechana Kvitova, w drugiej byłoby zapewne to samo ale Garbin wolała sama zejść Raz już się spotkały na koniec roku 2008 - Momo ugrała 3 gemy.
|
Do góry
|
|
|
|
#2856504 - 22/01/2009 21:52
[Re: crova]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/02/2004
|
W tamtym roku to najpierw Daniela wygrała 2:0 na AO, a potem w pełni sezonu wygrała Alize 2:1.W kazdym razie dzisiaj spotykają się trzeci rok z rzędu na AO Bilans 2:0 dla Hanti.Czas na rewanż i pierwszą wygraną Cornet. Azarenka też powinna pojechac z Momo.Francuzka cienizna straszna.Masa podwójnych i niewymuszonych błędów.Spore problemy z timingiem co czasami owocuje płkami wyrzuconymi kilka metrów za kort Mauresmo musi jeszcze zagrac troche meczy, aby dojsc do dobrej formy.Narazie na Vike to za mało imho.
|
Do góry
|
|
|
|
#2857970 - 23/01/2009 07:58
|
Oszust i... dzida!!!
Meldunek: 26/12/2005
|
Wozniacki, C - Dokic, J 2-0 @1.6 Dokic juz z Paszek zdychala, pozniej z Czaki podlaczana byla pod kroplowke, a dzis juz bedzie zgon. Dokic ma swoje lata i 'szczyt' formy juz dawno za nia (a w ogole byl?). Wozniacki na zupelnie innym biegunie. Glodna gry, mloda Dunka z miesiaca na miesiac coraz wieksze postepy dla mnie izi. Safina, D - Kanepi, K 2-0 @1.45 Safina po dlugim meczu z makaronem dzis pewnie bedzie chciala jak najszybciej spakowac kolezanke Kanepi. Kanepi nie ma zadnych argumentow, nawet nie jest ladna . Wszystko zalezy od Safiny jak wejdzie szybko w mecz to 2:0 bez mydelka, a jak nie to dluzsze 2:0 . H2h 3:0. Bartoli - Safarova 1 @1.5 Tutaj mam mieszane uczucia. Ale mysle, ze sie skonczyla akcja 'pajacyk' dla Czeszki i troszke wyzej postawiona poprzeczka. Nie oszukujmy sie, ale Safarova to zawodniczka 1dnego sezonu, a ten sezon juz byl i nie wroci. Co do Bartoli to mowi, ze w Australii czuje sie jak ryba w wodzie (dodatkowy plus, bo przeciez to wieloryb!) i mysle ze potwierdzi te slowa dzis na korcie. Pierwsze dwie rundy z bolkami wygrane bez wysilku. Nie lubie Bartoli, bo gra wszystko dwuracz (jak dziadki na Warszawiance), ale dzis mysle, ze spokojnie powinna wygrac. Dzis w niespodziankach bym bardziej szukal Kleybanowej. W sumie o niej nic nie wiem, ale pogralem za @7 wczoraj, a juz widze @4.5 . Ana jest marniutka jak wasz barszczyk na Świeta i nie ma sie co oszukiwac, ale tego AO ona nie wygra. Jak dzis nie przegra to przegra z Wozniacki w kolejnej rundzie. Poprostu okres przygotowawczy chyba spedzila na 'recznym' z Verdasco, bo ogladajac jej dwa pierwsze mecze zauwazylem ze raczka nie pracuje sprawnie - masa niewymuszonych bledow, a zagrywke ma dramatyczna! Zapomniala jak sie podrzuca pilke. Wygrywala, bo przeciwniczki to typowe ogóry byly... Po @4 chyba bym sie jednak na Kleybe nie zdecydowal, ale za 7razy mysle, ze warto. Poza tym mysle, ze Cornet @1,45 spokojnie odprawi bedaca w slabiutkiej formie Słowaczke. Francuzka w tym roku pogrywa calkiem niezle, a Daniele widzialem w akcji z Johansson to ledwo ledwo wygrala, ale popelniala czesto bledy ktore nie powinny sie zdarzac ludziom grajacym w tenisa amatorsko .
|
Do góry
|
|
|
|
#2862572 - 24/01/2009 22:51
[Re: Cendruś]
|
Marcos Baghdatis
|
Azarenka - Mauresmo 6-4 6-2 1/1 = 100% +4j W tym sezonie dla własnego widzimisie będę podliczał typy traktując wszystko co padam jako zagrane za 10j. Kolejna propozycja: Dokic - Kleybanova 1 1,70 GBWidziałem sporo meczu Dokic z Chaki i całe spotkanie z Wozniacki. W pierwszym spotkaniu było sporo błędów jednak ogólne wrażenie dodatnie. Piorunące dopiero było dla mnie spotkanie z Wozniacki. Caroline w końcu to nie byle kto a została totalnie zepchnięta do obrony, Dokic narzuciła swój styl gry i do końca spotknia niszczyła agresją, atakiem, gonitwą po całym korcie. W dodatku rozkręca się z meczu na mecz i nie widać u niej problemów ze zdrowiem. Kleybanovą widziałem urywkami z Ivanovic i raczej nie zachwyciła, solidna owszem a to Ivanovic była słabiutka a rywalce udało się to wykorzystać. Chwała za to gdyż, nosząc taki ciężar na nóżkach spokojnie wytrzymała w trzecim secie. Wiadomo mecz meczowi nierówny, ale jeśli Dokic pokaże taką grę jak z Wozniacki to będzie jej pierwsze spotkanie dwusetowe, Rosjanka i tak dobrze się porusza jak na swoje "gabaryty" ale przeciwko Dokic grającej w takim stylu nie ma szans według mnie.
|
Do góry
|
|
|
|
#2862935 - 25/01/2009 00:44
[Re: Piostar]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/02/2005
|
Selena Williams - Azarenko(+1.5 seta) 2 @2.85 milenium Biorąc pod uwage, ze w Pinnacle jest 2.84 na zwyciestwo, uwazam ten typ za wartościowy. Totalny świr. Chłopaki w milenium po raz kolejny pokazali klase. Jeszcze 2 tygodnie temu z zakladow Remis = zwrot mozna bylo skleic ako 2.7, podczas gdy w necie na te same 5 zakladow 1.45. Od strony sportowej sie nie bede wypowiadal, bo żadnej nie widziałem. Wiem tylko tyle, że przynajmniej jedna z nich jest brzydka.
|
Do góry
|
|
|
|
#2864935 - 25/01/2009 19:37
[Re: mini-cab_driver]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 25/06/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2866949 - 26/01/2009 03:22
[Re: Zabielany]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/05/2003
|
Millenium dokonało szybkiej korekty, ale zaklad wciaz dostepny w betako po 2.70, a czyste zwyciestwo 4.58. Spóźnione prezenty noworoczne ? Orientujecie sie ile mozna max postawic w milenium i w betako na singla - mecz tenisowy wielkiego szlema ? Co do Williams to gra przecietnie, Azarenki nie widzialem. Dementiewa mysle ze jest faworytka turnieju, Cibulkowa raczej bez szans; Zvonareva moz miec problemy ze sprytna Bartoli
|
Do góry
|
|
|
|
#2866977 - 26/01/2009 03:28
[Re: globus]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 31/08/2002
|
Millenium dokonało szybkiej korekty, ale zaklad wciaz dostepny w betako po 2.70, a czyste zwyciestwo 4.58. Spóźnione prezenty noworoczne ? Orientujecie sie ile mozna max postawic w milenium i w betako na singla - mecz tenisowy wielkiego szlema ?... Cóż za ogólne pytanie;) Zalezy co chcesz postawić...gdy jest to błąd kursowy nie za wiele. No ale jak chcesz postawic na Federera czy Roddicka przyjmą Ci za satysfakcjonującą Cie sume;)
|
Do góry
|
|
|
|
#2867666 - 26/01/2009 07:54
[Re: globus]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 31/08/2002
|
to był błąd kursowy...ich system powyzej pewnej sumy(nie przekraczejącej 100PLN) akceptuje manualnie. Analityk(czy jak go tam zwą pan bukmacher;)) mógłby to puscić gdybyś za bardzo nie nalegał ale po takim forumowym pośćie nalegająch pewnie było wielu.
|
Do góry
|
|
|
|
#2868694 - 26/01/2009 20:53
[Re: zw1]
|
Marcos Baghdatis
|
Dokic - Kleybanova 7-5 5-7 8-6 2/2 = 100% +11j Zvonareva - Bartoli 1 1,35 PinnacleKolejna propozycja to zwycięstwo Verki w meczu z Marion Bartoli. Czułem w kościach, że dwuręczna Spartoli może pogonić Jankovic. W szoku byłem gdy zobaczyłem ten wynik, pomyślałem sobie mocna jest, niestety lub stety powtórki jakie oglądałem wyprowadziły mnie z błędu. Jankovic grała katastofalnie, Marion też nie lepiej. Mecz był słaby, numer 1 grał jak numer 100 a Bartoli wolą walki i gonitwą po korcie wygrała. Obawiam się że z Rosjanką nie będzie tak łatwo. Vera z tego co czytałem ma mocno sprecyzowane plany na ten sezon i są to "wysokie" cele. Wobec problemów czołówki WTA wcale nie jest bez szans na spełnienie założeń. Gra tutaj bardzo dobrze, bez większych problemów pokonując kolejne przeszkody. Co więcej w chwili obecnej rysuje się przede mną kolejny typ Zvonareva win AO po kursie 7,23 PinnacleDodam tylko, że H2H 6-1 dla Very w tym 3-0 w 2008 roku.
|
Do góry
|
|
|
|
#2868844 - 26/01/2009 22:35
|
Carpal Tunnel
|
Po takim kursie to jest to imo zakład nieopłacalny.Może i Janka grała słabo, ale mówić, że Bartoli nic nie grała to już lekka przesada.Jak dla mnie to grała bardzo dobrze.Grała mocne płaskie piłki, na które Jelena nie miała odpowiedzi.Do tego niezła gra kątowa.A także wybieganie, czym mnie zaskoczyła.Grała nieźle w obronie i dochodziła do prawie wszystkich piłek.Naprawdę pokazała kilka świetnych zagrań.Widocznie jakaś dieta cud zdziałała swoje Zvonareva przeciwko Petrovej solidna i regularna jak zwykle.Zagrała, ile było potrzeba do awansu i to tyle.Ja bym się tutaj nie spodziewał wyniku takiego jak w ich dwóch poprzednich meczach.Imho szykuje się zacięty pojedynek.Możliwe, że trzy setowy.
|
Do góry
|
|
|
|
#2870570 - 27/01/2009 20:50
[Re: Randall]
|
Marcos Baghdatis
|
Zvonareva - Bartoli 6-3 6-0 3/3 = 100% +14,5j Kurs był nawet bardziej niż opłacalny a Bartoli pokazała, że do tych najlepszych w formie to jeszcze brakuje. W związku ze zwycięstwem Zvonki gramy na nią dalej w półfinale. Zvonareva - Safina 1 1,80 Paddy PowerZaczynając od h2h jest ono niekorzystne dla Very bo 4-5 ale jeśli się przyjrzeć nawierzchnią szybkim to robi się bilans 3-1 a patrząc tylko na sezon 2008 najlepszy w karierze Safiny to Dinara nie ugrała seta w trzech pojedynkach ze Zvonką. Ciekawe czy coś to oznacza... Miałem też nieprzyjemność oglądania dziś Dinary w meczu z Dokic, w którym tak naprawdę niewiele brakowało aby wyleciała z turnieju. Gra tragiczna, w wymianach słabiutka, większość piłek na środek, zero pomysłu i ogrom błędów. Serwis który miał być atutem raczej przeszkadzał niż pomagał, spora ilość podwójnych błędów. Zapewne zrobi się to forumowa masówka, co może martwić ale "masuffki" też czasami wchodzą. Po takim kursie żal nie spróbować tego zagrać, choć wiadomo mecz meczowi nierówny.
|
Do góry
|
|
|
|
#2872925 - 28/01/2009 07:28
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/08/2005
|
Quasi żyje temat umiera Dobra przejdźmy do dzisiejszych bardzo ciekawie zapowiadającyh się meczów: Serena Williams-Kuznetsova handi na Kuzę lub +1,5 setaPowiem tak po meczu z Azarenką Sereny kursy były dla mnie nieporozumieniem, że tak faworyzuje się zawodniczkę, kitóra wygrała tylko dzięki słabości Azarenki bo zagrała po prostu fatalnie. Teraz jednak przmeyślałem sobie wszystko i doszedłem do wniosku, że to nie bęzie taki łatwy mecz dla Kuzy coś czuję, że dzisiaj zobaczymy zupełnie inną Sereną czyli tą grającą ofensywnie bo w meczu Azą to naprawdę byłem zdumiony balonikami wystawianymi przeciwniczki praktycznie nie atakowała poruszała się leniwie, teraz jednak myślę, że Amerykanka się jednak obudzi i zagra na swoim normlanym poziomie. Miała trochę odpoczynku zagrała rekreacyjnie w deblu,a więc powinno być dobrze. Swoją drogą już od jakiegoś czasu buki nie doceniają Kuzy zapominając, że kiedyś była to zawodniczka bardzo wysoko w rankingu i jest zawsze groźna dla wszystkich, tylko ma problem z mnóstwem niewymuszonych błędów niestety. Przypomnę przypadek Ivanovic, która pierwszy mecz zagrała bardzo słabo, wręcz przebijała tylko na drugą stronę nie grała swojej normalnej gry, nie miała serwisu, nie grała ofensywnie i co 2 mecz w jej wykonaniu był zupełnie inny dobry serwis i normalna ofensywna gra czasaem ciężko zrozumieć kobiety, że raz grają tak raz tak albo się ma jakiś styl i się nim gra albo nie Jak dla mnie dzisiaj można się spodziewać wyrównanego meczu i dlatego Kuza według mnie osiągnie dobry wynik i być może nawet wygra. Początkowo po meczu Sereny z Azą było to dla mnie jedyne rozwiązanie ale tak jak wcześniej wspomniałem wziąłęm na to poprawkę. Suarez Navarro-Dementiewa +5,5 Mecz z typu faworytka do ttułu i "czarny koń" tych rozgrywek. Suarze Navarro naprawdę pokazuje kawał dobrego tenisa i na pewno nie stoi na straconej pozycji z Rosjanką chociaż według mnie mimo wszystko Rosjanka ma zdecydowanie więcej atutów po swojej stronie i powinna to spotkanie wygrać, jest w wyśmienitej formie co pokazał mecz z Cibulkovą ja jednak daję hanndi na Hiszpankę bo wszyscy pewnie pomyslą, że jak zmiotła Cibulkovą oddając jej zaledwie 2 gemy to co będzie z niedoświadczoną jeszcze Hiszpanka ale to jest głupie myślenie, które często kończy się przegraną. Jak dla mnie dzisiaj Rosjanka wygra ale według mnie handi gemowe na Hiszpankę powinno spokojnie wejśc bo na pewno podejmie walkę i nie powinna głądko przegrać ale może się zdarzyć niestety tak, że Demencja będzie po prostu ścianą nie do przejścia i Hiszpanka przegra wysoko ja stawiam jednak na scenariusz z minimalną przegraną. Pozdrawiam wszystkich i życzę wysokich wygranych, żeby wygrać trzeba grać hehehhe
|
Do góry
|
|
|
|
#2872975 - 28/01/2009 07:55
|
AVE LAZIO
Meldunek: 18/05/2006
|
Zvonareva - Bartoli 6-3 6-0 3/3 = 100% +14,5j Kurs był nawet bardziej niż opłacalny a Bartoli pokazała, że do tych najlepszych w formie to jeszcze brakuje. W związku ze zwycięstwem Zvonki gramy na nią dalej w półfinale. Zvonareva - Safina 1 1,80 Paddy PowerZaczynając od h2h jest ono niekorzystne dla Very bo 4-5 ale jeśli się przyjrzeć nawierzchnią szybkim to robi się bilans 3-1 a patrząc tylko na sezon 2008 najlepszy w karierze Safiny to Dinara nie ugrała seta w trzech pojedynkach ze Zvonką. Ciekawe czy coś to oznacza... Miałem też nieprzyjemność oglądania dziś Dinary w meczu z Dokic, w którym tak naprawdę niewiele brakowało aby wyleciała z turnieju. Gra tragiczna, w wymianach słabiutka, większość piłek na środek, zero pomysłu i ogrom błędów. Serwis który miał być atutem raczej przeszkadzał niż pomagał, spora ilość podwójnych błędów. Zapewne zrobi się to forumowa masówka, co może martwić ale "masuffki" też czasami wchodzą. Po takim kursie żal nie spróbować tego zagrać, choć wiadomo mecz meczowi nierówny. Jak najbardziej popieram typ na Vere,w spotkaniu z Petrova też H2h było przeciwko niej a jednak wiem co było.A jeszcze co do h2h to 3 ostatniej pojedynki odbyły sie na twarej nawierzchni i wszystkie trzy wygrała Vera. Dodatkowo,trzeba dodać,że w spotkaniu z Dokic Safina popełniała masę głupich błędów i te jej podwójne błędy serwisowe to totalna porażka.Vera poza tym nie straciła seta do tej pory w tym turnieju w porównaniu z Safiną,która straciła 3 sety.I pamiętajmy,że miała problemy w dwóch ostatnich spotkaniach:Dokic 6-4 w 3 secie i z Cornet 7-5.Nic tylko czekać na mecz
|
Do góry
|
|
|
|
#2873020 - 28/01/2009 08:35
[Re: Bezdomny]
|
old hand
Meldunek: 24/01/2009
|
ja od siebie dodam, może mało, ale konkretnie. Widzieliście 3 set Safiny ? Wyglądało to tak: serwis, return, walnięcie w narożnik, odpowiedź przewicniczki, blablabla, AŻ do czasu, kiedy ktoraś postanowiła zagrać po linii ---> i takie uderzenie kończyło wymianę w 8/10 przypadkach. Wniosek jest taki, że Safina goniona po korcie nie potrafi się odnaleźć, przynajmniej nie umiała w 3 secie w meczu z Dokic.
|
Do góry
|
|
|
|
#2873068 - 28/01/2009 09:18
[Re: Radek Stepanek]
|
Carpal Tunnel
|
Kuza nic wielkiego nie gra, miala rywalki z dupy jak do tej pory Sereny juz nie powinno byc w singlu AO, tym razem wyjdzie zmotyowowana od 1 pilki i nie powinna stracic seta
Serena 2-0 oraz ujemne handi na nia to typ moj wieczoru + Verdasco taaa a serena to grała z samymi wymiataczkami...trafiła na pierwszą lepszą azarenke i nie mogła sobie z nią poradzić.Serena bez formy.
|
Do góry
|
|
|
|
#2873092 - 28/01/2009 09:42
[Re: Randall]
|
The worm
Meldunek: 15/04/2004
|
Kuza nic wielkiego nie gra, miala rywalki z dupy jak do tej pory Sereny juz nie powinno byc w singlu AO, tym razem wyjdzie zmotyowowana od 1 pilki i nie powinna stracic seta
Serena 2-0 oraz ujemne handi na nia to typ moj wieczoru + Verdasco taaa a serena to grała z samymi wymiataczkami...trafiła na pierwszą lepszą azarenke i nie mogła sobie z nią poradzić.Serena bez formy. pierwsza lepsza? Azarenka w rewelacyjnej formie jest
|
Do góry
|
|
|
|
#2873800 - 28/01/2009 21:26
[Re: zerodwadwa]
|
old hand
Meldunek: 24/01/2009
|
Pierwszym meczem, rozgrywanym o 3:30 nad ranem (czyli 13:30 ich czasu) będzie mecz Dementieva - S. Williams. Tutaj faworytką wydaje się być Rosjanka, która idzie jak burza w tym roku. Wygrała już 15( )meczy z rzędu, wygrywając turnieje w Auckland i Sydney. Jest to niesamowita seria i marzeniem Eleny będzie podtrzymać ją aż do końca Szlema. Żeby tak się stało, najpierw trzeba pokonać Serenę Williams, której na korcie dzisiaj przeszkadzały warunki. Amerykanka mogła już się pożegnać z turniejem, gdyby nie kłopoty ze zdrowiem Azarenki, która kreczowała przy stanie 1-0 w setach. Dzisiaj gra z Kuzą to istne szaleństwo. Mecz prawie przegrany, ale nagle dach zostaje zasunięty i nastepuje odwrócenie przebiegu spotkania (magia wta ). W pierwszych 2 setach tragedia serwisowa, z tego co wyczytałem. Przeciwniczką Sereny na może być ona sama, jej zmęczenie. Grała już w półfinale w Sydney, właśnie z Demi, teraz też wyczerpujące mecze w trudnych warunkach. Demencja roznosi zawodniczki, jest doskonale przygotowana kondycyjnie, ponoć trenowała w Miami przed turniejem w takich samych upałach. Z Suarez grała bardzo dobrze, chociaż napewno ciężko jej było zabrać się do mocno rotowanych uderzeń Carli. Nie dała się przełamać , 10 razy broniła bp. Od początku dyktowała warunki i nie dała przeciwniczce szansy pomysleć że mecz skończy się inaczej niż w 2 setach na korzyść Rosjanki. Poprawiona gra przy siatce, to widać. Sprzymierzeńcem może być pogoda, jednak tutaj troszkę bym uważał, bo jak zamkną dach (ma być ponad 40 stopni) to wtedy mecz może być fifty-fifty. W wygranym meczu w Sydney było jakieś 30 stopni max, więc jeszcze znośne warunki do gry. Warto przeczekać, może znajdzie się info czy zaczynają z zamkniętym dachem. Demi po 1.80
|
Do góry
|
|
|
|
#2874045 - 29/01/2009 00:02
[Re: zerodwadwa]
|
Marat Safin
Meldunek: 14/05/2005
|
Ma mocny forhand, niezły serwis (drugi też), oburęczny Bh i dobrze gra z głębi kortu. Już nie płacze i nie histeryzuje (choc ostatnio przydarzyło jej się to w meczu z Venus w Doha), ale demoluje kolejne rywalki. Już nie wschodząca gwiazda damskiego tenisa, a po prostu jedna z najlepszych tenisistek obecnie. Panie i Panowie oto ona - Vera Zvonareva Zagra z rywalką mającą za sobą bardzo dobry poprzedni sezon, ale nie potrafiącą znaleźc recepty na Verę w żadnym z trzech zeszłorocznych pojedynków między nimi. Dodatkowo Safina w dwóch poprzednich meczach była o kilka piłek od odpadnięcia z turnieju. Forma więc po stronie Very. Jeśli głowa wytrzyma i nie stanie się nic niespodziewanego zwyciężczyni tego meczu może byc tylko jedna - Zvonareva. Kurs na Vere 1.62 w Sportingbet.15 kolejnych meczów wygranych, fantastyczna forma, 4 kolejne wygrane z S. Williams. Tenisistka od zawsze utalentowana, która od pewnego czasu wreszcie poprawiła serwis i nabrała pewności siebie w najważniejszych momentach. Druga z finalistek miejmy nadzieję - Elena Dementieva. Zagra z Sereną, a więc tenisistką, której juz nie powinno byc w tegorocznym AO. Najpierw jednak niedospyzycja Viki spowodowała, że oddała mecz przy swoim prowadzeniu, a potem Kuza przegrała z własną głową i tak oto mamy Serenę w 1/2. Trzeci raz jednak się nie uda. To będzie piękny finał dwóch godnych siebie rywalek. Eleny i Very Kurs na Elenę w meczu z Sereną 1.85 w Sportingbet.
|
Do góry
|
|
|
|
#2876470 - 29/01/2009 22:12
[Re: Bullet]
|
Spójnia Świdwin
Meldunek: 14/03/2008
|
Czy ja dobrze widzę kursy w meczu debla pań?? Ja rozumiem,że magia nazwisk w deblu ma znaczenie, ale żeby aż tak? Przecież Hantuchova/Sugiyama to znany debel, który prezentuje wysoki poziom. Na pewno skorzystam z takiego kursu. Wiliams/Wiliams sama siła w wymianach i nic więcej, a przeciwniczki to bardziej technika i gra przy siatce. Myślę,że wpływ na to spotkanie będzie miała również gra singlowa Syrenki i jej zmęczenie. Przeciwniczki wypoczęte, a Czarnulka dzisiaj nad ranem biegała i walczyła z Demencją. Nie jestem jakimś ekspertem od debli i tenisa, ale dla mnie doświadczenie+duży kurs= Hantuchova/Sugiyama 5/10
|
Do góry
|
|
|
|
|
|