#2829216 - 13/01/2009 08:10
Re: Auckland, Sydney - 12.01-17.01
[Re: Geremi]
|
El Siete
Meldunek: 29/03/2006
|
Benneteau Julien - Hewitt Lleyton typ 2 kurs 1,5
Jakoś nigdy nie przepadałem za niektórymi Francuzami- w czołowej setce rankingu jest ich naprawde wielu ale tacy gracze jak Serra, Gicquel czy Benneteau nigdy mnie nie przekonywali. Owszem są solidnymi graczami, czasami zdarzy się jakieś bardzo dobre turnieje ale generalnie pewnego poziomu raczej nie przeskocza. Hewitt jest u siebie, wrócił po kontuzji, dobrze grał w HC - widać że jest głodny gry a i forma wzrasta, dodając do tego fakt że umiejętości Kangura są wyższe - wychodzi mi na pewne wygrana Leytona Seppi Andreas - Mathieu Paul Henri typ 2 kurs 1,5
Mathieu chyba pozostanie już do końca kariery "wiecznym talentem". Umiejętności ma naprawde ogromne, ale problemy głownie rodzą sie w głowie Francuza przez co wyniki na przestrzeni ostatnich lat są "tylko" dobre (gdy akurat nie jest kontuzjowany, bo również ten aspekt jest dość ważny). Nie mniej jednak Francuz ten sezon zaczął nieźle od wygranych 2-0 z Gabashvilim, Gulbisem oraz Nishikorim dochodząc do 1/2 tunrnieju w Brisbane (tam przegrał z Verdasco, ale ewidentnie nie był to wtedy jego dzien). Seppi to taki solidny przebijacz, na hardzie grać umie, ale zdecydowanie lepiej sie czuje na mączce. Jeśli chodzi o czysto tenisowe umiejętności to lepszy jest z pewnościa Mathieu - pozostaje tylko pytanie czy będzie potrafił potwierdzić to na korcie.
|
Do góry
|
|
|
|
#2830322 - 14/01/2009 02:22
[Re: rafael86]
|
stranger
Meldunek: 06/01/2009
|
S.Querrey-G.Muller 2 Ogladalem mecz Sama z Kingiem - Turnerem i to co gral przy siatce amerykanin to byl doslowanie smiech na sali, widac, ze jest w bardzo slabej formie, serwis nie bardzo lezy, a o jego wspomnianej grze przy siatce lepiej nie mowic. Mullera'a widzialem w akcji chyba tylko na US Open w tamtym sezonie i prezentowal sie naprawde swietnie, szczegolnie jezeli chodzi o serwis, niestety to byl jego jedyny dobry wystep z tamtego roku, ale mimo, to wierze, ze po gladkim pokananiu Serry i w miare pewnie przebrnietych kwalach nie bedzie mial zbyt wielu problemow, zeby wypunktowac slabego w chwili obecnej Sama D.Nalbandian - M.Llodra 2 Obok takiego kursu na zabojada nie moge przejsc obojetnie, mimo, iz David mial swietna końcokwe poprzedniego sezonu(finaly w Paryzu i Basel) oraz wygral 3:0 z Ferrem w finale Pucharu Davisa, mam jakies dziwne przeczucie, ze poczatek tego roku bedzie slaby w jego wykonaniu. Nalbandian jest znany z tego, ze nie przestrzega diety, a szczegolnie gdy ma dluzsza przerwe w grze, to po powrocie na kort widac troche zbednych kg na jego ciele  Llodra wirtuozem tennisa moze nie jest, ale ma swietny serwis i wykorzystuje kazda nadarzajaca sie okazje do gry przy siatce, poza tym szybka reka i bardzo dobrze ulozony nadgarstek.
|
Do góry
|
|
|
|
#2830954 - 14/01/2009 06:02
[Re: Łycha]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/01/2006
|
[b[Troicki[/b] - Monaco 1.9  jestem zaskoczony kursami niesamowicie!!! Ogladałem cały mecz Monaco z Hanescu i Moonaco nie grał a nic.... za to hanescu oddawal wszytsko!! Juan daleko po autach niregularny, troicki jak dla mnie promocja dnia.
|
Do góry
|
|
|
|
#2831395 - 14/01/2009 08:12
[Re: qenius]
|
addict
Meldunek: 22/12/2004
|
Del Potro - Gulbis - 1 - 1.5 - Expekt To co we wczorajszym meczu pokazał GULBIS  Del Potro na pewno pierwszego meczu nie odpuści, będzie chciał się sprawdzić. Pierwsze mecze nie są łatwe, ale powinien dać radę  Wystarczy popatrzeć co robił w ostatnim sezonie na HARDZIE. A GULBIS z wczorajsza grą to nie wiem co tutaj robi  Pokonał Djokovica, no i co ? To o niczym nie świadczy ... 
|
Do góry
|
|
|
|
#2832797 - 14/01/2009 23:05
[Re: mido_p]
|
Lucio Fulci Forever
Meldunek: 22/08/2006
|
Hanley/Kerr - Calleri/Monaco 1 1,55Chciałoby się sparafrazoować Franza i powiedzieć, bo to dobry debel jest..  Ograni, u siebie, powinni dojść tutaj daleko. Calleri i Monaco też w debla grają już nieco czasu razem,ale raczej bez wielkich wyników, oboje powinni pakowac się już na AO.
|
Do góry
|
|
|
|
#2835407 - 15/01/2009 23:44
[Re: haku]
|
addict
Meldunek: 29/07/2002
|
S. Querrey - D.Ferrer 2 kurs 1,75
Daleko zaszedł nam Sam w tym turnieju i mam nadzieje, że dzisiaj go zakończy. Nie jestem fanem tenisistów, którzy opierają swoją grę tylko na serwisie, bo gdy ten przestanie wchodzić to nic ze sobą nie prezntują. Nie widziałem gry Amerykanina w tym tygodniu, więc jego formę mogę ocenić tylko po wynikach, statystykach i relacjach pomeczowych. Pierwsza runda z taboretem Turnerem, druga to lotto z Mullerem i w końcu wygrana z Almagro, który w meczy z Lu nie zaprezentował nic szczególnego oprócz błędów serwisowych i kilku piłek w siatkę (po meczu przyznał, że w jego grze jest jeszcze co poprawić). Ferrer w meczu z Gicquelem na początku zaczął bardzo dobrze, i gdyby postawił "kropkę nad i" po pierwszym breaku byłoby po meczu. Hiszpan jednak zafundował sobie maraton, który w trzecim secie zaczął mu się wymykać spod kontroli, jednak dał rade i wymęczył zwycięstwo. Ferrerowi leżą zawodnicy typu Querrego i wydaje mi się, że jego obeny tenis wystarczy na pokonanie Amerykanina, który podobno nie jest w optymalnej formie. Jedyny minus to problem Davida z utrzymaniem serwisu po breaku, ale liczę, że Sam dziś nie będzie w stanie mu go odebrać. Delikatnie 3/5 Ferrer
P.S.
Wielkie dzięki dla Włodara za całe info o Dewarmanie, nie dość że dał zarobić to jeszcze pozwolił uniknąć wtop
|
Do góry
|
|
|
|
|
|